Фотография - 57

• 32 054
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • София

Хубав и окуражаващ пост  Grinning Моето мнение е просто да действате  Grinning Усещам в темата, че много хора искаме да помогнем, но всички чакаме някой да го организира. В Пловдив не са правени фотосесии за Вики и мисля, че би имало успех, поне в темата за Вики имаше запитване. Бях писала на лични на две майки, които бяха изявили желание и ги снимах в градската градина (страхотен декор btw  Grinning) Аз пътувам веднъж в месеца до там, ако се организирате и съм там ще се включа. За себе си съм решила, когато ми цъфнат цветята в градината ще обява на познати и близки, че ще снимам у нас за Вики, мисля си , че поне няколко човека ще откликнат. Убедена съм, че няма да се разсърдят нито родителите на Вики нито някой от темата, че е самоинициатива. Лошото е , че това намерение няма да мога да го осъществя за предстоящия курс на лечение, а ще е за следващия.  Просто си мисля, че ако имаме желание да помогнем трябва повече актвност.
За галерия със снимки- да, съгласна съм, като приключа поста си, ще разгледам стрийма си за подходящи. Аз мога да направя акаунт във Фликр, където да качваме снимките, другаде не съм пробвала да правя галерия, но мога да помоля съпруга ми да ми помогне.  Това ще ни отнеме малко усилия само и не виждам защо да не опитаме. Всеки, който желае, може да предостави снимка/и и всички да разпространим галерията, кой където може.  Затруднява ме, обаче, преценката по колко да се продава файла- може би  всеки да определи за собствените си снимки. Изпращането на файла да става след като майката на Вики потвърди , че има преведени пари от съответния човек (предполагам, тя може да я проверява лесно и това няма да я затрудни).

Сигурно писанията ми звучат емоционално, но постът на Рибката от снощи ми повлия.

Докато пиша, Миленка се обади  Grinning

Гледах прогнозата за времето- на 6-ти неделя, го дават 6 градуса максимала температура, после заповат да се покачват  и към четвъртък е 8-9 гр. Може би 12 или 13 (събота и неделя), за да имаме и десетина дена за реклама.

# 271
Аз се замислих и над това, ако се продават снимки на които има чужди деца, май ще трябва и разрешение на родителите и също какви размери снимки ще се продават и какви права ще имат хората над тях;)или ще е като например в сток фотографияга, голям размер снимка ще е с висока цена и така надолу размерите Rolling Eyes

# 272
Ели, това със съгласието на 100% е така, но си мисля, че нямада има интерес към портрети на чужди деца, колкото и арт да са. По-скоро може да се мисли за пейзажи и натюрморти.

Моята фотографска самооценка е твърде занижена, за да си помисля да си предложа "творбите", така че остава да мисля за друг вариант за помощ. Мисля, де  Grinning

# 273
  • София
Аз се замислих и над това, ако се продават снимки на които има чужди деца, май ще трябва и разрешение на родителите и също какви размери снимки ще се продават и какви права ще имат хората над тях;)или ще е като например в сток фотографияга, голям размер снимка ще е с висока цена и така надолу размерите Rolling Eyes

Лично мнение, не ангажирам никого с това, но аз не бих предоставила снимки с чужди деца. Бих предоставила, цветя, натюрморти, животни, но деца- не.

# 274

Лично мнение, не ангажирам никого с това, но аз не бих предоставила снимки с чужди деца. Бих предоставила, цветя, натюрморти, животни, но деца- не.
Да това и аз си помислих Rolling EyesВ такъв случай аз не мога да участвам;)а сигурно и много други хора тук в темата;(

# 275
  • София

Да това и аз си помислих Rolling EyesВ такъв случай аз не мога да участвам;)а сигурно и много други хора тук в темата;(

Ели, аз изказах лично мнение, всеки сам да си преценява  Grinning Но дори и да изключиш децата имаш пейзажи- малко ли въздишахме по доминиканските  Grinning

# 276
Ако мислите, че натюрморти биха се продавали в онлайнгалерията, с удоволствие бих предоставила 2-3 мои неща, които стават за целта.
Снимки на чужди деца не е добра идея според мен също.
Поне оттук с друго като не мога да помогна, поне това да е.
Успех ви желая за сесията!  Peace

# 277
Момичета,от снощи ви чета,защото не знаех че обсъждате как да ми помогнете.Но Рибката ми каза.От снощи мисля и какво да кажа,толкова съм развълнувана ,че просто нямам думи да опиша как точно се чувствам,виждайки колко много хора мислят за нас и искат да помогнат.Това е много важно за мен и оценявам всичко ,което правите,жертвайки работата си,времето си и естествено пари.Искам и друго да ви кажа-Каквото и да направите,знаете аз не съм анонимна и ще съм там където кажете,ще помогна с това,с което мога,като родител на Вики,така че всичко да е прозрачно и напълно честно,спрямо хората решили да дарят пари.Отново да кажа: Оценявам високо усилията ви и съм ви безкрайно благодарна,прегръщам поотделно всяка една от вас Hug

# 278
  • София - град
Ако ще се снима събота и неделя в София съм на линия да помагам с каквото мога и каквото кажете  Peace
Аз не мисля че имам снимки за продаване, то моето или е селф или е по работа.... Tired

За 12 и 13 дали някои влюбени ще изявят желание за малка фотосесия... Струва ми се че ще има и такива! newsm78

Ина наистина се надявам да помогнем.

# 279
Аз съм съгласна да направя организацията за Пловдив, поне с ресурса, който имам.
Мисля си, че ако се правят сесии и в София, ще е хубаво да стартираме заедно, за да обединим рекламната кампания и да се знаят конкретните дати за двата града. А аз както казах, ще работя една седмица, а при интерес и повече.
Може би трябва да се обявят цените на сесиите и условията, за да имат хората информация още виждайки рекламата.Може да се направи временен блог, в който да актуализираме информацията по време на кампанията и да публикуваме там имената на хората, възползвали се от сесията. Предполагам, като е прозрачен и видим процеса повече хора биха придобили доверие и дарили средства.  Всичко това са обаче само идеи на прима виста, надвам се да ги оформим заедно. Пак казвам, че нямам никакъв опит с подобни инициативи и ще следя темата, всяка препоръка е ценна.

# 280
  • София/Осло
Ами трябва да се обяви...наистина го дават по топло...
Миналия път /за Анджи като се снима/  пусках съобщения из всички отчетни теми! Пак ще го направим като се реши дата.
Отделно може всяка от нас да пусне във ФБ, че ще има романтична фотосесия за 14 .02  за влюбени и за деца през топлите дни...
Мисля ,че ще се навият хората!

# 281
  • Пловдив
geristo  Hug
само кажи с какво мога да помогна и съм на линия! за съжаление нямам самочувствие да снимам самостоятелно, но като помощен персонал ме имаш моменталически Simple Smile

# 282
geristo  Hug
само кажи с какво мога да помогна и съм на линия! за съжаление нямам самочувствие да снимам самостоятелно, но като помощен персонал ме имаш моменталически Simple Smile

Супер! От помощ винаги има нужда! Сега като гледам може да успеем да привлечем влюбени двойки за 12-13, имаме седмица и половина време...
А има ли някой, който е правил реклама за подобна инициатива? Ако искаме да хванем и Свети Валентин, може би трябва да започнем с рекламата бързо. 
Аз най-късно утре мога да съм обявила в сайта си и във фейсбук.

# 283
Ина,...  Hug

Значи първа дата предлагате 12-13 февруари. Софи, снимаме деца, не за друго ами защото рекламата ни е основно тук. А тук много влюбени не четат...  Mr. Green иначе - нищо против  Peace

Мисля, че има време да се рекламира събитието, пък и ако е дори малко по-топло в парка ще има народ - гарантирано!
Вече имаме опит с предишните сесии - броя снимки, цената, начина на плащане... Всяко присъствие е от полза - особено ако има много деца желаещи... всеки, който държи химикалката или носи вода, който прави балончета или разсмива ще окаже безценна помощ Wink

За онлайн галерията нямам нищо подходящо...

Варианта с лични дарения аз лично го предпочитам, но нищо не пречи да направим И лични дарния.

И накрая искам да споделя с вас една графика, която показва етапите на развитие на фотографа http://enticingthelight.com/wp-content/uploads/2010/01/Stages-of … -Photographer.png
 Mr. Green Mr. Green

# 284
  • София - град
Ина,...  Hug

Значи първа дата предлагате 12-13 февруари. Софи, снимаме деца, не за друго ами защото рекламата ни е основно тук. А тук много влюбени не четат...  Mr. Green иначе - нищо против  Peace

Аз нямах предвид да не се снимат деца, но покрай рекламката която ще направим със стасуси във фейсбук може и  двойки да се споменат, току виж имало желаещи. Simple Smile
А в кой парк, че аз май не разбрах , а е хубаво да се уточнят тези неща  Grinning за да се знае от рано.

Общи условия

Активация на акаунт