Фотография - 57

• 32 024
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Какъв трябва да бъде размера на файловете, които се качват в групата?  Все пак това има значение за отпечатването. Може би трябва да уточним минималния размер.  Оригиналите ли да качваме или тях ще ги даваме ако някой си поръча.
Ако не се лъжа, по-назад някой беше писал - 30х40. Аз нямам толкова големи (но така и така нямам нищо подходящо).
Палечка, чудесно е, че можеш да участваш!

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 13:20 от Лекси

# 346
Фрида, на разпечатки нямам нищо против, само не мога да преценя кои снимки... newsm78 Какво би се харесало, все пак са чужди деца...Имах там едни туту-та в черно-бяло от този албум: http://www.flickr.com/photos/svemile/sets/72157623445929245/
Ето ми албумите, ако ви хрумне нещо подходящо: http://www.flickr.com/photos/svemile/sets/
Тази? http://www.flickr.com/photos/svemile/4381903901/in/set-72157604812928330/

Говорих с Фото-Плейс пак за цените и печата...
От печата ще ни свалят 20 % отстъпка. Не поискаха изрично да ги споменаваме при медийни изяви като условие, но мисля, че на добра воля можем да ги отбележим като благодарност.
Ако ще се опъват на подрамка - трябва да се поотпуснат още 4-5 см за подгъване и опъване, което оскъпява с около 0,70-0,75 ст печата. При 30/40 с аванси за подрамка става 6,75 - 20% = 5,40 лв.  
Подрамката - за 30/40 е около 12-13 лв...От подрамките няма отстъпка, защото ги правят подизпълнители.
За Лустер хартията говорихме, че би се огънала на подрамка без да се пречупи...
Да поръчваме ли и подрамки, се чудя още?...Доста оскъпява...

П.П. Много сте писали преди мен, апосле ще чета...

# 347
Изчаквам да ми кажат параметрите на сайта на Вики.

Не виждам смисъл да се качват големи файлове сега.
Големи файлове трябва после да се изпращат.

В идеалния случай аз виждам така нещата:

има отделна страница на сайта на Вики. Там се качват превюта с упоменат номер и макс размери за отпечатване.
Някой трябва да администрира потока - запитвания и изпращане на файловете. Запитванията съдържат номер на картинката и детайли за вносна бележка.
Този някой, освен че трябва да координира уеб галерията трябва и да координира тези, които ще изпращат файлове за печат.

Съгласни ли сте по този начин да станат нещата?

някой от нас/вас има ли фтп?

Според мен няма нужда от подрамка. нека да не правим излишни движения. Плюс това всеки после ще си го сложи както си иска в каквото си иска.

# 348
Какъв трябва да бъде размера на файловете, които се качват в групата?  Все пак това има значение за отпечатването. Може би трябва да уточним минималния размер.  Оригиналите ли да качваме или тях ще ги даваме ако някой си поръча.

В групата няма значение размера файла, има значение, когато се праща за печат.
Здравко Димов е ЗЕД от ФФ, той ни даде 20 % отстъпка за печат. Търсих го на телефоните от сайта на Фото-Плейс: http://www.photo-place.org/page.php?id=4

Каза, като пращаме файл за печат, да му пишем във ФФ бележка, за да ни направят отстъпка.
Аз мога да му пиша, и Чара, вече ни знае от бележките, които си разменихме.

Ако ще ги правим без подрамка, пак трябва да упоменем да отпуснат по 4-5 см отстрани, за да може после хората да си ги рамкират, ако искат?... newsm78 Или не?

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 13:42 от Free Soul

# 349
Free 
На мен много ми харесва снимката от подписа ти
отивам да разгледам и Фликр

# 350
МОЛЯ, ДОКАТО НЕ СТАНЕ ЯСНО КАКВО, С КОГО И КЪДЕ ПРАВИМ ДА НЕ СЕ ПУСКАТ ИНФОРМАЦИИ В КАКВИТО И ДА БИЛО ПЛАТФОРМИ!

Супер тъпо е, да се обявява нещо, за което няма финална договорка и не се знае какво е!

# 351
Чудесно раздвижване се е получило, много се радвам на инициативността Simple Smile
За галерията според мен е удачно да има и опция канава, дори да е доста по-скъпа опция. Аз лично бих си купила 2-3 любими кадъра, но на канава с подрамка, независимо че ще са по-скъпи.
За тази галерия май само за един кадър мой, ще го кача.
Фрий, Desert rose ми е най-любимия ти кадър, който според мен някак носи много повече емоция, отколко информация за модела. Тайно се надявам и Любата да се включи  Blush

# 352
... Тайно се надявам и Любата да се включи  Blush

Тук съм и следя развитието Wink Нямам никакъв опит с такива неща, за да давам идеи, но непременно ще се включа по един или друг начин Simple Smile Тъй като никога не съм печатала/подготвяла за печат, ако се стигне до там ще бъда много благодарня за някои напътствия...  Embarassed

# 353
Предлагам моя фтп, имам безкрайно много място.
За адрес и пароли - на лични.
Дотук нещата изглеждат добре избистрени.
Фрий, аз лично бих си купила с голямо удоволствие нещата ти, които са публикувани в 1х!

# 354
Не пиша често, но ви следя и чета старателно всяка свободна минутка!
В галерията няма с какво да се включа.
Искам да помогна и ще се присъединя като помощен персонал в един от двата дни в парка (за двата едва ли ще успея). С обработка не знам дали ще мога да бъда полезна още повече, че и от другата седмица съм на работа и няма да разполагам с много време през деня. Ще мисля и за други варианти!  Peace

# 355
  • Ах, морето
Много ми се иска да имам и аз някакъв принос към групата, но май нямам подходящи кадри. Поне аз не мога да избера нищо. Ако мога да участвам по друг начин, бих се радвала.

Ето нещо от днес:

Boxer baby by vesi_127, on Flickr

Champion to be Simple Smile by vesi_127, on Flickr

# 356
Не пиша често, но ви следя и чета старателно всяка свободна минутка!

И аз така  Embarassed

Пуснах няколко снимки в галерията, но не съм сигурна дали въобще имат някаква стойност Embarassed
Мисля, че на 13 и аз ще мога да дойда в парка и да помогна с каквото трябва.
  bouquet

# 357
Страхотна инициатива сте подели.
Не съм сигурна с какво мога да се включа  - снимки за галерията нямам подходящи, ще помисля за друго

От мен днес:

Shush by daniela.stoianova, on Flickr

# 358
Само да обърна внимание на момичетата, които качват в галерията, да гледат колко са ресайзвали и на какви пропорции са кропили... проверих 1/2 дузина от моите китки и са брутално малки и със странни пропорции  Rolling Eyes

# 359
Да, аз качих моите в оригинални размери, а като ги проверих във фликър са много малки сега, каква може да е причината?

Общи условия

Активация на акаунт