Фотография - 57

• 32 022
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Софи, задръж малко с обявяването... Към всички се отнася това  Peace

# 376

Има ли желаещи за Варна?

Да! На линия съм! Hug

# 377
Аз май ще отпадна от фотосесиите, че дъщеря ми е с пневмония  Sad  

Мислите ли, че снимки от този род, които съм качила в галерията са подходящи за благотворителната продажба  newsm78 Имам още, но се чудя дали да качвам.

http://www.flickr.com/groups/1622943@N23/discuss/72157625962740746/

# 378
Мили момичета,
както на няколко пъти говорихме, най-добре ще бъде галерията да бъде под шапката на сайта Хелп Вики.
За това има няколко причини:
-първо ще е интегрирана с акцията по набирането на средства
-ще могат да участват и други хора (ще говоря с ФФ, Фотомомент и всеки, който има хубави кадри и има желание да помогне). Няма да има задължителното условия за акаунт във Фликър.

Говорих с момичето, което го поддържа и тя каза, че ще я изгради.

Галерията ще бъде с малки превюта в размер общ преглед на ФФ на снимките и ще се отварят при клик в размер 700 по дългата страна за хоризонтални и 750 по високата страна за вертикални кадри. Малко или повече това, което виждате във фликър.

Към тази галерия ще има админски меил, на който първо трябва да се изпратят снимките в размер
за хоризонтален кадър 700 пиксела по дългата страна
за вертикален кадър 750 пиксела по високата страна

Правете файловете със сайф фор уеб, предполагам че ще излязат макс малки като размер.
Все пак следете за компресията, не трябва да се мачка качеството на снимката.

Под всяка снимка ще има номер и форма на получаване (в зависимост какво предпочита автора-той може да реши че иска да продава само хартиени копия)
Клиентът харесва номера и формата в която желае да получи картинката, изпраща меил с детаили по вносна бележка и този, тези, които управляват админския меил задвижват процедурата:
а: хай рез файл на меила на клиента
б: печат през фотоплейс

предлагам следната организация на хай рез файловете

Вечерница ни предложи фтп, аз ще говоря и с Бони и да видим той какво ще каже, може и той да ни предложи място, където големите файлове да стоят.
Целта на всичко това, е да се създаде максимално опростена организация и макс бързо клиентите да получават файловете, за да няма впечатлението за несериозност.

Очаквам вашето мнение и коментари.

П.П.: Когато имам админски мейл, ще го пусна, за д аможе да изпратите оразмерените си снимки.
Моля, в заглавието на всеки кадър пишете Име, пореден номер (ако е повече от една снимка) и как предпочитате да дарите работата си-на файл или на хард копи.

Също така нека да започнем дискусия за цената на нещата-на файл и като хард копи и да ги заковем.

# 379
  • Пловдив
аз снимки за галерия нямам, но идеята звучи все по-добре!

Кой ще снима в Борисовата градина? Колко човека сте засега и какво се прави, ако времето е лошо?

geristo ще снима в студио и покрай това се сетих, че може да пробвам в парка в същото време - ако не се лъжа при предната инициатива пуснахте тема, в която изброявахте кой ще снима с негови снимки за пример. В такъв случай аз мога да кача още някоя снимка в фликр и да дам линк, пък оттам-нататък, ако някой ги хареса, супер, ако-не, ще помагам с друго Simple Smile
А как се свързват за сесии - тук на ЛС ли?

# 380
Говорих с Бони от ФФ, те ще ни подкрепят, като самият Бони предложи да сложи банер, който да води към темата във ФФ.

Сега по същество:
-да заковем нещата с Фотоплейс и крайната цена на кадър
-да заковем цената на файл

и още

има няколко идеи за снимане в МОЛове. До момента нищо конкретно, в период на изясняване са.

# 381
Хаха, досега качвах файлове във фликър-групата... Crazy Да бях позчакала малко.  Laughing

Значи, пак си цитирам цените от Фото-Плейс:

"Гланц 255гр. - 45лв.
Мат 255гр. - 45лв.
Лустер /средно между мат и гланц/290гр.- 50лв.
Размера 20х30 е 0,06 по 45лв.= 2.70лв.
Размера 30х40 е 0,12 по 45лв.= 5.40лв.
Размера 20х30 е 0,06 по 50лв.= 3.00лв.
Размера 30х40 е 0,12 по 50лв.= 6.00лв."

От тези цени имаме 20% отстъпка.

Въпросите са:
1.Какви размери за разпечатка обявяваме: - две опции (20/30 и 30/40) или само една (? )
2. Коя хартия избираме? (аз клоня към Лустер, заради грамажа и средния вариант между гланц и мат)
3. С подрамка или без? Оскъпява крайния продукт с около 13 лв, и самия печат - ще трябва да се отпускат още 4-5 см по краищата за подгъване...

За да се заковат цените на разпечатките, трябва всички файлове да са еднакво оразмерени, иначе някои ще излязат по-евтинки, други по-скъпи - наистина, с някакви стотинки, защото ще се разминават с няколко сантиметра, но все пак...

При квадратите трябва да се уточни дали 40/40 или 30/30 ги искаме...

Дайте да изберем хартия и пак ще говоря с Фото-Плейс за твърди цени дали може за посочените размери...

Фрида, благодаря ти за полезната работа, която си свършила!

# 382
  • София
Моето предложение:

Дарение за 1 копие-30лв

Лустер разпечатка
20x30- 3лв
30x30- 4,50лв
30x40- 6лв
Лустер подрамка
20x30- 16лв
30x30- 17,50лв
30x40- 19лв

Клиентът дарява необходимата сума за избрания продукт и заплаща за печат и доставка при полуаването.
Доставка с Еконт-....лв

Дарение за файл- 40лв

Фотосесия: 30лв- 5 обработени кадъра
                   40лв- 10 обработени кадъра

# 383

Като сметнем и отстъпката за печат: ...Лустер разпечатка
20x30- 3лв - 20% = 2,40
30x30- 4,50лв - 20% = 3,60
30x40- 6лв - 20% = 4,80
Цените може да варират със стотинки за нестандартни размери...

С подрамката обаче малко трудно да сметнем твърди цени...Цената на подрамката пак зависи от размерите, 13 лв е максимума, за по-малки и нестандартни размери не знам как ще дойде, също и печатът на файловете ще варира заради допълнителните размери, които трябва да се отпуснат за подгъване...

Можем да поискаме цени само за печат + няколко допълнителни сантиметра аванс отстрани, да си ги рамкира клиентът, ако желае.

Еконт за документали пратки смятат:
 6,30 лв с ДДС врата-врата за 0,500 грама;
а 0,500 - 1 кг - 7,80 лв. с ДДС.
Моите разпечатки на канава ги бяха сметнали като колет - 7,80 лв. Ако искате, да заложим по-високата цена.

Като смятам така, 7,80+ разпечатан файл 30*40 см 4,80 = 12,60. При идеални случаи за печат/размери. Можем да закръглим до 14 лв и да обявим, че максимум доплащането за печат и доставка, няма да надхвърля 14 лв?

# 384
Аз предлагам да отпадне подрамката-тежи и усложнява излишно.

Според мен трябва да има една цена, един размер.
Чара, няма кой да се занимава с 5 размера и т.н.

Другото, за мен е безмислено да се определят две цени-нека да е едно 5 снимки - 10 лв., ако искате 6 или 7, но не повече.

Фотографът после ще реши дали ще даде повече, ако има кадри или не и дали ще има ресурса време.
Всички тук с малки изключения имаме друга работа, която ни храни, и аз лично не мога да си позволя да отделям цялото си време за да обработвам и т.н. снимки.

Плюс това, от разговори с момичетата участвали преди, в малко случаи има 10 снимки които могат да се дадат. Не е въпросът в количеството, а в това да дадем относително и според възможностите ни продукт, който да е ок с дарителите.

# 385
  • София

Дарение за 1 копие-30лв

Лустер разпечатка
20x30- ...лв
30x30- ...лв
30x40- ...лв
Лустер подрамка
20x30- ...лв
30x30- ...лв
30x40- ...лв

От тази цена фотостудиото ще направи 20%отстъпка.

За нестандартни размери цената се изчислява допълнително, но не надхвърля цената на копието с размери най-близки по дължина и широчина и не по-малки от това на избраната снимка.

Всяко копие има по 2см аванс отстрани, за да може да се рамкира при желание.

Клиентът дарява необходимата сума за избрания продукт и заплаща за печат и доставка при полуаването.
Доставка с Еконт-7,80лв до 1кг

Дарение за файл- 40лв

Фотосесия: 30лв- 5 обработени кадъра

Според мен нещата трябва да са максимално опростени и седин поглед клиентът да обхване информацията.
Бих изчислила цените за всички, но нямам представа тези сантиметри отстрани как се калкулират.
Мисля,си че цените за посочените размери трябва да са твърди, в тях да са предвидени тези бели полета, да бъдат нормалните цени, които студиото предлага, а отдолу да е написано, че Фото плейс ще направи 20% отстъпка от тази цена. Така всеки закупил( техен потенциален бъдещ клиент) ще има представа за реалните им цени и няма да остане заблуден, а и по този начин ще бъде отбелязан и жеста, който фотостудиото прави.

Това беше постът ми, който току що написах, но Фрида е писала с мен и сега прочетох.
Съгласна съм, че колкото по-просто по-добре за всички.
Тогава нека да уточним кой ще е размерът. Ако е 30x40  да се изберат и качват файлове само със съотношение на страните 3:4, съответно ако е 20x30 да се изберат файлове 2:3
Избираме размер, питаме за цена, всеки преглежда каво може да качи за избрания размер и готово.
Когато писах различните размери, имах предвид че всяка снимка си има определени пропорци, и тя ще може да бъде извадена в един от размерите, а няма да е пожелание на клиента.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 14:25 от tchara

# 386
Как трябва да е сейфнат кадъра за печат - кой формат, какво цветово пространство?
Дотук нещата ми изглеждат супер. Цените за печат са просто смешни, като сравнявам с тукашните  Crazy
За размера на кадрите е важно, за да знам как да оправя кропа на снимките
Ако е 30х20 - 3:2 е добре са мен, това е формата на самия апарат. 40х30 е друг формат вече и ще иска друго оразмеряване.
Малкия размер ли остава или ще има и голям - споменахте 70х50?

# 387
Аз съм зле с математиката, но ако оставяме бели полета отстрани за бъдещо рамкиране, не е толкова проблем пропорцията, че да се налага да се кропи кадъра?... newsm78

Също така 3 размера за мен са О.К. - нека има опция и за избор.
30*40 си е по-внушително от 20*30, отсрещната страна може да иска нещо по-малко?...

Също нека си има и квадрат като опция? Ако има – вижте си квадратите да са 1:1 наистина, не само на пръв поглед.

При положение, че цените са почти готови (поисках оферта за крайни цени за тези три размера плюс полета за рамкиране), нека ги оферираме.

Освен това, като закръглим малко нагоре цената за аванс, хората няма да се чувстват подмамени. Тоест, нека пишем крайни цени за печат (плюс полетата) и цени доставка = като посочим, че сумата няма да надхвърля за съответния размер еди коя си стойност....

Пример:
1: 20*30 см печат + доставка чисто е равно на 10,20 - посочваме, че няма да надхвърли 12 лв...така имаме аванси.
2. За 30*30+доставка е чисто 11,40 - посочваме, че няма да е над 13 лв
3. За 30*40 + доставка 7,80 е 12,60 чисто - посочваме, че няма да е над 14 лв.

Или общо като текст пишем:

Предлагаме 3 размера за поръчка печат, с основна цена 40 лв: (?)
1.   30х20 см
2.   30х30 см
3.   40х30 см
Купувачът заплаща 40 лв по банкова сметка на Вики. Файлът се предава за печат. При получаване на разпечатания кадър, купувачът заплаща с наложен платеж на Еконт печата  и доставката с куриер, чиято крайна цена не надхвърля 14 лв.

Цените за печат са с 20% отстъпка благодарение на ръководството на Фото-Плейс по повод благотворителната кауза.

В най-скъпия случай клиентът плаща 54 лв. , от които 40 лв благотворително за Вики. Как ви се струва?

# 388
Веч, sRGB са моите, така съм и печатала при тях.
70*50 е нещо огромно, едва ли повочето мижем да представим такава висока резолюция... Thinking

Какво ще кажете цената за разпечатка и за файл да е една и съща - примерно 40 лв.
Който иска разпечатка, ще си доплати печат и доставка.

# 389
Понеже са много скромни и не искат сами да се похвалят - да ги похваля аз
Муцуна   bouquet

и Джали   bouquet

Имат снимки на мегаборди! Скоро очаквайте и други Wink

Не мога да се включа адекватно за цената, но ще следя дискусията.
Сега гледах прогнозата за времето - не знам кой каза че ще е топло на 13ти...  newsm78 ама синоптик бг казва, че бърка...    Sad
Дано да има някаква добра новина от моловете...   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт