Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да получа виза за Китай?
Какви са изискванията за виза и влизане в Китай?
Какви са преживяванията на хората при кандидатстване за виза за Китай?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да получа виза за Китай?
За да получите виза за Китай, ще ви е необходим паспорт, една снимка и разпечатка на самолетния билет. Можете също така да използвате туристическа агенция, която може да предостави и билети. Може да се изисква документ от вашия работодател, но понякога китайската страна не издава такива покани. Възможно е също така визите да бъдат отказани, но обикновено се издават на всички. В случай на отказ можете да кандидатствате за туристическа виза за Китай в Хонг Конг.
-
Какви са изискванията за виза и влизане в Китай?
За да получите виза за Китай, ще ви е необходим паспорт, една снимка и разпечатка на самолетния биллет. В някои случаи може да се изисква и документ от работодателя. Визата може да бъде получена чрез китайска туристическа агенция или чрез покана от китайската страна. Ако бъде отказана виза, е възможно да се издаде туристическа виза за Китай от Хонг Конг. За да влезете в Китай, ви е необходима виза, която може да бъде за еднократно влизане или за 10 дни. Освен това са необходими самолетни билети и резервация за хотел. При пристигане в Китай е препоръчително да носите химикалка, тъй като се попълват различни формуляри и китайците не предоставят писалки. В случай на отказване на виза е възможно да се издаде туристическа виза за Китай от Хонг Конг.
-
Какви са преживяванията на хората при кандидатстване за виза за Китай?
Хората съобщават, че визите за Китай обикновено се издават на всички и че отказите са редки. Организираните екскурзии използват нощни влакове, които са удобни и предлагат възможност за почивка. На място има табели на английски език, но англоговорящият персонал е ограничен извън хотелите и банките. В случай на отказ на виза е възможно да се получи туристическа виза за Китай от Хонг Конг.

Това са за сега плановете. хотели не сме резервирали още. Имаме само самолетни билети. Предстои и билети за влак да си купим, но ги пускат в продажба едва 10 дни преди датата на пътуване...Дано не увиснем някъде по средата с това самоорганизиране.

Свалих карти на телефона, ако се загубим да пуснем GPS-а...
Иначе в момента, в който се цопнем в Пекин и 3 куфара да имам - няма значение вече. Нито ще ми трябват спешно като се върна в България, та дори и да се забавят, не е толкова важно.
Но това, което си видяла за 16 часа е Т влак, а най-бързите влакове са G. Това, което аз успях да намеря за разстоянието от 1500 км между Shanghai и Xi'an е за 13 часа. Бихме взели влак, защото е много по-евтин от самолета, а имайки предвид, че ще обикаляме 2 страни, бюджетът е ограничен. Останалите разстояния не са проблем с нощен влак отново. Xi'an-Luoyang е около час и 50 мин (380км), а от Zhengzhou до Beijing - 5 или 8 часа нощен влак, но в случая даже по-дългият е по-добре, че да поспи човек.
За момента най-евтиният самолетен билет, на който съм попадала е 318 лв, което е в пъти по-скъпо от влака...
ми даваше постоянно грешки и накрая поръчах билети от горния сайт. 14 часа по-късно получих и-мейл, че имам резервации все пак....само, дето вече си имам...