Консултации по обзавеждане на дома

• 32 496
  • 227
  •   1
Отговори
# 60
Извинявайте.  Embarassed Ще го копирам линка там.
blue_pearl, в този подфорум има 2 теми: за добрите и лошите майстори. Мнението ти е за там.
Тук уточняваме изработка, материали и консумативи, свързани с мебели, врати, прозорци, кухни, парапети, стълби и т.н.

# 61
  • France
alegra, обърка темата...  Laughing - ние сме по изпълнението.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=560402.0
тук задавай въпроси.

# 62
  • София-в сърцата на моите деца
  bouquet

# 63
  • Някъде на път....
mamagali_vanko, темата не е за данъчни измами, но ще спомена, че Кроношпан, с влизането си в Бургас, изтеглиха 13 млн. лв. без да имат право. И до днес никой не ги търси, защото са немци...
Качеството е под всякаква критика. Талашитът е прекалено рехав, защото купуват "капаци" от Родопи и Рила, които са 60-70 % кора. Турският талашит е по-добър.
Да, права си!
Освен това трудно се режат и накъртват понякога.
Но и ние работим с Кроношпан - просто клиентите си държат на него....  Peace - въпреки факта, че от около седмица са вдигнати и цените му вече....

# 64
mamagali_vanko, темата не е за данъчни измами, но ще спомена, че Кроношпан, с влизането си в Бургас, изтеглиха 13 млн. лв. без да имат право. И до днес никой не ги търси, защото са немци...
Качеството е под всякаква критика. Талашитът е прекалено рехав, защото купуват "капаци" от Родопи и Рила, които са 60-70 % кора. Турският талашит е по-добър.
Да, права си!
Освен това трудно се режат и накъртват понякога.
Но и ние работим с Кроношпан - просто клиентите си държат на него....  Peace - въпреки факта, че от около седмица са вдигнати и цените му вече....

Много интересно!Търсейки конкретни мебели ,попаднах на много прецизно изработени неща от едно малко заводче.Но с турско ПДЧ.Допитах си до моя близка,завършила ЛТУ и работеща в бранша,но в друг град,която ми каза,че турското ПДЧ е най-ниско в личната и класация,че се рони и т.н.Кой е прав?

# 65
  • Някъде на път....
.........
Много интересно!Търсейки конкретни мебели ,попаднах на много прецизно изработени неща от едно малко заводче.Но с турско ПДЧ.Допштох си до моя близка,завършила ЛТУ и работеща в бранша,но в друг град,която ми каза,че турското ПДЧ е най-ниско в личната и класация,че се рони и т.н.Кой е прав?
Аз говоря за ПДЧ-то на Starwood конкретно. И го сравнявам с Кроношпан.
За 15 години работа в бранша, поне 15 пъти ни се е налагало да изправяме плочи на Кроношпан със стеги, за да нямаме рекламации после. Все пак изработваме мебели с 3 години гаранция и не можем да си позволим фалове като усукване например....
А приятелката ти коя турска марка има предвид?

# 66
Благодаря за темата!
Притежавам първи етаж от двуетажна тухлена къща.Предстои ми цялостен ремонт и обзавеждане.Безкрайно много се чудя каква изолация да си поръчам - външна или вътрешна;каменна вата,стирипор или гипсокартон;окачен таван,ако да,с какво...Въобще - мечтата на всеки един новодомец - топлина без никаква влага.   Peace

Малко инфо,дадено ми от ОВ специалист. Ако направиш външна изолация,зимно време помещенията се топлят,тухлите се нагряват и после излъчват навътре в помещението ,грубо казано като акомулираща печка,без да отдават топлина навън.Т.е. по-ефективна и икономична е външната изолация.

# 67
Илева,честно казано като неспециалист в областта нито попитах производителите на мебели що за турска марка ползват,нито приятелката ми кои има предвид,предполагайки ,че в България се внася само от един производител.Благодаря,че ми обърна внимание.Ще питам пак.

# 68
  • Някъде на път....
W, Илиева съм - дължиш ми пижамка!  Wink
Питай моля за производителя, стана ми интересно!  Peace

# 69
 Laughing Пиша,пращам,без да чета май.
Ще питам,но следващата седмица.
От поста ти разбирам,че препоръчваш Starwood пред Кроношпан.Спрямо цената на Егер, например,колко е по-евтин?

# 70
  • Някъде на път....
Laughing Пиша,пращам,без да чета май.
Ще питам,но следващата седмица.
От поста ти разбирам,че препоръчваш Starwood пред Кроношпан.Спрямо цената на Егер, например,колко е по-евтин?
Ами не е много по-евтин... около 5% някъде, зависи от декора също, те там са на групи...
Но между Starwood и Егер, препоръчвам Егер!  Peace

# 71
  • France
На пристанище Бургас се товари бук за мелене в Турция..... А Кроношпан мелят кората....
Егер за купили завода ни за МДФ....
За големи панели за гардероби, кухни и т.н. не използвайте Кроношпан.

# 72
Благодаря за темата!
Притежавам първи етаж от двуетажна тухлена къща.Предстои ми цялостен ремонт и обзавеждане.Безкрайно много се чудя каква изолация да си поръчам - външна или вътрешна;каменна вата,стирипор или гипсокартон;окачен таван,ако да,с какво...Въобще - мечтата на всеки един новодомец - топлина без никаква влага.   Peace

В момента правим етаж от къща (2-ри)цялостен ремонт и абсолютно всички външни стени са с изолация(вътрешна с вата)Бяхме правили и друг по същия начин, имало теч след ремонта някъде от вън ,някакъв улук се счупил и на външната стена с изолацията и нямаше нищо , а на вътрешната стена имаше мокро петно, ако това ще ти помогне.Сестра ми имат външна изолация , но имат и много влага.

# 73
Радвам се да го прочета.
Има какво да се научи от дизайнерката ни.  Grinning

Благодаря ви! Скоро и аз ще питам тук, защото имам проблем с една ..хм..вътрешно външна плъзгаща врата, не знам как да я нарека, вече  и казвам "оная врата, нали знаеш".
Вратата е за клиент, не е моя, да не  си помисли някой нещо , макар че всички знаем за обущаря.
 И около месец не намирам кой да ми разреши случая. По- късно ще сложа картинки и чертежи.

# 74
Май темата трябва да се прекръсти на АнтиКроношпан  Confused

Общи условия

Активация на акаунт