Консултации по обзавеждане на дома

• 32 496
  • 227
  •   1
Отговори
# 75
  • софия
Здравейте да ви попитам, трябва да преградим една сравнително голяма и дълга стая, на две, мислим си за плъзгаща врата която да е от три части, лявата и дясната да влизат в средната и съответно да се плъзгат към единия или другия край на стаята, за да седи отворено през деня. Трябва ми нещо шумоизолиращо, което да не е стъкло, може да е плътно. Моля ви за съвет от къде мога да поръчам такова нещо, или ако имате други идеи  bouquet

# 76
  • France
tzvetihc, нашата препоръка за плоскости над 2м, е да се използва "висящ" механизъм, а не носещ, защото земното притегляне огъва плоскостта / независимо, че е по-скъп с около 20-30%/. За 3 врати са необходими 2 релси, около 8 см. широчина.
Абсолютно шумоизолиращо не може да стане, защото самите плоскости имат нужда от луфт, за да не се удрят една в друга при разминаването, независимо дали е ПДЧ, стъкло или пластмаса. Може да се намали шума с четки. Доста скъпо за ефекта, който постига.

# 77
  • софия
Благодаря ви за бързия отговор.
Дали ще стане така както си мисля, не съм виждала подобно нещо, знаете ли от къде мога да поръчам  bouquet.Най шумоизолиращото е гипсокартон, но ще стане много тъмно и стаите ще са кто килийки, за друго решение не се сещам newsm78

# 78
Много интересна информация, следя ви изкъсо Simple Smile

# 79
Благодаря ви за бързия отговор.
Дали ще стане така както си мисля, не съм виждала подобно нещо, знаете ли от къде мога да поръчам  bouquet.Най шумоизолиращото е гипсокартон, но ще стане много тъмно и стаите ще са кто килийки, за друго решение не се сещам newsm78

Защо не пробваш със стъклени тухлички. Пропускат светлина, а през тях се виждат само силуети.

# 80
  • Sofia
И аз да се включа с въпрос, по-скоро теоретичен - какво да гледам при поръчка на интериорни врати, бял мат, МДФ? Получих цени, уж за едно и също от 250 до 550 лв (със сигурност може и повече да струват, това ми е ясно) Разликата в цените зависи от касите и первазите или нещо друго? Важно ли е вратата да е плътна, защото от едната фирма обясниха, че плътна е прекалено тежка, а другите май твърдяха точно обратното.Става дума за поне 11 врати плюс една плъзгаща, така че разликата в цената не е за пренебрегване при такава бройка. Но веднъж сложени вратите няма да се сменят скоро и се притеснявам да не омажем нещата. Пробно решихме да прежалим 250лв за една врата пробно, но като е готова чисто визуално ли да преценявам или има нещо специфично, на което е важно да се обърне внимание.
Благодаря предварително, надявам се да мижете да помогнете със съвет!

# 81
  • France
mds, Дали вратите са плътни или кухи няма особено значение. При съвремените панти не се усеща.
Посъветвайте се в темата на вътрешната ни дизайнерка дали ви трябва боя или дървесен декор.
За врати от масив бюджетът ви е малък. Препоръчвам ви мат, защото гланца се изпълнява и поддържа в пъти по-трудно. Също така, препоръчвам да са светли, защото на тъмните всяка прашинка се вижда.
В диапазона 250- 300 лв. вратите са предимно китайски / талашит с меламин/. На пазара съществуват чешки и полски врати, които се изпълняват от МДФ и хартиено покритие. Обикновено се ползват от строителните компании, за да получат акт 16.
За 400-550 лв. може да получиш МДФ с фурнир  или боя. Гаранцията на полиуретановите покрития е около 10 год.

# 82
Интересна тема, благодаря! Peace

# 83
  • Sofia
И двете фирми с които говорихме са български, сами си правят вратите.
За китайските - имахме такива в апартамент, тях и без пари не ги вземам.
Полски също ни предлагаха познати, но те са със стандартни размери и най малкото поради тази причина не стават за нас. Ние искаме МДФ с боя, бяла - мат, за такива сме и получили оферта уж, но разликата е фрапираща. Затова се зачудих и къде може да е уловката и за какво точно да гледам.

# 84
  • France
Чисто бели врати не са за препоръчване- около дръжките се цапат много. Изберете светъл нюанс.
За цената- има огромна разлика в цените на боите, респективно на крайната цена. Само за сравнение, има бяла боя за 5.70 и такава за 48 лв.
Остъклените врати обикновено струват по-скъпо. Поискайте от производителя на вратите марката боя, която ще използва. И дали ще са от МДФ или шперплат. Цената с или без монтаж е?

# 85
Здравейте! Не знам дали тук е правилното място за въпроса ми - може ли да се сложи ламинат върху теракот? Проблемът е в первазите на теракота, за които се чудя има ли начин да не се разбиват?

# 86
Видях, че tzvetihc е питала за реграждане на стая и се сетих, че преди време се
чудех дали да не разделя нашата дневна с такава врата https://lh6.googleusercontent.com/_dMTckryQRGI/TVPD_gKEvSI/AAAAA … fQ/sogalflex1.jpg. В моя случай шумоизолация не е необходима. Не знам обаче дали има фирми в нашия град, които да ги правят, а и цената едва ли ще е приемлива (при нас дължината на хармониката трябва да е 4 м, височина 2,50 м).

# 87
  • France
Ju-ja  Ламиниран паркет ли имаш впредвид?  Защото  "ламинат"  е покритие което е изпечено на висока температура полимер или хартия.

# 88
Ju-ja  Ламиниран паркет ли имаш впредвид?  Защото  "ламинат"  е покритие което е изпечено на висока температура полимер или хартия.

Да, ламиниран паркет имам предвид.

# 89
  • France
Ju-ja няма причини да не стане. Може би е добре да сложиш две подложки вместо една. 

Общи условия

Активация на акаунт