Пролетно слънце грее, АВГУСТинче навън лудее...-тема №26

• 28 012
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Само да кажа - забравих,ч е 4-5 юни е Празника на розата в Казанлък. Така, че тогава аз няма как да дойде в Трявна - не мисля, малкия да го пропусне  Joy. Незнам Янчето, Жужу и Магаре дали са се сетили, че етогава. Предполагам, че и те ще са в Казанлък тогава, но не мога да говоря от тяхно име. Все пак - както го решите  Peace

# 661
Само да кажа - забравих,ч е 4-5 юни е Празника на розата в Казанлък. Така, че тогава аз няма как да дойде в Трявна - не мисля, малкия да го пропусне  Joy. Незнам Янчето, Жужу и Магаре дали са се сетили, че етогава. Предполагам, че и те ще са в Казанлък тогава, но не мога да говоря от тяхно име. Все пак - както го решите  Peace

Ooo да беее, вярно!  Thinking Ако беше само за рождения ми ден с радост бих го прекарала с Вас в това прекрасно градче. Но за Празника на Розата наистина би било хубаво да сме в Казанлък. Преживяването и атмосферата не са за испускане, така че и аз бих предпочела датите 14-15 май или 21-22 май, та макар и със сватбари. Само места да има. Но както е удобно за болшинството.

Момичета, да можех да ви пратя по едно парче.  Simple Smile Наистина освен на вид го докарах и на вкус, страааащно вкусен. Но лошото е, че е в ПЪЛЕН разрив с разделното ми хранене, ама по НЕ-разделно не можеше и да бъде.  Joy Та кефя се да правя тези неща, но предпочитам и някой друг да ги хапва.  Joy

Лека нощ на всички!  Hug

# 662
mar_gito Аз давам Данонино, обикновено, когато няма кухня т.е. събота и неделя, ако ме мързи да правя кремче или сме навън някъде. Но и аз не прекалявам - примерно 3-4 пъти в месеца.

# 663
  • София
 Бърборанка  - козунака ти изглежда страхотно как ми се прияде.
Jijin - относно крачетата аз миналата седмица го водих моя при доктор Алексиев(ортопед) заради това,че с едното краче ми ходи на вътре. Той го прегледа и каза че нищо му няма. И спомена, че свода при малките деца се образува след 4годинка на детето. Въртя му крачетата във всички посоки т.е. стъпалата. И каза че ако има проблем някакъв нямало да може да се въртят стапалата. Не знам да ли ме разбираш какво искам да ти кажа. Каза също че ако седи често на колене можело и от това да му е навътре крачето. Та в общи линии само ни взе 30.00лв., но пък аз съм спокойна че му няма нищо.
Моя съвет е да го заведеш някъде за успокоение.

# 664
  • София
Здравейте момичета! Знам че  може и някои да не ме помнят,все пак не съм писала от векове в темата,но попрочитам от време на време!
Дайте ми съвет за качествени пантофки,да не могат да се разкопчават от детски ръчички. Имаме поне 3 чифта и все неподходящи или сами си ги сваля или се развалят лепенките,а с последните започна да си криви крачетата-явно са прекалено меки newsm78
Обещавам да се поправя и да влизам редовно. Просто много неща ми се струпаха напоследък, а някои  доста тъжни!
За празника на Розата от години искам да отидем ,тази година пак ще тормозя мъжа да ни заведе,дано успеем този път!
Лек ден от мен!

# 665
  • Кърджали
Привет!
Жижиин, и от ортопеда, при който водихме Кати знам, че е прекалено рано още да се говори за евентуално плоскостълбие. Свода се образува по - късно, към 3-4 години, а сега е нормално да стъпват и накривичко. Кати като е с нови обувки, поне една седмица няма правилна походка. И другото, което запомних от него, че ортопедичните стелки не са необходими, даже в момента биха попречили на мускулите на стъпалото да заякнат...Та за стелките, никога не съм държала да са ортопедични...
Ние вчера бяхме на разходка. Първо заведохме Кати на консултация - 13 кг и 84 см. После ходихме да и търсим обувчици ВЗехме и едни много сладки кецове... После ходихме до Джебел на гости на сестра ми и приятеля и. Вечерта дойдоха и едно познато семейство с тяхната дъщеричка, някъде около 4-5 годишна.Кати почна като кученце да я следва и да и се радва.А каква игра падна помежду им, не можехме да им се нарадваме. Ей, никога не бях чувала Кати да се смее с часове.То бяха гоненици по стаята, гушкания, закачания. Накрая, като я сложих да си ляга вечерта, заспа без да каже и гък...

# 666
Оф днес Анди следобяд спа само час и 15 мин. Предните дни по 2,5-3ч. Вече реших кой каквото прави да я слагам да спи само веднъж, че да спи повече, ама днес какво й стана?! Е, поне се възползвахме цели 2 пъти от прекрасното временце. Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 16:18 от Бърборанка

# 667
  • Варна
Аз днес извадих ръката на Дария от лакътя, докато се качвахме по стълбите, явно съм я дръпнала по-силно. Много тъпо се чувствам, особено като плачеше детето, като и я наместваха, не спа много, явно още я болеше, сега я гледам, че е по-добре, ползва си и двете ръце, преди дясната си я държеше като откачена от тялото. Направо място не мога да си намеря, че и причиних това.

# 668
Гануша, много гадно за Дари. Каквото и да кажа няма да те накара да се пичувстваш по-добре, за това само пожелавам много бързо да й мине напълно и да забравите случилото се.

Момичета, хайде малко лексикон и от мен да пораздвижим темата, че заспахме.  Mr. Green

1. С каква клечка за уши и колко често почиствате ушите на детето си?
2. Вече храни ли се самостоятелно и ако да имаше ли нещо, което да е спомогнало този процес? (Специални прибори, цялостен лигавник, с който да не маже толкова? Яде заедно с други деца?)
3. И вече седи ли на обикновен стол с вас на масата?
4. Вече махате ли/махнали ли сте памперса?
5. Подстригвате ли косите и ако да, сами или на фризьор?
6. Усещате ли вече дали детето си служи повече с дясната или с лявата ръка и ако да, как?
7. Когато детето не иска да яде, най-вече от лиготия, настоявате ли? В смисъл карате ли се или карате на метода 'като огладнееш, ще ядеш!' ??
8. По колко пъти и време спи денем?
9. Все още ли перете дрехите на детето отделно и със специален прах?
10. Носите ли играчки когато излизате на площадката?

Май стига толкос засега.  Grinning Предварително благодаря за отговорите! Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 20:48 от Бърборанка

# 669
Ганушке много неприятно....Милата Дари.Представям си какаво си изпитала.Аз незнам защо имама някакав ужасен страх ,още от преди многог години, 4е може да се извади ръката..., Бързо да минава и да забравята за този инцидент
Бърборанке , страхотен козунак....ммммм

Айде по въпросите:
1. С каква клечка за уши и колко често почиствате ушите на детето си? С детските кле4ки с ограни4ител.4истя ги през 2-3 дни, като се сетя.
2. Вече храни ли се самостоятелно и ако да имаше ли нещо, което да е спомогнало този процес? (Специални прибори, цялостен лигавник, с който да не маже толкова? Яде заедно с други деца?) Все още с прибори- не, ина4е хранене с ръце- нямамае проблеми.
3. И вече седи ли на обикновен стол с вас на масата?Не
4. Вече махате ли/махнали ли сте памперса? Не
5. Подстригвате ли косите и ако да, сами или на фризьор? Подстригван е веднъж.Двете с майка ми го постригахме, на стол4ето за хранене, докато гледаше рекламите....за около 10-15 минути го оправихме
6. Усещате ли вече дали детето си служи повече с дясната или с лявата ръка и ако да, как? Все още нямам представа
7. Когато детето не иска да яде, най-вече от лиготия, настоявате ли? В смисъл карате ли се или карате на метода 'като огладнееш, ще ядеш!' ?? Общо взето да, пускам бейби ТВ или търся реклами и така се храним.Винаги трябва да има нещо за гледане,но пък винаги яде в стол4ето за хранене
8. По колко пъти и време спи денем? По веднъж.М/у 2 и 3 4аса
9. Все още ли перете дрехите на детето отделно и със специален прах?Да, но понякога пускам някоя негова дреха и с нашите дрехи с обикновен прах.
10. Носите ли играчки когато излизате на площадката? Не

# 670
  • Кърджали
1. С каква клечка за уши и колко често почиствате ушите на детето си? - С тези с ограничител или обикновени, но тогава гледам да съм мега внимателна. Колко често - когато се сетя...
2. Вече храни ли се самостоятелно и ако да имаше ли нещо, което да е спомогнало този процес? (Специални прибори, цялостен лигавник, с който да не маже толкова? Яде заедно с други деца?) - Да, напълно самостоятелна е в храненето, може да се каже. Съвсем спонтанно стана, не знам какво е спомогнало да се случи...
3. И вече седи ли на обикновен стол с вас на масата? - Тя стол за хранене е нямала, вече стои на обикновен, като обаче слагам някаква възглавничка, за да я повдигне малко и да и е по - лесно.
4. Вече махате ли/махнали ли сте памперса? -Де тоя късмет  Rolling Eyes Няма да е в близките три живота.
5. Подстригвате ли косите и ако да, сами или на фризьор? - Само веднъж, от пуст мерак на баща и.Тогава на фризьор, ама не питай що рев изрева...Как така ще я карат да седи на едно място Whistling
6. Усещате ли вече дали детето си служи повече с дясната или с лявата ръка и ако да, как? Ползва си предимно дясната ръка, но се случва да тръгне да яде и с лявата... Оставям я да опитва както иска...
7. Когато детето не иска да яде, най-вече от лиготия, настоявате ли? В смисъл карате ли се или карате на метода 'като огладнееш, ще ядеш!' ?? - Подканвам я два - три пъти и я оставям.Ама се вбесявам, защото след това баба и още поне час я моли да хапне, гони я с лъжицата. Още повече ме ядосва като хем детето се е наяло, хем тя продължава да се опитва да и вре лъжицата в устата...
8. По колко пъти и време спи денем? І Веднъж на ден.Обикновено два часа, но се е случвало да се събуди и след час.
9. Все още ли перете дрехите на детето отделно и със специален прах? - Смесвам ги, н оосновно само с мойте. Няма как да ги смеся с работните дрехи на баща и. Но отделен прах за пране не ползвам от сума време.
10. Носите ли играчки когато излизате на площадката? - Тука излиза на разходка, взима си понякога по нещо. ПРедполагам в Кърджали и на площадките ще си мъкне по някоя играчка...

# 671
  • София
Да видим дали поне на тази анкета ще успея да отговоря, че и да си публикувам отговора после Simple Smile

С обикновена, но не зная колко често. Когато се сетя, сигурно е веднъж на 2-3-4 дни.

2. Вече храни ли се самостоятелно и ако да имаше ли нещо, което да е спомогнало този процес?    (Специални прибори, цялостен лигавник, с който да не маже толкова? Яде заедно с други деца?)
    Не, с прибори не се храни. Опитва с лъжица, но не особено успешно и не винаги. С ръце чудно  си хапва.

Седи по принцип, но конкретно когато се храни предпочитам да е на стола за хранене- там е завързан и не може да бяга.

Не, до лятото няма и да опитвам.

Още не, когато дойде моментът ще видим.

6. Усещате ли вече дали детето си служи повече с дясната или с лявата ръка и ако да, как?
     Не, с двете е еднакво, а съм чела, че на тази възраст още е твърде рано да се каже.

7. Когато детето не иска да яде, най-вече от лиготия, настоявате ли? В смисъл карате ли се или карате на метода 'като огладнееш, ще ядеш!' ??
    Общо взето не ми се налага, той рядко се цупи на ядене.

Един път на ден, между 1/2  и 1 час, рядко и по 2.

От много време пера с един и същ препарат. Пера ги отделно,в редки случаи, ако преценя или съм на зор, може и да смеся някоя горна дрешка с нашите дрехи.

Не, само това ми липсва Simple Smile

Лека и целувки на всички, аз утре ще наваксвам с четеното Simple Smile

# 672
  • София
с клечките на "Чико" на две седмици веднъж.

2. Вече храни ли се самостоятелно и ако да имаше ли нещо, което да е спомогнало този процес?
Храни се сам от доста време, не мога да се сетя нещо да е спомогнало за това. Ползва вилица и лъжица но предпочита вилица. За съжаление не му се отдава често да я ползва, че ме е страх да не се набоде.

Да стои като под дупето има възглавница. Столче за хранене никога не е ползвал.

Въобще нямаме никакъв напредък в това отношение. Ще чакам като се стопли времето. Най-обича да пика извън гърнето. Grinning

Вече три пъти е подстригван. С тази процедура се заема баща му. Има ме машинка.

Ползва дясната ръка. Нагледен пример от преди малко на вечеря подадох му лъжицата в лявата ръка и той веднага я сложи в другата.

Първоначално се карам и после се отказвам и оставам на принципа ако е гладен сам ще си потърси. Както го и прави.

Един път на ден от 13:30 до към 16:30-17:00ч.

Не пера отделно. Нито ползвам отделен прах. Това го правих само до първия месец след като се роди.

Задължително набора за пясък.

# 673
  • София
Гануше, прегръдки за теб и Дари!  Hug Знам как се чувстваш, тя Дари сигурно и е забравила вече какво е станало, обаче на теб ще ти държи влага. ( ама и аз как те успокоих)  Hug Казвам го, защото си спомних аз колко време се чувствах виновна и ми беше криво, когато лятото по моя вина Алекс падна навън на асфалта и си посини главата. Това му беше първото по- сериозно падане и то аз го изпуснах, просто ми се изплъзна от ръцете. Но колкото и да се стараем и да внимаваме не сме застраховани от такива случки.  Hug

1. С каква клечка за уши и колко често почиствате ушите на детето си? Използвам клечките с ограничител. Подобно на другите почиствам когато се сетя- през 2-3, понякога и през 4 дни.
2. Вече храни ли се самостоятелно и ако да имаше ли нещо, което да е спомогнало този процес?  (Специални прибори, цялостен лигавник, с който да не маже толкова? Яде заедно с други деца?) С прибори не, въпреки, че от време на време проявява желание. Но когато той хване лъжицата става мазало, не ми дава даже да му показвам и да го насочвам, дърпа се и се изнервя. С виличката се справя по- добре, често си боцка разни неща.Самостоятелно с ръце си яде от много отдавна. Използвам от тези хавлиените лигавници с ръкави.
3. И вече седи ли на обикновен стол с вас на масата?На обикновен стол седи, когато сме някъде на гости, но вкъщи се храни в неговия си. Дори когато ядем всички заедно пак си е в столчето, не за друго, а защото се храним в хола, а там столове нямаме. Simple Smile
4. Вече махате ли/махнали ли сте памперса? Не, не сме правили и опити.
5. Подстригвате ли косите и ако да, сами или на фризьор? Подстригван е 4 пъти- първите два пъти на фризьор, след това аз го оформях. Но вече не се наемам, защото последния път много плака и го беше страх. Ще си го водя на фризьор занапред.
6. Усещате ли вече дали детето си служи повече с дясната или с лявата ръка и ако да, как? Мисля, че с дясната си служи повече, но и аз смятам, че е рано да се каже.
7. Когато детето не иска да яде, най-вече от лиготия, настоявате ли? В смисъл карате ли се или карате на метода 'като огладнееш, ще ядеш!' ?? Зависи, понякога настоявам, друг път не. Ако видя, че не е гладен не го насилвам. Почти винаги докато яде гледаме на компютъра разни клипчета, песнички или рекламки и се случва да ми се дърпа , докато не уцеля каквото иска да му пусна. В тези случаи се карамe и ако ме изнерви много прекратяваме храненето.
8. По колко пъти и време спи денем? Започна да спи по един път на ден малко след като стана на годинка. Обикновено го слагам към 13.30-14.00 и спи м/у 1.5 -2 часа. Когато легне с мен или мъжа ми се случва и по три часа да спи.
9. Все още ли перете дрехите на детето отделно и със специален прах? Пера отделно с негов си прах и омекотител. Няма конкретна причина да го правя, просто навик, не ми пречи. Даже не съм се и замисляла да започна да пера всичко заедно.
10. Носите ли играчки когато излизате на площадката?Преди не носехме нищо, но Алекс започна да се заглежда в играчките на децата, даже се е случвало и да се разплаче, когато трябва да върнем. Още края на есента му взехме кофичка, лопатка и другите там принадлежности за пясъчника. Понякога носим с нас и топка или търкалцето.

# 674
Ганушке, много мъчно ми стана за Дари Sad.
Бърби, страхотен лексикон, но няма да мога да отговоря, защото имаме много дертове с Белослава и съм откачила вече.
Джули, ако идвате към Пв, точно срещу Верди до РТЦ има едно малко магазинче за полски пантофки. Има модели, които са с катарами с обратно щракване. Не знам как да го обясня, но е доста стабилно.

Момичета, някой лежал ли е в Токуда с детето, че ми трябва малко инфо на лични?

Общи условия

Активация на акаунт