ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 734
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
От два месеца се лекуваме с хомеопатия и затова имунната му система е срината, т.е. все още прекалено рано тя да даде резултат.

Така както си го написала, в първия момент човек ще си помисли,че заради това че се лекувате с хомеопатия и имунната му система се е сринала...  Peace

Чакайте сега аз да ви разкажа!
Нали ви писах приде няколко дни за дъщеря ми,която беше с уртикариален обрив.
Е,вече няма и помен от обрива,който никой лекар в болница или поликлиника не можа да излекува!
Да,така е,не гледайте недоверчиво!!!
Излекуван е с хомеопатия,за има няма три часа. Обривът просто изчезна пред очите ми.
Детето вече втори ден е спокойно и без нито едно петънце.
Хомеопатията действа,мили момичета! просто трябва да намерите точния човек!

Момичета,ако имате въпроси ,с удоволствие ще ви упътя,ама на лични! Peace

Браво!Много си ентусиазирана и те разбирам,но...сега ако има Х криза какъв е плана Rolling Eyes

Ами по обяснение на хомеопата,само той може да прецени дали едно състояние и промяна са точно криза или е влошаване на нещата.За всяко нещо,което ме притеснява или ако виждам промяна трябва да се консултирам с него.Той съответно ни даде капки,които ще започнем да пием след поредното ни изслушване и преценката му за ситуацията.
Е,разбира се,че съм ентусиазирана,предвид това,че детето ми беше в силно притеснително състояние,а сега е напълно здрава!Пък и лечебната криза не е задължителна ,нали така...
Отидох,пробвах,доволна съм и го споделих с вас! Вие ме разбирайте както си прецените!Аз съм щастлива,че детето ми е добре! Peace

# 316
Между другото,нека ви разкажа и за мене!
Покрай проблемите с детето,бях нервна и изтощена.Не си спомням от кога не бях спала като хората.Споделих с доктора и той ми даде нещо,което ми подейства странно...Започнах да усещам как от главата надолу започва да ми се смъква товар...Като си тръгнахме дори се качих на колата да карам,а толкова се страхувам от тази дейност напоследък...Натисках педала на газта,пуснахме си музика и пяхме с цяло гърло...Вечерта спах "като къпана",както се казва...
Докторът ме предупреди,че действието на капките ще е 20 дни.Снощи си легнах спокойна и тази сутрин станах чак в 9.00ч...А преди в 3 часа бях на линия вече...
Не мога да го обясня...Наистина не мога...

# 317
Ъъъъ, абе уж следя темата.... но явно съм пропуснала точно това за сериозните основания за смъкване на Т... Както и да е, мерси  Peace.

Симптомът е доста трудно да се опише, трябва да се види... Дясно стъпало сочи напред, изправено на пръсти, лявото е извъртяно на 90 градуса навътре към дясното; лявото стои зад дясното в тази си позиция и често се търка о него - сваля си чорапи, обувки.. в същото време си извива пръстите на дясното краче навътре и реално стои на кокалчетата си - има мазоли от това.. Всичко това е придружено от свиване на крачетата в колената, дупето като че ли го издава още по-назад, т.е. целта е сякаш да се свие на две. Търси да се подпре някъде - на маса, стол, стена, мен... Задържа въздух, докато трае това, след което отпуска въздуха (чува се като пъшкане, изглежда като напъване), отпуска и тялото си. Секунда след това всичко се повтаря. През цялото време ме гледа тъжно-уморено, зачервява се, изпотява се. Устата му е отворена, извърта си езика на 90 градуса, не съм обърнала внимание дали по посока на часовниковата стрелка или обратно.. Личи си, че страда. Когато съм го гушнала го прави същото - стъпва на мен, покатерва се все едно, стиска ме здраво с ръчичките около шията ми, усещам как си стяга краката и корема..
Напоследък почна да го прави и без да се подпира - само си извърта и двете стъпала навътре, но да кажем на около 45 градуса и си свива крачетата в коленете, физиономията и изразът му са същите, но не се подпира никъде.

Мисля, че успях все пак да опиша  Laughing. Това, преди лекарството, беше нон-стоп. Бях ужасно изнервена, почнах дори на него да се карам, а какво е виновен той... Сега, когато лекарството изчерпва действието си, пак се проявяват тези кризи. Невинаги са толкова чести и/или силни, както преди, но пак ги има..

И не твърдя със сигурност, че е ваксината, но просто друга връзка не намирам. Единственото, което съвпада по време с появата на тези кризи, освен ваксината, е захранването. А той го прие много добре, искаше още и още, но аз не му давах и гледах плавно да увеличавам количествата, за да избегна запичане. И продължава да се храни отлично, никакви грижи нямам с това.

Едит: Когато започна всичко това, синът ми беше на 6 месеца. Тогава все още дори не стъпваше на крачетата си и състоянието се изразяваше просто в присвиване на крачета към коремче, което ме обърка тогава, че е гастроентерологичен проблем..

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:18 от Усмихнатото

# 318
  • Пловдив
въпросът ми е към мамите,на база на опита който имате при лечение на различните проблеми при децата ви-на момчето ми ви бях писала че му бе дадено Ликоподиум LM1 5 дни -1 прием-последния прием бе на 22 януари.
Зекването при него последната половин година ту се появяваше ,ту спираше,т.е. от само себе си,последно беше спряло на Нова година,и се появи пак 2,3 дни преди приема на ХЛ,и досега заеква без намаляване,а дори по-зле става.Като хомеопата беше казал да  следя именно заекването.Казах вчера на хомеопата че още заеква,а тя ми вика че има и по-дълбоки ХЛ,но другия път ще даде,което ще бъде края на март.И аз се чудя в крайна сметка  това ХЛ действа ли,или още време трябва да мине че да се разбере.А по принцип заекването спира и само,така че ако спре в някой момент няма да се знае от какво е.
В началото иначе ходехме да му леят восък и половин ден след това изведнъж спираше да заеква,и тиковете му тогава изчезваха буквално след няколко часа.
И се чудя,чудя,мъжа ми само ми вика че според него не действало,защото не спира да заеква и аз незнам какво да му отговоря

# 319
  • София - Варна - Бургас
Усмихнатото 

Както описвате състоянието му, напълно възможно е да е предизвикано от ваксината!
 Трябва да вземете спешни мерки - хомеопатични, за оздравяването му!  Не губете повече време!

niko11 Леенето на "куршум" и восък от специалист е доказало ефективноста си през вековете...
 Ако резултата е временен, нетраен като при вас, изхода е хомеопатия.  Hug

# 320
  • Пловдив
Александър  аз питам,защото сме почнали лечението вече но като незнам дали е ефективно и подходящото,да  знам по-навреме да сменям ли хомеопата Wink

а и един друг въпрос сега се сетих-за увеличаване на лактацията при кърмене може ли с хоемопатия  да се постигне?отговора сигурно е да,но примерно подходящото за мен ХЛ ще влияе за справяне с болести,а откъде ще знае че трябва да повлияе на лактацията?защото когато  спра да кърмя тогава конституцията пак ще ми е същата ,но няма да искам увеличаване на лактацията.
малко объркано го написах ,но дано ме разбирате какво искам да кажа

защото съм чела по форумите че например има едно ХЛ което се дава именно за увеличаване на лактацията,но несъобразено с конкретния човек

# 321
Тук неведнъж беше писано, че при висока температура и слудени крака е добре краката да се затоплят. А какво правим, ако температурата е висока (над 39), но и краката и ръцете са горещи, както и челото...?

Обратното-охлаждаме бавно!
Но за забраната от Алекс на хладния душ и в крайна нужда чаршаф не съм съгласна!Той също не дава мазане с оцет,а нашта хом.- дава...

Разни хора - разни идеали, както е казал великия Алеко Константинов. Laughing
 Сваляйки Т. чрез принудително охлаждане на тялото, вие започвате война с Жизнената му сила, в резултат на което тя изчерпва сили в борбата с... вас!...
  Веднага започва втрисане, за да се вдигне пак животоспасяващата вис. Т.  понеже след това насилствено сваляне, след 15-20 минути Т.-та пак се вдига, и така до пълно изтощение!

Най добре е чрез подходящото за случая хомеопатично л-во да се въздейства нежно на Жизнената сила и тя самата да вземе решение за свалянето и.
  Ако нямате хо л-во, съответно хомеопат, по-добре е да дадете само еднократно 2-3 капки течен аналгин в лъжица с вода.

Да не говорим за най-лошото което може да направите на детето - кърпички с оцет на краката и ръцете! Така "спомагате" за нарушаване циркулацията на кръвта, която се изпомпва в главата с всички произтичащи от това вредни последици, като гърч например или мн. силно главоболие.

Александър, страхът от гърча е естествен за всяка майка. При висока Т, гърч е първият ми страх. Това, което описваш малко ме притесни. Защо? Синът ми беше с висока Т (39,4) цяла нощ, на Маркурий 30, студени (не ледени ) крака, които затопляхме с гореща вода и наистина се чувстваше по-добре след това.

По-късно през нощта и краката бяха топли, и ръцете, и главата - целият гореше, НО се оплакваше от главоболие.
Сега като сис помня, май и двамата при Т се оплакват от главоболие, а то даже предшества вдигането на Т, понякога с един ден. Като чели дава сигнал.
Та на притеснението ми: главоболие, висока Т, горещо тяло ????

И още един принципен въпрос. Тази жизнена сила как се възстановява? Ние я изморяваме или каляваме и я правим по-силна като я поставяме в ситуации да се бори с различни вируси и болести. Тя се изморява. А как да й дадем нови сили? Как да я подсилим. Или това е Божа работа?

# 322
Усмихнатото 

Както описвате състоянието му, напълно възможно е да е предизвикано от ваксината!
 Трябва да вземете спешни мерки - хомеопатични, за оздравяването му!  Не губете повече време!

Да, взимаме... Вече от няколко месеца - близо 6, мисля, се лекува с хомеопатия, 4 пъти е приел лекарството, което трябва да помогне (и междувременно е имал 2 остри състояния, лекувани с хомеопатия)... Имам вече леки колебания дали основното л-во помага и ще ги обсъдя с хомеопата му, уговорили сме се днес следобед да му звънна...
А би ли коментирал дали наистина е ужасно важно да се знае причината все пак... ясно е, че единият заподозрян е ваксината, но ако има по-дълбоки, по-далечни - такива, които стигат до бременността, периода преди нея..., раждането...? Абсолютно наложително ли е да я открием? И ако е ваксината.... има ли шанс да се отървем от това й действие с хомеопатичното лечение...? Сигурно на този въпрос само нашият хом. може да отговори де...

# 323
  • София - Варна - Бургас
Усмихнатото  

Трябва да вземете спешни мерки - хомеопатични, за оздравяването му!  Не губете повече време!

Да, взимаме... Вече от няколко месеца - близо 6, мисля, се лекува с хомеопатия, 4 пъти е приел лекарството, което трябва да помогне (и междувременно е имал 2 остри състояния, лекувани с хомеопатия)... Имам вече леки колебания дали основното л-во помага и ще ги обсъдя с хомеопата му, уговорили сме се днес следобед да му звънна...
А би ли коментирал дали наистина е ужасно важно да се знае причината все пак... ясно е, че единият заподозрян е ваксината, но ако има по-дълбоки, по-далечни - такива, които стигат до бременността, периода преди нея..., раждането...? Абсолютно наложително ли е да я открием? И ако е ваксината.... има ли шанс да се отървем от това й действие с хомеопатичното лечение...? Сигурно на този въпрос само нашият хом. може да отговори де...

Не само вашия хомеопат а и невролог, ЕЕГ, ЯМР и др.

# 324
  • София - Варна - Бургас
kassii
Цитат
Александър, страхът от гърча е естествен за всяка майка. При висока Т, гърч е първият ми страх. Това, което описваш малко ме притесни. Защо? Синът ми беше с висока Т (39,4) цяла нощ, на Меркурий 30, студени (не ледени ) крака, които затопляхме с гореща вода и наистина се чувстваше по-добре след това.

По-късно през нощта и краката бяха топли, и ръцете, и главата - целият гореше, НО се оплакваше от главоболие.
Сега като си спомня, май и двамата при Т се оплакват от главоболие, а то даже предшества вдигането на Т, понякога с един ден. Като чели дава сигнал.
И още един принципен въпрос. Тази жизнена сила как се възстановява? Ние я изморяваме или каляваме и я правим по-силна като я поставяме в ситуации да се бори с различни вируси и болести. Тя се изморява. А как да й дадем нови сили? Как да я подсилим. Или това е Божа работа?

Знам че страхът на майката е голям и това е разбираемо и трябва постепенно да се преодолява и да свиква с по високите Т. В цивилизованите страни не е така, там не ги плашат и не са ги плашили.

Я разкажете за лечебния ефект, след Меркурий и тази вис. Т. ? ... не ни го премълчавайте!  Grinning

Преди и по време на  вис. Т. почти винаги има и главоболие.

Възстановява се с добър сън, здравословни храни, весели и приятни игри, гушкане с мама, а при бебетата със сучене, което за тях е и прекрасна психотерапия!
 Hug

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 13:00 от Aleksander

# 325
kassii
Цитат
Александър, страхът от гърча е естествен за всяка майка. При висока Т, гърч е първият ми страх. Това, което описваш малко ме притесни. Защо? Синът ми беше с висока Т (39,4) цяла нощ, на Меркурий 30, студени (не ледени ) крака, които затопляхме с гореща вода и наистина се чувстваше по-добре след това.

Сега като си спомня, май и двамата при Т се оплакват от главоболие, а то даже предшества вдигането на Т, понякога с един ден. Като чели дава сигнал.

Знам че страхът на майката е голям и това е разбираемо и трябва постепенно да се преодолява и да свиква с по високите Т. В цивилизованите страни не е така, там не ги плашат и не са ги плашили.

Я разкажете за лечебния ефект, след Меркурий и тази вис. Т. ? ... не ни го премълчавайте!  Grinning

Преди и по време на  вис. Т. почти винаги има и главоболие.

Възстановява се с добър сън, здравословни храни, весели и приятни игри, гушкане с мама, а при бебетата със сучене, което за тях е и прекрасна психотерапия!
 Hug
То при нас нещата са малко сложни. Меркурия е третото лекарство за тази болест. Така беше и при каката - чуваме се всеки ден по два пъти с хом. и тя преценява дали да продължим със същото или да сменим. Когато всичко върви "по план" - продължаваме, когато нещо не е наред - сменяме.
Та на въпроса за Меркурия - висока Т, НО спокоен. Предишната нощ бяхме на Рустокс - пак висока Т, но се скъса да реве, да се мята,  - абе не ми хареса. Първата пък пихме Беладона - пак не ми хареса ...
Не зная дали защото все пак е трета нощ или меркурия си каза думата, но днес сутринта - трета сутрин - се събуди с 37,3, поиска да яде, иска да става ... всички симптоми на оздравяването. Не че довечера не очаквам пак 39,4 Sick Sick #Cussing out #2gunfire

# 326
Не само вашия хомеопат а и невролог, ЕЕГ, ЯМР и др.

Невролозите нищо не казват... Всички вдигат рамене - скучаел бил и затова така се свивал  Crossing Arms. Изписваха разни лекарства - ей така, да видим дали ще подействат... Ама моето дете не им е опитно зайче и не, мерси, тези лекарства да си ги .....  Blush
Правихме ЕЕГ, съмнявайки се за епилепсия, беше негативно, т.е. отхвърлена е епилепсията, но нищо конкретно не каза ЕЕГ-то за друга болест евентуално.. ЯМР не сме правили  newsm78

# 327
Усмихнатото, при кой хом ходите? виждам, че си от София.
Може и на лс, макар, че тук така или иначе ги обсъждаме, та няма място за реклама Grinning

не съм спец.но и на мен ми прилича на проблем от ваксина.

Ще ми е любопитна да чуя мнението на Александер за хом.л-во което се прави от ваксината?

# 328
  • Пловдив
Тук неведнъж беше писано, че при висока температура и слудени крака е добре краката да се затоплят. А какво правим, ако температурата е висока (над 39), но и краката и ръцете са горещи, както и челото...?

Но за забраната от Алекс на хладния душ и в крайна нужда чаршаф не съм съгласна!Той също не дава мазане с оцет,а нашта хом.- дава...

Сваляйки Т. чрез принудително охлаждане на тялото, вие започвате война с Жизнената му сила, в резултат на което тя изчерпва сили в борбата с... вас!...
  Веднага започва втрисане, за да се вдигне пак животоспасяващата вис. Т.  понеже след това насилствено сваляне, след 15-20 минути Т.-та пак се вдига, и така до пълно изтощение!

Най добре е чрез подходящото за случая хомеопатично л-во да се въздейства нежно на Жизнената сила и тя самата да вземе решение за свалянето и.
  Ако нямате хо л-во, съответно хомеопат, по-добре е да дадете само еднократно 2-3 капки течен аналгин в лъжица с вода.

Да не говорим за най-лошото което може да направите на детето - кърпички с оцет на краката и ръцете! Така "спомагате" за нарушаване циркулацията на кръвта, която се изпомпва в главата с всички произтичащи от това вредни последици, като гърч например или мн. силно главоболие.

Александър, страхът от гърча е естествен за всяка майка. При висока Т, гърч е първият ми страх. Това, което описваш малко ме притесни. Защо? Синът ми беше с висока Т (39,4) цяла нощ, на Маркурий 30, студени (не ледени ) крака, които затопляхме с гореща вода и наистина се чувстваше по-добре след това.

Аз пък си признавам, че не ме притеснява изобщо високата температура. Даже тайничко се зарадвах, когато детето вдигна над 38.5 (той много рядко изобщо вдига температура). А това, че е отпаднал, не яде, само спи, няма сили, боли го главата, оттегчен е и т.н....според мен са нормални неща за болен човек. Аз не очаквам друго, би било нелогично. В такива моменти съм близо до него и гледам да правя това което той иска, нищо повече Naughty.
Днес попитах и х-та ни за темп. докога мога да си позволя да съм спокойна...Нейният отговор беше, децата издържат и така се лекуват, но майките не Rolling Eyes. И в конкретно нашия случай, каза, че свалянето на температура, ще е голяма крачка назад в лечението на осн. ни проблем.

пп Това с увиването в мокър чаршаф, майка ми, ми го е правила като дете. Още ме побиват тръпки като се сетя за усещането Close Close Close. Макар, че жената го е правила с най-топли чувства  bouquet

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 14:51 от mamaden

# 329

Аз пък си признавам, че не ме притеснява изобщо високата температура. Даже тайничко се зарадвах, когато детето вдигна над 38.5 (той много рядко изобщо вдига температура). А това, че е отпаднал, не яде, само спи, няма сили, боли го главата, оттегчен е и т.н....според мен са нормални неща за болен човек. Аз не очаквам друго, би било нелогично. В такива моменти съм близо до него и гледам да правя това което той иска, нищо повече Naughty.
Днес попитах и х-та ни за темп. докога мога да си позволя да съм спокойна...Нейният отговор беше, децата издържат и така се лекуват, но майките не Rolling Eyes. И в конкретно нашия случай, каза, че свалянето на температура, ще е голяма крачка назад в лечението на осн. ни проблем.
Така е mamaden, но има разлика в поведението на детето при едно и при друго лекарство. Ако детето е спокойно, изглежда "добре", може да разговаря с него - да не е притеснително, но иначе си е страшничко.

Общи условия

Активация на акаунт