ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 705
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • в матрицата
Очаквам я с нетърпение! Сигурна ли си, че скоро ще я преиздават? Нямам търпение да я прочета!
Да, сигурна съм, от Румен Стойчев го знам  Wink

# 256
  • Пловдив
здравейте,днес бяхме на интервю за бебето,на 3месеца е малката.Накрая хомеопата каза че няма да даде нейно лекарство,това можело да стане чак след 6-ия месец като свършат ваксините,защото ако сега даде ХЛ трябва да мине поне месец преди да се слага ваксина,а ние имаме час за консултация при педиатъра на 14.02.Даде ми Пентаксим LM1 и Синфлорикс LM1  и само ако вдигнела Т ще давам от последната слагана ваксина.Обривите за които писах ,но никой не ми отговори каза че са от ваксината и освен със зехтин,или бадемово масло,или друго някакво масло да не ги мажа с нищо друго,или за момента нищо не даде да й давам,само при вдигане на Т.
Чували ли сте за такива ХЛ,направени от ваксини???
разбрахме се само ако ни хване грип,със сигурност грип да й се обадя за друго лечение.
питах я за баткото ако се разболее какво правим,каза от последното ХЛ,аз я питах а ако не действа,каза да й звъня в тези случаи,но се искало 2,3 дни време да подейства,не можело бързо.

# 257
  • Пловдив
niko11, и щерка ми пи такива ХЛ /от ваксините хепатит В и БЦЖ/  Peace
И много интересно: след приема на БЦЖ се активизира белега от БЦЖ ваксината...след повече от 10г. И друг път се е зачервявал, но този път беше на втория ден от приема на ХЛ.  Wink

# 258
  • Пловдив
Бенджи   а защо тогава й е давала БЦЖ?при нас нали писах каза само ако вдигне Т д адавам след ваксините

# 259
  • Пловдив
Ми ние лекуваме АД, което се смята, че е провокирано от ваксини...от ваксините в родилното, а те са Хепатитната и БЦЖ...
При щерка ми се появи още в родилното след ваксините, затова мислим, че те са "отключили" АД - то...Връщахме назад при лечението и стигнахме до ваксините в родилното.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 13:29 от *Бенджи*

# 260
  • Пловдив
а да,вярно.ами другите ваксини не са ли и те причина заАД?малката например в момента е с странни петна по тялото,като сухи,като пъпчици,и са след Пентаксима.
Щях и друго да питам -добре реакция от ваксината са обриви,но колко дълго ще стоят,кога ще изчезнат?
по думите на хомеопата до 6 месец все може да е с обриви

питах я може ли да се слага в носа при хрема сребърна вода,клеева тинктура,каза че не може.Можело само за пиене да се прилага,но не и локално.

Притеснява ме факта,че всъщност с нищо няма да помагаме на организма й да се справя по-лесно с ваксините,аз си мислех че ще даде  някакво ХЛ отговарящо на нея,но НЕ.Така ли практикуват другите класически хомеопати?
Мислех че като даде някакво ХЛ ще мине по-бързо обрива,а сега трябва само да чакам,организма сам да се справи,и след 6 месец като свършат ваксините ще лекуваме последствията,то така излиза.
А ако все пак обрива е алергична реакция на нещо друго,или самата кожа наистина иска хидратиране,тя каза че  бебешко мляко не е добре да ползвам,защото има в него консерванти,Нямало  бебешка козметика,която да била без консерванти и урея,които подтискали .
Оххххх,незнам и аз какво да правя,дали така е правилно няма кой да ми каже,но се питам да търся ли друг хомеопат?да изчакам да видя как ще се развият нещата ли?някакви съвети

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 13:27 от niko11

# 261
Ще ми се да споделя един цитат с вас.. мисля че има хора, на които би бил полезен " ... Ние съветваме към противотемпературни лекарства да се прибягва само тогава, когато високата температура затруднява мозъчната функция (при делириозни състояния, халюцинации, прекомерна сънливост или възбуда и пр.), и то ако не сте успели да я свалите чрез провокиране на изпотяване и, евентуално, с Belladonna.

От чисто практични съображения изглежда оправдано да дадете един прием парацетамол късно вечерта, преди лягане, разбира се, ако температурата е повишена. Това осигурява по-спокойна нощ за болния и за вас, което се отразява благоприятно и на неговия, и на вашия тонус през следващия ден. ...

Бях задала един въпрос преди за това дали е безопасно да се заспис висока Т. Тази статия показва, че май не е добре да се оставя детето да заспи с 39,4 Т например.
Повтарям си въпроса. Да будя ли при восока Т? Моля за отговор, че при на с от вчера започна "втора сероя" - малкия се тръшна и за сега е с 38,8, но очаквам през нощта да вдигне поне до 39,5. Май ще дам Нурофен  Rolling Eyes
 Или да не давам? Какво мислите. Алекс, моля те за мнение...
 Каката заспиваше с 39,4 и за 6-8 часа спадаше до поносимите 38,5. Този риск оправдан ли е от гледна точна на влияние на ХЛ, време за оздравяване ,,,, ползи/вреди ...

# 262
  • в матрицата
kassii , ако даваш ХЛ, и то е правилното, не виждам защо изобщо се  притесняваш от 39.4 Т, та чак и Нурофен ще даваш. ако не лекуваш детето с ХЛ, то тогава е абсурдно да седиш и да гледаш детето как вдига висока Т, и да се надяваш, че ще се оправи от само себе си - така мисля аз .

# 263
какви са препоръките за лечение при грип - този който върлува сега
аз съм с три деца
първо се разболя големия после средния след това аз накрая малката .....
клиника - събаря те за половин час следва пет дни поне висока температура 39,5 имаше малката нощем първите нощи дните не пада температурата под 38 цялостно изтощение пълен отказ от храна , аз и големия ми син сме с бронхит като усложнение от грипа
смятам че е безумие да се говори че температура над 39 няма да те притеснява - всеки ще ви каже че с такава температура детето може да направи гърч -
номаре с увиване в мокри чаршафи може да се приложи веднъж дваж защото децата а и големите пищят като изтървани а и самата температура не спада толкова колкото е необходимо а именно от примерно 39,5 да стане 37,5 - 38
как как действате вие

# 264
kassii , ако даваш ХЛ, и то е правилното, не виждам защо изобщо се  притесняваш от 39.4 Т, та чак и Нурофен ще даваш. ако не лекуваш детето с ХЛ, то тогава е абсурдно да седиш и да гледаш детето как вдига висока Т, и да се надяваш, че ще се оправи от само себе си - така мисля аз .
касси и аз така мисля.. спи ли значи се лекува.. погрешно си разтълкувала статията.. прочети отново..
Книгата хом наръчник и аз я имам.. добре е написана, но аз съм на мнение че ако не съм компетентна до толкова да разбирам науката хомеопатия, не рискувам да лекувам на база хом наръчник.. на мен ми дава база, на какво да наблегна и какво да изследвам преди да звънна на хомеопатът за да съм му достатъчно полезна.. лекаства особено ХЛ сама не си изписвам..
Райка прочети нзад темата че на този въпрос във всичките му вариации отговорихме 100 пъти вече

# 265
За високата Т и аз мисля така. Peace
Над 38,5 давам беладонна 200 на едното дете, на другото Бриония/различни типове са/, но все пак когато има и остра картина.Ако краката са топли -студени компреси и обратното.
Последното болеудуване през деня сменихме ХО л-во, но вдигна 39 гр.обадих се на хомеопата, и той каза чудесно Shocked не давай нищо това ХО л-во ще я смъкне.И наистина нямаше и 1час Т беше 37,5.

Та така процедирам аз Grinning

# 266
  • Пловдив
а да,вярно.ами другите ваксини не са ли и те причина заАД?малката например в момента е с странни петна по тялото,като сухи,като пъпчици,и са след Пентаксима.
Щях и друго да питам -добре реакция от ваксината са обриви,но колко дълго ще стоят,кога ще изчезнат?
по думите на хомеопата до 6 месец все може да е с обриви

питах я може ли да се слага в носа при хрема сребърна вода,клеева тинктура,каза че не може.Можело само за пиене да се прилага,но не и локално.

Притеснява ме факта,че всъщност с нищо няма да помагаме на организма й да се справя по-лесно с ваксините,аз си мислех че ще даде  някакво ХЛ отговарящо на нея,но НЕ.Така ли практикуват другите класически хомеопати?
Мислех че като даде някакво ХЛ ще мине по-бързо обрива,а сега трябва само да чакам,организма сам да се справи,и след 6 месец като свършат ваксините ще лекуваме последствията,то така излиза.
А ако все пак обрива е алергична реакция на нещо друго,или самата кожа наистина иска хидратиране,тя каза че  бебешко мляко не е добре да ползвам,защото има в него консерванти,Нямало  бебешка козметика,която да била без консерванти и урея,които подтискали .
Оххххх,незнам и аз какво да правя,дали така е правилно няма кой да ми каже,но се питам да търся ли друг хомеопат?да изчакам да видя как ще се развият нещата ли?някакви съвети

Какво всъщност те притеснява, този обрив за който говориш, притеснява ли по някакъв начин бебето? Сърби, боли..., ако не, защо да го "лекувате"... newsm78. Аз не бих се притеснявала, по-лошо е да "вкарате" обрива навътре Rolling Eyes.
Не съм съгласна, че няма бебешка козметика без консерванти, но съм съгласна, че масовата такава и скъпа и евтина е отврат. Съжалявам, че съм мазала Борис като бебе с такава.
Погледни тук http://www.zoya.bg/shop/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0% … 81%D0%BA%D0%B8.32. От година ползвам само такива неща за Борис, нямам забележки.

# 267
За обрива ХОМ правилно ти е казал, ако бебо не го притеснява да не го третирате с нищо.
Почти 90% от лекуваните обриви/подтиснати/ на бебета после отключват астма.
Попитай някоя мама с астматично дете дали са имали кожни проблеми.?повечето вървят "ръка за ръка".

# 268
  • Пловдив
ами притеснява ме това кога ще мине?вече стават 6-7 дена,а и последните 2-3 дни се появиха на нови места.от снощи и дупето се зачерви пак.преди като бях писала за притеснението си че като има зачервяване на дупето ,а хомеопатите не дават да се маже,детето ще се мъчи така,а вие ми бяхте казали ,че няма ,защото като пие ХЛ ще се оправи с негова помощ.Но не излиза така,до 6 месеца тя казва че няма да й даде Нейно ХЛ,т.е. дотогава нито ще се лекува с ХЛ,нито трябва да я мажа с нищо.Това ме притеснява.

# 269
На ХЛ е, но все се притеснявам от високи Т Cry

Общи условия

Активация на акаунт