ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 713
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
А след изпит АБ какво следва при Х Лечение?Има ли/необходима ли е/ някаква особеност или...си караме по стария начин? Rolling Eyes

След нашия грип/или каквото беше/ след като ХЛ не подейства,спрях и да наблюдавам за разни промени в поведението на детето,въпреки че го давах толкова време.Дали трябва пак да имаме промени някакви не знам...

И сега като не ни е подействало/хл/ при друг случай се чудя дали пак ще е така?А и ни е конст. на всичкото отгоре!

# 271
  • Пловдив
tandonova аз незнам,по знаещите и опитните да кажат,а и трябва да говориш с хомеопата
mamaden  а твоето момче как е?как се развива болестта му?

днес й казах че Ради от приемите на ЛИкоподиума няма промяна в заекването,каза нещо от сорта че имало по-дълбоки лекарства ,но трябва да мине 30 дена поне от предното,и записахме час за март месец.

сега се сетих какво забравих да я питам-а бани с тетра на подсечено дупе пак ли ще подтискат?или с лайка?

# 272
Нико, никой нормален класически хомеопат няма да ти препоръча да слагаш ваксини.
АД може да се провокира от всяка една ваксина.

Алергиите пък са резултат на свръхнатоварена имунна система, най-общо казано.

Аз реших кардинално проблема с ваксините и несгодите ни от тях. Naughty

# 273
  • Пловдив
Аз реших кардинално проблема с ваксините и несгодите ни от тях.

Как,Мече...

# 274
И аз като Мече..

# 275
Ами как - като има опасност ваксините да те ликвидират.... ти ликвидираш тях  Mr. Green

# 276
  • София - Варна - Бургас
Ще ми се да споделя един цитат с вас.. мисля че има хора, на които би бил полезен " ... Ние съветваме към противотемпературни лекарства да се прибягва само тогава, когато високата температура затруднява мозъчната функция (при делириозни състояния, халюцинации, прекомерна сънливост или възбуда и пр.), и то ако не сте успели да я свалите чрез провокиране на изпотяване и, евентуално, с Belladonna.

От чисто практични съображения изглежда оправдано да дадете един прием парацетамол късно вечерта, преди лягане, разбира се, ако температурата е повишена. Това осигурява по-спокойна нощ за болния и за вас, което се отразява благоприятно и на неговия, и на вашия тонус през следващия ден. ...

Бях задала един въпрос преди за това дали е безопасно да се заспис висока Т. Тази статия показва, че май не е добре да се оставя детето да заспи с 39,4 Т например.
Повтарям си въпроса. Да будя ли при восока Т? Моля за отговор, че при на с от вчера започна "втора сероя" - малкия се тръшна и за сега е с 38,8, но очаквам през нощта да вдигне поне до 39,5. Май ще дам Нурофен  Rolling Eyes
 Или да не давам? Какво мислите. Алекс, моля те за мнение...
 Каката заспиваше с 39,4 и за 6-8 часа спадаше до поносимите 38,5. Този риск оправдан ли е от гледна точна на влияние на ХЛ, време за оздравяване ,,,, ползи/вреди ...

Когато спи, високата Т. обичайно не превишава 39 - 39.5С

# 277
  • София - Варна - Бургас
какви са препоръките за лечение при грип - този който върлува сега
аз съм с три деца
първо се разболя големия после средния след това аз накрая малката .....
клиника - събаря те за половин час следва пет дни поне висока температура 39,5 имаше малката нощем първите нощи дните не пада температурата под 38 цялостно изтощение пълен отказ от храна , аз и големия ми син сме с бронхит като усложнение от грипа
смятам че е безумие да се говори че температура над 39 няма да те притеснява - всеки ще ви каже че с такава температура детето може да направи гърч -
номаре с увиване в мокри чаршафи може да се приложи веднъж дваж защото децата а и големите пищят като изтървани а и самата температура не спада толкова колкото е необходимо а именно от примерно 39,5 да стане 37,5 - 38
как как действате вие

Е, аз и целия цивилизован свят, ще ви каже, че Т. до 39 - 39.5 едно дете може да поддържа до 3 денонощия. Затова там до този срок не дават Т. - понижаващи. Още по-малко пък Антибиотици, а ако ги дават, задължително се прави антибиограма

# 278
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Изпаднала съм в чуденка и се надявам да ми помогнете със съвет!
Синът ми, на 2 години и и 8 месеца, от вчера е с пресипнал глас. Сутрин е добре, а след обед като се събуди гласът му е дрезгав и пресипнал. Не мога да се сетя от какво се провокира, но има и задна хрема, която лекувахме с хомеопата. Намаля уж, но не изчезва за повече от ден два.
Чуденката ми е да звъня ли утре на хомеопата или е възможно и сам да се оправи  Rolling Eyes! Последно за задната хрема му давах Calc.carb. 1М. Дали е възможно да е реакция на това лекарство, което до колкото знам се разгръща във времето  newsm78, заради високата потенция!

# 279
  • Пловдив
Между другото понеже питах по-горе,но освен една майка,която и тя ходи при същия хомеопат,никой друг не коментира дадените ми ХЛ-Пентаксим LM1  и Синфлорикс LM1.-да ви кажа че разбрах как ги прави-трябва й ампулата от направената ваксина до 2 часа след ваксинацията,И от нея сигурно си прави потенциите.
Но в крайна сметка не разбрах как точно ще действат при прием.Тя сама ли си ги измислила тези неща,някой друг хомеопат дали изобщо прави такова нещо.А уж е една от най-добрите в града.

# 280
Е, аз и целия цивилизован свят, ще ви каже, че Т. до 39 - 39.5 едно дете може да поддържа до 3 денонощия. Затова там до този срок не дават Т. - понижаващи. Още по-малко пък Антибиотици, а ако ги дават, задължително се прави антибиограма
Аз да ви кажа, че като майка - героиня удържах да не давам антипитерици от петък до по-следващия понеделник - околко 10 дни. Детето през деня имаше около и над 38, но надвечер вдигаше 39.2 - 39.3  всяка вечер в този период. Повече от 6-7 дни.  Водеща беше слязлата дълбоко пристъпна  кашлица. Дадох каквото се сетих, че може да помогне (хомеопата ни отсъставаше) от хомеопатичните (2 л-ва) и ползвах всички познати ми "бабешки методи". Не знам колко точно са помогнали, но в следващия понеделник го заведох при хомеопата в подобрено състояние.

Казах какво съм дала, видя детето и изписа едно л-во. За острото. Каза да му звъня всеки ден и да докладвам, и след като премина кризата от острото, даде друго. Пак се чуваме всеки ден. Пита ме за старите ни проблеми, и за новите - от грипа. Вече повече от 3 седмици се чуваме всеки ден. Последно каза да му се обадя след 3 дни, за да ми каже дали да повторя.

# 281
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Изпаднала съм в чуденка и се надявам да ми помогнете със съвет!
Синът ми, на 2 години и и 8 месеца, от вчера е с пресипнал глас. Сутрин е добре, а след обед като се събуди гласът му е дрезгав и пресипнал. Не мога да се сетя от какво се провокира, но има и задна хрема, която лекувахме с хомеопата. Намаля уж, но не изчезва за повече от ден два.
Чуденката ми е да звъня ли утре на хомеопата или е възможно и сам да се оправи  Rolling Eyes! Последно за задната хрема му давах Calc.carb. 1М. Дали е възможно да е реакция на това лекарство, което до колкото знам се разгръща във времето  newsm78, заради високата потенция!

Райка
Цитат
какви са препоръките за лечение при грип - този който върлува сега
аз съм с три деца
първо се разболя големия после средния след това аз накрая малката .....
клиника - събаря те за половин час следва пет дни поне висока температура 39,5 имаше малката нощем първите нощи дните не пада температурата под 38 цялостно изтощение пълен отказ от храна , аз и големия ми син сме с бронхит като усложнение от грипа
смятам че е безумие да се говори че температура над 39 няма да те притеснява - всеки ще ви каже че с такава температура детето може да направи гърч -
номаре с увиване в мокри чаршафи може да се приложи веднъж дваж защото децата а и големите пищят като изтървани а и самата температура не спада толкова колкото е необходимо а именно от примерно 39,5 да стане 37,5 - 38
как как действате вие

Дарии,
 не мисля че е от Калкареата.
 В момента най-изявенине вирусни щамове са "Бризбейн" и "Свинския".

И двата имат "афинитет" към ларинкса.
  И при двата има много дразнеща ларингиална кашлица, като "Бризбейн" протича без вис. Т. - до около 37-38С, докато "свинския" с висока Т 38.5 - 39.5С и нагоре.

Много важно е да се ""пази стая" дори 2 -3 дни след оздравяването, защото след вирусите идват бактериите възползвайки се от изтощението и от пробитата отбрана на ларинкса!
  Един от методите да избегнете Гърч, когато не ползвате хомеопатия, е следния: Ако краката и ръцете са студени, ледени, потопете ги в кофа с гореща вода и бавно добавяйте още по-гореща вода, докато детето може да търпи. Така ще урегулирате нарушената циркулация на кръвта, която се изпомпва в главата и част от нея ще се оттегли и в крайниците.
  Освен това, жизнената сила ще получи информация, че всички точки на тялото са горещи и ще престане да вдига Т.-та в напразен опит за ги загрее, но поради грешка в циркулацията на кръвта все не успява.

Не правете грешката да охлаждате китките и краката с кърпички оцет! Това още повече нарушава циркулацията на кръвта в тялото.

Още по-малко да увивате тялото в мокри чаршафи или да правите хладки бани.
 Ефекта е втрисане, в опит да се загрее тялото, детето пищи, защото е мн. неприятно, а жизнената сила се изтощава от напразните опити да вдигне животоспасяващата висока Т.

# 282
  • Бургас
А когато можем да търпим до 39.4-39.5 може ли хладен компрес на челото,бузките,слепоочията?
При всичките ми опити да загрея ледени крачета/вода,ел.възглавничка,разтриване/ никога не успявам.Едва когато спре покачването на Т те се сгряват/така разбирам че "страшното" е минало дори да е още в тези граници Т/.Свалим ли чорапките всички си отдъхваме.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 11:29 от margo**

# 283

Не правете грешката да охлаждате китките и краката с кърпички оцет! Това още повече нарушава циркулацията на кръвта в тялото.

Още по-малко да увивате тялото в мокри чаршафи или да правите хладки бани.
Ефекта е втрисане, в опит да се загрее тялото, детето пищи, защото е мн. неприятно, а жизнената сила се изтощава от напразните опити да вдигне животоспасяващата висока Т.

Сакън, баба ми ще се гръмне, ако разбере Mr. Green - толкова е горда със себе си, че с оцет и аспирин (!!), и класическия чаршаф, разбира се, никога не е допуснала нито аз, нито брат ми да получим гърч  Mr. Green. Милата ми баба  Heart Eyes

Алекс, а при "свинският" грип възможно ли е Т да се нормализира за 2-3 дни?  newsm78 Последното, което изкара синчето, го изкара с Т 39.5, но я имаше за 2 вечери (през деня по-малка), третата вечер вече нямаше Т, но стана опасно за дробчетата  newsm78. Ние с баща му се разболяхме след него, но аз не вдигнах Т, а баща му не особено висока и бях заключила, че не сме карали свинския. Но сега това, което казваш за наличните в момента щамове ме пообърка малко  newsm78

# 284
Да се включа и аз, че от понеделник нещо ме тръшна, грип ли е, що ли ... Втрисане, температура 39, болки в гърлото, студени крака. Веднага краката в гореща вода, топли чайове, цитруси, мед. До вечерта издържах и тогава преди да легна изпих един парацетамол след консултация с хомеопата ми /все си мисля, че можех и без парацетамола.../. На сутринта се бях изпотила. Пак пих парацетамол - сутринта и вечерта.

Обаче ... през целия ден урината ми беше много тъмна, чак стряскащо. Колкото и течности да приемах не се избистряше. А на гърлото вече имах налепи. Днес правих изследване на урина - белтък положително, много еритроцити и негативна за хепатит. На ехографа бъбреци, пикочен мехур - всичко нормално. Според личния ми лекар съм изкарала цистит - ама аз не съм имала парене или болезнено уриниране.
Както и да е, аз си мисля, че е точно от парацетамола - в листовката има като странична реакция кръв в урината. Досега не ми се е случвало обаче. Иначе ми изписаха Ципрофлоксацин  Rolling Eyes, но засега ще се въздържа да го взема.

Общи условия

Активация на акаунт