ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 687
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
В момента Борис пие Купрум 6. Искам да попитам каква е тази потенция, няма никакви букви след цифрата Rolling Eyes? Ниска, висока?

# 361
Toва е Cuprum metallicum 6CH. Понякога се изписва само цифрата, без букви, но означава едно и също.

Що се отнася до въпроса с височината на потенциите  Grinning той наистина е некоректно зададен. Каква информация ви носи, ако някой ви каже дали една потенция е ниска или висока. Разбирате ли потенциите за да знаете кое точно й е ниско и кое точно високо? Отговорът ми не е насочен персонално към вас и нямам нищо лично, но след като вие повдигате въпроса, вземам повод за коментара си.

Много неточно е да говорим за "високи" и "ниски" потенции, при все да се правят такива опити, включително и от хомеопати. Специфичният начин на произвеждане на ХЛ представлява серия от последователни разреждания и сукусии - прилагане на кинетична енергия в системата на ХЛ. От закона за запазване на енергията (физика) знаем, че енергията преминава от кинетична в потенциална и обратно. Потенциалът е характеристика на полето. ХЛ е динамично, т.е за да го разберем от гледна точка на физиката трябва да говорим за полева форма на въздействие.
Тук думите "ниско" и "високо" не означават нищо. По-просто - ако ХЛ е от Х(D) скалата, т.е десетична скала, където разреждането е 1:10 - потенциалът на точка от това поле е различен от потенциала на точка в поле от стотичната (C) скала, където разреждането е 1:100. Ето защо е некоректно да се приравнява 12Х (12D) = 6CH. Най образно може да си го представи човек, чрез свойството дифузия на газовете. Ако имаме едно количество газ, например 1 литър и се опитаме да освободим това количество в една стая 5х5 метра и в една кутия 20х20 см, то налягането на газа в стаята и кутията ще бъде различно, при все че става дума за един и същи газ. Точно така е и с потенциите. При разреждане 1:10 пространството е по малко, т.е интензитета на потенцията е по-голям, но "площта" на действие е по-малка, от тази на 1:100. Наистина нещата не са толкова елементарни, че да ги сведем до "ниски" и "високи". Тази  условна класификация не служи на хомеопатичното предписани. Ние не предписваме просто ХЛ в ниски или високи потенции, а предписанието трябва да бъде съобразено с индивидуаната чувствителност, възприемчивст и реактивност на жизнената сила на пациента.

Ако отговорът ми не ви удовлетворява, то може да приемете 6СН за ниска потенция, но това няма да е съвсем вярно, защото зависи от каква гледна точка гледате на потенцията....но повечето хора не са информирани за това - това което знаят е че има "ниски", "средни" и "високи" и им е любопитно тяхната коя е.

а ако наистина искате да разберете, то първо трябва да си отговорим на въпроса "какво е потенция?" в светлината на хомеопатичната теория....но това е форум, не час по позология   bouquet

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 13:08 от Nial

# 362
  • Пловдив
Е...Nial се завърна!   bouquet

# 363
  • Пловдив
Благодаря за изчерпателния отговор.
Вече сме на друго лекарство Tired, сменихме Купрума. От него детето рязко се влоши....(не че е бил много добре де)

# 364
  • Пловдив
Благодаря за изчерпателния отговор.
Вече сме на друго лекарство Tired, сменихме Купрума. От него детето рязко се влоши....(не че е бил много добре де)

Хом. ли го смени или...какво ви каза?
Бързо оздравяване! Peace

# 365
  • в матрицата
mamaden, вашият хомеопат и на  tandonova79  един и същ ли е?????

# 366
  • Пловдив
mamaden, вашият хомеопат и на  tandonova79  един и същ ли е?????

Да,защо???? Rolling Eyes

# 367
  • в матрицата
Ами нищо, но като гледат, по вашият път вървят.... Confused

# 368
  • Пловдив

Кой по кой път върви и от кого гледат...ако искаш да кажеш,давай по същество! Rolling Eyes

# 369

Кой по кой път върви и от кого гледат...ако искаш да кажеш,давай по същество! Rolling Eyes

tandonova, Suzza има предвид "гледам" т.е., че тя гледа, че mamaden тръгва по вашия път, а именно усложнения при децата ви, които се случват при един и същ хомеопат...

# 370
  • в матрицата
dark soul ,благодаря ти  Laughing
tandonova79 , наистина ли не разбираш какво казвам??  Shocked . Надявам се, Борис да не стигне до антибиотик, но колко лекарства смениха, и детето не се подобрява....

# 371
  • София
Добре дошъл и от мен  Hug
Аз само да се похваля
Вече отмина вируса, кашлица температури и всичко съпровождащо....Друг път минава за три дена, сега сина ми беше почти две седмици с упорита кашлица.Вече е на училище и започна да ме ядосва- това е добър знак Mr. Green

# 372
  • Пловдив
dark soul ,благодаря ти  Laughing
tandonova79 , наистина ли не разбираш какво казвам??  Shocked . Надявам се, Борис да не стигне до антибиотик, но колко лекарства смениха, и детето не се подобрява....

Аз разбрах,но в първия момент така казано... Thinking И при двете ни,ако не подейства ХЛ май вече хом. ще е за  #2gunfire,а не ние майките,че не правим нещо както трябва!Аз по едно време и това си мислех...Направо се чудя как да процедирам като идем на 14!

# 373
  • София
Направо се чудя как да процедирам като идем на 14!
Смело  Peace

# 374
  • ул. "Мечтание"
Аз се въздържах до сега от коментари, но тази одисея в гонене на симптоми ми се струва вече прекалено дълга и объркана... не е редно толкова време да се объркват така нещата и децата да са все още болни, че и да се влошават...

Направо бих сменила хомеопата след всичко това. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт