Отговори
# 105
  • Costa Rica
Това важи и за разните ритуали за любов и втора половинка, партньор и т.н. - пожелаваме, описваме, вихрим лунни енергии, обаче ако човекът отсреща не ни харесва, няма как да стане работата.  Laughing
Не само няма да стане, но може и да стане по много извратен начин - например любимият да започне да те задушава и да няма как да се отървеш от него. Пожелаваш си Той да е с теб вечно - получаваш го. Нали не си поръчвала и лично пространство Mr. Green
Всякакви ритуали и магийки, които се намесват в свободната воля на друг са забранени. Изключение - ако този друг е опасен за околните, но тогава се предполага, че няма да се навърташ край него, нали така?

Никога не давам съвети. Споделям четени и пробвани неща, но кой и как ще ги чете и интерпретира не е моя работа.

# 106
Записвам се и аз в любимата си тема!

# 107
  • София-в сърцата на моите деца
Момичета, моля ви за малко енергийна помощ.Някой ми "проби" яйцето SadЧувствам се изтощена от някакви разправии наработното място, където фирмата ни се разпадна и изпадна във финансов колапс. Уж ние сме си свършили перфектно работата, а Ръководството потънало в дългове.Наистина правя каквото трябва, но нямаме мотивация. Заплати няма и няма да има. Решили сме да си тръгнем, но някой иска да ни изцеди докрая. В мене се борят двама души-единият иска да им тегли майната, а другият преглъща.В къщи положението е още по-напечено. Всеки е изтрещял. Не знам как да овладея себе си и положението.Иде ми да ревна Cry, ама като магаре.Още малко и ще изпуша..Искам само по-бързо да минат тези дни до 3.02 и да разбера къде съм.Помогнете ми с малко позитивна енергия да преодолея тази криза във времето..Знам, че и това ще мине, но.....само го знам.Благодаря ви, че ме прочетохте и че ви има, за да си споделя..Прощавайте,че ви занимавам със себе си.. Praynig

# 108
didiela преди 2 години бях в същата ситуация и те разбирам прекрасно...
Така че съм нагледен пример, че минава... съжалявам само за някои негативни състояния на които се поддадох и си давам сметка, че под тяхно влияние съм предприела някои действия, които в нормалния си тонус далеч не бих направила и които сега намирам за погрешни... е нищо фатално в крайна сметка, но...
Намери си отдушник да смекчи пресата върху теб и колкото е възможно не се поддавай на паника и негативизъм...
Пращам ти подкрепата си  Hug

# 109
didiela, имаш моята подкрепа Hug Всичко да свърши по-бързо по най-добрия и безболезен начин.

# 110
Аз съм на принципа- всеки е Ученик за едни и Учител за други-т.е. знам което знам и го споделям,уча,което не знам  и/или което е споделено/под една или друга форма/. Flutter

# 111
Много бих искала да благодаря на всеки един от пишещите тук поотделно за огромната мъдрост, събрана в началната страница, както и за ежедневните споделяния в темата. Ще мине време, докато изчета и една десета, но ви благодаря още веднъж!

# 112
  • В друго измерение
Благодаря ви за всичко  Hug

Аз съм от тези, които искат половинка  Embarassed Не правя ритуали или каквото там трябва, по-скоро се уча да обичам себе си, защото проблемът ми е не в липсата на мъже, а в неспособността ми да ги задържа  Embarassed
Днес беше чуден ден, изпълнен със знаци, и исках да споделя тук...първо - имам приятел, с когото се обичаме много, но много дълбоки чувства крием и понякога ни е трудно общуването...та не бяхме се чували от около три седмици, днес към обяд просто си казах, че ще ми пише, видях даже в съзнанието си как изскача оранжевото балонче на скайп с неговото име и баааам - след около два часа виждам именно това да се случва  Party Та си поговорихмеее...
А пък една от големите ми мечти е свързана с една определена марка кола - не става дума за лукс, или нещо такова, отношението ми към колите е друго, за мен са любов, но няма да изпадам в подробности....та, преди малко разлиствам едно списание и в ръцете ми изпада покана за тест драйв на най-новия им модел...този, за който мечтая...Утре ще се обадя да попитам какви са условията  Party Нямам търпение  Heart Eyes Да, не съм я получила тази кола, но ми се дава шанс да се докосна до нея  Heart Eyes А пък те досега не са имали достъпни за всички тестови шофирания, много съм въодушевена, щом има обява в списанието, значи е възможно да мога да я покарам  Heart Eyes

Много, много ви благодаря, че има къде да си кажа за тези радости  Hug  bouquet

# 113
Днес се замислих за изпълнените ми желания.
1.   Имам изпълнени желания в които много съм вярвала, които съм пуснала и не съм напрягала. Това е ясно. Но имам и желания в които не съм вярвала т.е страхувала съм се , че няма да се изпълнят, обвивала съм ги в страхове и те въпреки всичко са се сбъдвали.
2.   Най-много и най-големи  сбъднати желания са ми тези за които много съм се молила, казвала съм молитви почти всяка вечер и където седна и падна, и когато се сетя- две такива имам. Била съм срастнала дотолкова с тези желания, със страховете си от ужаса, какво ще правя ако не се сбъднат, че практически съм създала всички пречки за тях.
3.   Има и хубави неща, които са се случили в живота ми без да подозирам, мислила съм,че не заслужавам такова нещо, мечтите ми са били къде по-скромни, а това което ми се случи надскочи мечтите ми много пъти .
4.   Правила съм и списъци и карти на желанията и вярвам  в тях и пак ще правя- помагат, но основната работа трябва ние да свършим.Действието, както каза Тони в предната тема. Трудните неща искат много труд, поне при мене  е така. Но не труд за направа на карти и списъци, а реални усилия за сбъдване на желанието.
така, че хубаво е да вярваш , но трябва д се вложи енергия за изпълнение на желанието. Пространството помага като управлява тази енергия или направлява, но се иска от нас да направим нещо, дори е да е грешно. Дори в погрешна посока да сме вложили енергия, пак е добре, защото тази енергия могат да направляват нашите Ангели и помощници.

# 114
didiela, Голяма Прегръдка за теб Миличка !  Hug Изпращам ти най- топли чувства и много позитивна енергия....силно се надявам бързо да птмине този момент и да се стабилизираш, да започне най-прекрасното и спокойно време за теб !  Hug
И аз още съм в смотано настроение , обаче се опитвам да излезна от дупката... излизам на разходка, седя на слънце, спя по всяко време,само и само да ми отпочине мозака ,а и тялото...виждам се с приятели,  спрях да пуша,  ама там не знам до кога  и как ще е ...  Опитвам се да  живея по здравословно,  но като цяло не усещам много да съм се успокоила..има много още какво да се желае..но не спирам да опитвам...

# 115
  • Tам през Атлантическия океан
Едно малко дете си говорело с майка си и тя му казала:
- Винаги помни да помагаш на другите.
А детето попитало:
- И какво ще направят другите тогава?
Естествено, майката отвърнала:
- И те ще помагат на другите.
Детето казало:
- Това ми се струва странна схема. Защо не помагаме на самите себе си, вместо да изместваме всичко и да усложняваме ненужно нещата?

Ха сега  Wink

п.п.Отдавна исках да го пусна това тук, като сме дискутирали темата за помоща и всичко около това    Hug  днес го намерих в бележките ми във ФБ  Wink

# 116
  • Tам през Атлантическия океан
.... и още нещо  Grinning

"Имало някога един човек, който толкова много се притеснявал от гледката на собствената си сянка и не харесвал отпечатъците от стъпките си, че решил да се отърве и от двете.

Начинът, който измислил, бил да избяга от тях и хукнал да бяга, но всеки път щом стъпел, зад него оставал отпечатък, а пък сянката му го следвала без ни най-малко затруднение.

Той отдал провала си на факта, че не бил тичал достатъчно бързо. Затова се забързвал все повече, докато най-сетне се свлякъл мъртъв на земята.

Пропуснал да осъзнае, че ако просто се беше скрил на сянка, собствената му сянка щеше да изчезне, и че ако беше поседнал неподвижно, не би имало повече следи от стъпки."

Човекът си създава собствени умозаключения, просто защото непрестанно отхвърля самия себе си, самопорицава се, не се приема. Това поражда верига от объркване, вътрешен хаос и страдание. Защо не се приемате такива, каквито сте? Какво лошо има? Цялото съществуване ви приема такива, само вие не се приемате.

Ето как пропускате целия си живот. Създавате си един идеал и искате да бъдете този идеал. И се чувствате заклеймени и нищожни. Заради бленуващия ви ум, вашата реалност бива заклеймявана. Вашите блянове ви погубват.

Казвам ви тъкмо обратното. Бъдете като богове, всеки миг. Нека има гняв, нека има сексуалност, нека има алчност - вие си се радвайте на живота. Тогава, малко по малко, ще започнете да усещате все повече радост и по-малко гняв, повече блаженство и по-малко алчност, повече щастие. Тогава ще сте намерили верния път. А не иначе. Когато човек може да се радва на живота в неговата пълнота, всичко погрешно изчезва. Но ако се опитате първо да направите така, че погрешното да изчезне, това никога няма да се случи.

Гневни сте, защото не можете да се наслаждавате. Не че някой създава вашия гняв - просто заради това, че не можете да се наслаждавате, страдате дълбоко. Затова се гневите. Всичко останало са само поводи.

ОШО

# 117
darenaHug личния ти опит спрямо желанията потвърди мнението ми. Нещата се случват или не се случват. Мога да им помогна да се случат, ала 100% гаранция за осъществяване няма.
Но
Цитат
Дори в погрешна посока да сме вложили енергия, пак е добре,
Peace по-добре отколкото да живеем внимателно, предпазливо, страхливо, бездействено.  Wink

Днес ми увеличиха заплатата. Получавайки документите за новата заплата, се сетих за нещата, които пишем тук в последните дни, както и за отношението на някои към материалното. Ако споделях това мнение - дали щях да откажа повишението?  Joy

Вела, ако искаш, опитай с цветя на Бах. Може би за спокойствие или каквото решиш - изборът е голям. Аз също не се намесвам в чужд избор, но всеки решава за себе си. Нищо не е грешно.

didiela, на теб също бих препоръчала цветята на Бах. В момента нямам спомен как точно се казваше смеската за успокоение (поне тук, но доколкото знам и в България, я продават по аптеките като комбинация). Помагаше ми много, когато от стрес получих паники и световъртежи.

Desss, не. Понякога емоциите ми пречат да спазвам цитата от Толстой. (не мисля, че това е мъдрост, има по-съществени неща за мен, но нищо  Wink)
Приела съм се като не-идеална. Ще рече и не-мъдра. А ти като питаш - няма ли да дадеш и своя отговор?  Laughing

# 118
Едно малко дете си говорело с майка си и тя му казала:
- Винаги помни да помагаш на другите.
А детето попитало:
- И какво ще направят другите тогава?
Естествено, майката отвърнала:
- И те ще помагат на другите.
Детето казало:
- Това ми се струва странна схема. Защо не помагаме на самите себе си, вместо да изместваме всичко и да усложняваме ненужно нещата?

Ха сега  Wink

п.п.Отдавна исках да го пусна това тук, като сме дискутирали темата за помоща и всичко около това    Hug  днес го намерих в бележките ми във ФБ  Wink

"да, да, ама не - двойно положително отрицание" - детето не е запознато с Духовните закони, колкото и логично да му звучи ..."позицията". Не е правилното първо за себе си да мислим, както не е правилно първо да искаме да "уредим живота си" и после да се развиваме духовно.

# 119
Здравейте и от мен в новата тема  Heart Eyes
Благодаря на sv_harmony за прекрасното й оформление!

Zuki начинът ти на разсъждение относно това да не допускаме да бъдем извадени от равновесие и докато нещо не става да не изпадаме в отчаяние и самосъжаление е и мое мото.

Didiela реших да се включа основно след като прочетох поста ти. От теб обикновено винаги лъха много приятно чувство за хумор и желание за живот, по-скоро наслаждание от живота, или поне аз така съм го усещала и никак не ми е приятно това, което ти се случва. Желая ти в най-скоро време то да остане просто спомен, нещо от което си се поучила и притесненията ти отдавна да са се изпарили!

От вас пишищите тук се научих, че Силата е в нас, че Господ не ни е създал мърморковци и недоволковци, а ако нещо не ни харесва у нас има всичко необходимо да обърнем нещата. Аз съм съгласна, че това което е предвидено, то ще стане, и то ни е заложено обаче не случайно като мечти, за които старателно се грижим, т.е ако се отпуснем в тъга и неправене на нищо само си губим времето. Също знам, че звучи лесно, но реално не  е чак до там лесно, но опита ли човек поне веднъж и види ли резултата това винаги ще му е като "обица на ухото". Само да ви дам пример в началото на седмицата 1,2 събития ме поразстроиха, оставих се на негативното течение да ме носи, и кофти нещата продължиха, в момента, в който се осъзнах, че аз съм "най-щастливата жена и излъчвайки това щастие аз привличам ново, както и чувство на благодарност, на успялост привлича нови възможности към мен", след това дори забравих, но така или иначе останах настроена на тази честота, ако мога така да се изразя и нещата около мен изненадващо започнаха да ми се подреждат. Дори без съзнателно да съм ги искала , търсила, решенията ме чакаха в няколко ситуации, дори преди да е възникнал още проблема.
Това е моят опит, не искам да го налагам на никого, просто споделям.
Желая весел ден на всички  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт