Отговори
# 90
Не е ли целта на занятието да се чустваме щастливи със или без това което сме пожелали, щастието ни да не зависи от външни фактори - материални или не, да имаме вътрешна увереност че всичко ще бъде наред независимо какво се случва наоколо ... ? Thinking

Аз поне се опитвам да постигна това, последните дни бях поставена в ужасно напрегната и изнервена обстановка, с проблеми които се случват около мен и засягат близките ми - някак си успях да запазя самообладание и да запазя вътрешното си спокойствие и увереност, че всико ще бъде наред...
Лошо ли е това, че не бях съпричастна с нервите на околните?
Да, и аз така мисля. Само че, казано с малко по-други думи - да сме щастливи независимо от резултата, да не живеем с мисълта за обреченост, ако желанието ни не се сбъдне или не стане така, както сме го искали, просто продължаваме напред.
Опитвам се да го постигна, но да си призная - трудно ми е.
Nadia79, аз не намирам за лошо това, че не си съпричастна с нервите на околните. Ама много хубаво си го казала! Какво по-хубаво от това да изпитваш положителни чувства и емоции! Мен също ме обвиняват в липса на мнение, безотговорност, бездушие, защото съм по-спокойна и уравновесена и не се вписвам във всекидневната битова обстановка, изпълнена с нерви, конфликти и излишни драми.

# 91
Важна е хармонията,равновесието,балансът-както искате го наречете.  Peace
Важно е да има мярка,и да не се приравнява слабостта със скромността,хладнокръвието с високомерието  . Peace Нека не съдим никого,за да не бъдем съдени,нека не  съдим за другите по себе си.Всеки Човек е отделна Вселена. Hug

# 92
  • София
Благодаря за новата тема и за усилията  Hug
Хубава дискусия за това колко големи са желанията ни, тъкмо място да споделя как от една година се страхувам да си поискам нещо, щото не съм сигурна какво ще правя като го имам и как ще се чувства От друга страна, като го нямам, се чувствам нещастна, често.Разбира се активно се противя на това да съм нещастна дълго Grinning... Ех, да можеше човек да поглежда в бъдещето...

# 93
СИНЬО МЕЧТАНИЕ, можеш ли да дадеш книгата, от която си дала цитатите в по-предишния ти пост.   bouquet

Важна е хармонията,равновесието,балансът-както искате го наречете.  Peace
Важно е да има мярка,и да не се приравнява слабостта със скромността,хладнокръвието с високомерието  . Peace Нека не съдим никого,за да не бъдем съдени,нека не  съдим за другите по себе си.Всеки Човек е отделна Вселена. Hug

Peace

# 94
  • Tам през Атлантическия океан
 Направо се чудя на хора като теб как живеете с постоянна мисъл за предпазване от нещо и някого!  

"не питай старило, а питай патило"
+

"Животът си тече" (C)
Така е   Peace
Дори когато не върви, животът пак минава. Sunglasses

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 19:54 от Desss

# 95
  • Добрич
Изобщо не важи за мен това, че нещата щели да се случат лесно или изобщо да не се случат. Много неща са се случили, защото съм ги искала, но и с много усилия и спъване по пътя. А ако допусна пак да се върна в точката, в която мислех, че някой раздава картите, а аз мога само да им се любувам на цветовете, много ще се разочаровам от себе си. Много.
...
Преди и аз си мислех, че всичко мога да постигна само с много усилия. Бях 100% сигурна, че това е единствения начин. Сега съм убедена, че нещата не са така. Случва ни се това, в което вярваме. Ако вярваме, че само с много труд ще постигнем определена цел - така ще бъде. И обратно, ако сме сигурни, че всичко ще се нареди идеално без да го мислим - точно така става.  През последната година многократно се убедих в това. Само, че трябва наистина да вярваме, а не само да ни се струва така. Това не означава, че трябва да си лежим и да чакаме наготово. Напротив - трябва да сме готови да вземем активно участие, когато се налага, но без да избързваме и да препираме Вселената, без да хабим нерви и без да се съмняваме в сполучливия изход на мероприятието.

Ако някой сега ми даде идея как да убедя съпруга си да не си дава толкова зор със служебните ангажименти, защото може да постигне същите резултати и по по-лесен начин, ще го черпя! Той много добре вижда примерите от моя живот и ги разбира, но не ги прилага успешно за себе си.

# 96
sv_harmony Не е от книга,писах ти на лични.   bouquet

# 97
Вела , коментирах тезата, че ако нещата не се случват ей така просто, то значи няма да се случат, което за мен не е вярно. Някои се случват много лесно, други не толкова, но все пак се случват. Просто аз не вярвам, че "писано-неписано" съществува. Вярвам, че всичко е постижимо и ако не стане още утре или ей така, то не значи, че не може да стане по принцип.

Що се отнася до желания, свързани с друг хора, не мисля че те са принципно наша работа. Всеки човек трябва да стигне до изводите си сам.  Peace

# 98
  • Добрич
...
Що се отнася до желания, свързани с друг хора, не мисля че те са принципно наша работа. Всеки човек трябва да стигне до изводите си сам.  Peace

Принципно съм съгласна.  Peace  Но когато става въпрос за семейни работи, например семейни екскурзии, почивки, покупки и пр., вече нещата стават общи и взаимно свързани.

А иначе и аз мисля, че нищо не е точно фиксирано и непроменимо.

# 99
Те са взаимно свързани, но как се сбъдва желание, което включва чужда воля? Не знам, може на вас да ви се получават и такива, на мен само ако и отсрещния е на тази вълна, тоест той вече е стигнал до същия извод и му е трябвало нещо последно да направи желаното от мен. Това важи и за разните ритуали за любов и втора половинка, партньор и т.н. - пожелаваме, описваме, вихрим лунни енергии, обаче ако човекът отсреща не ни харесва, няма как да стане работата.  Laughing Виж, ако е проявил интерес и си пожелаем да станат нещата, обаче ако това е добре и за двамата, тогава вярвам, че се получава. Също и ако просто пожелаем от Вселената да ни прати най-доброто за нас и оставим отворена вратата кой ще е, кога и как... Разсъждавам си просто.  newsm78

# 100
  • Tам през Атлантическия океан
Свойството на мъдрия човек се състои в три неща : първо - самият той да прави онова, което съветва да правят другите; второ -  никога да не постъпва несправедливо ;  и трето -  търпеливо да понася слабостите на хората, които го обкръжават.

Л. Толстой

Началото на тази мъдрост на Толстой ме провокира за въпросче  Grinning

Тук  си даваме съвети как трябва и нетрябва , "акъли" , упражнения, техники  и т.д.  та това  което препоръчваме ние самите правиме  ли го  Whistling
Или като давате съвет вие самите павите ли това което съветвате  Whistling

*малко тафтология се получи надявам се да сте ме разбрали  Hug

Далеч съм от това да мисля че вс. тук сме премъдри  Mr. Green  затова акцента ми е само в/у началото на цитираната от мен сентенция  Wink

# 101
аз се старая да правя дишането с редуване през ноздрите Simple Smile

# 102
Аз съм споделяла само личен опит досега - и ритуали, и разни техники, всичкото съм го правила и го правя.  Peace

# 103
Ооо, далеч се чуствам от нивото да давам съвети  Naughty
Засега само ви чета и се уча.

Нещата, които редовно практикувам са благодарностите, опитвам се да визуализирам (но по-често заспивам докато го правя  Embarassed), хоноопо, 4-те правила на де Руис и най-вече позитивното мислене  Peace

# 104
  • Варна
А, аз съм още

Доста от нещата четени и споделени тук, като техники
и практики ги употребявам ежедневно. Щастлива съм!

Общи условия

Активация на акаунт