Отговори
# 60
 Направо се чудя на хора като теб как живеете с постоянна мисъл за предпазване от нещо и някого!  

"не питай старило, а питай патило"
+

"Животът си тече" (C)

# 61
Приятели, изпращам ви това. Споделям го с вас. То стана моят символ на изкачването ми на Синай. Знам, че съм направила всичко необходимо то да е успешно. Изключвам си компютъра и се концентрирам върху себе си за следващите часове до излитането. Благодаря ви за всичко!

Това е моят път

# 62
  • Costa Rica
Дълбоко съм разколебана и смея да твърдя, че по-скоро смятам, че нещата, които ни се случват, така или иначе са щели да ни се случат - със или без утвърждения, техники и всичко останало.

Ставаме две.

Рози, стискам един комплект палци всичко да се оправи! И добър път!

# 63
С парите могат да се купят и много други неща освен вещи.Те ни дават свобода и избор и възможност да устояваме изборът си.Парите могат да ни заведат до залезът над Фуджияма,до прекрасната стауя на Донатело на Микеланджело на площад в Флоренция,до красивите стъклописи на Нотр Дам и на още безброй хубави места дават ни възможности да се запознаем с интересни хора ,да преживеем хубави неща ,случки, пътувания. Правило ми е впечатление и мисля на всеки който е пътувал в страни с по високи стандарт от България(някои от вас живеят там), колко различни са хората усмихнати, позитивни, учтиви.Когато се върна в България ми трябва известно време да свикна с намръщените ,навъсени хора.И не мисля че са такива не заради някаква народопсихология,а защото когато наделяват мислите за парното и тока усмивката отстъпва.

# 64
  • София
Дълбоко съм разколебана и смея да твърдя, че по-скоро смятам, че нещата, които ни се случват, така или иначе са щели да ни се случат - със или без утвърждения, техники и всичко останало.
Ставаме две.
Разбира се, ако не поискаме нищо, може и хич да не ни се даде. Аз не отричам желанията и молитвите изобщо. Само мисля, че ако нещо не ни е писано да стане, колкото и да го "отработваме", няма да се получи. В този смисъл е излишно да се вкопчваме в желанията си. Ако са писани - ще бъдат. Ако не - голям зор, но безрезултатен. Mr. Green

# 65
Вокс е пич. Той просто си казва, к'вото мисли по съответните въпроси. И има едно качество, което аз безкрайно ценя у хората - никога не се цупи, ако някой не споделя мнението му. Нито държи да го натрапи. Той си казва там, каквото е решил и който разбрал - разбрал.

Аз от своя страна напоследък не съм съвсем наясно как точно се случват нещата и дали наистина всичко е в нас и е възможно. Дълбоко съм разколебана и смея да твърдя, че по-скоро смятам, че нещата, които ни се случват, така или иначе са щели да ни се случат - със или без утвърждения, техники и всичко останало. Другите, които не е речено да ни дойдат, няма да станат, каквото и да правим. Mr. Green
Мда... Thinking
Та затова си казвам - няма какво да му мисля. Искам си разни работи - някои стават, други - не, каквото - такова. Животът си тече Grinning

Това е всъщност истината и за мене.

Трудно е,понякога невъзможно дори,човек да приеме ,че всичко което му се случва  си има своята причина.Всичко ,което иска и мечтае за него-има защо да се стреми към него.И всичко,което постига-е защото е имало защо.Останалото просто няма  достатъчно основание да се случва.И с или без утвърждения,визуализации и прочее-няма как да се реализира.
Не случайно и цитирах Ванга,но казаното от нея са достигнали и други преди нея.

Всичко си има цена,всеки сам преценя дали е готов да я плати. Flutter

# 66
  • София
НАй-смешното е, че понякога ни идват неща, които даже ние си даваме сметка, че не ги "заслужаваме". Подаръци. "Невъзможни" разни такива. И си казваме - ето, това е, щом това може, значи всичко е възможно. А зацикляме над неща, които са "наши", отработили сме ги, изстрадали сме ги, желаем ги, знаем, че са добро за нас, искаме ги, осмисляме ги, но...не, не се получава. След години е възможно да се сетим за тях и да си кажем, че всъщност точно защото те не са станали, са се случили други неща, които са били по-ценни за нас. Но на онзи етап, в който сме желали другите, ние не сме знаели за алтернативата.
Аз работя над идеята, че именно алтернативата е това, в което трябва да съм сигурна. Тя винаги съществува.

# 67
  • Costa Rica
Споделям любима мисъл:

# 68
Рози,лек  и прекрасен път  Hug

Ей хора,от толкова много размисли и страсти,да не збравите да мечтаете и желаете сега Peace Нали се казва,че няма невъзможни неща-кои сме ние да казваме кое е възможно и кое не - я си мечтайте на воля, и когато постигнете мечтите си - тогава идва трудното - как да ги усвоте пълноценно.Щото то човешкото око е ненаситно - в нашият случай и желанията ни ще стават все повече,и все по-големи - може би затова се казва,внимавай какво си пожелаваш-много хора не се справят с постигнатото желание. Така че,мечтайте си да се справите,когато желанието стане реалност, да не го загубите лесно,да не се объркаме там някъде,по пътят. А иначе е прекрасно да се мечтае-пък не веднъж или дваж става поговорката "Каква е мислихме,каква стана" - в положителният смисъл. Нали ви се е случвало да си мечтаете за нещо,пък то вземе,че стане, че даже и отгоре - и тогава - седиш и си викаш-ама аз чак толкова не исках Mr. Green Искайте,мечтайте,ама и се подготвяйте,за да сте на нивото на мечтите си - щото те ще вземат и да се сбъднат ...и тогава? Party

# 69
И аз тук

# 70
Един записа и от мен.
Успешна седмица желая.

Благодаря за темата   bouquet

# 71
  • Добрич
Според мен най- удачно е нещата да се случват по пътя на най-малкото съпротивление. Тогава определено се получават по-лесно. И ако не можем да променим събитията, то поне можем да променим начина, по който гледаме на тях.

Моя близка приятелка непрекъснато повтаря еднотипни  грешки и непрекъснато плува срещу течението. В резултат хаби много енергия и нерви и дори си докара нервно-психично заболяване. За съжаление обаче, не е готова, за да погледне от друг ъгъл. Макар, че редовно ми иска съвети как да постъпи, не натрапвам мнението си, защото не винаги ще ме разбере. При нея колелото на съдбата се завъртя в доста нежелателна посока. Тъжно е да гледаш отстрани и да не можеш да помогнеш. Тя не прави съзнателно трудностите в живота си, макар, че повечето от тях са резултат главно от нейните постъпки. И действително се вкопчва в неща, които не я правят щастлива, дори, когато ги получи. Идея нямам какво трябва да и се случи, че да се опита да промени живота си по рационален начин и да излезе от кръговрата, в който се намира.

Просто ценностите на различните хора са различни, а от там и приоритетите.

Аз също споделям мнението, че парите могат да улеснят живота, но те не са достатъчни, за да бъде човек истински щастлив и не бива да се превръщат в самоцел. По-скоро са средство за постигане на целта.

Странно е, ако се огледаме, можем да видим колко много материален е света....

Рози, лек път и страхотни преживявания!

# 72
  • София
Според мен най- удачно е нещата да се случват по пътя на най-малкото съпротивление. Тогава определено се получават по-лесно. И ако не можем да променим събитията, то поне можем да променим начина, по който гледаме на тях.

Напълно съм съгласна. Всичко хубаво в моя живот се е получавало лесно като песен, че и с удоволствие. Не вярвам, че хубавите неща стават бавно и трудно. Напротив, хубавите неща стават бързо и неусетно. Ако тръгна да се боря за нещо, ама да страдам, ама да се влача, да хвърлям тонове енергия - niente, нищо не се получава. За това отдавна просто не го правя. Отстрани, казвала съм , изглежда като мързел и слабоволие. Де факто накрая се получава това, което трябва.   Wink

# 73
otilia, чудесно казано (написано де)!

Вела, май доста хора са така. И в тази тема преди време се писа за това, че когато ти се изпълни нещо, което си желал, се оказва, че вече не изпитваш радост от осъществяването му. Може би грешката е, че в момента си мислим "Аз искам да ми се случи ей това", а когато/ако се случи - се оказва, че не сме имали нужда от това. Понякога са странно нещо желанията  newsm78 Не сме готови за това, което искаме. Та както пише otilia - докато се осъществява - да се подготвяме за мечтата си...

Направо се чудя на хора като теб как живеете с постоянна мисъл за предпазване от нещо и някого! 

"не питай старило, а питай патило"

Признавам патилото, ама не когато води до фобии... Все едно тия, които изкарват в момента грип - до края на живота си да ходят с маска на устата, за да не повторят същия-свински или подобен.
Иначе наистина си пич затова, че не се сърдиш (ти си знаеш де, може и скрито да се сърдиш, ама поне не ти личи).

Рози, ... - попълни си ти многоточието, т.е. пожелай си ти това, което ти се иска, да не взема да сбъркам, пожелавайки  Grinning

# 74
  • Tам през Атлантическия океан
Taka e tonimar  Peace

Ne напразно се казва че  човек от каквото УМИШЛЕНО се страхува, май го застига. Хубаво е да си разумен и предпазлив- но не и наивен хипохондрик  Sunglasses

Сетих се за една сентенция която ми бе по едно време в подписа  Wink

"Съдбата обича смелите"  Grinning

п.п. доброто за един понякога се явява лошо за друг и обратното  Whistling  Ако някой си е изпатил от нещо си при други може да не е така  Wink

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 00:00 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт