С Дюкан ще смъкна излишните кила и на високи токчета ще се кача - 244

• 39 415
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
рабрах съветите ви момичета-ще се постарая да преправя менюто-аааааа момичета каймата си я правя аз от чисто тел./пил. месо-имам мелачка в къщи

# 301
Вероник, виж тука, някъде по средата на страничката, има рецепта за супа и за спанак с яйца и извара. Ти май си трета олекотена, но аз да дам идея, пък: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434186.45

ПП За супата може да експериментираш, вместо пресен лук, слагаш стар, ако не искаш нишесте, просто го пропускаш, може и без копър. За повече гъстота поне две яйца с повечко кисело млекце.

ПП Днес кво ми стана, голямо писане, голямо чудо.... Blush

# 302
  • Пловдив

По правилата на форумите е забранено призоваването към гласуване.

# 303
Вероник, виж тука, някъде по средата на страничката, има рецепта за супа и за спанак с яйца и извара. Ти май си трета олекотена, но аз да дам идея, пък: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434186.45

ПП За супата може да експериментираш, вместо пресен лук, слагаш стар, ако не искаш нишесте, просто го пропускаш, може и без копър. За повече гъстота поне две яйца с повечко кисело млекце.

ПП Днес кво ми стана, голямо писане, голямо чудо.... Blush

благодаря, май ще пробвам това с изварата, че нещо много супи ми се насъбраха напоследък. Ей сега го почвам  chef

# 304
момичета, кажете как да си приготвя спанак по Дюкански Mr. Green Гледах рецептите, ама освен някакво спаначено руло, дето ми се видя много сложно друго не намерих. Гардения, кажи ти как си си го приготвяла
Аз не съм, ама никак, по точните рецепти и по засуканите също. Обичам да изисква минимум време и усилия за приготвянето и да доставя максимум наслада  Laughing
Спанак с ориз, на супа, на фурна с извара и заливка от яйца и кисело мляко или същото с пилешки дробчета и сърца...

# 305
Иначе днес ще сме на варено пиленце с грах. Да видим какво ще се получи newsm78
Как така грах? Нали си във втора фаза?

Не е лошо veronic да напише в подписа си че е на трета олекотена за да не се подведе някое от новите момичета ,пък и да не и се задава постоянно въпроса дали е на Дюкан Simple Smile

Диетата може да отключи до известна степен анорексията, но много рядко, защото обикновено проблемите за това се крият още в детството или в пуберитета.

alis_1 не е задължително да е от детството или пубертета .Психолозите във въпросното предаване примерно обясниха анорексията при по-възрастните анорексици с менопаузата/андропауза и страха от старостта, че човек си мисли,че ако има контрол над теглото и фигурата си може да забави процесите на стареенето. В този период от живота на човека също като в пубертета има голяма промяна на хормоналната картина(затова си го наричам аз и втори пубертет Simple Smile ).Аз съм склонна да вярвам в това и си мисля че всеки един етап от живота ни,когато има хормонален стрес( тук включвам дори периодите след раждането при жените,както и драстичните диети) сме много чувствителни и податливи на болести свързани с психиката.

Dream* няма нищо страшно в храната ако я използваме по предназначение.А именно да ни задоволи физическите потребности от енергия и полезни вещества. А не за успокоение,развлечение или наказание както беше при мен последните 10-на години.

Вчера ходих на шопинг.За сефте откакто съм с новата визия,изпитвах ужас от пробните.Наврях се в дънки 28 номер.Д-то и бедрата без проблем, в талията ги закопчах,обаче корема стана на два етажа Simple Smile Оказа се ,че и в пробната огледалото е криво Simple SmileОбаче съм решила да се съсредоточа въвху факта,че от втория по големина размер от магазините за големите жени,сега съм с втория по големина размер при "нормалните" Simple Smile а не да се тюхкам че не съм с най-малката възможна номерация(не че я имам и за цел де Simple Smile )

# 306
Здравейте ,момичета
Идвам да се оплача ,че съм в застой  Cry
От 3 дена съм на ПЗ ,след 7 дена ударен и кг не са мръднали.
Дали като мина на П тогава ще има минус  Rolling Eyes
Лека вечер на всички

# 307
Здравейте ,момичета
Лека вечер на всички

Ивелина Колева, през ударната фаза организмът ни получава начален тласък, а и тъй като не е бил на такъв режим изхвърля вода, от където идват и бързо свалените килограми, от там нататък процеса се забавя, а доколкото помня и самия Дюкан описва, че през ПЗ дните може да има задържане и дори покачване на теглото. В никакъв случай не намаляй ПЗ дните за сметка на П дните, трябва да са равни на брой, независимо дали си избрала схема 1/1, 3/3 или 5/5. Отслабваш и през ПЗ, резултата се вижда през П дните, заради задържаната вода. Като гледам ти си едва от 10 дни на режима, при теб все още това не е задържане, не очаквай всеки ден да имаш минус, зареди се с търпение и спазвай стриктно режима, резултат ще има.

# 308
  • Пловдив
Днес ми се случи нещо странно като си правих кремчето /прясно, кисело мляко, степ, ванилия и желатин/. Разбих ги в шейкър кана. След като го разсипах в купички и сложих в хладилник кремът се получи на два слоя, единият - желирана бистра вода.  ooooh! Явно в степчето нещо оцвичи кремчето ми.  Crossing Arms
nikolexa , дънки 28 номер- страхотно.  Peace
Milagros, менюто е супер идея. Дано успееш да се движиш в него. Но помисли за вариант нещо сладичко, за кризисни ситуации. Аз не бих могла да планирам храненето си седмица напред. Но за сега поне ще се мъча да си съставям менюто за следващия ден.
Преди малко си изпекох тънък блат за торта. Вътре сложих настъргана кора от лимон, мандарина и портокал. Това разрешено ли е?
И да се похваля, че си купих 4 кутийки Екскуиза от Кауфланд на цена под 2 лв/бр.

# 309
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug
     Заплеснах се снощи и не писах, ама тази вечер ме сърбят пръстите...
     Вещи, ти за K2R не си ли чувала - пръскаш, пиеш две кафета и после само избърсваш. Родих се с тая пяна, и фурната, и МВ, и хладилника, всичко чистя с нея без да търкам, да псувам, да се потя... Че не е и скъпа.
     zorita, стопли ми вчера сърцето, душо ненагледна  Hug Heart Eyes Така се зарадвах на обаждането ти, язък че беше късно да те чуят и другите...
     Вай, Medlar , това ако е същото мляко и аз хуквам до го диря, че имам същия проблем като Tumba_lumba , като си взема 1 кило и очите ми все в него, пък и скъпо да му се не види, тук го намирам все по 5.50 - 6 лв..., а мога да омета една кофа на ден, че и да не ми стигне... Добре, че не съм се "запознала" още с изварата им, че аз и най-скапаната я нагъвам с лажицата от плика, а пък ако вземе и да ми хареса...  Blush
     Полудях Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ , направо те видях с двата крака в единия крачол. Не за друго и аз вече мога да си облека "дебелите" дрехи така и честичко го правя, за да си напомням каква не искам да бъда отново, но честичко се опитвам да се нацедя и в 2-3 чифта панталони от времето, когато се харесвах и още не се чувствам добре в тях, мама му... Колкото до тате..., първо той самия трябва да приеме идеята, иначе на сила... не се получава, нали от две години се боря с моя мъж, който вече се търкаля, но упорито отказвада спазва какъвто и да е режим на хранене. А бе... мъже  ooooh!
     иланг - иланг , къв тоя захарен скраб, я скоро казвай, че аз единственото си достойнство, след косата, която доброволно отрязах, вече съвсем загубих и крема какъв е? Те мажете все намират какво да видят, ама на мен не ми харесват вече такива...
     Рòса , това е истината, особено последното  hahaha
     Dundarela , много от рано взе да кръшкаш нещо от режима... И какво сега, да те потупаме по рамото ли? Е, няма как да стане, защото после ще трябва да ти бършем сълзите, а нямаме такова желание  Crossing Arms
     Milagros , за триците вече са те коригирали, но аз и друго видях - в един или два от дните превишаваш и дозата прясно мляко, а май не само него, а млечните изобщо... И да ти кажа, според мен, това ми се вижда малко като количество и твърде еднообразно, поне до колкото си спомням какво и колко ядях аз в началото... Но пък идеята ти за меню е прекрасна, ще трябва да ме отмързи, да си спретна и аз едно и да започна пак да готвя, че този мързел дето ме е нагадил не е на добре  Thinking
      Dream* , чета те и си мисля... точно така се чувствам и аз - лутам се между наченките на харесване на новото си аз и ненависта към това, в което си бях позволила да се превърна и се чуда не само как самата аз съм си го позволила, а и как никой не си отвори устата да ми каже колко ужасна съм станала, а сега се надпреварват да ми обесняват колко много съм отслабнала и какво чудо, едва ли не, съм направила, ама как, видиш ли, било време да спра да с ограничавам и да "гладувам", щото било много страшно и вредно и нам си кво си.Ей, нямат угодия околните и това си е Crossing Arms
     Ивелина Колева , 3 дни не са застой. Свиркй си и хапвай режимно и всичко ще се намести  Peace Я кажи, с кремчето какво става?
     Хайде да взема да се спра вече, че ... прекалих, пък и е време да спим, за красота и стройни снаги  Wink
          Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 310
  • Пловдив

Вещи, ти за K2R не си ли чувала - пръскаш, пиеш две кафета и после само избърсваш. Родих се с тая пяна, и фурната, и МВ, и хладилника, всичко чистя с нея без да търкам, да псувам, да се потя... Че не е и скъпа.

Не съм  Embarassed аз търкам, натискам, псувам и се потя ...  Embarassed

# 311
Здравейте ,момичета
Лека вечер на всички

С риск да бъда обвинена в заяждане, ще се заям с кашкавала и сиренето Култура, които не ти пречеха на свалянето.  Mr. Green
Задържането и покачването винаги идват 7-10 дни след прегрешението.
В книгата пише, че всяко прегрешение действа като игла в балон. И  тук сме го повтаряли често.
Пише и че режима действа стъпаловидно - редуват се периоди на задържане, с такива на покачване и сваляне. Ама това е само за такива, които искат да четат. Другите като не знаят, сякаш за тях не се отнася, а ако решат да питат и не им хареса отговора, ни обвиняват в злобно отношение от липса на въглехидрати.
Ама презастраховах ли се, а?  Mr. Green

# 312
# 313
  • София :(
          Добро утро  Hug
     Докато се завъртя и вече е понеделник  ooooh! и пак се започва съживяването с кафе всяка сутрин..., но поне първото е в приятна компания  Wink

Сега малко отчет - след почти 10 дни упорито подминаване на кантара днес отсече 75.100. И като гледам календара... си мисля дали от утре да не се бухам официално в трета, пък да става каквото ще  newsm78 То се е видяло, че с моето несериозно отношение 68 кг няма да стана, ами поне да си остана на тези, до които се дакарах... Знам, знам, сега всички, които ме помнят и познават, в един глас ще ревнат, че е крайно време  hahaha, но аз ще си помисля до довечера, ще почеша умно и ... най-вероятно ще се съглася с тях, въпреки че си ме е страх  Blush
     Разфилософствах се рано, рано, ама това е положението.
           Хайде, усмихнат, режимен ден ви пожелавам и успешна седмица  Hug Hug Hug

# 314
Добро утро и от мен!
Моят кантар пъпли бавно надолу, което изключително ме радва!
Само дето вече се почна със забележките! И то от страна на майка ми. ooooh! Много ми се било изпило лицето, да не съм се разболеела от толкова бързо сваляне на тегло и т.н., и т.н.
Но - няма да стане на тяхната, пък! Чувствам се добре, започвам да изглеждам добре и ТАКА ЩЕ Е!!!

И пак ще пиша с "муцунки", защото много ми липсваха! Пък!

Да се похваля и още нещо! Вчера си купих първото боди в моя живот. До сега таквоз чудо не бях носила. Като се показах на мъжО, рече, че мязам на Нешка Робева! Ама ми трябваше за една блуза, която взех преди седмица и така и не бях обличала, щото хем е пуловер, хем без ръкави, пък с риза не стои добре...
Че и палтенце си взех...Въобще - докаросах се! Чак ми стана гузно, заради парите, ама мъжО ми е обещал, тъй че ще си търся обещаното!

P.S.: Като се загледах в линийката си, установих, че реално погледнато, вече съм на средата! `Щото калкулаторът на Дюки рече 64 килца, ама аз си дадох още -4 ей така, за да закръгля цифрата. Чукча доволен! Мноооого доволен!

Общи условия

Активация на акаунт