С Дюкан ще смъкна излишните кила и на високи токчета ще се кача - 244

• 39 459
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте...аз си дойдох отново вкъщи при мама, нямам хубави спомени след празничното гостуване (относно килограмите ) ноо този път с нови сили.. Поне брат ми изпратих на очни в София, иначе и нашата стая се трупа с нережимности..  Mr. Green

Навих тати да почва дюкан, но за начало ще му пусна 1-2 месец олекотения вариант, в който има плодове и всеки ден салати... (за бременни) защото е много дебел станал..защото беше останал без работа 2-3 месеца иии съвсем се отпусна  Rolling Eyes Според мен постепенно да намаляме храната му, ще е по-приемливия вариант за един 150кг човек.. Приемам крити и съвети относно това..  Praynig

А относно мен може да не съм мръднала на кг от бая време просто..дойдох и всички ме забелязаха, че съм отслабнала.. вчера си купих едно пролетно яке.. направо се влюбих, беше ми малко в циците, като го закопчая ще се пръсне..така, че след - 4-5 кг. ще чакам да се хваля, че ми е супер.. Отделно си купих и 3 блузки..мама даже се учиди едната колко е малка  Mr. Green .. За допълнителен стимул измерих дрехите си от преди 3 години, когато бях 115 лелеле няма такава радост, аз направо се пъхам в 1ния крачол.. а представям си като доотслабна  Laughing Laughing Абе хора хубаво ми е ... Относно анорексията, която се коментирали..в момента имам приятелка, която е с диагноза болимична анорексия, нямате си на представа какво е положението.. В момента сменя 2ра психиатрия  и казват на майка й.. тя ще умре скоро, просто няма лекуване, и моята приятелка въпреки това продължава да се мисли за дебела и да изяжда големи количества храна и да ходи да **** в тоалетната.. ooooh! Много е страшно, но аз не мисля че тя някога е била дебела, беше сочна, но страдаше от липса на внимание или по-точно винаги искаше да е център на такова .. а сега всички и угаждат и я зачитат за принцеса, защото е много зле..така че според мен проблема е дошъл главно от семейството.. не винаги трябва да си дебел.. уфф много объркано дано се оправи  Praynig

Пращам на всички многоо от моята положителна енергия  Hug Hug Hug

# 286
  • Пловдив
Не мога да не се похваля. Умрях си на лакомията и реших да си направя дюканските пържени филии / бях чела рецептата някъде/ Аз обаче ги направих много тънки, разрязвах хлебчето/моето беше солено, с чубрица вътре/ посредата. Сместта ми беше от яйце, кисело мляко, сода и малко сол. И ги пържих без мазнина в тефлонов тиган. Толкова съм доволна и наядена, че ще се пръсна.  hahaha
Полудях Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ще чакаме снимка да видим якето.  Simple Smile
Дълбоко съм се замислила как да реша проблема с гърдите, които и сега хич ги няма, пък като заслабна ще си идат съвсем. Два пъти седмично ги ексфолирам със захарен скраб, мажа ги два пъти на ден със специален крем, но положението просто е трагикомично.  Confused

# 287
Полудях Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ , дано приятелката ти се оправи или по-скоро да се закрепи на едно по-безопасно за живота и ниво!
А за баща ти, при положение, че е толкова килограми, дори спирането на хляба, сладкото и безалкохолните, ще даде резултат. В смисъл, че няма да е нужно да му спреш примерно свинското, ако го обича или пък зехтина в салатата.

Преди малко си забърках степче с кисело мляко. Че то било супер! Само дето ми дойде по-сладичко от очакваното, а хем само ръснах отгоре. Следващия път ще го добавям по-внимателно. Но ми хареса де! И ще се яде пак! Дори мъжО греба от купичката ми и вика - "Ти `що не правиш на всички от т`ва нещо, а?"

Iggiberry, мини да кажеш как е ръчичката на дечко!

# 288
Полудях Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ, браво! ето само като ви чета и ми стимул , щот кантара при мен като че ли се строшил на 89 и не по- мръ-два.
Тумба лумба Joy
Аз вече минах на това :

Като наблягам най- много на третото Laughing

ПП Между другото това с умственото ми развитие и паметта го забелязвам и при мен...ю
дано само не е от възрастта - много започнах да забра'ям ... УжасТ, успокойте , че си възвърна паметта .
Някои думи са ми на езика дет'са вика и... бяло петно ooooh!

# 289
Привет отново дами!
Днес съм канена на гости и общо взето, единственото, което мога да ям от това което ще се сервира е салатата.Работата е там че ми е П ден.Аз ги карам 1/1.Предполагам няма да стане кой знае какво ако хапна салата, нали?
Иначе да се похваля, днес си напазарих.Взех си и скумрия във собствен сос, но не ми се изясни кой знае колко добре дали е режимна или не.Пише че има растителни мазнини, значи явно ще пропусна.
Още нещо се питах, даже ви се рових из темите, ама те не е като да са 1-2 и много бързо се отказах.Та бозата, режимна или не е според вас?

Ето какво съдържа тази у нас, според етикета:
вода, пшеница, подсладители /натриев цикламат, захарин, аспартам, ацелуфам - К/
Съдържание в 100мл:
Енергийност: 0,140kJ
0,034kCal
Въглехидрати: 7,75g

И тъй като пред които и друг да го призная няма да е грях казвам и на вас....
Опитах два вида папая и маракуя днес.Беше в консерва и от нарязаните малки парченца си хапнах толкова колкото да усетя вкуса им.Пусто любопитство, никога не бях яла.

И последен въпрос, майка ми смята утре да приготвя пиле, погледнах продуктите и единственото нережимно нещо там е медта.В рецептата пише 4-5 с.л мед, ако я накарам да сложи 1-2 примерно, дали и аз мога да ям?Защото то колко ли мед ще ми се падне на цяло пиле...

И така, приятен и отслабващ ден на всички!

# 290
Цитат
Ето какво съдържа тази у нас, според етикета:
вода, пшеница, подсладители /натриев цикламат, захарин, аспартам, ацелуфам - К/
Съдържание в 100мл:
Енергийност: 0,140kJ
0,034kCal
Въглехидрати: 7,75g
   - Не!
Цитат
И последен въпрос, майка ми смята утре да приготвя пиле, погледнах продуктите и единственото нережимно нещо там е медта.В рецептата пише 4-5 с.л мед, ако я накарам да сложи 1-2 примерно, дали и аз мога да ям?Защото то колко ли мед ще ми се падне на цяло пиле...
- Не!

# 291
Цитат
скумрия във собствен сос
Не, (както си забелязала има добавка на растителни мазнини)! Единствената режимна консерва в Бг е риба тон в собствен сос.

Цитат
Та бозата, режимна или не е според вас?
Боза Shocked newsm78?

Цитат
Опитах два вида папая и маракуя днес
Не е добро решение, но ти си знаеш! Днес опитваш това, утре друго и ей ти я наклонената плоскост по която неусетно, но сигурно се подхлъзваш!

Цитат
Защото то колко ли мед ще ми се падне на цяло пиле...
Party Whistling ooooh! Ами така, де, мед, мед, колко да е мед. Без да се засягаш, но се пише медЪТ(поправка след справка в правописната, че понякога и аз пиша дивотии Laughing Blush), а не медТа, едното е хранителен продукт, а другото е нещо, което не става за ядене... Laughing Wink Peace!
ПП Просто си представих как ръфаш медна тел примерно... ooooh! Laughing

Съвет: Ако искате да минете бързо, плавно и безпроблемно през втора фаза, бъдете максимално стриктни и праволинейни. Иначе дългоооо ще си се мотаете в омагьосания кръг. Съвета е от патило, не от старило. Wink Peace
 И един въпрос: Вие четете ли, бе хора.... Thinking

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 16:08 от Tumba_lumba

# 292
  • Пловдив
Еееее, сега и ти ли почна да се заяждаш  Mr. Green

# 293
  • Варна
момичета спретнах си менюто за ударния-5 дневен период:
1ден
закуска: ТРИЧАВА ФИЛИЙКА С КИСЕЛО МЛЯКО+чай Рой бос 300мл+пушено пуешко филе деликатес "Орехите"+100гр. Извара обезм. "Дядо Либен"
обяд: ЗАПЕКАНКА ОТ ЯЙЦА И ПРЯСНО МЛЯКО+300мл. Айрян от кис.мляко Верея 0.1%
след. зак: ПРИНЦЕСИ с тел.кайма+250мл пр. мляко
вечеря: ТАТАРСКО КЮФТЕс тел. кайма+300мл айрян

2ден
закуска:"ДЮКАНСКА ПИЦА +чай Рой бос 300мл
обяд: ЛЕКА КРЕМСУПА ОТ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА
след. зак: "ПРИНЦЕСИ с пил. кайма+250мл пр. мляко"
вечеря: "пил. пържола печена+300мл айрян

3ден
закуска: "ТРИЧАВА ФИЛИЙКА С КИСЕЛО МЛЯКО+айрян 300мл+1варено яйце+100гр. Извара обезм. "Дядо Либен"
вечеря: "пил. пържола печена+300мл. Айрян от кис.мляко Верея 0.1%"

4ден
закуска: "ТРИЧАВА ФИЛИЙКА С КИСЕЛО МЛЯКО+айрян 300мл+пушено пуешко филе деликатес "Орехите"+100гр. Извара обезм. "Дядо Либен"
обяд: "2 яйца по панагюрски+300мл айрян"
след. зак:салата риба тон в собствен сос с извара
вечеря: печени пил. дробчета+300мл айрян"

5ден
закуска :СОЛЕНКИ С ТРИЦИ+250 мл чай Рой бос
обяд 2 яйца по панагюрски+300мл айрян"
след. зак салата риба тон в собствен сос с извара
вечеря печени пил.горни бутчета без кожа+300мл айрян

е кажете сега бива ли го менюто ми?

# 294
Еееее, сега и ти ли почна да се заяждаш  Mr. Green

Вещи Hug, ами то и при най добро желание...ъъммм...таковата.... Whistling Mr. Green ... Ше ида да ударя една боза да ми пораснат циците....хей, нали някой се оплакваше от смаляването им, Иланг-иланг Hug, ти май беше, хайде тогава с мен на бозаджийница...ко ШсА мажиш с разни мазила, удряш една боза и си фърси....Ай, наздраве, момичета, нали бозата в известен смисъл си е и алкохол, та....както казва Роса Hug Wink, да пием (по боза), да ударим един комар и после едно яко...ъъъъ....таковата, де 18 плюс ... Laughing Laughing Laughing

# 295

Заяждаш се направо  Laughing Каза момичето, че се опитало да чете, ама се отказало - много сме писали.
Аз ще напомня принципа, че нищо завършващо  на -оза не е режимно и щом го има в състава, значи и продукта ни е забранен. Било то и боза  Mr. Green

# 296
Заяждаш се направо  Laughing

Ба Wink Laughing, заяждам сЪ, Я съм толкУва добричка, чак нережимно добричка съм! Mr. Green Laughing Mr. Green

Милагрос, не е лошо менюто (и ти прави чест, че си си направила труда да го сътвориш, което говори за сериозното ти и отговорно отношение към режима Peace ). Но ми се струва, че в някои от дните има превишаване на дневната доза трици( там където има тричава филийка за закуска или пица и после за следобедна закуска принцеси). По твоя пример ще се опитам и аз да ви сътворя едно примерно меню, ама сега ме е налегнал ужасен мързел ooooh! Blush.
ПП Съвета ми е поне на един прием на ден да има супа или готвено ястие Peace. Или поне да е по честичко в дните, макар и да не е във всички дни, че понякога готвенето така натежава! Whistling Tired

ПП сЪЩО ТАКА НАБЛЮДАВАМ, ЧЕ В МЕНЮТО има доста кайма и консервирана риба, препоръчвам повечко чисто месце (пиле, телешко), както и прясна риба(или замразена, де, каквато има), както и морски дарове, а и десерта липсва, а за начинаещия дюканец това може да се окаже препъни камък. Като понапредне желанието му за сладко рязко ще спадне или поне няма да е такова каквото е било в началото, но е добре десерта също да намери място в менюто на дюканстващия.

ПП (Не)Обикновена Peace Wink!

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 16:49 от Tumba_lumba

# 297
закуска: ТРИЧАВА ФИЛИЙКА С КИСЕЛО МЛЯКО+чай Рой бос 300мл+пушено пуешко филе деликатес "Орехите"+100гр. Извара обезм. "Дядо Либен"
обяд: ЗАПЕКАНКА ОТ ЯЙЦА И ПРЯСНО МЛЯКО+300мл. Айрян от кис.мляко Верея 0.1%
след. зак: ПРИНЦЕСИ с тел.кайма+250мл пр. мляко
вечеря: ТАТАРСКО КЮФТЕс тел. кайма+300мл айрян

2ден
закуска:"ДЮКАНСКА ПИЦА +чай Рой бос 300мл
след. зак: "ПРИНЦЕСИ с пил. кайма+250мл пр. мляко"
вечеря: "пил. пържола печена+300мл айрян

Не съм много на "ти" с "принцесите", но, ако е това, което си мисля, как ще успееш да вместиш тричавата филийка (или дюканската пица) и тях в 3-те  лъжици трици?

P.S.: А, Tumba_lumba, ме изпреварила!

# 298
Исках да сложа цитатите на Деситка и Николекса ... но ще стане твърде дълго ... и може би грозно ... за това само ще кажа , че напълно подкрепям и двете ... За мен всяка диета би могла да доведе до анорексия ...  като това не е заложено в самата нея , естествено ... никой не казва , че видите ли режима на Дюкан би довел човек до такова състояние ... То си е заложено в самия индивид ... Дори не искам и да си помислям как се чувства един анорексик ...
Един колега наскоро ми разказа за негова позната в такова положение ... "Когато се погледна в огледалото се виждам слаба ... Като изям нещо ... отивам отново до огледалото ... поглеждам се и се виждам дебела ... Отивам в тоалетната , бъркам си в гърлото ... повръщам ... и отново всичко е наред" ... Страшно ... много страшно ...  В мен също има нещо сбъркано , аз също се усещам как един път харесвам отражението си ... а в следващия момент се виждам също толкова дебела , колкото бях преди една година ... и направо не мога да се гледам ... Но аз не мразя храната ... аз просто се страхувам от нея ... Страхувам се, защото не искам да се връщам назад ... 4 месеца съм режимна и честно казано - не искам да се отказвам ... и признавам си - нямам идея как ще започна да се храня нормално , което до някъде е добре , защото може би няма да се нахвърлям така на храната , както съм правила преди ... През този месец имам повече ПЗ дни и наистина по-малко П ... Бях ви споменала , че не ми оставаше ред по време на изпитите да се занимавам със себе си , да си готвя и т.н за това го карах предимно на гювечета ... Чак вече не ми се кусва =) ... Сега се прибрах у дома ... цял месец ще съм тук и чак не ми се мисли ... Ще пия повече вода , ще пия и по-често зелен чай , че вц както винаги е голям проблем ... иии ще гледам да си се храня само с режимни неща ... Тази седмица ще си наготвя и ще си заредя хладилника ... Панталонът , които си купих преди 1 месец вече ми е голям,а тогава ме стягаше ... Срещнах хора , които въобще не ме и познаха в първия момент ... радвам се на комплименти ... и женска злоба ... но и на твърде много критика от страна на най-близките хора , за които вече наистина прекалявам с "вманиячеността си" ... Вчера си гледах ръцете ... колко са ужасни ... виснали,грозни... и се чудя как въобще съм се докарала до толкова много килограми и как съм живяла с тях ... и с всичките си комплекси ... Сега съм комплексирана и уж изглеждам по-добре , а за тогава не ми се мисли ... Ужасно е , не само за младите хора .. а за всички ... Това да не можеш да се възприемеш и обичаш такъв , какъвто си наистина е страшно ... и много тъжно ... За това лично аз се боря да изглеждам добре , за да мога да живея в хармония със себе си ... Продължавам напред ... и нямам намерение да се отказвам ...
Желая ви много усмивки ...  положителни емоции ... много минуси ... и много любов в сърцето ... Лек и спокоен почивен ден , момичета =) !   bouquet  

# 299
момичета, кажете как да си приготвя спанак по Дюкански Mr. Green Гледах рецептите, ама освен някакво спаначено руло, дето ми се видя много сложно друго не намерих. Гардения, кажи ти как си си го приготвяла

П.С. Благодаря на всички за гласовете

Вещи, извинявай Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт