Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 771
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Браво на СМГ!   bouquet  Но каква ли пък толкова е разликата между 7-класник и 8-класник, че чак толкова да се впечатля?  Wink

Например на времето, когато самата аз бях състезател по математика, можех да решавам и задачи за 9ти клас в 7ми, а пък в 6ти още бяхме минали дела комбинаторика от висшата математика (полезно беше за задачите от олимпиадите...)  Laughing

Разбира се, децата от СМГ имат добра основа, добра подготовка и добри възможности за реализация след училище.

В АК също има деца, които са добри по математика. Предпочели са да получат по-широкопрофилна подготовка в училище, което си има своите аргументи ЗА. Има и преподаватели, които се занимават с изявените математици... Така че... аз го препоръчах за тези деца. Останалите, които имат своите аргументи в полза на СМГ, Художествената или нещо друго, разбира се, са си за там.  Laughing

# 361
Права си, никаква разлика няма в задачите с особена трудност, давани на седмокласници и осмокласници на националните състезания. Да се чуди човек защо се състезават в отделни групи. Приумица някаква на организаторите, навярно.

# 362
  • София
Ха-ха-ха, да не изместваме нюансите...  Rolling Eyes  (и темата...)

# 363
Петя, благодаря за проявеното търпение да обясниш на всички черни станции ТЕМАТА на тази тема.
Много ми хареса отговора на госпожата от Магнет.

# 364
  • Там, където ме обичат
Петя, радвам се на включването ти в темата. Аз следя коментарите и мненията внимателно, но рядко се включвам, защото се чувствам точно като теб - притисната до стената да се оправдавам едва ли не , защо смятам, че АК е най-подходящото у-ще за моето дете. Ти си го обяснила подробно и аргументирано. Peace
По въпроса ти кой профил сме избрали, спряхме се на информатика и математика, понеже смятам, че в тази област детето е с най-голям потенциал. Литературата му е мъка, а за физиката сподели, че материалът бил труден. Аз и не настоявах. Смятам, че информатиката ще му даде "по- конвертируеми", ако така мога да се изразя, знания. Това е.

# 365
Здравейте на всички!
От дълго време чета мненията във форума и сега реших да се включа. С повечето от Вас съм съгласна, най- вече, че колежа е добро училище - като знам нашето какво е. Моята дъщеря ще кандидатства 2011 г.  В момента ходи само на английски език там и сме с много добри впечатления.

# 366
Здравейте, 
Запис за тази тема,защото моя искам да го готвя за АК и бих искала да ми препоръча център за подготовка...Досега съм се интересувала за Магнет и Лого-3,но не съм чувала добри мнения...(моля без рекламни съобщения,а само от истински потребители)

# 367
  • Там, където ме обичат
Здравейте, 
Запис за тази тема,защото моя искам да го готвя за АК и бих искала да ми препоръча център за подготовка...Досега съм се интересувала за Магнет и Лого-3,но не съм чувала добри мнения...(моля без рекламни съобщения,а само от истински потребители)
Ще си позволя да изкажа мнение, че много зависи от дете. Първо е добре да прецените дали да се подготвя в група или индивидуално. Успех!

# 368
Здравейте, разбира се, че ще кандидатстваме 2012 г.  Blush Аз също мисля, че е по-добре индивидуалната подготовка, но досега не съм намерила, а много време май нямам. Ако някой знае нещо, нека ми пише. От двете - Магнет и Лого 3 - второто е по-добро, но имам "добри слухове" само за българския, за математиката нищо не съм чувала. Те поне са на удобно място.

# 369
Ние ходехме в Лого 3 по български и мога да го препоръчам. Преценяват децата реално и
ги учат качествено. Естествено, зависи най-много от детето как ще се представи на изпитите.
Индивидуално почти няма, събират ги по математика 3-4 деца в една стая и решават тестове,
така че никога не са сами. Моето мнение е, че когато са в група децата се амбицират и
гледат да се представят по-добре пред другите и се поддържа ниво, така както е и после в АК.
Дори да те мързи, няма как да изоставаш, а при индивидуалното няма такъв стимул.

За Магнет не съм чула и чела нищо добро, само зная какви са таксите за изпит, но за това
вече писах.

# 370
Какви са таксите в Лого 3 и по колко време са заети децата?

# 371
Моето дете има проблем с математиката а по БЕЛ е много добър,но все пак есето се учи след 7 клас така че бих искала да разбера повече за таксите и др.,защото на сайта им не пише нищо за това.

# 372
Здравейте, до скоро само четях вашите изказвания, но реших да се включа. Моят син се яви на изпита в АК. Думите му бяха, за този изпит не трябват курсове. Затова си мисля, че тук просто хората си правят реклама. И ако едно дете е прието от дадена фирма, то не означава, че всички са приети. Аз знам и други курсове на които има по едно две деца приети в АК, но това не означава, че е заради курсовете, просто децата са добри или са имали късмет да отговорят правилно. Тази година е имало бакалски задачи по математика, на някои задачи са липсвали знаците между цифрите, както каза синът ми или принтерът не е печатил правилно или просто нарочно е така - това е било на две задачи. Другата част от задачите били със средна трудност с отворени отговори и третата част логически задачи, като от Кенгуру - пак с отворени въпроси. По БЕЛ е четене с разбиране, т.е. кой въпрос отговаря на текста - трудността идва от това, че трябва да се чете и отговаря бързо. Това, че ще играете на тото не Ви намалява точките. Есето - в училище са писали две теми по есе. В курсовете които посещаваме, за да се подготвим за националния изпит също не пишат есе, но госпожата която му преподава по БЕЛ му обясни за три ходения как се пише и какво трябва да спазва.
Този изпит е типичен на американските изпити след всеки клас, дават се много въпроси за малко време. Целта е детето да се ориентира бързо коя задача може да реши, а другите да ги отбележи или отговори по логика. Има оценка и за ориентация, като се прави анализ и на налучканите въпроси - хората си имат цяла система за анализи на тестовете.
Другото на което се гледа на самият изпит е дали децата спазват точните указания за провеждане на изпитът - преписване, спиране на времето, говорене, и т.н. Всяко дете, което не е спазило дисциплината по време на изпитът получава точка, която намалява успеваемостта му тя се отбелязва от квесторите в стаята. Тяхната цел е да запомнят кое дете, къде седи и колко пъти е нарушило правилата. След изпитът записват точките.
Надявам се да сме се справили, ако не сме ще се запишем в друго училище.
Една моя колежка на която дъщеря и учи там ме посъветва по следният начин: Изпитът се прави не за да пресеят най-добрите, а за да намерят различните деца. Тълкувайте го както искате. Фактът, че подавате снимка при регистрацията е не защото искат да сравнят снимката на детето, като отиде на изпита, а за да направят анализ по нея.
На снимките в Америка не случайно трябва да изглеждате, усмихнати и щастливи, приличен външен вид, дрехите, марката и т.н. Замислете се и върху този факт.
Та мисълта ми е - гответе се за изпитите след 7 клас за националното, явете се на изпитите за АК и каквото сабя покаже. Бъдете щастливи и горди, че са Ви приели в АК. Бъдете доволни, ако са Ви приели в държавно училище, защото е по-важно къде ще Ви приемат след 12 клас или къде детето Ви ще бъде щастливо.

# 373
malibuto , благодаря за споделените мисли   bouquet  всичко написано звучи много логично и за пръв път съм склонна да повярвам, че наистина не са нужни специални курсове за тези изпити. Досега винаги четях обясненията с едно наум, може би защото познавам (лично, а не от форума) майки, чиито деца все не учат, пък са все отличници, защото, нали се сещате, са супер интелигентни  Simple Smile Стискам палци на сина ти, дано да има късмет и успех в живота  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 374
Здравейте, до скоро само четях вашите изказвания, но реших да се включа. Моят син се яви на изпита в АК. Думите му бяха, за този изпит не трябват курсове. Затова си мисля, че тук просто хората си правят реклама. И ако едно дете е прието от дадена фирма, то не означава, че всички са приети. Аз знам и други курсове на които има по едно две деца приети в АК, но това не означава, че е заради курсовете, просто децата са добри или са имали късмет да отговорят правилно.

Така е и това е не само тук, в тази тема.
А най- подкрепям последния ти абзац.

Общи условия

Активация на акаунт