Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 347
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Здравейте! Не можах да изчета всичко Simple Smile И искам да ви попитам  за 8-ми клас изисква ли се перфектен английски? И кога започва учебната година-съответно кога свършва. И дали се учи всичко на английски. Ако да американски или британски (американски нали Sad )

# 781
Понеже стана въпрос за наркотиците да ви пиша ,че в нашия АК-Аркус всички родители се подписахме под декларация ,че даваме съгласие переодично детето да бъде тествано за наркотици.Хареса ми Grinning
За съжаление и тези тестове се манипулират,но поне ще имат страх да не започват.Все пак е нещо ,което училищната управа може да направи и го прави.

# 782
  • София
Някой ? Simple Smile

# 783
  • София
Здравейте! Не можах да изчета всичко Simple Smile И искам да ви попитам  за 8-ми клас изисква ли се перфектен английски? И кога започва учебната година-съответно кога свършва. И дали се учи всичко на английски. Ако да американски или британски (американски нали Sad )

Не се изисква перфектен англ. език.
Първата седмица децата са разделени на групи и се срещат с различни учители, които разговарят с тях и си водят бележки относно степента на владеене на езика на учениците. Накрая на този период полагат тест по езика и ги разпределят в класове (8 класа)според степента на владеене на езика.
В о-голяма част от времето в часовете по матем., изкуство и музика се стараят да им говорят на англ. език.
Учат думи и на амер. и на брит. англ. , но придобиват американско произношение.
Учебната година започва и свършва като в бълг. у-ща на - от 15-ти септ. до 30-ти юни. Спазват се всички официални празници и ваканции + неучебни са дните за Деня на благодарността.

# 784
  • София
Ако не си в най-знаещите езика -учебниците на бългърски ли са ?

# 785
  • София
Ако не си в най-знаещите езика -учебниците на бългърски ли са ?
Учебници имат по матем., бълг. език и литература, инфрматика. Те са на бълг. език. Учебниците по англ. език са различни в зависимост от нивото на владеене на езика. По рисуване, музика и науки нямат учебници, а учат от записки и имат задания сами да търсят информация по дадени теми.
От 9-ти клас нагоре учебниците са на англ. език с изкл. на тези по матем. и естествено литература и 2-ри език.

# 786
Wink Здравейте ! Имам един въпрос към 8- ми клас - днес беше разпределението по групи - пак ли така остава 8/7 и 8/8 най- напреднали ?

# 787
Казват ни, че тази година не е така, но доколко е вярно ...

# 788
  • София
Също ако може да ми кажете ако имаш успеха който трябва да имаш за 1-вия срок за влизане,но например завършиш 7-ми клас си с 4-ворка (примерно) Тогава ще могат ли да те приемат?

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 18:27 от svet_cvet

# 789
Също ако може да ми кажете ако имаш успеха който трябва да имаш за 1-вия срок за влизане,но например завършиш 7-ми клас си с 4-ворка (примерно) Тогава ще могат ли да те приемат?

Успех над 5.00...за първия срок задължително! За втория уж няма изисквания,но пак погледнаха дали имам над 5.00...

# 790
Wink Здравейте ! Имам един въпрос към 8- ми клас - днес беше разпределението по групи - пак ли така остава 8/7 и 8/8 най- напреднали ?

Не. Всички учители го казаха...

# 791
Здравейте, има те ли информация кога е Денят на отворените врати в колежа Simple Smile

# 792

Не. Всички учители го казаха...

На нас всички учители изрично ни заявиха, че 8/7 и 8/8 са с най-доброто ниво по английски. Само да кажа, че последното нещо, което искам да направя е да дразна някой. Интересно ми е защо някои учители казват, че децата сме разбъркани, а нашите ни казаха, че не е така, дори ни предупредиха специално да не се самоизтъкваме със секцията си пред децата от другите класове.

# 793
  • София
Денят на отворените врати беше миналата събота - на 1ви октомври. Кога ще бъде следващия е най-добре да се проверява в сайта на колежа периодично, за да не се изпусне.

alabalablabla, не знам как е тази година, но в предишните 8/7 и особено 8/8 си бяха с най-високото ниво на владеене на английски. Нищо не пречи тази година да не е така. Всъщност това определено не е толкова важно, колкото му се отдава внимание. И аз не знам защо хората така ги обхваща мания за конкурентност. Основната задача на всички колежани е да научат английски първата година. Изпитите на края на годината са еднакви за всички. Според мен е хубаво да се учи с удоволствие, под формата на забавление и с чувството на лекота. Няма нужда от това натоварване - нашата паралелка ли е най-силната и т.н...  Grinning   

И не се пише "дразна", а "дразня"  Peace

# 794
Аз също имам ученик в 8ми клас. Не знам дали 8/7 и 8/8 са групите с най-високо ниво на владеене на езика, както е било миналата година, но със сигурност знам, че всички деца в осми клас учат по една и съща програма английски език и с еднакви учебници независимо в коя група са. Целта е в края на учебната година нивото на владеене на езика да е приблизително уеднаквено. Друг е въпросът, доколко това е от полза за по-напредналите. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт