Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за прием в колеж и Американския колеж (АК)?
Кога са датите на изпитите в края на срока в колежа?
Какви са темите за есетата на изпита в колежа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за прием в колеж и Американския колеж (АК)?
За да кандидатстват в колеж, обикновено се изисква кандидатите да имат силни академични познания по математика и физика. Въпреки това, може да е от полза или да сте силно мотивирани и подготвени самостоятелно, или да имате връзки с известни личности. Тази информация дава представа за факторите, които колежите често вземат предвид при процеса на приемане. Кандидатстване в Американския колеж изисква представяне на документи за финансова помощ, резултати от есе и интервю с кандидати, които са избрани въз основа на тези резултати. Освен това общият резултат от приемния изпит също е важен фактор.
-
Кога са датите на изпитите в края на срока в колежа?
-
Какви са темите за есетата на изпита в колежа?
-
Какво е нивото на владеене на английски език в колежа?
-
Какви са изискванията за преподавателите в българските училища?
А и всяко дете споделя различно количество информация, някои разказват много, други са по-пестеливи.
От едното автоматично не следва другото. Познавам няколко успешно реализирани възпитаници на колежа дори и тук, в толкова скапаната според вас България. Така че е повече от нормално да се интересувам от плюсовете и минусите на училището. Тук има майки с деца в колежа, пишещи и в други теми, които на всичкото отгоре познавам и лично.Те биха могли за болното ви съзнание да потвърдят интереса ми за случващото се като живот и обучение вътре в колежа. Винаги с внимение съм слушала или чела разказаното от тях. Да не говорим, че с интерес чета и мнения на майки, които не познавам, но чиите деца учат там - rosss,foxysilver, камъче, Доматче, Прасковка,ВаняМ и други. Да не допълвам и страшно интересните за мен постове на наскоро завършило момиче , Тинчето, което също понастоящем учи в Англия.Но такива хора подават полезна информация за нещата, а не бълват простотии и безпочвени обвинения за комунистическа и руска окраска.Защо ли бих си правила труда да чета написаното от тях, ако не ме касае по някакъв начин, дори за момента теоритичен....
А това, че вие четете избирателно, проблемът си е единствено ваш.Позволила съм си до сега критика в една единствена посока. И се аргументирах защо. Ако ми посочите само един пост, в който съм нападнала учител, усъмнила съм се в подготвеността или квалификацията на такъв, изказала съм се за системата на оценяване или натовареността на учениците, голословно съм обвинила някого, че преписва за световно или се друса...Напротив, нееднократно казах, че несъмнено колежът в 12 клас извежда качествени и добре образовани млади хора.Но вие като латерна просто трябва да си мелите..

Няма ли на практика в колежа да не влезе само онзи, който не се е пробвал?В момента конкретно не говорим за финансови възможности на родителите, а за потенциала на кандидатстващите техни деца.