Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 885
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 330
За такива си мисля, но не видях какви са условията и пансионът /или друго подобно/ ме интересува. В линка пише точно "Summer School". Кой месец ще са- не знам.
Каква бе почасовата ангажираност на вашето дете за ден? Всеки ден, без уикендите ли беше? Как се определят групите- входящ за определено ниво ли се прави? 
Интересуват ме точно лични впечатления.

# 331
За такива си мисля, но не видях какви са условията и пансионът /или друго подобно/ ме интересува. В линка пише точно "Summer School". Кой месец ще са- не знам.
Каква бе почасовата ангажираност на вашето дете за ден? Всеки ден, без уикендите ли беше? Как се определят групите- входящ за определено ниво ли се прави? 
Интересуват ме точно лични впечатления.

Отиди на 13 страница, постинг номер 182. ВСИЧКО написано там е ЛИЧНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ. Не съм чула да има пансион за лятното училище, а и нали вие живеете в София??? Но ако те интересува точно пансиона, обади се по телефона. Хората са много любезни.

# 332
  • България
 Има и пансион към лятното училище, но не знам какви са условията. Миналото лято ми се наложи да ходя до общежитието през юли, за да взема разни забравени вещи и видях, че има деца там. Ако те интересува се обади в канцеларията на колежа и ще ти обяснят подробно.

# 333
Благодаря много. Не съм от София, затова се интересувам. Прочетох всичко от 13-та страница, полезно ми беше. Смятате, че се е влошило качеството, обаче, което не ме радва. Дано се включи и някой с впечатления от лятото на 2010 година.

# 334
  • София
Към Judy.
Нямам време за форуми и затова и не сме се засичали виртуално. Просто вълненията ми около кандидатстването на синът ми, ми бяха в повече и исках да намеря сродни души.
Относно стабилната подготовка и основа от знания необходими преди да се влезне в АК, съм сигурна, че всички които в момента учат там ще ме подкрепят- това най-вече проличава в 9ти клас. Системата там няма пропуски- минаване между капките, пропуснат материал и т.н.
Нищо повече не осигурявам на сина с частни учители от 2школи по език + подготовка матури
Ще си позволя, едно сравнение:
Роднина, бригадирка по професия(нищо лошо), непрекъснато ме критикува за частните уроци- според нея и без тях е се става добър човек и тя е щастлива на попрището на което работи. Права е.
НО
Моят баща, завършил университет, след това докторат в САЩ, практикувал до последно професията си с много любов, е имал доста частни уроци(дори навремето!);
Аз, завършила с отличие университет, работеща с голяма любов по професията си, съм имала доста частни уроци.
Никога няма да причиня на детето си учене с мене(определено не съм педагог) през уикенда или вечер, за разлика от доста познати, които учат с децата през това време(ужаса е най-вече за децата)- мога да кажа, че синът ми е много спокойно дете, с което се гордея.

# 335
Stela B, напълно Ви подкрепям!
Като родители, ние трябва да направим всичко възможно за децата си, за да им осигурим добро бъдеще. Дали детето ни ще посещава курсове, дали ще ходи на частни уроци и т.н., си решава всеки от нас и никой няма право да го критикува. Въпрос на гледна точка и ценностна система.
Успех на всички „форумски“ дечица, кандидат-колежани! Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 17:24 от dimona97

# 336
Stela B, аз също Ви подкрепям!Разграничавам се от подобни обсъждания и коментари.Но не забравяйте, в основата на подобни коментари е преди всичко възпитанието.Дълго време не съм писала, защото мисля, че в подобни форуми трябва да се обменя единственно и само информация.За съжаление понякога липсва добрия "тон" .Следващия път едва ли ще бъдете толкова откровенна.Информацията която ни поднесохте Ви донесе огорчение.Редно би било модератора при подобни ситуации да се намесва?Желая Ви успех!

# 337
  • Там, където ме обичат
И аз съм съгласна със Стела. Но.. може би не всеки може да си позволи частни уроци, особено тези, които подготвят за АК.  Цените са бомбастични, а пробните изпити на частните преподаватели са по 90 лв.  Thinking

# 338
Отначало аз също се озадачих на поста на Stela B.Размишлявах цяла сутрин след като го прочетох.Не си позволих нито критики нито упреци,а и темата за АК-София не буди интерес у мен.
Моето мнение е че детето не може да бъде еднакво добро във  всички области-хуманитарни ,точни науки.Въпреки че има и изключения.Смятам че е изключително натоварване амбицията да покаже свръх възможности по всичко.Затова моя ходи само на математика и български. Мисля че 9 клас сам ще разграничи интереси и възможностти и тогава аз ще се намеся аз със частни уроци  съобразно желанието му за професионална реализация.
Но Stela B е много права че в 7-ми клас се поставят основите на всички предмети-физика химия,биология,математика.Така че каквото и да избере ще има солидна основа в 9-ти клас.Така е преценила тя-това си е нейно решение.Форума е място в което всеки има право да изложи своята гледна точка.Аз й благодаря че ме накара да се замисля .

# 339
Форума е място в което всеки има право да изложи своята гледна точка.Аз й благодаря че ме накара да се замисля .

# 340
И аз съм съгласна със Стела. Но.. може би не всеки може да си позволи частни уроци, особено тези, които подготвят за АК.  Цените са бомбастични, а пробните изпити на частните преподаватели са по 90 лв.  Thinking

90 лева?!!! За пробен изпит! Това за АК ли става въпрос?

# 341
Форума е място в което всеки има право да изложи своята гледна точка.Аз й благодаря че ме накара да се замисля .
Да, това е една хубава мисъл, която напълно споделям.  Laughing

# 342
  • в света на илюзиите

То е написано за какво става въпрос Thinking

# 343

То е написано за какво става въпрос Thinking
Може и така да е, но въпросът ми е към автора на цитата. Любопитно ми е още ако наистина става дума за пробни изпити за АК - това преподаватели от колежа ли са? Не че не вярвам да има хора, които да поискат толкова пари, пък и други - да ги дадат - но съм шокирана!

# 344
Има и още по-нагли. В школа Магнет искаха 60 лв за изпит сутринта и 60 лв за
разясняване на задачите и обяснения след обяд.
Не сме им ползвали услугите, но и аз бях шокирана.

Общи условия

Активация на акаунт