Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 434
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 140
Нямам достатъчно време, за да прочета всичко написано напоследък. Отзовавам се отново тук, защото пак е било цитирано име, при това с добавката "въпросният", което ми се вижда стилистическа грубост. Уважавам дълбоко и се гордея с постиженията на Кубрат. За неговите почитатели- той завърши с отличен успех първите си четири курса в Принстън, чувства се отлично и продължава с неспирен ентусиазъм втория си семестър. Сходни са резултатите на повечето му съученици по света, с които са в непрекъсната връзка. Учудва ме защо не знаете, че неговите успехи не са без наследници в АК. Катрин Крем, която за мен освен добър математик е и уникално оригинална личност, се е класирала за дамския национален отбор по математика на България (доколкото разбирам инициатива на българските математици за учредяване на нов тип състезания, в които участват момичета). Който се интересува знае къде да провери за тази информация. Със сигурност и в други области на знанията и съответни състезания АК не изостава, а напротив- обикновено е сред основните училища конкуренти. Допускам, че с времето ситуацията се променя, но доколкото тази част на форума формира нагласи и очаквания би следвало да пишем отговорно и аргументирано. Стискам палци и желая успех на родители и деца- на сегашни и бъдещи ученици! И честит ден на влюбените!

# 1 141
Нямам достатъчно време, за да прочета всичко написано напоследък. Отзовавам се отново тук, защото пак е било цитирано име, при това с добавката "въпросният", което ми се вижда стилистическа грубост. Уважавам дълбоко и се гордея с постиженията на Кубрат. За неговите почитатели- той завърши с отличен успех първите си четири курса в Принстън, чувства се отлично и продължава с неспирен ентусиазъм втория си семестър. Сходни са резултатите на повечето му съученици по света, с които са в непрекъсната връзка. Учудва ме защо не знаете, че неговите успехи не са без наследници в АК. Катрин Крем, която за мен освен добър математик е и уникално оригинална личност, се е класирала за дамския национален отбор по математика на България (доколкото разбирам инициатива на българските математици за учредяване на нов тип състезания, в които участват момичета). Който се интересува знае къде да провери за тази информация. Със сигурност и в други области на знанията и съответни състезания АК не изостава, а напротив- обикновено е сред основните училища конкуренти. Допускам, че с времето ситуацията се променя, но доколкото тази част на форума формира нагласи и очаквания би следвало да пишем отговорно и аргументирано. Стискам палци и желая успех на родители и деца- на сегашни и бъдещи ученици! И честит ден на влюбените!

Драга Kummer,

НЕ АЗ намесих отново сина ти. Точно по тази причина използвах "въпросният" - за да отнеса написаното от мен към поста на друга мама. Аз също уважавам много постиженията на сина ти и ако се зачетеш ще видиш, че нищо лошо не съм казвала за него. Общо взето казвам, че в много случаи АК "с чужда пита помен прави" и с повод и без подов ДРУГИ мами намесват сина ти за да докажат на каква висота било преподаването на математика в АК. А моето мнение е, че просто синът ти е изключителен млад човек и е постигнал всичко  описано от теб заради своите качества най-напред. Ако успехите му се дължаха не на таланта му, а на АК, то трябваше във всеки випуск да има поне един Кубрат. Ама няма. Катрин Крем се представя доста по-слабо на всички състезания откакто е напуснала СМГ, което лесно може да се види. Също така не мисля, че е включена в отбора на България за олимпиадата за момичета в Кембридж, защото не е допусната до финалното състезание за определяне на отбора. Освен ако е получила wildcard или става дума за нещо друго. Лично аз нямам нищо против това момиче и ще се радвам, ако отиде в Кембридж. Пиша тези обяснения заради обективността.

# 1 142
казвам, че в много случаи АК "с чужда пита помен прави"
Разбира се  нали са АМЕРИКАНЦИ.  Mr. Green
Вие с г-жа eine in Rente gegangene Nixe отдалеч ги надушвате тези неща. При вас колежа прави помен а при въпросната г-жа - американската държава :

(американската) нация дава мило и драго със стипендии  да прикотка въпросните олимпийци в най-престижните си университети.
Обяснете по подробно за "питата" и помена" от републиканска гледна точка.  
В световен мащаб вече сме запознати По думите на г-жа eine in Rente gegangene Nixe българското образование (ПИТАТА) е най образованото образование  в света. Mr. Green

Това образование е същото, което от ученик, учил до 7 клас в нормално основно училище, направи петият поред човек в света , доказал 200-годишна задача.
Оттук следва и ПОМЕНА - лидерството на американските университети.  Mr. Green  

А ако трябва сериозно да говорим НИКОЯ УЧИЛИЩНА учебна програма не може да подготви с материала си медалист !Тази подготовка е ГЛАВНО плод на ИЗВЪН класна работа.  Медалистите и ПРЕДИ приемането им в дадено у-ще са били на топ ниво. Уверен съм че няма случай ученик с посредствени за даденото у-ще знания да стане медалист само за това че учи по училищната програма.
По същата ваша логика също можем са кажем, че всяко средно у-ще прави помен. Много некоректно от ваша страна, но това е част колорита който внасяте заедно с цитираната по горе г-жа в темата.

# 1 143
Нормално емблематична личност като Кубрат да бъде споменаван с гордост, като ученик на колежа!
Не виждам нищо лошо в това!
Дай Боже всяко училище да се гордее с токива възпитаници!

за да докажат на каква висота било преподаването на математика в АК.

Моля да не се изопачава, написаното от мен. Не съм коментирала висотата на преподаването, а че ако даден ученик е изявен в дадена област, колежът ще му помогне в тази област, а няма да го остави да си занемари знанията. За математиката това прави Кортезов, за другите науки други преподаватели.
Мислех да намесвам резултатите от Коледното математическо състезание, но този спор ми се вижда безсмислен, особено с хора, които нямат никаква представа, как протича процеса на обучение в колежа.
Принципно всички предмети се преподават на много високо ниво, но да олимпиади, състезания изискват повече подготовка.

# 1 144
  • София
Отдавна престанах да отговарям на повтарящия като латерна едно и също господин.Как главата му не роди нещо ново?Явно е трудна такава задача. Но сега няма да се въздържа да му кажа единствено, че тъне в страшна заблуда, мислейки си, че е интересен.Смешен сте,  Господине ,болезнено  смешен...Много отдавна вече не сте  и информативен, ако приемем, че бяхте такъв в първите си постове в темата за скъпите университети по света.И се обзалагам, че голяма част от  поддръжниците на Колежа  не са далеч от това мое мнение. Друг е въпросът защо не го изричат на глас.

Честит Трифон Зарезан на  пишещите в темата и  извинения за включването!  bouquet

# 1 145
 Пламене, докога ще се правиш на експерт в области, от които не разбираш??? Не се ли усещаш, че така тезата ти само губи? Да не говорим за тъпанарския ти начин на спорене. Ей сега на, отговаряш на мен с цитати на друга колежка. И не пропускаш да добавиш и за негрите - винаги, когато ти липсват аргументи, намесваш я комунизъм, я антиамериканизъм.

И да те светна нещо за подготовката на състезателите по математика в СМГ.  Там учат същата математика, както и в другите училища, но в разширен обем. Прав си, че с това медалист не може да станеш. Но в допълнение програмата на СМГ включва СИП, ЗИП и Школа. Те са достъпни за всеки, който има желание и с наученото там вече се печелят състезания, в т.ч. и международни. По-големите ученици ( 8, 9 клас и нагоре) вече се подготвят допълнително и като национален отбор. Но това е около месец преди олимпиада и балканиада и се организира на надучилищно ниво. В националния отбор обаче се влиза само с обичайната подготовка в СМГ.

# 1 146
Мислех да намесвам резултатите от Коледното математическо състезание, но този спор ми се вижда безсмислен, особено с хора, които нямат никаква представа, как протича процеса на обучение в колежа.

Защо ме провокираш на терен, на който съм по-подготвена от теб? Много добре си направила, че не си споменала КМС, защото това е състезание, в което сериозните математици не участват в съревнование с обикновените училища. Ако държиш мога да дам линкове към състезанията, в които се определя рейтингът на децата-математици и ще видиш истината. Но не е нужно. Не мога да разбера обаче защо В ТАЗИ ТЕМА не се говори и пише за предимствата на АК (естествено е, че в много направление АК има предимства пред СМГ), а все някой се опитва да доказва, че точно в областта на математиката АК не им отстъпва. Ми тъпо е. Точно там не могат да се мерят. Не е и нужно. Все пак АК не е математическо училище. И всичко това тръгва от един мой конкретен отговор на конкретно питане за дипломата от АК.

# 1 147
  • Там, където ме обичат
Имам чувство, че отново се връщаме във вече дискутирана тема...
Моля ви, дайте да променим посоката на разговора. Peace
Понеже стана въпрос за новата кандидатска кампания, ако има майки на кандидати могат да споделят номера на записването, без да конкретизират, ние сме 100-110 ти номер.

# 1 148
все някой се опитва да доказва, че точно в областта на математиката АК не им отстъпва. Ми тъпо е.
"Ми тъпо е" когато "някой се опитва да доказва, че точно в областта на математиката АК" отстъпва на СМГ.  "Ми тъпо е" , защото АК не е математическо у-ще а и никой от феновете на АК НЕ ТВЪРДИ обратното. "Ми тъпо е" когато този "някой" постоянно повтаря това.

Отдавна престанах да отговарям на повтарящия като латерна едно и също господин
В случаят мълчанието за вас е злато, но жалко за бисерите ви. Такъв ура-патриотичен полет на духа и мисълта не се срещат всеки ден Grinning и именно за това ви цитирам като Библията.

Много отдавна вече не сте  и информативен
Покрай вас и Черна станция се побългарих, но за познати само в лични все още давам информации.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 20:25 от plamenhk

# 1 149
Може ли няко да ме информира за намалението на такси? Благодаря предварително.

# 1 150
  • София
все някой се опитва да доказва, че точно в областта на математиката АК не им отстъпва. Ми тъпо е.
Ми тъпо е" когато този "някой" постоянно повтаря това.

С вашите камъни по вашата глава. Дано поне  се усещате, че сте точно в ролята на  описания от самия Вас  "някой", който все едно и също повтаря. Ми да, тъпо  е. Wink

# 1 151
Нещо, което може би ще ви/ни касае, ако се реализира - Държавата ще дава пари и за частно образование
Ето законопроектът и да стане най-накрая:
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ie_14-02-2012.pdf

Сега и аз го чета и се запознавам.

# 1 152
Не го интересува АК математика, дебати или нещо друго. Ученик, който постигне нещо повече е случайност, собствена амбиция. Кого са подпомогнали? С какво?  #CrazyКортезов готвел- той е пич, затова. Кубрат е бог! Освен , дето бичи математика беше пълен отличник. Да не го почетоха с нещо на дипломирането? Таратанци. Отличие за математика му дадоха. Вале беше зубърката на курса, а най- висока награда от випуска- да не му прая реклама тук.  #2gunfireПовечето не бихте си дали децата да учат с него.  newsm78

# 1 153
  • Там, където ме обичат
Нещо, което може би ще ви/ни касае, ако се реализира - Държавата ще дава пари и за частно образование
Ето законопроектът и да стане най-накрая:
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ie_14-02-2012.pdf

Сега и аз го чета и се запознавам.
И аз снощи чух нещо, но не разбрах това предложение ли е или вече е прието. newsm78 Щото такива предложения има от поне 2 години. Сега ще го прочета внимателно.

# 1 154

Общи условия

Активация на акаунт