Любители на котки - тема 47

• 47 066
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Не се сърди, сега като прочетох малко грубо съм прозвучала, а не исках. Но това все пак си е манипулация, която отнема време, ако е по-буйно животното не е и много лесна. Затова си мисля, че е нормална цената.

# 106
  • Между гори и планини
Месечинке, аз съм очарована от ветеринарите в Ултравет. Кети е като омагьосана от тях. Колкото пъти съм пробвала да й видя операцията, толкова пъти е посягала да ме хапе. Днес единият ветеринар само й каза "хайде легни да видим корема" и тя легна и стоя мирно докато й махаха конците, биха инжекция, слагаха капки в очите. Сякаш имат нещо в ръцете, или просто животните усещат когато някой е добронамерен.

# 107
Не се сърди, сега като прочетох малко грубо съм прозвучала, а не исках. Но това все пак си е манипулация, която отнема време, ако е по-буйно животното не е и много лесна. Затова си мисля, че е нормална цената.

Не, няма проблем, то си е така, както казваш. Само да вметна, че и аз съм много доволна от тези лекари, а също и от д-р Манолов.

# 108
  • Варна
Може да дадеш координатите на д-р Манолов на Муу да го впише в белия списък като дойде време за нова тема thumbsup Че варненският е доста беден още.
Топъл дъжд, и аз съм забелязала, че Кетя много слуша в кабинета Simple Smile Може отчасти и на респект да се дължи де, но слуша и търпи детето, каквото и да го правят.
Лина, ще се оправи момчето, явно просто го е хванало повечко.
eliadn, ама много сте сладки бе Simple Smile

# 109
  • София
Помагайте,момичета.Минаха 5часа от операцията на Пухи,а той все още спи,очичките му са странно изкривени,надига главичка от време на време,опита се да стане и залита

Спокойно миличка, не се притеснявай всеки различно понася / и изнася/ упойката, ако му е и за първи път. Важно в момента да е на тъмно, тихо и да е на земята, както са ти казали и другите момичета. Ще почне да излиза постепенно. Наглеждай го честичко. И на моите момичета тази седмица им слагаха упойки - подстригваха ги /бръснаха/ бяха се много спластили от долу. Аз не ги водя навън, док винаги идва в нас и ги "оперираме" Embarassed на масата. Много са жални, винаги са с отворени очи и се лигавят - докато са в упойка. Всеки път различно излизат, едната например лежа цяла вечер и нощ, а другата /тя е по темпераментна, инертна/ веднага се надигна и ходи цяла вечер като пиянка, пада става и пак докато накрая не се тръшна и легна сама.  

Embarassed Ето и един мой първи опит за конвертиране /незнам дали точно така се казва/ на клипче, естествено с момичетата /Режисьор - Батко Венци, оператор - Аз  hahaha/
мац пис-пис в youtube
и мац пис-пис във Vbox

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 20:43 от eliadn

# 110
Лина,ще се оправи Пухчо не се притеснявай.Бекс го кастрираха в 10часа,в 11:30 вече беше у дома буден,но малко замаян.
А за рязане на нокти в клиниката,където кастрираха Бекс взимат 5 лева.

# 111
Все още спи Пухи,не иска да пие вода даже.Ноктите му ги реже съпругът ми,той вече свикна и стои кротко и мирно,та то на две седмици му ги режем,доста си ги заостря,особено като отиде на въжето си - голямо точене на нокти,голямо разтягане след сън пада.
Оперира го д-р Мария Стефанова,в Кайсиева градина,много мила и любезна,млада докторка,обясни всичко жената,ама пусто като ни е за пръв път-голямо шашкане падна,а то животинчето усеща,когато и ние сме притеснени.

# 112
  • София
eliadn , благодарим от сърце за хубавите картички   bouquet!

# 113
  • София
Аз храня Шели и Каси с една консерва от 400 гр на ден за двете( макар че Каси изяжда повечето)
Колкото до рязането на нокти, ако го направя ще спрят ли да ги точат в мокета, дивана  и въобще навсякъде където им падне?
А за петното на гърба на Шели- опитах се да го снимам току що:
Тук е козината и навсякъде другаде по гърба за сравнение:
http://silvergirl.snimka.bg/experiment/opit.566740
тук е петното, което от светлината не излиза толкова червено, колкото е в действителност;
http://silvergirl.snimka.bg/experiment/opit.566740.22238382
http://silvergirl.snimka.bg/experiment/opit.566740.22238378 до колкото можах да снимам...на живо е по- скоро мораво червено.
А така заспиваме всяка вечер:
   Embarassed

# 114
sabah,имаме Пухи от 9месеца и никога нищо не ми е надрал.Нито в килимите,нито в диваните си точи ноктите.Купихме въже от зоомагазин и го увихме на крака на масата.Това е любимото му място,като стане е там и започва да си точи ноктите,даже като чистя само там има паднали ноктенца.Но редовно му се прави маникюра.  Joy

# 115
Хайде и аз да се запиша в темата.
Това е Ричко, роден е на 11.09.2001.

Имахме си и батко, но почина преди 10 дни на 17-годишна възраст. Много ми е тъжно, защото половината ми живот мина с това коте. Но за съжаление, нещата се случват така.
Сега си търсим ново коте, бебе-момченце, да е другарче на Ричко. А и малката само мрънка кога ще вземем още едно коте.

# 116
Колкото до рязането на нокти, ако го направя ще спрят ли да ги точат в мокета, дивана  и въобще навсякъде където им падне?
За съжаление не, рязането на ноктите няма ефект върху навиците за точене. Точат си пак, само пораженията са по-малки защото изрязаните нокти са по-тъпи.  За мокета, дивана и т.н. трябва възпитание. Имате ли драскалка, или някакво обозначено място за точене на нокти? Ако си имат нещо свое подходящо за тази работа, това много помага.

Не се учудвам от цената за рязане на нокти. Тук взимат 10 долара. Представете си да режете ноктите на чужда котка, която не е съгласна с намеренията ви  Twisted Evil Това си е направо опасна професия, хаха. Като знам ветеринарят ни какви истории ми е разказвал... Имал си специални дебели ръкавици и маска за лице тип Ханибал Лектър, за да не му издерат физиономията  hahaha

Дано се намери цяр за Шелито, и Пухчо да се оправя бързо!

Ричко е много сладък, само за мачкане!

За храната, ние даваме по половин чаша гранули на ден (чаша в смисъл тукашната мерна единица "cup" която е общо взето чаена чаша). Така ни каза вета. Богданка е 4.5 кила... малее, слонче  Mr. Green

# 117
  • Между гори и планини
Хей, котани, цяла сутрин надничам с надеждата за нова снимчица или новина за подобрение на котетата на Катюша и Лина  Wink
Снощи се опитахме с мъжа ми да сложим капки в очите на Кети, но тя го ухапа едно хубаво и неуспяхме. Малко се ядосах на мъжа ми, бях я хванала, успокоила, дори беше в добра поза. Той ми се тутка, точно като мечок, накрая я дръпна и размести. Животното се ядоса, съсна му и го ухапа.
На мен не ми посяга иначе - нехапе ръката която я храни...

# 118
  • София
Mакар и на патерица - Честит рожден ден на Мишелчето! Да расте здрава и игрива и да радва всички около нея!   bouquet 

Ето и подаръкът ѝ от Мъро - орхидея:

А за тортата ѝ завидях!  Mr. Green

Много бяла и кремава красота има на последните страници!  Heart Eyes Снимки, клипчета... от хубави по-хубави! Добре дошъл на Ричко!   bouquet  Дано в най-скоро време да си намери другарче в игрите!

Пожелавам на всички болни да се възстановят бързо!  Hug  Лина, събуди ли се напълно сладура?

И накрая да ви развеселя със снимка  Mr. Green. Много е чаровен, нали?  hahaha

# 119
  • Между гори и планини
една снимчица на спящи котета.... с много любов!

Общи условия

Активация на акаунт