Любители на котки - тема 47

• 48 246
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Горкичката ooooh!
Това пък котарак да напада женска ми е абсолютно непонятно, мислех, че не се случва. Но явно всяка котка си е с характер и да предвидиш реакциите им е невъзможно.

# 481
  • София
При нас сприятеляването мина успешно.
Аз мислех, че Харо ще се чумери, но напротив, "госта" съскаше, виеше и издаваше какви ли не звуци. До голяма степен го отдавах и на това, че беше ранен и най-вероятно се е страхувал, че ако Харо го нападне той няма как да се защитава.
Още на втората вечер и двамата лежаха над раклата, над главите ни Simple Smile Сприятели ха се. Но пък Харо се чувстваше като цар, а Торо му се подмазваше чрез старателно измиване на козината и най-вече ушите Simple Smile Е, и спяха заедно де Simple Smile
Торо изяждаше храната на Харо, беше голям лакомник. И се наложи да им разделя купичките. Но винаги купичката на Харитон оставаше празна Simple Smile

# 482
Мале, kotkovo, букетчето е направо страхотно!
Що се отнася до съвместното съжителство на различни котки, според моите наблюдения всичко зависи от техния характер. Преди няколко години се преместихме в къща с двор - а това е най-добрият начин да завъдиш котка, и то не една, особено като усетят отношението. Преди всички се появи една улична котка, която кръстих Мария, малко лоша към другите котки. После се появи Мила, детенце на една съседска красавица (щях да се учудя, ако в района въобще бяха чували за кастрации), и след известно време двете постигнаха мирно съвместно съществуване - през зимата спяха в една стая без караници, но не бяха мили една към друга. Но все пак излизаха и на двора, та имаха достатъчно място, без да се налага непрекъснато да са една с друга. Мария беше малко саможива и като цяло странеше от другите котки, но към мен беше голяма любов - постоянно се наместваше върху мен независимо в каква поза съм и така доволно примижваше Simple Smile Мъчно ми става, като се сетя за котешката компания в тамошния район, имаше прекрасни екземпляри.

Ето го моят красавец в дебнеща поза, да не си помислите, че само спи, излежава се и се прозява Simple Smile

А коментарът му към тази снимка беше: "Предавам се... снимай колкото искаш"

# 483
Ми винаги съм гледала мъжки котки. И по-лесно понасят кастрирането, като че ли. Аз също. Simple Smile
Искам да е малко котето, за да не го бие този бледолик дзвер, че е станал огромен. Тежи 7.300 и опашката му не се събира в количката на куклите на малката. Показвам:

Имах същата котка  Sob мин. месец умря Sob Още не мога да преживея загубата..мъката е огромна.Липсва ми Sob празно ми е без нея...Никое друго животинче няма да я замести  Cry
Да ти е живо и здраво котенцето! Sob

# 484
А коментарът му към тази снимка беше: "Предавам се... снимай колкото искаш"

Оле, на мама сладкия, как се е опнал, да му изпапкам петносаната муцунка! Heart Eyes

Алекс, имаме абсолютно същата бяла играчка-котка! Laughing

# 485
  • София

Оле, на мама сладкия, как се е опнал, да му изпапкам петносаната муцунка! Heart Eyes

И аз.  Heart Eyes

# 486
Малко допълнение към серията "Прозявки":

А това е един разплут котарак в любимата му поза за излежаване:

# 487
  • на морето
Мър -мяу на цалата компания !  Hug
И аз да  взема отношение към колективното котешко съжителство .... Ами ...при мене си е било винаги така .По -много  или по -малко (т.е. различна бройка ) на куп. При такава  група , започват ясно да проличават различни характери и начин на поведение и взаимоотношение с околните себеподобни .Има игриви , но има и саможиви ....Като при хората . Може би по -точното сръвнение е лъвския прайд - има си тяхна си , вътрешна йерархия .... Някои от котетата така и не се престрашиха да ядят в първа смяна , въпреки , че храна винаги е имало за всички . Изчакваха чинно да се нахранят по -Първите  и тогава почваха и те . Но тук въпросът е как да свикнат едно с друго две непознати котета - ами с търпение  ..... много трпение ....При вете периоди на адаптация е имало и по месец и по два .....Но резултатът е бил винаги положителен. Обикновенно проблемен е бил Приходящият котан , защото Местната група не и проявявала агресия ,а по -скоро любопитство към новото другарче .Чак след периода на Адаптация се е стигало до т.2 - Определяне на местото в Йерархията на Новодошлия   , и тогава е имало някои дразги , които също бързо са отшумявали ....
Абе ,май съм Късметлийка с адаптациите - щом  вече сме кучешко -котешко царство ...

Имам едно въпросче -молба ,ако може .Търсих в старите теми ( около 42-ра тема май беше ) , но явно не съм го видяла или съм го подминала . По повод поредната загула на коте в темата , някой беше пуснал пост с едно прекрасно писание тип есе -за онова място под Дъгата , където отиват нашите любимци . Дали ако някой  го има на лесно може да ми гоапусне на ЛС , за да не вкарваме тъжно настроение в темата ? Предварително благодаря ! Hug  bouquet

# 488
ок. пратих ти, но го имам от котките.ком. Не знам дали е същото, което имахме в нашите теми.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 20:05 от allexa

# 489
  • Costa Rica
Табелка на входна врата:
За всички посетители, нямащи домашни любимци и оплакващи се от котките ми:
1. Котките живеят тук. Не вие.
2. Ако не искате дрехите ви да са покрити с косми - стойте далеч от мебелите.
3. Обичам котките си повече, отколкото харесвам хората.
4. За вас това са котки. За мен са две осиновени деца - ниски, космати, ходещи на 4 крака и с проблеми в говора.

# 490
Табелка на входна врата:
За всички посетители, нямащи домашни любимци и оплакващи се от котките ми:
1. Котките живеят тук. Не вие.
2. Ако не искате дрехите ви да са покрити с косми - стойте далеч от мебелите.
3. Обичам котките си повече, отколкото харесвам хората.
4. За вас това са котки. За мен са две осиновени деца - ниски, космати, ходещи на 4 крака и с проблеми в говора.
Така де! Joy

За котешкото съжителство - да разкажа случка отпреди малко:
Драпат гадовете да излизат на балкона, навътре-навън цяла вечер. Вратата отворена, на мен ми е студено и въобще.... Накрая уж преброявам котките, решавам, че всички са вътре и затварям. Абе гледам "баткото" обикаля вратата, мяука, драска, ама си мисля, че иска пак да излиза и му се карам, че ми писна вече да съм портиер. Чак след около половин час загрях, че сме затворили маца на балкона. Отворих й, а той като излизи и почна да я бута навътре да се прибира. После й изми ушите за всеки случай. Въобще грижа за ближните!

# 491
Хахахах, котково, твоите са уникални! Ама на Маца бая й е измръзнало дупето сигурно.
Делфи, таз табелка сложила ли си си я на вратата, или само като идея  Laughing
Серена, много поспалив твоя котак. Само като го гледам и ми се приспива  Joy

# 492
Аа, дебелан не е чак толкова поспалив, но като се събуди, е ужасно сладък и позволява да го снимам и гушкам, затова преобладаващо кадрите са все такива - с прозявки и изтягания Simple Smile Може би трябва да направя отделен албум "Прозявки"...

Табелката на вратата с подобен текст е много хубава идея, бих си закачила и аз нещо подобно. Представям си някои от познатите ми как ще ме изгледат, ако я видят Simple Smile)

# 493
  • на брега на морето
Момичета, благодаря за позволението да ползвам снимките на пуховете. Нито един няма да бъде пропуснат. Ако някоя снимка е с недобро качество ще помоля майката на котката да публикува по-добра.
Снощи бяхме на гости; просто легнах до котката им на пода и гушках, милвах, стисках. Тя не е свикнала със стискане и докато се сети да реагира Котьо се накефи. Grinning

# 494
  • Варна
Котьо, ако харесаш някоя снимка на Грей от публикуваните,включвай го момчето! Hug

Понеже редовно следя Анимал Хелп, да ви кажа колко се радвам за коте Араши,че е осиновено.Видях я на живо,когато ходих да видя Грейчон и много я мислех и нея.Сега пък мисля все за котки Буболина и Бари.То да можеше човек всички да ги вземе...Позволих си да ги спомена тук,защото преди да открия Грей,надничах и тук да търся.Някой път ще ви разкажа как точно избрахме Грейчо за наше коте,че има и малко предистория.

Общи условия

Активация на акаунт