Финландия с ухание на пролет - 23 тема

• 45 070
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
Пчели, пък аз си мисля, че интернет-пространството е място, където човек може да изрази мнението си, без някой да го приема за лична обида... В никакъв случай не защитавам нито AIR FINLAND, нито организацията по летищата, но не съм съгласна с определението "репликиране" от страна на Дулз. В крайна сметка ти изрази възмущението си, тя ти писа, че не приема твоя начин на реакция.
Като майка си мисля, че аз самата не бих се чувствала добре, ако детето ми бъде принудено да виси по летищата с часове. Но от друга страна - за ситуацията в Египет се говори от доста време и решението да тръгнеш с детето си в този момент си е лично твое.
А кой и с какво е наясно - това е много спорен въпрос в крайна сметка, защото не можем да знаем какъв опит има Дулз с летищата и с хотелите в Египет...
Затова, нека запазим добрия тон, за да можем всички да се чувстваме добре в темата, моля. Peace

# 46
Здравейте    bouquet

Присъединявам се към призива на Снежанка - нека запазим добрия тон в нашата темичка!
Но ще дам и моето скромно мнение по въпроса.

Наистина техническия проблем на самолета е не винаги предвидим и се случва на всяка самолетна компания. Покрай проблемът с вулкана в Ирландия, обаче медиите много тръбяха за правата на пътниците при въздушния транспорт. При закъснение над 2 часа, пътниците имат право на безплатни храна и напитка.  Ето инфо тук http://ec.europa.eu/news/transport/100708_bg.htm
Затова е много неприятно, че са продавали вода в самолета. Но, Пчели, дали след 2 часа престой, не са пуснали и безплатна такава? Ако – не са, може да ги питаш защо.  Twisted Evil
Но пък сега чета, че правата важат в ЕС. Това може да значи, че независимо, че компанията е европейска, в Египет да не важат. Трябва да се проучи въпросът, за да си знаем правата все пак.

Да ви се похваля, че снощи бяхме в едно заведение с колеги от курса и фокусирах въпросният сладкиш на Рунеберг  Flutter Е, взех си, мога ли да пропусна Wink На всичкото отгоре го забелязах днес и в супермаркета, та взех и милото да си хапне.

Пожелавам ви приятна вечер!

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 22:07 от mimota

# 47
Марги,аз съм обидена от отношението на превозвача(в случая споменатата компания) към собствените си пътници.Как да го повторя,потретя да ме разберете:Полетът не е извънреден,не са дошли виждаш ли да ни спасяват,а просто един обикновен полет,с който се прибират хората,когато им свърши почивката..Нямаше такива с прекъснати почивки.Тези с прекъснатите почивки бяха след нас...
Докато бяхме в самолета,пилотът ни информира на 3 пъти как се търси механик в Хургада да поправи мотора,после търсиха в Луксор,така минаха 2..3 часа в очакване на майстор. CrazyТе в Египет поправачите на самолетни мотори под път и над път щото... ooooh!Ние предложихме пилотът да предложи вариант на момента,ако е възможно да се изпрати самолет от Финландия,който да ни прибере...Сега то се знае,че решенията не се взимат от капитана на самолета и екипажа,но след като ни информира за последно,че механик в района няма и от Финландия щe дойде механик,който да оправи мотора,напрежението ескалира.Все пак това са нови 6 часа път за механика + времето за преглед и ремонт.Е как за това време компанията не се омилостиви по една бутилка вода поне да даде на хората,а ни натири обратно на летището,с думите ,че (сега внимание:Разбира се ще има компенсации,но положението е такова,че нямало механик.Казаха,че допълнително ще ни информират за по..нататъшен развой на събитията.След като напуснахме самолета и ни казаха Мой мой,на ни един от екипажа,нито пък представител на компанията или някакво друго лице,което да ни поеме и информира не видяхме физиономията.Хората звъняха на роднините си във Финландия и ги караха те на свой ред да звънят на авиокомпанията за обяснение и информация...1 мин разговор от Египет до Финландия(роуминг)струва около 7€!Oсвен моето дете,имаше много други деца,че дори и бебета. NaughtyИмаше възрастни хора,някои от които в инвалидни колички и на лекарства...какво,да не пътуват ли?Никой не е знаел какво ще се случи и какво...да не пътуват ли хората?
Пак повтарям:В случая нито ситуацията в Египет,нито атмосферни или други условия,свързани с Египет не бяха причина за ситуацията.В същото време кацаха и излитаха самолети за Холандия и Русия(най..много)Германия,Франция,Италия....
От 19 ч до 00.ч. абсолютна информационна мъгла.Някъде по това време изкокна един арабски младеж,служител на летището,който обяви,че щe ядем поне за сметка на компанията(По 1 парче пица "Маргарита"(вегетарианската)и по 1 безалкохолно (в кутийка 330мл. на човек!Toлкоз.Появиха се двама..трима с едни тефтери,които зорко следяха и записвах кой какво взима,а объркаш,взимат и ти слагат приготвено,абе като в казармата.Много унизително.Да продължавам ли още???
Имам скайповете на много от хората и ако на мен не ми вярва някой,сигурно би повярвал на тях...
Мога с радост да ви свържа..

# 48
Виждам, че сме писали почти едновременно, Пчели, но все пак....не знам с какво аз не съм наясно, но явно и ти не знаеш, че всеки самолет има двойна усигуровка. Или с думи прости това означава, че щом им е отнело толкова дълго време да поправят повредата, значи е било сериозно и със сигурност не е зависело само от тях, а от техническата поддръжка на летището. Хургада е малко летище с един терминал. Нищо чудно самолет да е летял от там до Хелзинки и обратно, за да докара резервна част или човек/екип, който да ремонтира.
Иди на страницата на Air Finland и в раздел Matkaehdot си пише черно на бяло, че компанията не носи отговорност в случай на технически проблем и всички разходи, породени от това са за сметка на пътника. Мисля, че това изчерпва казуса. Учудвам се, че изобщо са ви нахранили! Това е нормално за малки, нискотарифни компании, каквато е Air Finland. Колкото и нечовешко и унизително да е, за съжаление е така   Peace

Марги, Мимот - good point! Peacebouquet

# 49
Aз съм доста наясно трябва да ти кажа и там,където ме пращаш да чета,казуса го знам наизуст.Всяка компания има такава клауза.Доста хлъзгаво е там,но има вратички.Жалкото е ,че Air Finland е официален превозвач,а не някаква сбутана лоу кост компания,както я наричаш,наред FINNAIR.Защото в много случаи  FINNAIR при недостиг на самолети или при липса на достатъчно хора,ползва тези на Air Finland без предупреждение на клиентите си,а и играят игри,които няма да разисквам тук.

Единственoto съобщение  за нашата одисея,бе на страниците на ОКМаtkatоще същата вечер:
http://www.okmatkat.fi/page.php?page_id=8&action=details&id=48

Айде стига дотук,че много се закучи.

# 50
Ами след като е така, както твърдиш, иди и си търси правата, Пчели   Hug  Предполагам имаш застраховка. 
Родителите ми висяха от неделя след обяд до вторник сутринта в Будапеща, но Malev им плати хотелa и храната. Факт  Peace
Поводът да коментирам тези неща беше друг, мисля, че ясно го изразих още вчера.

Лек ден на всички   bouquet

# 51
Без да заемам ничия страна си мисля,че е напълно в реда на нещата и е наше право да си търсиме правата. Може би ако живеехме в Южна Африка щеше да е нормално да нямаме права, но все пак живеем във Финландия и си плащаме данъците тук, съответно имаме права като потребители.  В този случай наистина е кошмарно,че са ви накарали да чакате толкова дълго първо в самолета, а след това без никаква компенсация  ooooh!  Аз си спомням това лято като ми се наложи да чакам 2 часа повече от обявеното (което е нормално всъщност) на летището в Прага с куче, което не стои на едно място.....беше ми много некомфортно, а си представям да чакаш без да знаеш дори колко време ще отнеме и т.н и т.н. За друго се замислих също. Ако аз реша да отида на зимна почивка някъде, то очаквам всичко около почивката да е наред, и ще е адски гадно да  ми развалят единствената почивка, която имам през зимата (не за друго, но съм чакала половин година за нея, скъсала съм си д.... от работа и просто искам да си почина качествено).

От приятели, които пътуват доста знам,че ако иска човек да е по-сигурен в качеството на почивката си трябва да избере по-цивилизована страна, в страните от 3тия свят винаги нещата са под въпрос- може да си изкараш добре, но може и да е пълен ад- един вид Риск печели,риск губи  Joy

# 52
Пчели, не го мисли повече. Отдай се само на положителни мисли. Минало-свършено. Винаги може да бъде и по-зле. Например, ако моторът на самолета беше спрял работа при самия полет. Пу-пу, пепел ми на устата. Понякога си заслужава чакането, въпреки че напълно те разбирам колко е гадно висенето по летища, самолети и прочие, особено пък с малко дете.

Приятна вечер!   bouquet

# 53
.... Минало-свършено. Винаги може да бъде и по-зле....

Хехе, с това се сетих за онзи ден като си говорихме с теб за песимиста и оптимиста. Песимиста казал, "Лошо, лошо, по-лошо не може да бъде",а оптимиста отговорил, "Може, можееее"  Mr. Green

Лека нощ и сладки сънища на всички

# 54
Хепи, съгласна съм, че е за предпочитане да се почива в по-цивилизована страна от чисто организационна гледна точка  Grinning

Ние обмисляме едноседмична почивка април или май, но не сме решили къде  Thinking

# 55
Няма да го мисля вече.Само дето Dulzz -и  може да се е разсърдила.. BlushАма какво да се прави...такава съм станала аз.Кой, какво,...на мен все финландците са ми виновни,нали знаете. Wink
И да пустосвам от сутрин до вечер...все тая.Пък като не ти изнася,какво още седиш тук,ами не ходиш другаде,някой ще ме пита... newsm78Ето,почесвам се умно и  Whistling
Майната му на всичко,казвам,след смъртта на съпруга ми,не ми остана нищо,освен сина ни...Но ние сме още тук,защото въпреки всичко Финландия дава сигурност и добро образование на децата ни.. Naughty

# 56
Пчели, ама ти нищо не разказа за Египет. Щом повтори, значи ти е харесало много.

Ще те посъветвам да не ходиш, обаче на карнавал в Рио тия дни, защото е избухнал голям пожар в Самба сити и са изгорели 90% от костюмите.  Wink

Днес един финландец ме пита от къде съм. Казах му да познае. Почна да гадае: испанка, италианка, иракчанка, иранка  Shocked казах му да спре, че предчувствах, че скоро и африканка ще ме изкара  Mr. Green

Хепи, тя и другата история за песимиста и оптимиста беше готина  Wink

# 57
Мимот, ах,че лоши новини за Рио и карнавала. Това не го бях чувала, но е мноооого неприятно  Cry И сега какво? Няма да има карнавал ли? Ужас!

Щастливче, ако искате по-екзотично място и в същото време спокойно и цивилизовано, препоръчвам Канарските острови  Peace Но каквото и да изберете ние ще чакаме много снимки  Wink

# 58
За първи път отидох на Канарите през 1983 г.Ако ти кажа колко са ми втръснали всички Канари,няма да повярваш.И е пълно с финландци Close.Виж,сега търсенията са ми в друга  посока. Hug

# 59
Абе Мимот,като ме знаеш какъв съм чешит,много харесване при мене не е най..удачната фраза.Първия път много ми хареса и Шарм и хотела беше класен,и хората в него също. PeaceТогава и на отиване и на връщане пак имахме проблеми ...с FINNAIR (стачката на отиване и после закъснелия полет от Хелсинки и не знам още какво)
Този път по не ми хареса,защото планувах едно,но в последния момент букнах друго и ме е яд на мене си,но все пак спестих доста пари..

Общи условия

Активация на акаунт