Финландия с ухание на пролет - 23 тема

• 45 093
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Набързо пак се включвам само да кажа,че aз трябваше да летя от Хургада за Хелсинки вчера на обяд,но уви само нашия полет бе отменен по технически причини(аман и докога? #Cussing out с AIR FINLAND и едва тази сутрин кацнахме в Хелсинки.Забелязах,че имаше полет за София,които закъсня с около час и половина,но самолетът излетя. NaughtyНямаше обаче много пътници за София,докато ние(за Хелсинки бяхме над 350 души.След като следобяда(вчера ни натовариха на самолета,се установи,че единия мотор не работи.След час..два престой вътре,се разбра,че няма механик в областа,който да поправи въпросния мотор.От 13ч до към 19 ч сме седяли в самолета,където най..нагло ни продаваха вода 0,5 л.за 2 € и вестници за 3€! #Cussing out #Crazy
Накрая се видя,че няма да я бъде и ни изхвърлиха обратно на летището,откъдето в 02 ч през нoщта най..накрая излетяхме.
Искам маткакорваус,голям скандал ще им вдигна на тия ,само да се наспя..
На всичкото отгоре умряхме от студ,така духаше в самолета студено отстрани и отдолу,а ние с малкия нямахме и връхни дрехи.100 пъти им казах за одеяло за детето...нямали,пътниците ги разграбили на качване.Като побеснях,наред започнах да отварям капаците с багажа да търся одеяло за малкия да го завия...е, намерих едно тънко като вестник,а ония скотове финландски хич и не им пука..И някой да ми каже ,че Финландия била номер 1,отдолу нагоре 1. #Cussing outОставиха ни там като кучата и никаква информация нямахме.Обаче лошо им се пише...Утре съм на лекар,болна съм..вдигнах температура,гърлото ме боли ,кашлям,едва дишам.. #2gunfireБясна съм,бясна...

# 31
Здравейте, снежинчици   bouquet

Тъкмо се засилих радостно в темата и прочетох на пчеличката поста  Cry Пчеличко, мила, да ги разпердушиниш, и аз много се ядосах - какво е това безобразие? Взимаш си медицинско и ги почваш наред - това си е случай, достоен за официално оплакване и в пресата  #Cussing out
Иначе да ти кажа аз след нещо подобно (адски студ в самолета), винаги си нося някаква връхна дреха. Като летя тук вътрешни полети рано сутрин или късно вечер, гледам хората масово си носят тънки, вълнени одеалца и се завиват с тях, докато спят. То голямо спане 1 час, ама ей така с одеалца.

Иначе и аз, хепи, се надявам тая седмица да свърши по-скоро, че изведнъж се събраха много неща за правене и правя някакви щури логистики как да свърша неща за 48 часа само за 24  Laughing

Честито празнуване на празнуващите - каквото и да празнуват. Мен точно сега не ми остава време за празнуване. В събота сме на рожден ден на човек, който си има всичко ... И освен да купя огромен букет цветя, просто не се сещам какво друго. Казаха ми да отида с празни ръце, ама това противоречи на разбиранията ми  Rolling Eyes

Добре дошли на новите попълнения  bouquet

# 32
  • Финландия
Пчели, по-добре се успокои и се благодари, че всичко е минало благополучно. Я да бяхте останали там и да не могат да ви превозят даже до летището, че всичко е затворено и въоръжени пазят достъпа до него. Чудя ти се как въобще си запазила за Египет- та то се виждаше още преди седмица накъде отиват размириците.

Ани, добре дошла при нас.

да се оплача и аз. В последно време забелязвам по магазините масово да се разминават обяврни цени и маркирани върху касовата бележка. Винаги проверявам и поне веднъж на седмица ходжа да правя рекламъции.

Но върха на всичко беше, че не са само магазините....Получавам писмо, че не съм си плащала сметките за телефона към ДНА. След обаждане там и чакане над половин час на телефона се оказва, че са ми изпращали сметките за телефона на стария ни адрес, на които не живеем.... почти 4 години!!!. Рядко се ядосвам и се карам, но този път ми кипна, като ме \"заплашиха\" , че ще ми затворят телефона. Ха- аз трябва да искам да се махна от тях. Сега си говорим с е-мейлове- аз искам половин година безплатни разговори и официално писмено извинение. (моите сметки са малки- по 3-4 евро на два месеца). Да видим какво ще стане.

Момичета, обичате ли този сладкиш за Деня на Рунеберг- на мен м е един от любимите. Даже вече съм се запасила с два.

# 33
Viiviia, рунебергинторту ми е любимото също. Само чакам да дойде времето,в което се продава и се почерпвам задоволително  Mr. Green Успех с преговорите с ДНА. Моят номер е към Сауналахти и съм доволна от тях. Сега имат оферта- 1 евро на ден, но тп е по-изгодна за тези, които говорят (като мен). Говориш колкото си искаш, но не плащаш повече от 1 евро на ден. В случай,че говориш по-малко си плащаш толкова колкото си изговорил. Не знам как ти стигат 3-4 евро,че и на 2 месеца  newsm78 Аз на месец съм като минимум 30-40 (ако не звъня в чужбина)  Sad

Черпя с този сладкиш, след като стана въпрос:

# 34
Здравейте на всички! Днес за първи път съм тук, надявам се да се включвам активно!!!
Писах преди няколко часа във връзка с проблема изучаване на български във Финландия! Ако някой се интересува да ми пише, ще обясня пак Simple Smile Лека вечер на всички

# 35
Благодаря на всички за топлото посрещане   bouquet
В офиса нямам кирилица, затова се включвам чак сега, но се надявам скоро да стана по-редовна и да ви засипя с въпроси Simple Smile.
Лека седмица на всички!!!!

# 36
Добре дошли на новите попълнения  Hug  hope2009   bouquet mila_69   bouquet

Аз пиша отново от училище, затова ще съм кратка.

Пчели, голяма си авантюристка. Как можахте отново в Египет да се озовете  Crazy
Разбира се, че ще си търсиш правата. Радвам се, обаче че нищо не ви се е случило, заради обстановката в момента там.
Вижте какво четох днес "Група чешки туристи са се спасили с бягство от разярена тълпа в египетския курорт Хургада. Двама от тях са се отървали като по чудо от побой, съобщи водещ от чешко радио. "Почивката им се превърнала в ад. Туристите вече могат да се почувстват в относителна безопасност, докато са в хотела, но извън него хаосът се засилва", добави той.".
Добре, че сте се прибрали  Hug

Виви, Рали, този сладкиш не съм го пробвала. А кога казвате, че е този празник и кога се купува?

Поздрави на всички  Hug

# 37
Пиша на бързо,за да отговоря на Мимота и да поздравя новите попълнения в темата  Hug

Мимот, този сладкиш се продава от средата на Януари до началото на Февруари, когато е и рождения ден на Рунеберг (финландски поет). Сладкиша е страхотен и мнооооооого калоричен  Weary За тази година съм изяла 2 и май това ще ми е. Догодина пак  Mr. Green

Пчели, да не забравиш да пишеш какво се случва с оплакването. Уважиха ли ти гo?

Момичета, днес установих,че нотариалните услуги във Финландия са по-евтини отколкото в БГ. Звучи невероятно, но е факт. Изобщо има ли държавни нотариуси в България или всичко е частна практика?

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 21:49 от happy girl

# 38
  • при Дядо Коледа
Viiviia,happy girl , този сладкиш и аз като mimota не съм го опитвала,а не съм го и срещала все още или не съм обърнала внимание,но изглежда много апетитно. Аз онзи ден се опитах да направя торта с домашен крем,но нещо не успях да докарам блатовете  ooooh! ,после ме беше яд,че не си купих направо готови. Важното е,че се изяде де Grinning При нас щом е сладко,няма опасност да не се изяде.
   мила_69,добре доша и от мен   bouquet
Пчеличка, и на мен ще ми е интересно да разкажеш как се е развил случая с оплакването ти,наистина е ужасно това,което сте преживели.
   Лека вечер!   bouquet

# 39
Привет на всички!

Добре дошли на новите попълнения - Saiman.Ani и hope2009.

Ходя на училище, ходя на работа, а по средата се опитвам да се грижа за семейството си! Не че се оправдавам , но времето ми е кът! Скоро курсът ще приключи и се надявам малко да си почина.

Виждам , че всички са добре, Пчеличка дано се е поуспокоила от неприятното преживяване! Моите съседи също летяха до Египет в неделя мисля беше , но не са им позвалили да напуснат самолета и се върнаха обратно.
Ужасна работа в тоя Египет. Дано не тръгне вълната и в останалия мюсюлмански свят!

Viiviia и на мен ми се случи това с цените. Оня ден в Призма копуваме кънки на малкия. На кутията пише 53 Е а на касовата бележка 63 Е и на всичкото отгоре на касата се оказа че ги няма в системата  #2gunfire  Така че, гледайте добре момичета!

На всички целувки и лека вечер!

# 40
Ние сме добре,няма да получим компенсации естествено....проклети да са всички накуп!
А аз попълвах тия дни документи за училището на малкия ...нали от август ще е първолак.
Допълнително започвам да се оглеждам за ново пътешествие на някъде за шнорхелинг.. Crazy

# 41
Пчели, с цялото уважение към всичко, което преживяваш...но хората не са ти виновни с нищо, за да ги кълнеш. И за какво точно трябва да получиш обезщетение?? Моторите се развалят, одеалата се свършват, ако не си поискаш навреме, а тръгвайки с дете на път, една дрешка в ръчния багаж и нещо за хапване си е лично твоя грижа. И съм сигурна, че ако беше помолила хората в самолета, вместо да фучиш, някой щеше да отстъпи одеалото си на драго сърце! Защото и 'скотовете фински' имат деца и ги обичат.

# 42
Дулз, права си и ти, но е неприятно да чакаш толкова време без информация, както разбрах. А и да чакаш цялото това време в самолета - можело е да стоят на летището все пак  Rolling Eyes
От описанието на пчеличката разбирам, че е било организирано лошо ... целия проблемен период.

# 43
Съгласна съм, Тереса, ужасно неприятно е. Но явно е имало причина, за да ги държат в самолета и съм склонна да мисля, че това зависи изцяло от регулациите на самото летище, отколкото от авиокомпанията.  Peace

# 44
И каква е причината да държат 360 човека в самолета(пълен до козирката) 6 часа от 13 до 19 часа и да ми продават вода и вестници???Много моля Dulzz ,да не ме репликираш,поне не в тоя случай.
Много некоректно от страна на АИР Финланд беше да ни продават вода.Много хора нямаха пари,от автоматите на летището не можеше да се тегли,опитваха.До една тоалетна не можеха да ходят.Ако не знаеш тоалетните в Египет се плащат,дори и на летището!1 бут.вода 0,5 л. в Хургада на летището струва 3,50€.14-16 часа престой по вина на авиокомпанията се компенсира по закон..Най..малкото сталони за храна и напитки,или хотел.Ама какво да ти обяснявам...Моля те да не репликираш,като не си наясно.

Общи условия

Активация на акаунт