Финландия с ухание на пролет - 23 тема

• 45 092
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
Добро утро и от мен   bouquet Ние май ще почакаме с пролетта, тази сутрин се събудих от невероятно бушуващия вятър навън, който смесен със сняг, бесхе свел видимостта до почти никаква  Shocked За първи път тази зима виждам такова нещо и се надявам скоро да спре, защото е направо опасно човек да е навън в момента, пък аз трябва да отида до магазина  Mr. Green

Ео, много хубаво е това с четенето  Peace

Мимота, явно и Финландия следва останалите европейски държави, в които крайно-десните и антиимиграционни партии са във възход напоследък  Peace Ама вашите против всички имигранти ли са или само против определени групи?

# 16

Мимота, явно и Финландия следва останалите европейски държави, в които крайно-десните и антиимиграционни партии са във възход напоследък  Peace Ама вашите против всички имигранти ли са или само против определени групи?

Против всички емигранти са. Нашите са си доста крайни,съдя от нещата, които съм чувала. Преди няколко години си бях говорила с един колега, който ми каза,че никога не е излизал от страната и няма интерес да пътува извън Финландия. Нямал нужда да вижда повече чужденци и без това имало толкова много във Финландия. На мен ми се стори доста странно и смешно, но както много пъти съм казвала- разни хора, разни идеали  Simple Smile

# 17
Добро утро!

Такъв слънчев и прекрасен ден е днес в Хелзинки, че чак да му се прииска на човек да се разходи.
Хубав ден ви желая и на вас!

# 18
Добро утро   bouquet

Днес е доста слънчево и приятно навън, след като снощи се появи някакъв ужасен вятър. Мисля си, че Тереза ми го изпрати, защото тя каза, че голяма буря се вихри в Норвежко  Grinning

Рали, теб съм те признала  Grinning Ти винаги срещаш някакви абсолютни образи  Grinning Радвам се, че досега не съм срещала някакви изкукали расисти. А и мен по-скоро такива хора не ме впечатляват, така че може и да съм ги срещала, ама да не съм им обръщала внимание  Whistling
Благодаря ти за кафето   bouquet Да знаеш, че ти стискам палци  Wink

Приятен ден на всички   bouquet

# 19
Момичета,прекрасен ден е и в Пори!Едно слънце е изгряло, Hug!Сигурно ние го извикахме със новата тема!Аз минах интервюто за езиков курс,но смятам,че всичко е предварително решено!
Мимота,Рали,благодаря ви!  bouquetПриятен,слънчев ден и успешна седмица!  love001

# 20
Благодаря ти мило Мимотче!  Hug Скоро ще мога и аз да си отдъхна и вие да си отпуснете палците  Mr. Green

magiK, относно курсовете и аз си мисля,че те предварително знаят кой кога ще допуснат до курс, но са длъжни да проверят всички с цел да се знае колко души има за отделните нива и ако има достатъчно хора да си оформят групичките.

Целувки на всички от сърце   love001

# 21
МагиК, а казаха ли ти кога ще е следващият курс? Дано да започнеш по-скоро.

Рали, исках да те питам нещо в скайп, ама ти много четеш  Mr. Green Нищо, ще те питам, когато се освободиш. Става на въпрос за боя за коса  Sunglasses

Пчели, добре, че не тръгна за Египет. Там ли планираше отново да ходиш?  newsm78

Приятна вечер   bouquet

# 22
Привет на всички,

Надявам се да се намира място за една новопристигаща ''финска'' мама във вашият форум  Simple Smile От известно време ви чета с интерес и се радвам как се подкрепяте помежду си.

Пристигам В Хелзкинки след около 2 месеца, където ще започвам работа. Имам момченце на 9 месеца и ще живеем там всички заедно: мама, татко и аз  Simple Smile.

Изчетох много неща за Финландия и Хелзинки, но знам че на място човек придобива най-реална представа за живота в дадена страна и се надяваме това да е правилният избор за нас.

Искам да питам мамите в Хелзинки, дали се събират понякога на play date, за да се опознават дечицата и да си играят ''по български", пък и мамите да си пият по кафенце. И изобщо има ли българска общност там - макар и малобройна?

Благодаря предварително

# 23
  • при Дядо Коледа
Здравейте! Днес при мен е много слънчево,но и доста студено сигурно. Да ви се похваля,най-накрая документът от полицията на моя приятел пристигна. Сега се надявам като минем през всички останали процедури и аз да започна или курс,или поне работа . За сега ми казаха,че ме имат предвид на едно място за работа,дано ме извикат скоро! Simple Smile
 Добре дошла в темата hope2009,а скоро и във Финландия!   bouquet  Аз в темата също съм нова,а във Финландия съм вече от половин година. Наистина човек придобива реална представа на място Simple Smile На послдения въпрос може би ще ти отговорят другите момичета,защото аз самата съм нова в темата и не знам.

Приятен ден на всички! Hug

# 24
Хей,момичета,днес е Св.Трифон !Хубав ден,хубав празник!Да пийнем по една чаша червено вино довечера,хей така-за здраве! Hug Simple Smile
 Добре дошла и от мен Hope !  bouquetАз съм от два месеца,а тук,във форума,всички са прекрасни!
На мен много ми помогнаха и продължават,за което много съм им благодарна!
Ще те очакваме!Ти ще пристигнеш с пролетта! Hug

# 25
Привет и от мен,

Добре дошла, hope2009! Чудесно е,че цялото семейство ще бъдете заедно. Относно сбирките, разбира се, че се организираме от време на време,т.е българската общност, но като цяло тези които познавам не са семейни или нямат деца.Честно казано не сме никак малобройна общност в Хелзинки  Mr. Green Преди година-две имаше сбирки на майки с дечица, но мисля,че инициативата пропадна поради организационни недоразумения или нещо от сорта. Ще попитам обаче и ако има ще те информирам  Peace

magiK, това да не би да е по Юлианския календар? Не го ли празнуваме сега на 14.02? Или просто ще си търсим повод да "ударим" по едно питие  Mr. Green

Мимот, аз съм онлайн всяка вечер, питай свободно Wink

Лека вечер, девойки!

# 26
Happy,сега е по нов стил,а който иска го празнува и на 14. заедно със Св.Валентин!Така че поводи винаги има за по едно Heart Eyes
Хъбава вечер и целувки! Peace

# 27
Аз пък мислех, че на 14ти е новият стил.
Бе няма значение, наздраве  Mr. Green

# 28
Гледам,нова тема сте заформили. HugА ние току що се прибрахме от Египет(пак! Mr. Green
Kaто се наспим едно хубаво,ще разказвам.. Peace

# 29
Аз пък мислех, че на 14ти е новият стил.
Бе няма значение, наздраве  Mr. Green
JoyНов, стар, поводи за пийване да има човек, както казва/пише magiK  Joy

Ох, да мине тази седмица,че ще ми гръмне главата вече  af .....и това е само началото  Mr. Green

Целувки и за теб magiK  Hug

Пчеличко, абе аз се бях притеснила за теб. Днес гледах пак видео по новините сутринта от Лентоасемата, но казаха,че положението за финските почиващи е стабилно и всички са извозени по живо по здраво. Как беше този път? Усещаше ли се напрежението или на туристите всичко им е като шоу програма?

А по темата, хубаво е,че египтяни се борят за правата си!

Общи условия

Активация на акаунт