"Юнче, дай на мама знак!- удари коремчето й с крак! - тема 11

• 22 006
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
 Grinning В случая тренирам със ставането по никое време  Grinning Вече нищо не тренирам, минала съм през какво ли не. Сега съм се отдала само на разходки, които нещо понамаляха в тези "ледени епохи"  cold

# 91
Добро утро!
Благодаря за прекрасната закуска - любимата ми и за кафенцето   bouquet!
Китикат, аз от доста време съм така, просто си търся удобна поза...
Мая, честито!
Vache, честита ти лентичка! И аз пия Марнерот, защото е по-добър!
Цветич, и аз вчера се оглеждах за стрии, още преди твоя пост и забелязах че имам вече тъничка линеа негра. За сега не е грозно, дано не става по-дебела.

# 92
Добрп утро.
Вещи, Елдра, благодаря.   bouquet

Ваче, браво, онзи пост не ми се стори толкова хубав, та реших, че трябва подробно да обясниш. Радвам се, че бебка е ок.

Хубав петъчен ден...

# 93
Момичета, някой с по малко детенце, може ли да ми кажете дали във водата на бебето(за пиене) се слагаше захар или не? Мисля че имам спомен , че не съм слагала, но не помня със сигурност. А още тоя въпрос не съм го проучила. Снаха ми ме пита и на това не можах да й дам обоснован отговор. А хубавата новина е, че на бебето са му отложили ваксините до 6я месец. Тези лекари малко са започнали да влизат в час.

Инсайд и мен ме рита понякога много ниско долу. Чак имам чувството че се мъчи да излиза, там усещам ударите.  Rolling Eyes

Сега и мен ме запалихте по тези възглавници.  Wink

Ваче, дано да се увеличат тези води до следващия преглед.

# 94
Ани, аз нямам детенце, но съм се интересувала сериозно за водата и мед/захар. Препоръчва се да не е слага. Някои мами даже не дават вода до 6ти месец, но кърмят активно.

# 95
  • Sofia
Аз пък съм слагала мъничко захар, по препоръка на педиатъра. Така че е различно. Май по-модерното в момента е да не се слага.

# 96
А н и някои слагат, за да е сладко и да излъжат бебето да пие. Аз лично не бих слагала. Малчо като беше с бебешката жълтеница педиатърката каза да вземем една банка глюкоза от аптеката и да пие глюкоза... Той и това не пи де..

# 97
Здравейте и от мене със запис на новата тема, СТРАХОТНА Е!!!    smile3501
Първо искам да се извиня че ме нямаше толкова много време и не можех да ви следя. Но бяхме отпуска с мъжо и ходихме насам натам по роднини (а нали знаете как е  lalalala )

Добре дошли на новите мами Simple Smile и много здраве за другите мами  Heart Eyes

Аз все още не мога да се похваля със сини или розови гащи, но дано на 09.02 вече да се види  Praynig

# 98
  • София
Добро утро и от мен  Simple Smile

Аз утре съм на втората фетална, малко късничко, ама така каза доктора. Ще водя и мъжа ми да се запознаят с бебока. Ще го питам дали да сменя Магнерича с Магнерот, щом е по-добър и дали да не пия неоренал срещу задържане на вода. В предишните теми някой каза, че го пие.

Момичета, аз съм се присетила нещо, може да ви се стори глупаво, ама да попитам. Пелените (от плат) за какво се използват?  Аз се чудя, чудя и не мога да им намеря друго приложение освен за след баня и за завиване, ама нали за тази цел си има хавлийки и одеялца  newsm78

Приятен ден на всички   bouquet

# 99
Ани, аз опит нямам...,но мама ми даде да чета едни книжки за отглеждане на кърмачето и детето, които са от моето детство 80-та година и там пише, че се дава вода с 5% захар и на новородени. Но майка ми каза, че вече не се давало... newsm78. Има различни мнения-за и против даването на вода изобщо!

# 100
Добро утро, момичета!

Първо искам най-искрено да благодаря за подкрепата вчера, много се бях притеснила, защото беше за първи път- от притеснения ме хвана разстрйство и ужасно ми се повръщаше, но към 22.30 нещата се успокоиха и спах спокойна с възглавница между краката, БЛАГОДАРЯ ВИ  bouquet

ВАЧЕ, по същество отчетът е прекрасен, искрено се надявам и при моята малка принцеса всичко да е наред на 03.02  Praynig

Пожелавам ви хубав ден и не се товарете с лоши мисли, колкото по-позитивно сме настроени, толкова по-бързо и лесно се случват нещата, които искаме (казвам го от горчив опит)

# 101
Господи боже!!! На такива хора дето само се заяждат  #2gunfire Само едно не мога да разбера, къде им е изгодата да го правят. Но както и да е.

За пеленките и аз не мога да кажа, но една позната има бебче на година и 5 месеца. А тя и до ден днешен си го кърми и храни едновременно. А водичка му даде да пие чак не 7-8 месец

# 102
Чин, има ли начин да изгоним това същество от нашата тема?Действа ми подтискащо.Да я блокираме или нещо друго?
За водичката на бебето-ДА НЕ СЛАГА ЗАХАР.Аз не съм давала изобщо вода поне до към 6 м.Млякото е напълно достатъчно.От водата има опасност да не иска млякото, а и излишно надува стомахчето.Мляко на всеки три часа е напълно достатъчно.Когато големият ми син се роди, лекарят ми каза през нощта да давам само вода.Той обаче се роди 4200 и нямаше нужда да наддава бързо.

П.П Чин, с ИНФОРМИРАЙ МОДЕРАТОР, не става ли?

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 10:36 от eldra

# 103
добро утро и от мен

Слава богу вчера акцията - "оправяне на зъбки с пълна упойка" мина успешно (поне засега) като не искам да си спомням за ужаса, който изживяхме час и половина докато упойката минаваше...От притесненията 2 часа докато траеше операцията и после докато детенце дойде на себе си - нон стоп рев и бурно мятане (добре че не уцели корема) цяла нощ ме боля глава и още не мога да дойда на себе си... та сега си оправям нервите докато чета писъмцата ви пълни с позитивизам. Съншайн, шунка, цветич    bouquet

Ще карам отзад напред - с малката изчетох много неща, та относно захарта във водата на малко бебе - крайно непрепоръчително и дори вредно според съвремените педиатри. Навремето майките ни са давали поради липса на качествени сухи млека, за да пие нещо детенце все пак (нали повечето не са кърмили след 3-4 месец). Моята щерка пък не искаше да пие вода почти до първата си годинка - но се кърмехме на поразия  Wink

За стриите - ами аз се мажех с кремче за тяло на Боди шоп, много ги уважавам! И макар да имах доста голямо коремче за ръста си - стрии никакви!

Възглавничка и аз ползвам от около 10 дни, че иначе трудно заспивам, ама ползвам обикновена, но много мекичка. Върши работа..

На всички хубав ден и добро настроение!  dance

# 104
  • Sofia
 Shocked Shocked
Клетвите се връщат стократно към този, който ги отправя! Не знам колко зъл трябва да си, за да изречеш подобни думи (че и Господ да намесваш). Поне срам да имаше да не се изтипосва в цял форум.

Maidenly, пеленките са много полезни според мен. Лятото завивах бебето само с тензухена пеленка, тя е доста по-тънка от одеалце. Под главичката слагах от обикновените, ако повърне. И при преобличане също постилах пеленка, защото се случваха аварии извън памперсите  Laughing, а остават петна по хавлийки и одеалца.

Общи условия

Активация на акаунт