Исторически романи

• 90 576
  • 471
  •   1
Отговори
# 210
И аз по-натам бих се възползвала, Рейнче , ако е удобно  Flutter

# 211
  • София
Рейн, ще се радваме много, ако някой път успееш да се присъединиш към срещите ни  Hug(пиша в множествено число, защото съм сигурна, че и Миж ще се присъедини към мнението ми). Така ще можем и ние нещичко да предложим за размяна.

А сега по темата - мисля днес да започна "Помпей" и отново да се преселя в древен Рим.

# 212
Тя Рейн живее до Мр.Пица да я издам аз  hahaha
Та ако не дойде следващия път' ще е грехота направо    Laughing

# 213
  • В Балкана
И аз по-натам бих се възползвала, Рейнче , ако е удобно  Flutter

Ама разбира се.  Heart Eyes

Вени, с удоволствие.  Hug
Срещите се провеждат до вкъщи, та нямам основателни причини да не успея да присъствам (освен някоя новопоявила се служебна идиотия  Twisted Evil )

# 214
  • вятър в маслините, вятър над хребета

Здравейте! Днес видях, че горното заглавие предстои да излезе съвсем скоро.
От Колин Фалконър съм чела само "Харем" и ми допадна. Сигурно ще си купя "Изабела....". Чела съм за нея в една от книгите на Морис Дрюон, от поредицата за Прокълнатите крале.
Вие имате ли впечатления от другите книги на Фалконър?
Изабел е била изключително интригуваща жена, миналата година четох друг роман за нея. Мога да го препоръчам, въпреки че стилът на автора не ми допадна особено. Само да се сетя как се казваше, че нещо ми бяга заглавието newsm78

# 215
  • София
О, Джой, моля те да се сетиш и да пишеш  Grinning!
Всъщност това е Изабела и от Смело сърце, и от сериала/книгата на Кен Фолет (забравих му името) нали така? Дъщерята на Филип Хубави.
Наистина е имала интересна съдба.

# 216
  • Варна
За Изабела съм чела Чашата на призраците на Пол Дохърти.
На мен ми хареса. Интересен разказ за племенницата на тамплиер, която става компаньонка на Изабела и иска да си отмъсти за избиването на войните от ордена на придворните на Филип Хубави.

# 217
О, Джой, моля те да се сетиш и да пишеш  Grinning!
Всъщност това е Изабела и от Смело сърце, и от сериала/книгата на Кен Фолет (забравих му името) нали така? Дъщерята на Филип Хубави.
Наистина е имала интересна съдба.
Ето го, Вени Hug
http://www.helikon.bg/books/31/-%D0%9A%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D … D0%B0_144378.html
Не мисля, че това трябва да е Изабела от "Смело сърце"- ако да, американците пак са писали нова история на Европа Mr. Green

# 218
За Изабела не се ли разказваше и във поредицата " Прокълнатите крале" - " Френската вълчица " беше книгата за нея ..... newsm78

# 219
Да Peace

# 220
  • София
За Изабела не се ли разказваше и във поредицата " Прокълнатите крале" - " Френската вълчица " беше книгата за нея ..... newsm78
Да, точно така  Peace!
Там се разказваше и за изневерите на двете жени на братята й. А пък преди сто хиляди години съм гледала и един игрален филм за кулата Нел, но не мога да си го намеря и да го гледам отново, а понякога ми се приисква и периодично се сещам за него.

Джой, права си за американците и историята  hahaha, обаче и аз съм права - в "Смело сърце" наистина героиня е нашата Изабела. Друг е въпросът, че би трябвало да е на 10 г., а за детето, което ражда от Уилиям Уолъс да не говорим  Mr. Green.

Цитат
Във филма "Смело сърце", режисиран от Мел Гибсън, ролята на Изабела се изпълнява от френската актриса Софи Марсо. В Смело сърце Изабела има романтична връзка с шотландския герой Уилям Уолъс, който е представен като истинския баща на сина ѝ. Тази история е пълна художествена измислица. Няма никакви исторически доказателства, че Изабела и Уолъс някога са се срещали. Уилям Уолъс е екзекутиран през 1305 г. преди Изабела дори да е била омъжена за Едуард II. Когато Уолъс умира, Изабела Френска е била на 10 години, а децата ѝ се раждат много години след смъртта на Уолъс.
Източник: Уикипедия

Благодаря ти и за линка към другата книга  Hug, на Despina също.

# 221
Ох, как ме запалихте с тази Изабела значииии ....  ooooh! Свалих книгите, в които казвате, че става дума за нея  Blush Гледала съм Смело сърце преди много години. Обожавах саунтрака към филма, но не знаех, че Софи Марсо играе ролята на Изабела Френска.  Blush

# 222
Аз пък не знам коя е тази Изабела   Embarassed
Помислих, че е Кастилска, но не .... Rolling Eyes  Embarassed

# 223
Френската майка на английския крал, който започва Стогодишната война, Миж Peace. По всички сведения той е взел нейния характер (следователно и този на великия си дядо), а не на мекушавия си баща.

# 224
Мерси, Джой  Hug
Явно трябва да си припомня Прокълнатите крале  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт