Исторически романи

• 90 580
  • 471
  •   1
Отговори
# 195
Спартак на Рафаело Джованьоли.
Любимият ми исторически роман,който и досега, след толкова години преживявам.
Истинските герои, за жалост, са обречени да загинат. Те обаче не умират, защото живеят завинаги в сърцата на поколенията.
Свидетелство за това е, че на техните велики подвизи се възхищават и разказват писатели и историци в продължение на векове и хилядолетия.

# 196
  • София
Маргрет Джордж има също добра книга за Елизабет I и обширен роман за живота на Хенри VIII.
Pixie, заинтригуваме с тази книга. Имаш ли линк към ел. вариант  Praynig

# 197
Вече преполовявам Другата Болейн  Heart Eyesэ страхотна история  Heart Eyes

# 198
Вече преполовявам Другата Болейн  Heart Eyesэ страхотна история  Heart Eyes

И реална, между другото  Peace

# 199
Цитат
И реална, между другото  Peace

Да, исторически достоверен е. Много добре са пресъздадени отношенията между двете сестри-амбициозността и себичността на едната  и наивността и мечтите за нормален живот на другата. Също и характера на един крал, чиито реформи и решения оказват толкова голямо влияние върху историята на Англия. И по какъв начин една жена води един от най-могъщите европейски владетели за носа  Grinning
Хенри VIII е изключително интересен владетел и толкова противоречив.
Разсъждавам какво може да те накара да обречеш на смърт най-верния си приятел и любимата си жена, а и още сума ти народ. Какви времена са били?

# 200
  • София

Здравейте! Днес видях, че горното заглавие предстои да излезе съвсем скоро.
От Колин Фалконър съм чела само "Харем" и ми допадна. Сигурно ще си купя "Изабела....". Чела съм за нея в една от книгите на Морис Дрюон, от поредицата за Прокълнатите крале.
Вие имате ли впечатления от другите книги на Фалконър?

# 201
Аз съм чела " Харем " и " Анастасия" , и двете много ми харесаха, стилът на писане е много добър и така увличат историите , че не разбрах кога свършиха книгите! Не знам доколко исторически са достоверни но наистина Колин Фалконър е един от любимите ми писатели Simple Smile

# 202
Скрит текст:
Здравейте! Днес видях, че горното заглавие предстои да излезе съвсем скоро.
От Колин Фалконър съм чела само "Харем" и ми допадна. Сигурно ще си купя "Изабела....". Чела съм за нея в една от книгите на Морис Дрюон, от поредицата за Прокълнатите крале.
Вие имате ли впечатления от другите книги на Фалконър?

Наскоро си купих "Пътят на коприната" от този автор. Аз също като теб харесах "Харем". Сега съм изкушена пред новото заглавие.  newsm78 Може би ще почакам да чуя/прочета отзиви.  Mr. Green

# 203
  • София
....Сега съм изкушена пред новото заглавие.  newsm78 Може би ще почакам да чуя/прочета отзиви.  Mr. Green
Аз сериозно съм се изкушила  Mr. Green, сигурно ще я купя. Благодаря ви за коментарите  Hug.
В последно време, когато си купя книга, то или я намалят на 50% в Сиела, или я пускат безплатно из нета. Исках да кажа, следете покупките ми за предстоящи промоции  hahaha.

# 204
не знам дали някой я е написал,защото не успях да прочета вс страници, но - Павло Загребелни — Роксолана

# 205
Ми изчакай малко, Вени. Все някога Сиелата трябва да пусне и нещо свестно ...  Tired

# 206
  • София
О, ще изчакам! И без това книгата излиза на 07 юли  Peace. А Сиела мисля веднъж пускаха роман на Фалконър за гласуване, но не помня дали спечели.

# 207
  • В Балкана
А Сиела мисля веднъж пускаха роман на Фалконър за гласуване, но не помня дали спечели.

"Пътят на коприната"
Скрит текст:

Имам я, но не съм я челя. Искаш ли я за прочит?

# 208
  • София
Рейн, благодаря за милото предложение  Hug. Много книги съм натрупала и ще се възползвам, но малко по-натам, ако нямаш нищо против  Hug.

# 209
  • В Балкана
Нямам.  Hug

Тя си стои на рафта с книги и ... чинно чака.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт