Исторически романи

• 90 607
  • 471
  •   1
Отговори
# 135
Като погледнах книгите на Цончо Родев в Читанка ми се появи блед спомен, че някога много назад във времето съм чела "Съкровището на Лизимах"  newsm78
Поне като заглавие ми е познато...

# 136
  • София
Да посъживя малко темичката, че съвсем е замряла  Simple Smile Прочетох The White Princess на Филипа Грегъри. Хронологично е между Пленница на короната и Вярната принцеса. Точно на нивото на останалите й книги е - четивна и по женски емоционална. Някои моменти ми дойдоха твърде неправдоподобни или сантиментални /няма да спойлвам/ и като че ли ми поомръзна авторката.
Преди нея прочетох Сексът и кралиците на Елинор Херман и я препоръчвам. Не е исторически роман, но мисля, че би допаднала на любителите на такива. Заглавието звучи подвеждащо евтино и заради него дълго време я заобикалях, но историите в нея са повече за търсенето на любов и щастие отколкото за самоцелни еротични приключения. Има драматични, шокиращи и много тъжни истории, куриозни и пикантни детайли и се чете на един дъх. Всичко е подкрепено с обширна библиография.

# 137
  • София
Magrat 2007, съвпадение, но и аз преди два дни прочетох Сексът и кралиците. Наистина имаше интересни и любопитни факти.
Бялата принцеса още не е излязла в България. Чакам я, но не съм се интересувала кога предвиждат да я пуснат. Ще взема да поровя в сайта на Еднорог за инфо.

# 138
Бялата принцеса още не е излязла в България. Чакам я, но не съм се интересувала кога предвиждат да я пуснат. Ще взема да поровя в сайта на Еднорог за инфо.

Вероятно за Коледния базар ще я пуснат. Обикновено така правят  Simple Smile

# 139
  • София
mijjjka, дано наистина да са я планували за тогава Simple Smile.

Забравих одеве да напиша за Сексът и кралиците, че ме подразниха някои печатни грешки, но то вече е рядкост да попаднеш на книга с кадърни редактори и коректори...

# 140
  • Пловдив
Преди нея прочетох Сексът и кралиците на Елинор Херман и я препоръчвам. Не е исторически роман, но мисля, че би допаднала на любителите на такива. Заглавието звучи подвеждащо евтино и заради него дълго време я заобикалях, но историите в нея са повече за търсенето на любов и щастие отколкото за самоцелни еротични приключения. Има драматични, шокиращи и много тъжни истории, куриозни и пикантни детайли и се чете на един дъх. Всичко е подкрепено с обширна библиография.

Аз от Елинор Херман бях започнала Господарката на Ватикана,но много трудно и бавно ми вървеше Rolling Eyes Тя също не е исторически роман,по-скоро ми звучи като учебник по история.Доколкото си спомням беше в преразказно наклонение.Но съм си казала,че ще я дочета,тъй като ми е подарък и съм обещала Mr. Green

# 141
  • София
Някой да е чел "Кралица Елизабет I: Кралицата дева" на Алисън Уиър?
Скрит текст:

Или нещо друго от авторката? Видях, че има много книги за Тюдорите.

# 142
Маграт, от Елисън Уир най-много ми харесва книгата за двора на Хенри VIII-- Henry VIII: The King and His Court, както и тази за шесте съпруги на Хенри (и двете са нон-фикшън). Добре проучени са, с интересни детайли, и са увлекателни за четене. Книгата за Елизабет е също интересна.

Раздвоена съм за Бялата Принцеса на Грегъри. Книгата е представена от гледна точка на Елизабет от Йорк, но всъщност научих повече за Хенри VII и за загадката около изчезналите Йорк принцове, по-специално Ричард, брата на Елизабет. Грегъри си признава, че е предпочела вариант, който е привлекателен, но никога не е доказан от историци. Началото на книгата ме подразни. Знам, че е фикшън, но няма нужда от измислици с цел да шокира читателя. Забавна е, но не е от най-добрите на авторката.

# 143
  • София
Pixie, мерси за препоръките   bouquet Аз малко си почивам от Тюдорите, но тази за жените на Хенри изглежда много интересна и ще е първият ми избор като ги почна пак. От тази авторка започнах Eleanor Of Aquitaine: By the Wrath of God, Queen of England и ми идва доста тежка откъм фактология, география и имена /дори не бях чувала за тази кралица/, но стилът ми допада и май вече не ми се четат художествени измислици, а факти.

За Бялата принцеса

Скрит текст:
и мен ме подразниха някои твърде розови и неправдоподобни моменти /например зачеването на принц Артър/.  Най-любими са ми Другата Болейн и Наследството на Болейн

# 144
  • София
Здравейте. Аз пък съм луда фенка на английската история и момента чета книгите на Филипа Грегъри. Накой има ли други нейни освен тези в Читанката, защото се оказа, че темата за Тюдорите е цяла поредица, а в сайта са само 4 книги.

Предполагам питаш за български, но ако те устройват на английски току-що свалих няколко торента с голямо количество книги, и поне 10 на Грегъри.
Пък ги свалих защото си търсех The Queen's Vow (за Изабел Кастилска) и още няколко на същия автор - покрай сериала "Изабел", реших да попрочета и книга за нея.
Търся си Queen's Cross на Lawrence Shoonover, ако на някой му попадне  Praynig

# 145
  • София
Lana, откъде свали The Queen's Vow? Добра ли е?

# 146
  • София
Оттук, но нямам представа дали е добра, на първите страници съм.

# 147
  • София
Благодаря, ще я пробвам и аз.

# 148
  • София
Сега видях покрай препоръчаната Сексът и кралиците, че има такава и за Кралете, на същата авторка.

# 149
Маграт  Hug  И аз имам нужда от почивка от Тюдорите   Simple Smile   Виждам, че четеш ангглийски, и ако не я познаваш, Маргрет Кембъл Барнс има добри романи за тях. Всъщност, тя има и книга за Елизабет Йорк, The Tudor Rose, в която разглежда по друг начин мистерията около нейните братя.

Маргрет Джордж има също добра книга за Елизабет I и обширен роман за живота на Хенри VIII.

The Queen's Vow не ми хареса--съжалявам....

Общи условия

Активация на акаунт