Исторически романи

• 90 531
  • 471
  •   1
Отговори
# 315
  • Benelux / Varna
На Устоите гледах филма и си спомням отчасти историята, като че ли бих пробвала направо да се хвърля в Свят без край. Благодаря ти.

# 316
Дами, да знаете случайно кога ще излезе последната книга на Филипа Грегъри?
Оригиналът излезе през август, но дори и на английски не мога да си я намеря из книжарниците... Confused

# 317
Тука я няма още. Оригинала излезе, но тук я няма. И аз искам да знам кога ще излезе.  Simple Smile
Присъединявам се към въпроса.
А междувпрочем някой чел ли е "Червената кралица?"-защото съм чела Бялата и мисля да продължа линията и с Червената. Simple Smile

# 318
Тука я няма още. Оригинала излезе, но тук я няма. И аз искам да знам кога ще излезе.  Simple Smile
Присъединявам се към въпроса.
А междувпрочем някой чел ли е "Червената кралица?"-защото съм чела Бялата и мисля да продължа линията и с Червената. Simple Smile
Лично следя нещата, но още няма никаква информация за новата й книга. Прочети "Червената кралица", но на ен по ми допадна "Бялата". Не знам, може би и самата героиня ми е леко тъповата и откачена  #Crazy. Само се молеше и това е. Да не те разубеждавам, прочети я.  Grinning

# 319
Цитат
Лично следя нещата, но още няма никаква информация за новата й книга. Прочети "Червената кралица", но на ен по ми допадна "Бялата". Не знам, може би и самата героиня ми е леко тъповата и откачена  #Crazy. Само се молеше и това е. Да не те разубеждавам, прочети я.  Very Happy

А, не не ще си я прочета така или иначе съм го решила.  Simple Smile

# 320
"Червената кралица" ми е любимата от поредицата за Войната на розите. Прочети я и ще чакам да споделиш мнение.

# 321
  • София
И аз харесвам "Червената кралица", героинята е много корава дама  Simple Smile. Но не очаквай любови и романтика като в повечето други книги на Грегъри.

# 322
  • София
И аз харесвам "Червената кралица", героинята е много корава дама  Simple Smile. Но не очаквай любови и романтика като в повечето други книги на Грегъри.
Хах, от вчера се чудя как да формулирам коментар за "Червената кралица", но ти го направи повече от отлично  Grinning Peace!
Много интересни са Бялата и Червената кралици, защото представят едни и същи събития през погледа на двете страни в интригата. И не е само това - романите описват цялостното положение на жената в онези времена. На мен ми беше интересно да прочета и двете книги.

# 323
Нещо усещам как бавно и постепенно ми се причита Филипката ....  Whistling

# 324
  • Варна
Нещо усещам как бавно и постепенно ми се причита Филипката ....  Whistling
Ох, и на мен ми се чете, но в нета само част от книгите ги има.

# 325
В този ред на мисли, гледахте ли сериала "The white queen", по романите на Грегъри от Войната на розите?
Много ми хареса, лично на мен, де Simple Smile

# 326
  • Варна
В този ред на мисли, гледахте ли сериала "The white queen", по романите на Грегъри от Войната на розите?
И на мен - жалко, че няма да има втори сезон. А актрисата, която играеше Елизабет беше прекрасна, точно така си я представях, докато четях книгата. И Маргарет - също.

# 327
И на мен - жалко, че няма да има втори сезон. А актрисата, която играеше Елизабет беше прекрасна, точно така си я представях, докато четях книгата. И Маргарет - също.

Четох, че може и да има, по "Бялата принцеса", дано да е вярно Simple Smile

# 328
Цитат
Много ми хареса, лично на мен, де Smile

Гледали сме, глдали сме. Харсва ми и на мен. И аз точно по този начин си я представях Елизабет-с длъга руса коса, лунички и много бяло лице. ОтМаргарет обаче очаквах повече-не ме радва актрисата, ужасна е.

Цитат
Ох, и на мен ми се чете, но в нета само част от книгите ги има.

Така е-аз оттам прочетох "Другата Болейн" и сега се мъча над "Наследството на Болейн". Има и "Другата кралица", но не ще я оставя за по-нататък.

Двете са съвсем различни характери-и точно в това е интересното, много са противоречиви. Историята едраматична, интересна, мистична и представя жените като майки, съпруги, владетелки, но и като много амбициозни и властолюбиви.  Simple Smile

# 329
Не съм чела нищо от Филипа Грегъри, но след като ви изчетох, мисля да поправя този пропуск  Simple Smile Кой роман е подходящ за начало? Червената кралица?

Общи условия

Активация на акаунт