Исторически романи

• 90 532
  • 471
  •   1
Отговори
# 300
О, Вени, честито! Ще чакам отзиви  Flutter

# 301
Не харесах много "Изабела" на Фалконър. Някак повърхностна я усетих. Сякаш резюмираше филм. Но, за сметка на това, историята е интересна и искам да чета още за тази дама.

# 302
  • вятър в маслините, вятър над хребета
"Обсадата" на Артуро Перес-Реверте е последното, което наистина ме впечатли като историческа проза. Имам за дочитане и "Холивуд" на Гор Видал, ще дам впечатления, като приключа.

# 303
Имате ли отзиви за Четирите годишни времена на Лоръл Корона?

# 304
Започнах да чета Графиня дьо Шарни-Дюма. Интересна ми се струва.Аз Дюма много го харесвам
 и доста неща от него съм прочела.

# 305
  • София
Мис Бингли, ще ми е интересно после да споделиш впечатления от Графиня дьо Шарни.
Тя е в два тома и е част от поредица, затова не знам дали може да се чете самостоятелно, но предполагам, че може. Дюма и на мен ми е любимец, особено с Кралица Марго  Heart Eyes

# 306
Мис Бингли, ще ми е интересно после да споделиш впечатления от Графиня дьо Шарни.
Тя е в два тома и е част от поредица, затова не знам дали може да се чете самостоятелно, но предполагам, че може. Дюма и на мен ми е любимец, особено с Кралица Марго  Heart Eyes

Може да се чете самостоятелно, но се объркваш по някое време, защото е част от поредица както каза ти и преди нея има други две книги пак за епохата на Мария -Антоанета и крал Луи ХVI/мисля, че едната е за аферата с огърлицата, а другата Анж Питу/ Тези книги предхождат графиня дьо Шарни и като започнеш да четеш се споменава за неща станали в тях и съответно нишката малко се губи.
Затова трябваше може би да прочета първо другите. Чета ги в електронен вариант. За сега е увлекателна историята.Най-вече ми е интересно, че се разказва за периода за започването на френската революция-превземането на бастилията, краха на монархията и т.н.
Но е по-добре постепенно да навлезнеш в събитията-едно след друго.
Кралица Марго и на мен много ми хареса  Heart Eyes но свърши малко тъжно и е доста трагична и драматична. Simple Smile

# 307
Какво ще кажете за тази книга?

Мисля, че я споменахте тук. Много я искам. А и скоро имам рожден ден, та ще бъде страхотен подарък.
Впечатления? За коя точно историческа личност става дума? Коя точно кралица на Фрнация  е тази Изабела? Това не ми стана ясно.

# 308
  • София
Последната прочетена от мен историческа книга е "Господарката на Рим" от Кейт Куин . Много увлекателна и лека. Благодаря за препоръчаните заглавия !   bouquet

# 309
Какво ще кажете за тази книга?

Мисля, че я споменахте тук. Много я искам. А и скоро имам рожден ден, та ще бъде страхотен подарък.
Впечатления? За коя точно историческа личност става дума? Коя точно кралица на Фрнация  е тази Изабела? Това не ми стана ясно.
Тя, всъщност е кралица на Англия, но е дъщеря на френския крал Филип Хубави. Женена е за английски крал Едуард 4 ( не съм много сигурна за номера) , за който се смята ,че бил гей. Респективно е сестра на наследника на Филип Хубави и т.н. За нея се разказва и в поредицата " Прокълнатите крале" , която на мен лично ми хареса повече от книгата на Фалконър, въпреки че съм му фенка Party

# 310
  • София
Абсолютно се съгласявам с коментара на luckytigarche  Peace.

# 311
  • Варна
 Miss_Bingley, ако си  чела или гледала “Свят без край” продължението на “Устоите на Земята” тази Изабела е майката на краля  и е представена в не много благоприятна светлина.

# 312
  • София
Аз съвсем скоро четох "Свят без край" - книгата е разкошна! Препоръчвам я на всеки любител на историческите романи.
Трябва да ви кажа, че в сериала са отделили доста повече място на образа на Изабела, отколкото в книгата  Mr. Green.

# 313
  • Benelux / Varna
Вени, Свят без край има ли нещо общо с Устоите или може да се чете отделно?

# 314
  • София
Зори, какво да ти кажа... Времето се развива с 200 години разлика между романите. Имам препратки, че катедралата е строена по еди си какъв начин и ако си чела Устоите, ще си наясно. Или пък фактът, че някои от героите се явяват един вид наследници. Ей такива неща.
Мисля, че би могла да я четеш отделно. Да знаеш, че Устоите се намират в ел. вариант, ако решиш, докато Свят без край - не.
И още нещо - принципно бих препоръчала и двете книги, защото са много, много приятни  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт