Исторически романи

• 90 326
  • 471
  •   1
Отговори
# 390
Цитат
Помня преди сто години, още бях ученичка, пуснаха томовете на Луиза Дьо Ла Вариер, но с талони от някакъв вестник ли беше..., не помня... Цялата ми гимназиална стипендия замина за тях и с такъв трепет четях историите. Сега не смея да им посегна  Mr. Green.

Защо не смееш? Аз ги обожавам. Прочетох ги обаче малко по-късно, преди няколко години.
Вярно е, че не може да се сравнява Дюма с Морис Дрююн. Единият е безсрайно скучен и пише тромаво, а другият е страшно описателен, романите са приключенски и интересни и има от всичко по малко.
"Тримата мускетари " за мен е прекрасна книга-истинска история за истинското приятелство.
Който не е чел Филипа Грегъри да я прочете, заслужава си.На мен чиклит елементите ми допадат.
"Бялата кралица" не е най-добрата й книга, има много по-добри. "Другата Болейн " за мен е шедьовър.
Но стила й на Филипа е прекалено еднакъв,много се набляга на интригите, любовтта, пошлостта, драмата. Но пък и исторически са достоверни, макар и да има художествена измислица. Аз я харесвам най-вече защото пише точно за периода, който най-много ме вълнува исторически-Тюдори. И затова я чета. Гледам да не задълбавам много в историческите факти, но то няма и кой знае какви неточности, за които да се захванеш.
На мен напудреното си ми допада  Crazy

# 391
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Вярно е, че не може да се сравнява Дюма с Морис Дрююн. Единият е безсрайно скучен и пише тромаво, а другият е страшно описателен, романите са приключенски и интересни и има от всичко по малко.
Прощавай, но е леко нелепо да раздаваш определения за словото на класически автор. Особено когато сама имаш проблеми с конструирането на текст. Peace
Иначе нека ти е скучен, това е въпрос на възприятие.

# 392
Цитат
Прощавай, но е леко нелепо да раздаваш определения за словото на класически автор. Особено когато сама имаш проблеми с конструирането на текст. Peace
Иначе нека ти е скучен, това е въпрос на възприятие.

За мен не е нелепо, съжалявам. Казах просто, че ми е скучен.  Тук никаде не говоря за подредба на текст Peace А просто за това, кое ме грабва и кое не.
Просто за мен е тромав и безентересен Дрююн. Не виждам защо да не си кажа какво ми харесва и какаво не.
Колкото до подредбата на моите мнения тук или където и да е-Аз просто пиша бързо и хаотично-не се старая все пак не съм писател. !!! Пиша това, което ми дойде и което искам да кажа.
Изказвам мнението си чисто и просто като читател.
И откога стана налепо да коментираш начина на писане на един класически писател?
Всички момичета тук в темата го правят и си коментират.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 18:20 от Miss_Bingley

# 393
  • София
Защо не смееш? Аз ги обожавам.
Защото се опасявам, че може да остана разочарована, както се случи с "Граф Монте Кристо".

Аз също не намирам Дрюон за скучен и описателен, напротив! За мен книгите му са много интересни и много стойностни.

За Филипа съм съгласна - леко еднообразна, понапудрена. В интерес на истината, аз я харесвам  Mr. Green, но няма как да я сравня с автори като Дрюон, Грейвз или Хилари Мантел

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 20:42 от Вени***

# 394
Напълно е възможно да се разочароваш.Аз първия път като прочетох Монте Кристо бях очарована,много силно впечатлена.Затова и повече няма да я чета.Просто първият прочит е винаги най-въздействащ.Някои книги просто е по-добре да не се препрочитат.Сравняването на Филипа с Морис и Дюма е разбира  се неуместно,както и по принцип каквото и да е било сравняване между автори.И да, Дрюон със сигурност е прекрасен и стойностен автор,просто е една идея по-скучен,отколкото на мен ми допада.Единствено това исках да кажа.И все пак някой ден може и да дам шанс на ''Френската вълчица''-ако не за друго,то от чисто любопитство,а и защото все пак си е класика и някак си просто не мога да я подмина.
Мисля да прочета ''Вълци'' в най-скоро време.Четох някои ревюта за нея и съм заинтригувана.

# 395
Че как да я сравниш, Вени? Посмей само! Тя все пак пише шедьоври, а не скучни, тромави книжлета Laughing.

Мис, съвет- не е удачно да четеш само една книга от поредица, при това падаща се някъде към средата.

# 396
  • София
Miss_Bingley, и аз бих те агитирала да изчетеш поредицата хронологично, ако решиш да й дадеш втори шанс. Може би просто трябва да намериш подходящо време и да имаш нагласата, че ще четеш нещо по-различно от бързосмилаеми романи. Не приемай болднатото като критика  Hug, както казах и аз си падам по подобен род книги, но вкусът и удоволствието от другите е по-различен.

Джой, шедьоври са  Crossing Arms! Жената успя да направи не само развлекателна, но и научнопопулярна ТВ поредица, наред с книгите. Пък Дрюон какво..., една Жана Моро и един Депардийо в сериала  Mr. Green.

# 397
Пък Дрюон какво..., една Жана Моро и един Депардийо в сериала  Mr. Green.
Тъй ами ... аматьор! Mr. Green

# 398
Цитат
Мис, съвет- не е удачно да четеш само една книга от поредица, при това падаща се някъде към средата.

Не е удачно, да. Когато тръгнах да я чета просто нямаше какво да правя и бях изчела всичко в нас каквото има, освен нея. Грабнах я от библиотеката в къщи. Беше преди години. Видях, че е част от поредица, но реших да я прочета все пак/отново повтарям, поради голямата скука, която ме беше налегнала в този ден/.
Не съм се задълбавала да гледам коя подред се пада и така нататък. Моя грешка, която обаче не смятам за фатална.

Цитат
Тя все пак пише шедьоври, а не скучни, тромави книжлета Laughing.

Това явно е поредната забележка към мен, защото аз определих книгите на Филипа Грегъри като шедьоври.Ами, да за мен са точно шедьоври книгите й-те иначе нямаше да са толкова време бестселъри и толкова хора да ги харесват. Всеки има различен вкус и право да харесва нещо или да не го харесва и да го определя както си иска-/било то като шедьовър или с някаква друга дума/,без значение дали някой друг е съгласен с това или не Wink

Вени***
възможно е да имаш право. Просто в момента съм на съвсем друга вълна и в бъдеще може и да оценя Дрюон подобаващо,не знам.  Simple Smile Не приемам нищо като критика  Wink

Жана Моро и Жерар Депардьо/понеже ги споменахте/, са велики имена в киното, но просто не можах и филма да изтърпя, какво пък! Аз френско кино и не гледам, така, че е вероятно да не съм обективна.
 Накратко- очаквах много и от сериала и от книгата-ама не ми се оправдаха очакванията.  

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 22:02 от Miss_Bingley

# 399
  • София
О, и мен ме няма много в киното  Blush.
Всъщност за сериала по "Прокълнатите крале" все си мисля, че има някакво обяснение, някакво режисьорско решение, просто подходът е по-различен и по-странен, сякаш малко театрален. Джой, ти си кино-професионалист, знаеш ли нещо интересно, относно сериала?

# 400
Не съм чела нищо за сериала, Вени, помня, че и на мен не ми хареса особено. Не заради театралността- със същата тази театралност Елизабет и Дъдли се получиха много добре в изпълнение на Мирън и Айрънс.

Мис, моя грешка- мислех, че тепърва ще четеш "Френската вълчица" Peace. Иначе щом си чела само нея, извън контекста на поредицата, не се учудвам, че не ти е допаднала.

# 401
  • София
Хей, момичета, къде сте, как сте?

Вижте какво привлече вниманието ми преди няколко дни:

# 402
За много години на всички  Hug

Здравей Вени! Ами тука сме си Simple Smile "Звучи" интересно книжката, която те е привлякла. Ако освен да ти привлече вниманието, вземе и че ти попадне за четене, ще разчитам на теб за мнение  Hug

На мен ми подариха

Ще я чета през тази година.

В момента мъча
Да си призная честно, не ме увлича. А не е като да не харесвам книги за Япония.  newsm78 Има нещо разпокъсано, не успява да ме прикове.

За подарък получих и доста коментираната "Калуня-каля".

И аз подарих доста книжки, най-вече на дъщеря си. Харесва ми, че книгите започват отново да бъдат предпочитан подарък (поне за хората около мен) Simple Smile

# 403
  • София
Деним, сигурно ще си я купя... рано или късно  Mr. Green. Ще пиша обезателно, защото наистина звучи интересно.
А аз от своя страна ще чакам да споделиш отзив за "Кан Тервел". Синът ми обича нашата история, но не мога да го накарам да чете повече Blush ooooh!.

# 404
Здравейте, момичета, за много години!!!  Hug
Аз в момента съм подпукала творчеството на Фиорато, не знам защо, но отдаван я заобикалях, но като почнах от Мадоната на бадемите... Не мога да се спра. Купих си всичките й книжки и ги почвам една след друга.  Laughing Остава ми малко от мадоната, да се надявам, че утре ще я свърша:
Синът ми обича нашата история, но не мога да го накарам да чете повече Blush ooooh!.
Не го насилвай, че ще ги намрази книжките още повече. Аз имах такъв опит с най-големият ми син, но с малките всичко е наред, понеже направих грешката да го насилвам да чете сега като види книга и бяда надалече. А другите се избиват за книги.  Laughing Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт