Исторически романи

• 90 315
  • 471
  •   1
Отговори
# 405
За подарък получих и доста коментираната "Калуня-каля".
Майка ми я изрови от старите си книги - нямам търпение да я започна, надявам се да ми хареса. Досега четох "Възвишение" и съм на тема български книги Crazy

# 406
Подариха ми новата на Филипа Грегъри, както и "Наследница на империята.
А ще дават "Бялата кралица" по БТВ Simple Smile

# 407
"Прокляатието на краяля" ли имаш предвид под новата? Мисля, че тя й беше последната. Прочети и ще чакаме отзиви.
"Бялата кралица"я чакам вече. Започва от 7-ми  Simple Smile

# 408
да, точно "Проклятието на краля". Бая тухла е, обикновено чета в метрото, но за тази, ще ми трябва ръчна количка, да я пренасям, та четенето ще е бавно.

# 409
  • София
Аз я прочетох вече  Laughing.
Да ви кажа, допадна ми. Типично в стила на Грегъри е, нищо ново под слънцето  Mr. Green. Изчела съм всичко от поредицата за Тюдорите и войната на Розите и този роман сякаш идва като спойка между двете линии, за които пише Филипа.
Прочетох и "Бунт" на Робин Йънг. Не беше лоша, но сякаш очаквах малко повече. Чака ме и втората книга от поредицата, дори я започнах, но... Много грешки от една страна, от друга - в първата книга едната фамилия е Комън, във втората вече се превежда като Къмин (или нещо от сорта, забравих  Blush). Неприятно е и я зарязах за момента.

# 410
Момичета, току що получих този мейл от Ендорог, може би някоя от почитателките на Филипката ще остане доволна, тъй като офертата наистина е добра  Simple Smile

Здравейте,

по случай премиерата на сериала "Бялата кралица" по bTV стартираме специална промоция за всички, които искат да се потопят изцяло в магията на "Войната на розите".

Само до края на януари можете да закупите комплект от 3 книги на Филипа Грегъри - "Бялата кралица", "Червената кралица" и "Пленница на короната" на цена от 45 лева.

Промоцята важи за нашия сайт www.ednorog.com, както и за фирмената книжарница "Еднорог" на ул. "Искър" 7.

# 411
Е греда, аз ги имам и съм ги изчела вече. Но се радвам, че българска телевизия е купила сериала, малко глътка свеж въздух в ефира.

# 412
  • София
А пък на мен ми загубиха "Бялата кралица" и "Червената кралица"  Confused, а "Пленница на короната" не помня имам ли я или я четох от теб, Миж  Thinking.

# 413
Пленницата от мен я чете, Венка. Аз имам "Бялата кралица", а "Червената" съм си записала, че ми е обещана от Вив  Heart Eyes

# 414
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Я да се разпиша тук с възхита за страхотния "Август". Точно толкова вълнуващ, колкото каза Вени (благодаря, благодаря, благодаря Hug).

И от една друга епоха- "Момичетата от Шанхай". Също прекрасен, жив, пулсиращ разказ за бурна епоха в далечна и непозната страна.

Започнах и "Савската царица", но ми върви много бавно, че тръгнах да наваксвам с оскаровите филми вечер, а през деня трудно открадвам време за страничка-две. Иначе дотук ми допадна.

# 415
  • Варна
Уф, забравих, че ще дават "Бялата кралица" и пропуснах началото.

Аз прочетох книгата за Кан Тервел. На мен ми хареса. Интересен разказ за конкретния исторически период. Писана е от човек, който не е писател. Това е първата му книга и на места не течеше много гладко, но пък беше любопитно да се види неговата гледна точка за тази част от българската и византийската история.

# 416
Аз вече си свърших "Мадоната на бадемите" и съм силно положително заредена. Сега малко минавам в друг жанр, но скоро пак ще се завърна към историята с Фиорато.  Hug Mr. Green

# 417
  • гр. София
"Стъкларят от Мурано" на М. Фиорато също е много интересна... Peace Извинявам се за нахлуването в темата, следя ви, но не пиша.  Simple Smile

# 418
  • В Балкана
Аз прочетох книгата за Кан Тервел. На мен ми хареса.

И на мен.  Peace
Беше ми интересна и я прочетох бързо.

Венка, твоят момък освен любител на българската история, любител ли е и на битки и войни?
Ако е - взимай му я.  Peace .. От някоя промоция .. или допълнение към поръчка.  Laughing

# 419
  • София
Венка, твоят момък освен любител на българската история, любител ли е и на битки и войни?
Ако е - взимай му я.  Peace .. От някоя промоция .. или допълнение към поръчка.  Laughing
О, да! Напоследък повече танкове от І-та и ІІ-та СВ са му в главата, но като цяло се вълнува от битки и войни. Много благодаря и на теб, и на другите момичета, които писаха  Hug! Ще я имам предвид обезателно.

Общи условия

Активация на акаунт