пердета-8

• 211 346
  • 887
  •   1
Отговори
# 705
  • Някъде там...
Здравейте!
Харесах си плат за детски пердета. Може ли да ми помогнете да определя каква дължина трябва да си купя, моля?  Praynig
Прозорецът е със светъл отвор 230 см. Корниз все още не сме сложили, тъй като предстои да правим изолация на тавана. По всяка вероятност обаче ще е стенен, а не пвц на тавана. Колко см трябва да ми е корниза за този прозорец и съответно колко плат трябва да купя при положение, че платът е с картинки и не искам да е много набрано пердето?
Прозорецът ми е с две крила + балконска врата. Всъщност ще са две перденца, няма да стигат до земята, тъй като ширината на плата е 210 см, това трябва ли да ме притеснява - заради балконската врата, която е със стъкло до долу. Това е плата:

А това е прозорецът:

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 20:30 от Жабче

# 706
noshtna_ptica при мен е подобно,прозореца точно до шкафовете и няма как да има перде и ще слагам щора ето такъв тип http://almoda-bg.com/product/tekstilni-rola-impresiia в цвета на пердето което ще е в холовата част
Жабче това 230см височина на прозореца ли е или ширната?Аз лично не бих сложила по късо перде от вратата за балкона.Ако държиш на палта,бих ти предложила да си сложиш перде на прозореца и щора на вратата newsm78

# 707
Жабче  сега видях снимката на прозореца,ако искаш пробвай по някакъв начин да го закрепиш пердето и да видиш дали ще ти хареса ако е по късо от вратата Simple Smile

# 708
  • Някъде там...
Ширината на прозореца е 230 см. Височината не знам колко е, ще премеря.
Ако сложа щора на едното и перде на другото, няма ли да стане претрупано някак...  newsm78
Детска стая е все пак. Аз даже си мислех дали да не е късо пердето, но балконската врата ме притеснява.
Направо съм в потрес вече как да реша дилемата с пердетата покрай тия балконски врати - всичките ни стаи са така - прозорци + балконска врата.  Rolling Eyes

# 709
  • Варна
Няма ли дълги детски пердета? Сори за тъпия въпрос, ама май в Бриколажа съм виждала ... Вратата с перде до половината и на мен не ми се вижда ок  Thinking Или не разбрах чуденката  Blush

# 710
след като видях прозореца не бих предложила щора на едното,перде на другото.Аз си ги представях разделени вратат от прозореца.А защо държиш на късо перде?За перденце с мики маус съм виждала и с по-голяма ширина така че да стане дълго до края на вратата

# 711
  • На един клон
Жабенце,премери си първо вратата.Ако се налага удължаване,може да се коригира чрез ушиването на допълнително парче сходен плат,в случая бял воал ,пришито в горния край.Примерно,ако не ти достигат 20 см,отгоре пришиваш ок.45 без подгъва,на 20 см се слага перделъка,а останалите 25 падат отпред като ... бордюр и прикриват снаждането,не знам обяснявам ли ясно,нещо такова се получава : http://www.bela.bg/images/stori%2002-L%281%29.jpg,без кривините де.
За набора си мисля,че нещо между 1:1,5 и 1:2 - пр.1:1,7  Mr. Green ще стане добре .  Peace

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 00:12 от Кукумявка под прикритие

# 712
  • Sofia
В бившата стая на дъщеря ми имаше такъв прозорец, а аз - същия проблем. Имаше късо перде на прозореца, а за вратата го наставих по средата и вързах с панделка. Пердето на вратата беше с лепящ корниз на самата врата.

barbaron, и тази щора не мога да сложа - заради трегера няма място...
Обмислям съвсем тънко корнизче непосредствено над прозореца - разстоянието ми е 5 см, но така и корнизите, и височината ще са различни  newsm78... При лепящ корниз и перденце  30-40 см /чисто с декоративна функция/ проблемите са същите... Но за други варианти не се сещам и ако трябва да избирам - кой ли е по-малко драстичен?

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 00:48 от noshtna_ptica

# 713
  • Някъде там...
Аз май съм по-склонна да го срежа и да е късо.  Embarassed Още повече, че пред този прозорец има радиатор, а след няколко години ще сложим бюро. Варианта на noshtna_ptica също ми допадна, ще го обмисля.
А за размерите какво ще кажете - колко см корниз и колко плат ми трябва. Много съм зле с тази част.  Embarassed
Иначе държа на плата, досега нищичко друго не успях да харесам, а и децата са луди на тема Мики Маус.

# 714
Най-после дойде реда и на тънките пердета. Замислям им малко облагородяване, допълнително в долния край, но все още е на етап идея. Ще им се порадвам така първо  Crazy
Остана само тънките за другата стая, но за нея все още не ме е чукнала идеята по главата  Mr. Green
Снимките са малко тъмнички, ама с телефона и контражур, толкова успях да докарам. Тази и следващите 2 снимчици.

# 715
Миоки много ми харесаха тънките пердета Как се води материята и на каква цена са

# 716
Цената е супер смешна - 10лв/м, а материята е изкуствено полиестерче, но е приятно на пипане и не е прекалено лигава.

# 717

А за размерите какво ще кажете - колко см корниз и колко плат ми трябва. Много съм зле с тази част.  Embarassed
Иначе държа на плата, досега нищичко друго не успях да харесам, а и децата са луди на тема Мики Маус.
на мен преди седмица като си купувах корниз от магазина ми казаха,колкото е прозореца плюс по 20-30см от всяка старана за да станело по красиво.А за плата 1/2 съм го смятала винаги,примерно ако корниза ти е 2метра вземаш 4метра плат,ако оабче харесваш да стои по-надиплено -1/2,5 или при корниз 2метра -5метра плат

# 718
За да се виждат хубаво картинките, не трябва да е много набрано 1:1,5 е предостатъчно.
Моите са толкова, защото и без това няма къде да ги държа като са дръпнати в страни, а и затъмняват колкото и да са белички.
Това за допълнителните см, които се оставят да покриват стената е вярно и поради още причини - няма да прозира светлината отстрани като са дръпнати върху прозореца, а корнизът се пуска по-дълъг за да може да се изтеглят пердетата в страни и да се освободи цялата площ на прозореца когато се налага.  Peace

# 719

А за размерите какво ще кажете - колко см корниз и колко плат ми трябва. Много съм зле с тази част.  Embarassed
на мен преди седмица като си купувах корниз от магазина ми казаха,колкото е прозореца плюс по 20-30см от всяка старана за да станело по красиво.А за плата 1/2 съм го смятала винаги,примерно ако корниза ти е 2метра вземаш 4метра плат,ако оабче харесваш да стои по-надиплено -1/2,5 или при корниз 2метра -5метра плат

Е, то няма нормален човек, който да си залепи корниза до самата стена и да го вземе точно като размера на прозореца.  Crazy Човек ще каже, че в хралупи сте живели, та се чудите как се прави.
Ако има радиатор - корниза се слага на нивото на външния му край, плюс още няколко см. Отстрани - се оставя поне 20, но ако корниза е навътре поставен /заради радиатор - по-добре дори 30см.
Наборът не зависи единствено от самото перде. Може и 1:2, може и 1:3. Моите едноцветни воали са 1:3, но фигуралното в хола ми е 1:2, като дори бих го сложила 1:1,5
Обаче ако ще взимате специфични ширити, рибена кост, шарки и тн - на самия ширит си пише колко плат трябва като съотношение. Ако ще е на халки метални в самия плат - набор почти не трябва, тоест не повече от 1: 1,5

Общи условия

Активация на акаунт