НАПРАВИ СИ САМ ОТ НИЩО НЕЩО

• 346 364
  • 752
  •   2
Отговори
# 555
Зелен дух, не се оставяй да те разубеждават, ами си вземи една нескъпа шевна машина. Не е чак такава философия да се научиш да шиеш, ако искаш наистина.  Simple Smile
Както ти е писала Doli, в немските магазини има прилични.  Peace
И аз мисля да си подаря след десетина дни за рождения ден една нескъпа машина като за начало. Имам едно питане, което знам, че е изхвърляне с нулевите ми шивачески способности, но все пак да съм ориентирана - българските шевици когато се не бродират на ръка, с машина за бродиране ли се правят със специална програма или има и друг начин?
И да попитам за това килимчето от линка на Лолита къде мога да се ориентирам как точно се плете или за наименованието на бода или както там се казва. Идеята ми е, че имам позната, която постоянно плете и ако има картинка как точно става плетката, да й покажа и да й дам лентички от дрехи да изплете такова килимче. Поне на картинка ми изглежда много симпатично.

# 556
  • София-в сърцата на моите деца
Ако ще си купуваш шевна машина, гледай да има зиг-заг, да има бродировъчни шевове и недей да вземаш евтин вариант-среден клас по-добре! PeaceАз имам един  стар Науман-спукала съм го от шев-пушка е! PeaceКогато го купих не знаех от къде се вдява.....ама  в ръка с Упътването-първо с чаршафи и т.н.Това ми е най-успешната покупка  PeaceЩо гащи и панталони съм закърпила и съшила..изкара си парите хиляда пъти PeaceУспех.. Grinning

# 557
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 Banghead Зелен дух, като те гледам какво питаш за килимчето, можеш и "марсиански" да си сложиш в ника. Joy Недей така, момиче! Какви схеми, какви бодове?! Та това е "А"-то в азбуката на плетенето - вика се жартиерна плетка. Ако приятелката ти наистина плете, бегъл поглед върху картинката ще И е достатъчен. И за да не се чудите, като се изплетат шарените "шалчета" се зашиват едно за/до друго с малко по-здрав конец и игла, и така се оформя килимчето. Гледайте шевът при сглобяването да е нещо като кръстосан зиг-заг! Naughty Могат да се сглобят и по други начини, но с този сглобяването ще личи най-малко. Впрочем, ако напишеш Rag Rug в тубата ще видиш десетки клипчета със създаването на парцалени килимчета. Peace Успех!

# 558
От много време си ми в списъка с хора, на които целенасочено прескачам коментарите, но този го прочетох заради обръщението към мен. Благодаря за информацията, че се вика жартиерна плетка, нямам афинитет към плетенето и нямаше как да знам. Ще предам на познатата, която видиш ли наистина плете.

# 559
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Интересно! Пиша в темата от 23.03.2012 г. и съм написала ЦЕЛИ 6 поста!  Mr. Green Къде го видя това много време и тия коментари  newsm78 направо не знам? Няма да е лошо и да различаваш добронамерения хумор от заяждане. Най-малкото тези, които се заяждат не споделят знания и информация. Peace
Аз просто ще приема, че си ме объркала с някого. Приятна вечер!

# 560
# 561
  • София
Зелен дух, мога да ти препоръчам нещо подобно на моята машина, която също както didiela писа, съм спукала от шиене, проста и лесна за употреба, любителска машина. Казва се Финес, производство на Лучник - Полша, по лиценз на немския Науман.

Също така не те съветвам като начинаеща да си купуваш машина с възможности за бродерия, скъпи са, освен това не е лесно. Достатъчно е да може да прави окантващи щевове, като зиг-заг и подобие на оверлог, както и илици.
За повече инфо можеш да се обърнеш към дамите от темата Клуб на храбрата шивачка

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 11:35 от Sash

# 562
  • Kопенхаген
Привет момичета   bouquet

Ще съм ви благодарна да ми дадете идеи за чанти направени от стари дънкови дрехи  Grinning

Харесвам много бродерия върху дънково облекло, умея да бродирам обемно, но някак си като че ли ми отмина времето да го правя върху дънките които нося  Grinning

# 563
  • на брега на морето

http://www.youtube.com/watch?v=sPpYivXfZWA&feature=fvsr   това е нещо подобно

Мадам, ще ти пиша на ЛС.

# 564
  • Пловдив
Попаднах на това

# 565
  • Kопенхаген
Много ви благодаря момичета   bouquet

# 566
# 567
  • София и там където не се пуши
Това ме впечатли - http://www.ladyzone.bg/srachno/story/1067281480-S_rozi_na_ratset … tm_campaign=17x05

# 568

определено интересна идея, която трябва да се пробва

# 569
Здравейте, много искам да си направя такова килимче http://www.youtube.com/watch?v=F-vtsN27HPo&feature=related .Основата вече разбрах от къде ще си я купя. Но тази кука от къде? Някой има ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт