Нашите големи юлчета са батковци на малки сладки бебешоци!

• 21 304
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
добро утро
Бубе много са сладки двамата  HugЮли ми прилича на теб   bouquet
Някой има ли отзиви за Мутакова - педиатър във Вита??

# 76
  • sf
Аз съм водила там при две жени,ама не помня имена. Внимателни са всички, но Масларски си е Масларски  Mr. Green само от прегледа при него имах чувството ,че детето почва да оздравява  Joy
С Вико правихме сладкиш, а като го питах дали иска да стане готвач,той каза,че искал само да яде  hahaha
След малко ще врътнем и малко бутерки- не се чудете на ентусиазма ми за готвене, така си стоплям кухнята  Joy
Двамата пак сме сами, ще луднем  Rolling Eyes

# 77
  • София
Ками и ние май ще ходим във вита,вие за какво?
Мариска мажа с меда гърдите направо слагам весник кърпа мъжка за нос и увивам в дом.фолио-прозрачно.Все искат да го махат

# 78
ами аз се чудя Иве.Малкият се закашля два пъти през ноща, задави се все едно от слюнка или секрет.По скоро първото ,че той течни сополи няма.Но мъж ами ме разубеди да не ходим ,че нищо му няма.Та ще видя днес как ще е и през ноща и евентуално утре ще ходим ако има причина.Тъкмо ще е Масларски  Mr. GreenОбичам го този човек  LaughingПрава си Вики и аз така се чувствах като ходех при него.
Ева отива при другата баба на гости днес.Валя( свеки ) отива на гости на своя приятелка и ние с малкият и Антон ще сме сами .Малко почивка  LaughingВ квартала са открили нов магазин за прясна риба и за гръцки храни.Ще изчакам малкият да хапне и ще ходим да ги проверим тези магазини.
Иве ти защо ще ходиш ,да преслушат малките ли?Нали кащлицата им е влажна вече, пробва ли онази извара с орехите, лука и ябълките?
Вики какъв сладкиш?Дай рецепта  Hug

# 79
  • София
Ками и ние май няма да ходим,кашлицата е влажна и къртеща,въпроса беше че татко им се е панирал,НА него не му минавало и на децата също,ами нито пие нещо постоянно на 24 нурофен и пак дига Т и то 37,8 и .....мъжка работа

# 80
  • sf
И на мен ми е сополиво, а носоглтъката ме дразни от 5 дена вече. ПИя тука, смуча хапчета, ама май ще мина на ракийка  Joy
Сладкиша е един карамелизиран с ябълки, дето преди време Яна пускаше рецептата. НО понеже сега не я намерих,карах по памет и пак стана, само дето Вико не го хареса  Rolling Eyes
В тава разтопих масло със захар да се карамелизира. С миксер разбърках 3 яйца, чаша захар, 2 ч. брашно, малко олио, бакпулвер, на око сипах и малко пр.мляко да стане по-течно. На дъното на тавата наредих нарязани ябълки, после сместа, опекох и после сиропирах  Mr. Green
ОХ, време на минава, тов Вико само се мота от стая в стая, на мен не ми се играе с него, писна ми и филми да гледаме. А другите двама пак се измъкнаха за цял ден, амаха  Crossing Arms

# 81
  • София
Вико дерни една греяна ракия и едно греяно вино завиваш се яко и лягаш с децата,на 100 процента съм че ти е минало после,ама не да се напиеш по малко

# 82
  • sf
Мисля довечера да го направя тва и да легна. Или ще оздрвея,или няма да се събудя  Joy

Нещо ме обзема треска за учене, ама докато стане време за изпити ще ми мине мерака  Joy
вече 10 години така става  hahaha

# 83
  • София
Ще си жива и като нова

# 84
  • София
Не съм вярвала, че някога ще го кажа, но другата година съм се замислила да сложа противогрипни (като цяло съм против). С моята джипи си говорихме, и тя е противничка, но след като си загуби слуха на едното ухо от грипа, много се е навила и ме навива и мен. Свеки са с грипни и въпреки, че бяха контактни с Никола, на свекър ми нищо му няма, а нея само я дразни носоглътката

Да ми беше казал някой преди години, че ще се озовем в ситуация, в която ти да си се навила на някоя ваксина, пък аз да те разкандърдисвам... нямаше да повярвам. Ама на - и това ще се случи ей сега.

Противогрипните ваксини се слагат с голям запас от време - за да има време за изграждане на имунитет, от една страна, но най- вече - за да имат време компаниите- производители да произведат и реализират продукта. Поради това те включват компоненти с/у предполагаемите - не реално наблюдаваните - най- често срещани - не срещнати от конкретния организъм - агенти през дадения грипен сезон. Е, да, ама в някои случаи тези предположения / предвиждания не са достатъчни / адекватни. Понеже понякога природата успява да изненада със съвсем различен основен щам, който не е имало как да бъде включен в симулацията, понеже просто се е пръкнал късно от случайна мутация / "кръстоска" (крос-овер на гени по време на репликация, прескачане на гени м/у различни вирусни щамове, когато се "произвеждат" в една и съща клетка) - типичен пример за това се смята, че е Испанската треска, върлувала в началото на 20 в.

До тук добре - и да не е точния щам, все ще има някаква полза или поне вреда няма да има от наличието на антителата.
Да, ама... май не е точно така.
Тук следват мои лични спекулации (т.е. научно предположение, което не е било доказано до момента, или подкрепено с необорими факти, екстраполация на наличните данни, не опит за неморално увеличаване на личния капитал  Mr. Green) изглежда, че увеличаването на специфичните имунни защити все пак намалява общата, неспецифична имунна реакция. Защо и как няма как да коментирам - просто наблюдавайки децата, те се разболяват, общо взето, от повече неща... но сходни неща карат значително по- леко и кратко. Един вид неспецифичната им имунна защита си върши работата повече, отколкото при възрастните, при които има много специфични "записи". Дали м/у двата факта наистина има причинно- следствена връзка няма как да знам, нещо повече, вероятно няма и как еднозначно да бъде доказано. Възможно е отслабването на общата имунна реакция да си е просто част от стареенето. Няма как да знаем. Но... поради факта, че може и да са взаимосвързани двете неща ми се струва разумно да се избягват имунизации - особено на деца и млади индивиди, за които е вероятно да имат достатъчно силна обща имунна реакция - с/у болести, които е вероятно да протичат леко и рядко дават сериозни усложнения. И, съответно, е добре да се правят от възрастни индивиди и такива със слаба - или съзнателно отслабена (има и такива случаи, уви) имунна система, за които е вероятно да не се справят леко със "собствени сили"...

# 85
Здравейте!
Бубе,момчетата са страхотни!Юли е типично мъжле,Дели повече усмивки му желая!
Тук съм,но ми е много тежко!Чух много тежки думи тия дни и от Димитър и от майка.Наистина ли съм толкова неуспешна така да си мислят хората до мен незнам.В къщи уикенда няма местенце за мене,а Д. е сърдит на целия свят.Все ми повтаря че без него съм изгубена.Майка твърди,че къщата ми е ужасна,неподредена и не се справям,че децата са ми невъзпитани без режим.Аз не мисля така з амойте деца.Тя щяла да поеме децата на брат ми отрано за да не станат като мойте.Омръзна ми да ме критикуват и плюят.Обаче,аз й казах че не съм живяла в аптека и щом немога с домакинството явно толкова ме е научила.Че за децата на брат ми ще зависи от снахата.Искам да се оправя наистина да си поема нещата и все пак се радвам,че прогледнах за много неща сега.
Бързо оздравяване на болните!
Аз се чудя да ги пускам ли утре,но май само за рожд. ден във вторник ще ги водя.Дано да дойдат гости на партито,всяка година откак съм родила Надина е грипно време и всяка година ми казват,че се страхуват да не го правя.Е тва значи да не празнувам все,така искам така ще го направим.Омръзна ми от ''доброжелатели''Черни и по-черни сме,а те едва ли не светци.

# 86
  • София
Яна, ужасно е, че така се държат с теб. Пак ти казвам, не знам как издържаш. Дано децата ти са ти опора след време! Не им се давай на тези хора, само от отрицателна енергия полза няма! А ти си толкова положителен човек!

Кати, не може така да губиш надежда, нали няма конкретна причина, всмисъл да има доказан проблем?

Бубе, прекрасни са двамата Heart Eyes

# 87
  • София
Кати, не може така да губиш надежда, нали няма конкретна причина, в смисъл да има доказан проблем?

Доказателството на проблем - или дори само конкретизирането му - е много скъпо удоволствие... похарчихме много пари, които всъщност нямаме по този път... но вече просто не можем да продължим - в смисъл, че нямаме пари, които да вложим. То ако има доказан проблем е... колкото и да звучи абсурдно, далеч по- лесно. И по- ясно.

Какво да се прави... уви, децата са скъпи да ги гледаш, но понякога са твърде скъпи, за да бъдат изобщо направени. В чисто финансов план.

# 88
  • София
Яна много жал ми става като пишеш така Hug
Сложихме децата и баба да спят Flutter

# 89
Цитат
Да ми беше казал някой преди години, че ще се озовем в ситуация, в която ти да си се навила на някоя ваксина, пък аз да те разкандърдисвам... нямаше да повярвам. Ама на - и това ще се случи ей сега.
e стига де, никога не съм била противник на ваксините. Съгласна съм с нещата, които казваш, просто споделих наблюдения, двама души, ваксинирани не се заразяват, ние тримата (и Десо от вчера) неваксинирани сме болни. Ваксините понижават неспецифичния имунитет, но това не е ли за кратко след ваксинирането? Този фонд само инвитро процедурата ли финансира? Не може да няма начини, търси. Познавам хора, които са прибягнали до инвитро, без да имат установен проблем - тоест дори е по-евтино да теглиш заем и да си финансираш направо процедурата вместо да харчиш пари първо за прегледи и след това за процедура

Янче, съчуствам ти Hug На майка ти като й ги кажеш така нещата, както ни споделяш на нас, не разбира ли, майка ти е все пак. Все едно снаха й ще й даде децата си, как си правят сметки без кръчмар

Във вита съм ходила при две жени - едната е Беличева, която е тип Масларски. Другата е по-възрастна, водих Валери веднъж при нея съвсем бебенце беше и имаше хрема от която кашляше. В последствие се оказа, че той има физиологична особеност някаква и прави хремите задни, не се виждат сополи, често с кашляне...както и да е- тая изписа един сироп, който моят педиатър каза, че не става и ми заговори за антибиотици. Ами не обичам така. Не съм категоричен противник на антибиотиците, но когата се налага, не за всеки случай. За мен това е слаб и несигурен лекар, мисля, че точно тази М беше

Общи условия

Активация на акаунт