Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 26

• 57 299
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Късен запис:)

А относно Мадам и аз не харесвам такива заспали образи.Харесвам орбени,силни,грешни.Но не ме дразни.Добра,грижовна,мила,всеотдайна и прозорлива е.Иначе винаги харесвам лошите във филмите-Фирдевс,Ферхунде...

# 166
  • Плевен
Aз пък си мисля,че мадмоазел би трябвало да бъде точно такава каквато е. Все пак тя е гувернантка на децата от доста дълги години. Те са много привързани един към друг, по начин по, който децата не биха приели друга жена вместо майка им, така както приемат нея. А и тя все пак е от помощния персонал в къщата, колкото и задълженията й да са по-различни. Ако е била настъпателна към Аднан без да вижда от негова страна някакви сигнали, можело е да бъде сменена с друга. Това поне е моята гледна точна за нея.

# 167
  • София-в сърцата на моите деца
Харесвам Мадмоазел-деликатна, образована, финна, елегантна и дипломатична жена. Такива хора веднага ги забелязваш. Те не се натрапват, не ти дишат зад врата и не те обиждат.Но мъжете не харесват точно такъв тип жени, защото при тях е спокойно и тихо пристанище. Друго е да имаш атрактивна, млада и суетна жена, нещо като таралеж в гащите, което те държи непрекъснато нащрек. Не харесвам Бихтер, защото няма никакви цели в живота, освен да си търси развлечения. В нейният случай Бехлюл е следващата й цел в живота, нещо което да я спаси от скуката и от еднообразието ... Мадмоазел поне се занимава с децата и с прислугата..Все пак това й запълва животът, а и на нея това й харесва...Това е нейното семейство и затова толкова болезнено изживява всичко.. Peace

# 168
Аз също не харесвам Мадмоазел по същите причини  Wink ... тоест познавам човек с почти същия характер и не ми допада особено ... , но това е мое мнение ...  Flutter

# 169
BINZI СЪРДЕЧНИ БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ПРЕВОДА

# 170
Не харесвам Бихтер, защото няма никакви цели в живота, освен да си търси развлечения. В нейният случай Бехлюл е следващата й цел в живота, нещо което да я спаси от скуката и от еднообразието .
Не съм съгласна с теб! Нито за това, че Бихтер няма цел в живота, нито че Бехлюл е средство да избяга от сивото ежедневие. Всички видяхме с какъв плам се отдаде на работата си във фондацията Бихтер- нещо, което момиче без цел не би направило, а тя си е донякъде точно момиче все още, макар и женено. А за Бехлюл- толкова е хубаво, като те тресне любовта. Може би не звуча особено морално, защитавайки любовта им, но има нещо което много ме дразни в Аднан и не мога изобщо да почувствам съчувствие към него.

# 171
Лично аз гледам сериалът заради Къванч Ролята, която му е отредена е на плейбой и развей прах Любовта няма граници и когато те връхлети  изведнъж се отдаваш на нея  без да се замисляш какви ще са последствията След време може и да съжаляваш но моментното състояние понякога е по-силно от самия теб

# 172
  • до една звездичка
...Всички видяхме с какъв плам се отдаде на работата си във фондацията Бихтер- нещо, което момиче без цел не би направило...

Joy
Къде го видяхте??? То плам, то чудо! Добре, че е "фондацията", че да си намери поредния повод да се измъкне посред нощ от спалнята на мъжа си и да започне да занича и слухти подир Бехлюл - къде ходи, с кого, прибира ли се, или излиза...  ooooh!

А кулминацията на този "плам" вероятно беше балът, на който, както отбеляза самият Бехлюл  бяха снобските им талети и дрънкулки!

# 173
٠•● Dega ●•٠, Hug

# 174
В тоя филм не всичко е цвята и рози!
Как да коментираме невероятната любов на Бехлюл и Бихтер при положение, че не е правилно? Дори и сценаристите ни обръщат внимание на пръстена, на отношението на Аднан, на болката на Нихал и Елиф... Тук има забранена любов, неправилна любов, нараняваща останалите любов. Всички герои ще страдат заради това... Как да се радваш на такава любов, как да я коментираш при положение, че страданието на всички после ще е огромно?

Какво е това разделение в тази тема? Нови, стари... Какво лошо има, че някой гледа сега филма и го коментира, а после няма да пише в тази тема? То дискусията е сега - докато се излъчва филма, докато всички го гледат и коментират. Защо имам чувството, че всичко тук се е развило преди това? Това, че няколко хора за го гледали преди не означава, че всички останали са!

Сериалът е хубав, защото ни позволява да си извадим поуки, позволява ни да видим всякакви проблеми, да се замислим върху това кое е правилно и кое не. Да разберем, че всичките ни действия не влияят само на нас, а и на тези около нас. Затова няма смисъл да се идеализират образи - всички там имат своите грешки. Това, че някой ти е любимец не означава, че е безгрешен. Няма добри и лоши герои - всички са равни и имат своите причини за действията си.
Peace  и аз така мисля!
didiela   съгласна съм с мнението ти за Мадам!
 а що се отнася до фондацията то Бехлюл мн добре  ѝ каза на Бихтер че не могат да съберат толкова пари  за колкото са дрехите и дрънкулките им на благотворителния бал. А това е двойна доза двуличие!

# 175
Целта на филма, мисля че е друга, а не да ни покаже професионалното развитие на отделните герои. До колкото виждам, в целия филм, няма нито една жена, която да работи, освен прислугата. Може би, в турското общество, съпругите на богаташите играят друга роля и не бачкат наравно с мъжете, както е при нас. Така, че може би е излишно да спорим кой какви цели има и как се развива.

# 176
  • до една звездичка
Така, че може би е излишно да спорим кой какви цели има и как се развива.

Че кой спори за това?!  newsm78
Въпросът беше за т. нар. несъществуващ "плам", който уж Бихтер имала..... hahaha

# 177
В коментара не се имаше предвид професионално развитие а цел в живота .т.е. не само да се преобличаме да харчим по магазините да ходим по почивки и т.н. и да се разннообразяваме със забранената любов

# 178
Доста злоба усещам във форума. Чудя се на какво се дължи.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт