115та италианска тема

• 32 697
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
имам нулеви нерви за такива филми.. евала на тези, които доброволно им се подлагат, аз не мога вече

И аз все по-рядко успявам да гледам трудни филми. Или ако са трудни, поне да са с позитивен край, нещо да има вяра в живота в крайна сметка...
За благодарностите, нещо някаква културна разлика има тук, и на мен ми е правило впечатление. Разликата е, че българите са по-неучтиви, не само за "благодаря"-то, за много работи. Двали ли сте си сметка, колко по-учтива си говорят тук на ежедневно равнище? "Парче пица, ако бихте били така любезни, благодаря, много мило от ваша страна". Като дойдох тук в началото, направо ми лазеха по нервите с това словоплетене.

# 46
а потупването по рамото "брава"!

# 47
А най ми стана гадно ,като подарих един предмет за общо ползване /сиреч семеен подарък / и ми изтърсиха .. а ние си имаме вече .Незнаех , дори и да е така можеха да ми го спестят , да благодарят и толкова.Нито чух едно благодаря , нито ми спестиха това че си го имат .
За другата коледа просто нищо и толкова.
Или занесеш нещо нещо за хапване и вземат та ми изтърсят .. ни такова не ядем , много е твърдо , това било неузряло ... има страшно не деликатни хора.
Подариш им нещо за детето и чакам аз някаква ответна реакция - станала ли е дрешката му , харесва ли , удобна ли е и прочие .. да знам дали да я заменя с нещо ?Нищо .. никаква реакция .
Минава месец и ми се обявява че му било голямо ... ooooh!

# 48
  • в едно миланско село
аз не благодаря на 4еститки за празници, изпратени със смс, или по ел. поЩа  Embarassed
просто е невъзможно на всеки смс да отговарям, а пък да пусна един мулти такъв не ми харесва (както и не пускам мулти поздравления за Коледа  др. празници)

и даже, то4но многото благодарности и превземки за как си ми нацелила подаръка, и каква красота, и как, ах, то4но от това имах нужда/ме4та ми беШе/откога го гледам и пр. и пр. са ми ужасно неприятни и ги смятам за типи4но български тертип  Confused
майка ми страШно ми се дразни в това отноШение  Twisted Evil

но пък на изпратена информация винаги благодаря, сега, това е друго неЩо.

(ах, и разбира се не казвам, 4е ве4е я имам тази книга, или 4е никой в къЩи не го яде това  Mr. Green)

# 49
на смс и аз не отговарям винаги, не ми харесва и да изпращам колективни смс-и, е-картички.
но като цяло по-скоро отговарям, отколкото не.

тук вали и ще вали, ние ще ходим на кино допо ле партите, разбира се, искаме да гледаме запознай се с незнам си кой вече, 3та част с Де Ниро, дано да е веселко. дотогава ще се правя, че къщата няма нужда от домакинстване

# 50
абе хора, вие забелязали ли сте нещо...
.....
аз ли съм се .. европеизирала,

Aко започнеш да намираш за удачни подобни картички, да, сменила си културата. Wink Simple Smile))))

Аз съдя по себе си и затова гледам да не се сърдя на пропуснат отговор. Хората имат различни моменти, не винаги имат желание и настроение да влизат в диалог, пък дори и формален. Аз също не винаги отговарям и в повечето случаи при мен това се дължи на нежелание за общуване в този момент.
Разбира се, има различни случки, които се отсъждат по различнен начин. Понякога и аз се обиждам, също така знам, че съм обиждала.

# 51
Това по-скоро е американска картичка  Twisted Evil
Ние получаваме например всяка година от едни приятели писмо, в което ни разказват как е преминала годината им.  Кой родил, кой проходил, кой сменил работа, колко са благодарни на господ за всичките блессингс и т.н. Тази сутрин разчиствах едни чекмеджета, в които слагам всичко, което не знам къде да сложа и намерих няколко такива:–)
Не се сърдя, просто ми е криво, щото очаквах някакъв развой, но нищо.
Първите години се стараех и изпращах картички например, но т.к нямаше никаква реакция ми мина мерака и вече не изпращам.

# 52
  • Italia, Palermo
 JoyБарбабо', напомни ми за една дружка, която навремето пра6та6е такива "формуляри", ако няма6е отговор на писмата си, попълвахме тестове, с а б или в отговори, от рода на  Аз съм ..добре, долу горе или зле.
Отдавна съм минала на затворен кръг приятели, скоито об6тувам като си ида в Бг или по нета и с обикновени писма. 6то 4истки направих за 15 години по4ти, то разо4арования, то нерви, накрая какво...две верни дружки в Силистра, няколко де прииждат като мен от 4ужбина и с които гледаме да се засе4ем поне за ден най-малко на родна земя. После, делели сме се били, вижте как само женени в 4ужбина се събирали, ами какво да сторя, така ни е приятно, явно 4увствата ни относно доста не6та са еднакви, макар и всяка да си има някоя останала приятелка " местна".
ФФР, 6те ме спука6 от смях с гоненето нa син4ето, ама де ли 6те се се6там за теб като стигнем и ние тая възраст...освен това вероятно 6те хвър4ат искри у нас между пуберка и климактериумка Joy
Боооже, аз дори не съм се замисляла за витамини, нито педиатърът ни ни е казвал. А за флуорът какво 6те кажете? Навремето, ( кой помни УПК то?) в гимназията последната година бях паралелка помо6тник- възпитател в детска градина, та там давахме на децата флуорна вода, тук знам, 4е се ползва Zimil дъвки или таблетки.

# 53
Моми4ета някои гледа ли днес сутринта "Такъв е живота.Приемни семеиства"??
Имало и клип4ета по вбокс7,но аз не мога да ги отворя,не ми тръгват....
Да се похваля, едното семеиство Кандилови,е моят първи братов4ед...4е и стринка ми са снимали  Grinning...
Много се радвам и шапка им свалям,не 4е са ми рода....Но това е голямо нещо,,Благородно и 4овешко,... Stop bowuu

# 54
Виж в сайта на бтв
Тази серия ли ?
http://www.btv.bg/shows/priemni-semeistva

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 18:54 от Markrit

# 55
JoyБарбабо', напомни ми за една дружка, която навремето пра6та6е такива "формуляри", ако няма6е отговор на писмата си, попълвахме тестове, с а б или в отговори, от рода на  Аз съм ..добре, долу горе или зле.
Хахахаха, това е велико! След разговори в чата, общество във форума и приятелства във Фейсбук, има нови хоризонти и в общуването с най-близките:
Как си - а) добре, б)горе-долу, в)зле
Как са децата - а)здрави, б)сезонни настинки, в)вечно болни
Как върви работата - а)повишиха ме, б)все същото, в)уволниха ме
Как сте с благоверния - а)ще ме води на Малдивите, б)аз пускам прахосмукачка, той мие чинии, в)пред развод сме
... и така нататък. Joy

# 56
  • Italia, Palermo
Ааа, то тая слу4ка бе от на4алото на 90те и освен писмата и телефоните няма6е друго.
аз сега се сетих, 4е сме давали витамин Д на капки когато МАргото бе на няколко месеца. Боже как се забравят не6тата, уж си записвах и разни не6та, 6тях да водя дневник...То едва успявахме с мъжо да спим и да идем до банята, какви записки по растеж и развитие.
Аз по едно време гледах Такъв е животът, но тия епизоди с осиновените деца де по4наха наскоро не съм виждала. Дано ги има някъде из нета ка4ени, интересни са.
Ох, не съм особено доволна от тая ма6ина за хляб на Мулинекс, уж вси4ко според рецептите теглено и сложено в определения ред, а стават едни камъни, де не омекват и на другия ден. Е, аз само три рецепти пробвах досега де. Лени, ти хубав хляб ли ваде6е от "пе6та"?

# 57
milix ,нашата машина за хляб е някъква неизвестна марка,но до сега имахме проблем само първият път.Грешката беше наша защото сложиме първо брашно после другите неща и стана малко брашнен /не беше объркано добре от бъркалката/.
Сега си правим хляб и с маслини и с сушени доматки и с ароматни подправки - 3 дни е супер мекичък няма грешка

# 58
Миликс, аз вадих чуден хляб, да. Нашата машинка беше с точки от супера взета, съвсем елементарна с 3 програми, от която едната ( нормален хляб) не вадеше хубав хляб. Френски и пълнозърнест бяха супер програмки. Тоест, първият ми съвет е да смениш програмата. Опитай да правиш хляб на програма, на която го меси по-дълго и втасва по-дълго. И второто е че рецептата ти сигурно е неточна. Друга идея е в маята. Аз изпозлвах винаги жива мая.

Ние се връщаме от кино сега, не става третата част на филма за Факърс:) Жалко, защото големи имена и физиономии са събрани, но като цяло няма какво да кажат. Липсва история.

Видях реклама и на този филм, който някой спомена Qualunquemente на Антонио Албанезе.
От рекламата напомня много на някакъв тип италиански бай Ганьо.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт