115та италианска тема

• 32 584
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Лени,важен е витамин Д .Трябва да се пие поне до 1 година и не е само да слънчевите лъчи ,а и докато се затвори фонтанелата ,а и както пише по дебелите книги -Витамин D се нарича още противорахитичен. Взема участие в образуването на растежа на костите, зъбите, регулира използването на калция и фосфора.
Иначе сестра ми не е давала на племенника митози витамин ,но пък той се роди през април ,но е и въпрос на решиние не само от лекаря ,а и от майката доколкото разбирам ........

# 31
а не може ли ( сори, ама ми е интересно) да го набави под формата на рибено масло в млякото примерно:)

# 32
  • в едно миланско село
а не може ли ( сори, ама ми е интересно) да го набави под формата на рибено масло в млякото примерно:)

ти пък Що си се хванала за това рибено масло?  Rolling Eyes Laughing

вит. Д_то, както МГ е обяснила, се дава (пове4е по традиция, отколкото от необходимост) среЩу рахит. препоръ4ван е за НЕкърмените деца, тъй като АМ е обогатено с такъв, така 4е не би трябвало да има смисъл от допълнителна доза.
при това, не сме в страни, които са 6 месеца без слънце.

в последните години се говори за вит. Д и като добра превенция откъм настинки, грип и т.н.
аз ли4но, давам на децата (но е препоръ4ван и за възрастните) от септември до април, ежедневно. не знам дали си въобразявам, но 4ук 4ук, ми се струва, 4е има ефект.

# 33
ами защото едно време нали не е имало какво беше там  Вигантол , Деавит
и хората са го набавяли от рибено масло:) Аз и досега помня едни мънички червенички драженца.. , а литературата е пълна с примери на запушени детски носове, докато мама им бута лъжица такова.
Всмисъл като не е имало синтезиран витамин на хапченце или капки, как са се оправяли хората.
Може да има начин и да се замести, докато се чака внос...
само си мисля, де Гъбка и лекарят й знаят най-добре, все пак бебето е на 19 дни да не си помисли сега, че я карам да му дава лъжица рибено масло  Mr. Green

Мубарак е избягал от Египет. не е по темата, но и той и оня мазник Кадафи са ми много противни

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 21:03 от 10 c's

# 34
  • в едно миланско село

Мубарак е избягал от Египет. не е по темата, но и той и оня мазник Кадафи са ми много противни

отивам да видя, уж цял ден съм он лайн Shocked
много ме притеснява тази ситуация в Северна Африка  Confused

пп. мо'е да е доШъл тук при вну4ката/племенницата  newsm78 Mr. Green

# 35
Това за Мубарак сега от теб го разбирам.Не следя сега новините ,че една приятелка е тръгнала да ражда  /във Франция/ и сякъш моите води са изтекли такова ми е напрегнато,бебка  е и преносена.............

# 36
в началото казаха че и той, сега че само фамилиарите

# 37
 И аз се включвам не по темата, но немога да не споделя - гледах един филм,който безкрайно ме разтрои ....Може би дори вече всички сте го гледали...." il bambino con il pigiama a rige "

Не искам дори да коментирам ...
Само ме е срам,че досега не съм го гледала..

# 38
Да не става дума за филма на Бенини.Тежък филм ...........да

# 39
имам нулеви нерви за такива филми.. евала на тези, които доброволно им се подлагат, аз не мога вече

# 40
  • в едно миланско село
Да не става дума за филма на Бенини.Тежък филм ...........да

не мисля.  Rolling Eyes

4ела съм книгата, не знаех дори 4е има филм, от какво се срамуваШ ФФР, не може да се из4ете и изгледа вси4ко  Rolling Eyes

# 41
абе хора, вие забелязали ли сте нещо...
като бяхме в бг ме питаха едно нещо приятели. аз отговорих, и обещах, че ще помисля още. вмисъл мнение.  Миналата седмица намирам един материал, който ми напомни за казуса им и решавам да си направя 2часов труд да напиша един имейл и да го декорирам със съответните линкове и материали. Това беше в неделя. Изпращам имейла.  1 седмица мина, никакъв отговор. Нито цък, нито мък. Сигурна съм, че имейла е видян. Ами добре, не искам да ми кажеш нищо, но можеш да напишеш "имейла приет, благодаря". И се замислих, че това е редовно поведение. Изпращаш поздрав за РД, никакъв отговор. Изпращаш картичка за НГ , никакъв отговор... Много хора са така.
Сякаш им правиш някакъв жест, който им се полага, и няма нужда от учтив отговор.
Малко като казуса с МГ преди седмица, в който аз бях отсрещна страна.
Айде случва се. Обаче аз колкото пъти направя нещо то все няма отговор. за подаръци е същото, толкоз се старая а фийдбек никакъв
После питам Х , абе У получи ли,  ... А, да получи, много ти благодари  Shocked
аз ли съм се .. европеизирала, ама може ли всичко да се обясни със " ааа, много е тука зле живота, стрес, нямам време за нищо '....

# 42
Не е само при теб така.На мен също много често ми се случва.И дори като попитам ти получи ли ми поздрава , мейла или съобщението ми казват ,а да,чак аз се чувствам неудобно ,че съм попитала,сякъш си прося да ми кажат мерси.
Е от мен лека нощ

# 43
И на мен ми се случва и то често .Аз също се втрещявам от никаквата реакция , ама май взех да свиквам.
Някой хора изобщо не благоволят да вдигнат един телефон и да кажат две думи.

# 44
  На  Бенини се казва," la vita e bella",и той е незабравим.

Аз всъщност седнах да го гледам със сина си ,с възпитателна цел !Той обече много ме разочарова и посредата ме попита кога ще свърши #Cussing out,и аз направо го изгоних..... #Cussing out Даже немога да му обясня колко е повърхностен и глупав в такива случаи - онемявам. #Cussing out

Търся из нета да видя какво е спечелил този филм,ама или не гледам добре ,нищо не видях...

Фейам,ще ти го дам ,ама не е за малката ти дъщеря.

След такива филми се чувствам като верме...

п.с. и докато пишех видях поста на 10сент - не си само ти така  Mr. Green Crossing Arms И аз така ,и после много ми е болно....По едно време на никой не се обаждах ,но после ми мине....Незнам и до ден днешен къде е истината..

Тази вечер съм решила определено да се изтормозя и сега съм седнала да чакам "Донне мортали " по реал тайм

Общи условия

Активация на акаунт