115та италианска тема

• 32 586
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
(ти донесе ли се дотук да видиШ Дали и Нове4енто?)
Ммммм, не. Аз не харесвам Дали особено много, почти никак.

# 16
  • в едно миланско село

за касиерката искам да кажа, че има една много бърн аут рекалма с касиерка, която си 'тананика' нещо минавайки броколите на четеца дето пиука.. така че може и да е забавно да си касиерка, аз понякога много искам да минавам и да пиука и да се надпреварвам с клиента кой е по-бърз в прибирането в торбата/или премятането на лентата

не искам в никакъв слу4ай да обезценявам работата на касиерката (цял ден с всякакви екземпляри, не е лесно), оЩе пове4е, 4е се кандидатирам и за такава работа  Laughing

но, реално погледнато, е леко разли4но от гледна то4ка на отговорност и последствия.
на касиерката винаги може да и се блокира линията, или кода на 'нам си к'во си. мож да негодуваШ, ма си се наредил на опаШка, Ще 4акаШ и ниЩо фатално няма да стане.

в мойта работа, заради некадърен, или мързелив, или прекалено добре третиран  клиент, може да се завариШ в ситуация на фирма със сто 4овека, блокирана по техни4ески при4ини, за които не си по никакъв на4ин отговорен.
представи си, ако се слу4и в петък  Rolling Eyes
(въпреки, 4е не е твой собствен бизнес се 4увстваШ като теб, само 4е сакото не е едно, а сто  Twisted Evil)

# 17
  • в едно миланско село
(ти донесе ли се дотук да видиШ Дали и Нове4енто?)
Ммммм, не. Аз не харесвам Дали особено много, почти никак.

аз съм невежа в изобразителното изкуство.
особено в модерното такова (в Помпиду умрях от смях и скука, за да сме наясно  Embarassed  Mr. Green)

Дали ми хареса много оба4е, даже, без да съм подготвена, и без аудио гуида, си въобразих, 4е съм разбрала неЩо  newsm78, не съм убедена де, след 2 4аса и половина опаШка на студено, се предразполагаШ да оцениШ каквото и да било  Mr. Green

Нове4енто не съм го видяла оЩе, искам да заведа децата, продължавам да живея с илЮзията, 4е все пак, ако имаШ възможност, и си стимулиран, все неЩо Ще ти остане...
та дори да е моето неразбираЩо, но "пре4истваЩо" профанско удоволствие (трудно мога да го обясня на ценител и познава4, знам  Rolling Eyes)

# 18
За Новеченто погледнах сега и прочетох Де Кирико например, който аз бих видяла с по-голям интерес. Simple Smile
Ама как се влиза, не разбирам? Чета нещо, че се влиза на групи с предварително записване...?

Конкретно за мен в Дали има нещо неприятно. Прекалено и изнасилено. Във всеки случай признавам, че е много знаков художник и съвсем не оспорвам харесването му. Hug
Също така, имам често менящо се мнение по въпроса дали някой трябва да е познавач, за да е ценител. Simple Smile))) (това по повод на: "та дори да е моето неразбираЩо, но "пре4истваЩо" профанско удоволствие (трудно мога да го обясня на ценител и познава4, знам)")
Познанието и умението да се правят препратки според мен помагат за по-пълното разбиране на посланието на едно произведение. Посланието, мисля, е задължително, иначе какво остава - декорация?! От друга страна, изобразителното изкуство като все пак естетическо преживяване, честно ли е да се осланя на разбиране, при това от познавач?
И благодаря за комплимента, но ми е неудобно да се кича с "познавач". Признавам, че ми е интересно и толкоз. Wink

# 19
Със закъснение се включвам, обаче на, пуснах мълвата за гъбите и то стана една чорба  Joy
Barbabeau, тя историята почва, че като бях в София мадам Клеми ми даде гъба в буркан, тая дето расте в млекце. И аз си я донесох тук и си я гледкаме и пийваме от кефирчето дето го произвежда с удоволствие, след като я цедим всяка вечер. Обаче гъбата логично се размножи. И търся осиновител, че не мога по литър мляко на ден да квася. Та питам един колега на мъжа ми:
- Non vuoi addottare un fungo?
- Che fungo, sballa?
- Eh no ...
- E allora non lo voglio.
Та продължавам да търся осиновител за децата на гъбата ми  Thinking

# 20
  • в едно миланско село
За Новеченто погледнах сега и прочетох Де Кирико например, който аз бих видяла с по-голям интерес. Simple Smile
Ама как се влиза, не разбирам? Чета нещо, че се влиза на групи с предварително записване...?

Конкретно за мен в Дали има нещо неприятно. Прекалено и изнасилено. Във всеки случай признавам, че е много знаков художник и съвсем не оспорвам харесването му. Hug
Също така, имам често менящо се мнение по въпроса дали някой трябва да е познавач, за да е ценител. Simple Smile))) (това по повод на: "та дори да е моето неразбираЩо, но "пре4истваЩо" профанско удоволствие (трудно мога да го обясня на ценител и познава4, знам)")
Познанието и умението да се правят препратки според мен помагат за по-пълното разбиране на посланието на едно произведение. Посланието, мисля, е задължително, иначе какво остава - декорация?! От друга страна, изобразителното изкуство като все пак естетическо преживяване, честно ли е да се осланя на разбиране, при това от познавач?
И благодаря за комплимента, но ми е неудобно да се кича с "познавач". Признавам, че ми е интересно и толкоз. Wink

до 28.02 е безплатен, търся и аз някаква резервация за 4ас, ако намеря, Ще кажа.
във всеки слу4ай, миналата събота, докато се редях за Дали, в Нове4енто нямаШе никой (11.30/13.30) като излязох към 15.30, опаШка и там  ooooh!

и на мен ми е неприятен Дали... или някакво 4увство, което грани4и с прекалена провокативност на всяка цена и използване на всякакви рекламни средства като на4ин на въздействие (той всъЩност си го и признава).
изложбата (според мен много зле аранжирана) беШе от картини  и плакати с коментари на други хора и изказвания негови (бая големи, имайки предвид обЩото пространство). сега, аз ли4но, ако му искам коментарите, Ще си ги намеря и 4ета, много е досадно да се завариШ пред някой който на границата между една и друга зала се е за4ел в плаката  ooooh!

във всеки слу4ай, ако само бях 4ела, Щях да остана със съЩото неловко 4увство на предизвикателност и прекаленост.

оба4е... останах абсолЮтно поразена от (повтарям, профан, непросветен, и не притежаваЩ бг терминология в тази област) по4ти геометри4ната му триразмерна рисунка, невероятна ръка е имал този 4овек, и невероятно (за мен) възприятие за пространство. няма да се изказвам за фантазията (холът на Мей Уест за мен е невероятен), и за приносът му към поп_арт

оставям настрана психологи4ни символизми и онирика, в които не е веднага лесно да се впиШеШ, и всъЩност, не вси4ки периоди са ми "по сърце" (ненавиждам се за бг_я  изказ, мо'е ли другият път да си направя изявлението на италиански?Щото засега се автоцензурирам  )

понеже се 4увствам неЩастна, 4е не мога да се обясня и не ми се публикуват неЩа, лесно намируеми, Ще си позволя ей това анимационно филм4е, което е направил с Уолт Дисни, и синтетизира 4аст от неЩата, които харесвам (при това го намирам безобразно авангардно за времето си  Shocked)

(няма ли директен youtube tuk?)
http://www.youtube.com/watch?v=CcRvyZfTI8o

Барби4, 4удесно си ме разбрала за вси4ко, вклЮ4ая естети4еското преживяване, моля да не скромни4иШ, ти си познава4 4овек, в смисъл, знаеШ за какво става въпрос, кога и с какво е свързано. по всяка (100%) вероятност  Mr. Green, знаеШ и предпратки и тълкувания... тъй 4е, дай на 4езаре това, което си му принадлежи  Heart Eyes

# 21
Спомням си как един път обсъждахме с един човек някакви красоти там (ако си спомням добре, май обсъждахме колко е красива Катрин Зета-Джоунс Laughing). Аз в един момент казах нещо от сорта, че "абе, много ми е нормална". Отговорът беше: "ами то в нормалността няма нищо лошо всъщност".
Значи ей тази фраза ми едно от просветленията в живота и често, често ми се случва да си я повтарям. Че в нормалността няма нищо лошо.
Понеже наскоро гледах "Пощальонът" и ще го дам за пример - там поетът научи простия селянин какво е метафора, за да може да изразява по-добре идеите си и за да може да обясни едно такова чувство като любовта. Ясно, че метафората е мощно изразно средство и е езикът на изкуството. Но това преливане на метафора от метафора в метафора (както в картините, така и във филмчето го виждам) вече губи своето основние. Прекаленото задълбаване в "совите не са това, което са" затрива всякаква нормалност и от един момент нататък вече всичко губи смисъл.

Това за совите е от филма "Туин Пийкс" на Дейвид Линч. Понеже май вече си била извън Бг по това време, проверих, че на италиански изразът е "i gufi non sono quello che sembrano". Wink
Нямам нищо против да се изрзаяваш на каквито си езици искаш. Wink

невероятна ръка е имал този 4овек
В това наистина няма никакво съмнение!

# 22
Аз мислейки за пощальони, 'видях' Ани като един много успешен галерист в Лугано.
Мога да приведа и съответните аргументи за нейната успешност в този бранш, но знам, че ще се изчерви и няма да го направя, но я  виждам и като собственик на галерия в бъдеще.

за работата, аз съм възпитавана, че пътя е учене, после по стълбичката нагоре, зор, и че това е  естествено заложен стремеж. нормално настоявах на това и тук известно време,  а  сега съм си 'качила' една лека програмка, някаква лайт версия за моя изтерзан от мисли хард-диск. и доколкото помня миналото, сега се чувствам по-добре.

# 23
  • София
Здравейте,извинявам се че така нахлувам в темата ви,но имам нужда от вашата помощ-може ли да ми кажете има ли в Италия Вит.Д за новородени и как точно се казва,под каква форма е-на капки,на хапчета и колко струва?В България в момента няма никакъв,а аз имам нужда за моето бебе и искам да поръчам на моя позната в Италия,но трябва да и кажа какво точно да търси.Много ви благодаря предварително Hug
На моят Марти давам витамин Д тук се казва ADISTEROLO Vit.A acetato+vit.D3.Аз давам на капки,ако искаш ще ти снимам кутията и ще ти покажа какво представлява.Ако те интересува цената тя е от 5 до 7,80 евро.

То4но.
а в България има без проблеми Вигантол (на смеШната цена от 2лв 15 ст), та не виждам при4ина, да се купува от 4ужбина. освен това, въпросът с приемането на вит. Д е спорен, така 4е съветвам да се консултира с педиатърката.

Благодаря ви Simple SmileВ момента в България няма нито Вигантол,нито Деавит ,от аптеките ни отговарят,че евентуално края на февруари-началото на март ще се появят отново.Педиатърката ни каза-трябва да давате,намерете си от чужбина ooooh!

# 24
извинявай за тъпия въпрос, но защо му е на бебето ти витамин Д?
той не се ли дава само ако нямаш контакт със слънчеви лъчи?
и друго - няма ли начин да го набавя, ако толкова трябва под някаква форма на капки примерно от рибено масло? ( помня, че едно време ни даваха като бяхме малки п/в рахит, но в детската градина, не на месец..)

# 25
  • в едно миланско село
Спомням си как един път обсъждахме с един човек някакви красоти там (ако си спомням добре, май обсъждахме колко е красива Катрин Зета-Джоунс Laughing). Аз в един момент казах нещо от сорта, че "абе, много ми е нормална". Отговорът беше: "ами то в нормалността няма нищо лошо всъщност".
Значи ей тази фраза ми едно от просветленията в живота и често, често ми се случва да си я повтарям. Че в нормалността няма нищо лошо.
Понеже наскоро гледах "Пощальонът" и ще го дам за пример - там поетът научи простия селянин какво е метафора, за да може да изразява по-добре идеите си и за да може да обясни едно такова чувство като любовта. Ясно, че метафората е мощно изразно средство и е езикът на изкуството. Но това преливане на метафора от метафора в метафора (както в картините, така и във филмчето го виждам) вече губи своето основние. Прекаленото задълбаване в "совите не са това, което са" затрива всякаква нормалност и от един момент нататък вече всичко губи смисъл.

Това за совите е от филма "Туин Пийкс" на Дейвид Линч. Понеже май вече си била извън Бг по това време, проверих, че на италиански изразът е "i gufi non sono quello che sembrano". Wink
Нямам нищо против да се изрзаяваш на каквито си езици искаш. Wink

о, ама аз съм абсолЮтно съгласна  Laughing
искам да кажа неЩо, ама ме мързи  Mr. Green

(тук бях да, но фразата я знам де  Laughing, но тук не влезе така в разговорния език)

Благодаря ви Simple SmileВ момента в България няма нито Вигантол,нито Деавит ,от аптеките ни отговарят,че евентуално края на февруари-началото на март ще се появят отново.Педиатърката ни каза-трябва да давате,намерете си от чужбина ooooh!

Shocked Shocked
съжалявам  Rolling Eyes
но все пак не бих се вманиа4авала, ако не го намеря  Peace

# 26
Научих нова дума от онези странните - имена на нещо/ или някой:)
Тамиджи.

# 27
  • Italia, Palermo
Лени, сега влизам и 4ета, ох, ама, 4е стрес си изживяла, ужас. Добре, 4е е минала сре6тата с клиентката ве4е. Тамиджи, не е ли Темза на италийски?

# 28
За витамин Д-то исках да кажа, че гледах снощните новини по БНТ, НЯМА витамин Д по аптеките, имало две фирми, които го набавяли - немска и българска; немската си изтеглила продукта заради проблем с пипетките ( Mr. Green), после майките опоскали българския и сега няма.

За Гъбка - не се стресирай. Най-важно е слънцето. Доказателство: синът ми е роден в Германия и там дават витамин Д до 3-годишна възраст! В Италия го спират около 6-тия месец, най-късно!!! В общия случай обаче след първата опаковка (която свършва за около 2 месеца) не дават повече. Повече разходки, дори в облачни дни. Педиатрите много често се презастраховат, защото те са отговорни.

Ау, и за Дали бих се почувствала добре, ако нещо се изкажех тука умно, ама ме мързи, пък и в момента нищо освен часовниците и високия слон не ми идва в ума. Часовниците ме кефят обаче, особено в четвърти курс ми бяха много значими... Пък нещо и за естетическото внушение би трябвало да мога да се изкажа, нали съм ги учила тия работи, ама за ваш късмет нищо не помня и няма да ви тормозя  Whistling.

МГ18, ти като нахалстваш, и ние намазваме покрай теб, питай питай!  Grinning

10с'с, няма ли начин да си направите някаква застраховка за бъдещи аналогични случаи, като този със сакото?

# 29
Разбира се, едно от първите неща, които проучвахме и искахме е да намерим застарховка, която да поема такива щети. Оказа, се че преди време е имало, но явно са плащали много и вече няма такива.

Днес гледах по Дискавъри един филм за Тамиджи, не можех да поврявам как наричат Темза. Звучи ми, като Фуджи.

Общи условия

Активация на акаунт