115та италианска тема

• 32 674
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
ФФР, много се радвам, че всичко е минало добре, сега се наслаждавай на глезенето и се възстановявай!
Миликс, честито на патерица на Вито, да е жив и здрав! Много сте сладки и тримата! А за съня - само детската градина ще я оправи, така че - пациенца! А и сега лятото я дръж повече на слънце, то също уморява. Вчера при нас беше страхотен ден, и моите юнаци ги държах горе на терасата 3-4 часа, наиграха се супер на слънцето, докато аз чистих барбекюто и после готвих, баща им беше на гмуркане. Нощес малкия спа мнооого добре, събуди се чак към 4, ходихме да пиша, после пак към 7, и пак си заспа, до към 8 и половина!
Честит рожден ден на Макдирокова, да е жива и здрава и много, много щастлива!
 newsm59  party023  bigdance2

# 541
  • Italia, Palermo
Честит рожден на адашката Дирокова  bouquet Много здраве, щастие, успехи Hug И да се връща и при нас в темата  bouquet  bouquet  bouquet
Деси, мерси за поздравленията Simple Smile

# 542
Извинявам се, че влизам в темата ви, но скоро ще пътуваме с детето и ми е притеснено, искам да съм подготвена за всичко.От "Нашите деца" ме насочиха към вашата тема и ще съм благодарна да ми помогнете.

Ще пътуваме за около седмица и аз ,разбира се ще взема всички обичайни и предполагаеми лекарства, които са  нужни.Но все  пак, ако ми потрябва нещо непредвидимо, искам да попитам- какви са приблизително цените на обичайните лекарства в аптеките-  против температура, повръщане, разстройство и др. подобни.Изисква ли се рецепта?Антибиотици/ за деца/как могат да се закупят?

# 543
за темепратура се дава такипирина, не е скъпо, цени не помня
за разстройство ферменти латти4и, те са малко по_скъпи
за по_сериозни неЩа отиваШ в бърза помоЩ или консулторио (детска консултация) или 4астен педиатър, обърни се към рецепцията на хотела за инфо
антибиотици без лекарска преценка и рецепта не се дават
в краен слу4ай хваЩате първия самолет и се прибирате...

ФРР, ти си спортна натура, бързо Ще се възsтановиШ, освен ако не реШиШ dа се поглезиШ малко Wink

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 15:43 от gioia.

# 544
Светкавица, детето болно ли е или питаш превантивно? Ако детето има заболяване, което предполага взимането (и съответно пренасянето през граница) на голямо количества лекарства, можеш да извадиш бележа от личния лекар, че тези лекарства са нужни по лекарско предписание в еди какви си дози за периода. Ако питаш като превантивна мярка - ако детето се разболее, ще получи помощ и лекарства във всеки един център на Бърза помощ (Pronto soccorso) към болниците. Важат европейските ви здравни карти. Антибиотик без лекарско предписание не се продава. Обичайното лекарство против температура е "такипирина" (tachipirina), т.е. парацетамол. Продава се свободно, без рецепта, не е скъпо, но не помня колко струваше. Другите лекарства, за които питаш, не ги знам.
Лек път.  bouquet

П.П. Писала съм едновременно с Джоя. Извинявам се за повторенията, които са се получили.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 11:16 от Barbabeau

# 545
Не, превантивно питам.В края на миналата година изкара двустранна пневмония и сега е много "кекав", както се казва.Последният месец два пъти се разболява, с температура.Казаха ми, че поне около 6 месеца ще е с отслабен имунитет, цяла зима му давам витамини, сиропи, но след  тази пневмония често боледува.

Затова се чудя, все един сироп антибиотичен му изписват и др- лекарства, които са приблизително едни и същи и добре се повлиява, дали да мъкна всичко от тук или да не се презапасявам

Благодаря за отговорите!

# 546
бих те посъветвала да си носиШ лекарствата, които си познаваШ и си ползваШ по принцип

# 547
Пак благодаря!  bouquetМай така ще направя, а ако има някакви неприятни изненади- на място ще решавам.

# 548
  • Italia
Neshto njama Kredor  newsm78

minavam za malko i vi 4erpja v dvijenie  (i  samo virtulano za da ne narusha ni4ia dieta i dusheven mir ), po slu4ai slu4aia,4e v4era stanah palnoletna ( 16 godini sa si seriozna i dostoina za uvajenie vazrast )  Twisted Evil
Blagodarja na tezi ot vas, koito se setiha za men  Heart Eyes

nadjavam se 4e vsi4ki ste all right   bouquet , mernah samo 4e ffr e reduce sled operazia : opravjai se burzo  Hug

# 549
  bouquetПърво искам да честитя на патерици рожденния ден на Мк Дирок  bouquet

Благодаря ви много момичета за подкрепата  bowuu Hug

Аз действително и неочаквано за мен,много бързо се възстановявам .Вече си върша почти всички домашни работи . И оценявам по друг начин малките неща в живота,на които даже не им обръщаме внимание,когато сме добре.. Mr. Green Например сутринта станах и си направих едно кафе,седнах си в любимия фотьол и си го пих с кеф ,на тишина и полумрак.. Hug Hug

реших да ви покажа тази снимка, това е изгледа от моя прозорец в болницата където бях. Grinning
Във пирамидата са лабораториите и ехографите.

Четох тези дни ,няколко страници по-напред говорите, какви известни личности познавате.

Да ви поразсмея малко,ще ви кажа ,че аз преди 10г. ,се запознах на една изложба в Милано с....Викторио Сгарби... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 550
 Привет и от мен Simple Smile)))

Честито На Отпразнувалите Simple Smile)))))))

Ффр, бързо възстановяване...и аз бих се възползвала от глезенето :Д ...за ходенето на доктор ще се постарая,....хич не съм редовна   Rolling Eyes  Vittorio Sgarbi  Joy Joy Joy няма да изказвам мнение  Laughing

Миликс, Маргето не ходи ли на детска?!

Светкавица, единствено мога да добавя,че единственото лекарство,което трябва под ръка е Парaцетамол...ако вдигне Т през нощта трябва да го имаш...не мисля,че е добра идея за Т през нощта да го тормозиш с прегледи Wink иначе всичко дрyго може да дочака сyтринта Wink

Crazy

# 551
Да ви поразсмея малко,ще ви кажа ,че аз преди 10г. ,се запознах на една изложба в Милано с....Викторио Сгарби... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Eeee, aз му симпатизирам, когато не зацикля прекалено. Laughing Разкажи!
Последно го гледах при Victoria Cabello (друга моя позната Laughing), където обясняваше, че го осъдили, понеже нарекъл някакъв "pezzo di me...". След тази случка решил, че вече ще обижда само на neanche. "Non sei neanche un pezzo di me..." Laughing Така технически не нарича с обидни думи.

Дирокче, още малко и ще имаш право да гласуваш, и кола да караш...
Честит! Всичко хубаво ти желая и много усмивки! Simple Smile

# 552
  • в едно миланско село

Eeee, aз му симпатизирам, когато не зацикля прекалено. Laughing Разкажи!
Последно го гледах при Victoria Cabello (друга моя позната Laughing), където обясняваше, че го осъдили, понеже нарекъл някакъв "pezzo di me...". След тази случка решил, че вече ще обижда само на neanche. "Non sei neanche un pezzo di me..." Laughing Така технически не нарича с обидни думи.

Дирокче, още малко и ще имаш право да гласуваш, и кола да караш...
Честит! Всичко хубаво ти желая и много усмивки! Simple Smile

въх, нидей, този несполу4лив псевдо_интелектуалец?  Shocked
всъЩност, помня, 4е навремето имах подобни симпатии и аз... плод на уважението към т.нар. "неуправляеми" и "свободомислеЩи" дървени философи, неЩо което времето показа, той не е  Confused

# 553
всъЩност, помня, 4е навремето имах подобни симпатии и аз... плод на уважението към т.нар. "неуправляеми" и "свободомислеЩи" дървени философи, неЩо което времето показа, той не е  Confused
Aми принципно знам, че ходи да се излага по разни риалити шоу, където се бие с Алесандра Мусолини и Платинет Crazy, но аз не ги гледам тези и лично не съм го виждала много, много в тази му светлина. Но имам едно наум, понеже знам за тези му изяви. Иначе съм го срещала в съвсем смислени предавания, да ти кажа. А когато ходих на изложбата на Модилиани в Галарате, имаше филм за Модилиани и филмът беше оформен от редуващи се части от записи на хора, които говорят за художника. Единият от говорещите беше Сгарби и говореше съвсем нормално, сериозно и дори интересно. Wink
Ти в кой момент се разочарова?

# 554
  • в едно миланско село
Aми принципно знам, че ходи да се излага по разни риалити шоу, където се бие с Алесандра Мусолини и Платинет Crazy, но аз не ги гледам тези и лично не съм го виждала много, много в тази му светлина. Но имам едно наум, понеже знам за тези му изяви. Иначе съм го срещала в съвсем смислени предавания, да ти кажа. А когато ходих на изложбата на Модилиани в Галарате, имаше филм за Модилиани и филмът беше оформен от редуващи се части от записи на хора, които говорят за художника. Единият от говорещите беше Сгарби и говореше съвсем нормално, сериозно и дори интересно. Wink
Ти в кой момент се разочарова?

ами в момента, в който т.нар. му култура (Щото, всъЩност, имах си хас цял живот да се занимаваШ с едно неЩо и да не го познаваШ?) не балансираШе ве4е липсата му на възпитание, мизогинията му (тъй ли е на български) и продава4еското му задно полукълбо.
към днеШен ден не ме дразни толкова липсата на информираност и незнанието, колкото интелектуалците на заплата, които Ще те убеждават в противоположни неЩа днес и утре, според зависи от заплаЩането.
прибавям и факта, 4е ЩеШе да е господин Никой в едно неуправлявано от медиите обЩество, което се кефи и приветства скандалджии (а все идеалисти4но вярвам, 4е културата е друго неЩо и по други канони се движи).

но, разбирам и твоята позиция, в цялата тази липса на култура, дори един Сгарби има с какво да изпъкне  Peace

Общи условия

Активация на акаунт