115та италианска тема

• 32 638
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Torino,IT
Здравейте и от мен Hug

Днес най накрая се почувства полъха на пролетта и при нас след 4 дневни нестихващи порои, едно слънчице грее, само за разходки.
При нас празника се чувства на 100 процента, вчера се разходихме зи центъра, карфица нямаше къде да падне, трикольори навсякъде, Моле Антонелиана със светещия трибагреник, заря, тълпи, 200 000 души по площадите на Торино на 16 срещу 17 март, двойници на Гарибалди и Виктор Емануел, рисунки с тебешир, вчера беше и първия ден на Чоколато' (ФФР тази година е до 3 април, имаш време на дойдеш), но вчера се беше извила една огромна опашка, и не влязохме, доколкото разбрах са направили от шоколад мини територия на Италия , Торино като първа столица, Рим, Флоренция, но като се прибера от София ще се пробваме пак да влезем да разбера какво точно.
Днес идва и Наполетано за два дни, и определено си е празнично тържествено в града.
Приятен уикенд на всички и ще пиша от София Hug Grinning

# 586
но все пак някаква принадлежност да се 4увства е полезна за психиката  Rolling Eyes
Защо?

хммм, приеми го като мое мнение, ама не ми се обяснява и пиШе много, става ли?

между другото, ако синът ти се интересува оЩе от томбини, има една много подходяЩа мостра : http://www.metroweb.it/index.php?option=com_content&task=vie … =20&Itemid=47

# 587
Привет!
Честит рожден ден на Жувка на патерица, да си жива и здрава, и много щастлива!
Честит праник вчера, и аз като ФФР 50/50  Laughing
Тук нямаше особени празвувания, и до обяд всички магазини работеха, а някои и следобяд.....
Валя, снощи и цяла нощ, и половината сутрин. Децата са вкъщи и е малка лудница, щото едновременно работим, боядисваме разни работи из къщи, и те помагат или се пречкат.....

# 588
но все пак някаква принадлежност да се 4увства е полезна за психиката  Rolling Eyes
Защо?

хммм, приеми го като мое мнение, ама не ми се обяснява и пиШе много, става ли?

между другото, ако синът ти се интересува оЩе от томбини, има една много подходяЩа мостра : http://www.metroweb.it/index.php?option=com_content&task=vie … =20&Itemid=47

Мина му този период, но на мен може и да ми е интересно. Blush Харесвам стрийт арт. Благодаря.  bouquet

Приемам мнението ти, разбира се, както и това, че не ти се пише. Simple Smile
Колкото до шегата ми със "сложната формула", имах предвид това, че живея на граница и не мога да определя за себе си дали живея повече в Италия или повече в Швейцария. От друга страна, никога не съм изпитвала силни национални чувства и, сменяйки държавите, в мен не се зародиха нови такива.
Изстрадалата ми психика снощи си поръча 2 малки книжки на Сгарби от Амазон. Laughing
Когато пристигнат, ще ви информирам.
Между другото, Джоя, откакто ни сигнализира тук, че са открили италиански сайт на Амазон, в голям разход ме вкара, ще знаеш. Обаче съм много доволна от сайта! Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 16:22 от Barbabeau

# 589
Здравейте от България.  Hug  bouquet

Тук съм от 16 март, присъствах на честванията на италианското посолство, в общи линии нищо особено -посланика поднесе венец в италианското военно гробище, които изобщо не знаех, че съществува.   Rolling Eyes
    Оказа се че е затворено за публичен достъп и на действително това го е съхранило и е много  чисто и подредено.  Там са погребани около 250 италиански войници и офицери , загинали  през периода 1915-1920 година . Те са попаднали в български плен на източния фронт . В по-голямата им част, причините за смъртта им са болестите и лошите санитарно-хигиенни условия за времето, а не са загинали по време на битка, затова и гробовете са поименни. На всеки паметник е гравирано “Загинал за родината”... За коя родина са отдавали живота си , човек би могъл само да се замисли  за безумието на войната.  Rolling Eyes
  Днес тези войници почиват на метри разстояние от бившите си врагове – само един  зид дели германското и британското военни гробища .  Rolling Eyes
   После имаше и прием в посолството, обаче по българската телевизия почти нямаше никакъв отзвук, на фона на земетресението в Япония и на войната в Либия новината за празника на Италия не е  от толкова голям медиен интерес. Confused

Имам още три дни, пълни с работни срещи  и се прибирам в четвъртъкPeace

Лек остатък от деня на всички и успешна нова седмица!  bouquet

# 590
  • UK
Здравейте, хич не съм редовна вече, но се отбивам сега, за да ви почерпя по случай помъдряването си:

...И да се похваля, че ми предложиха нов договор от Комисията до края на тази година, което за мен е най-големият подарък. Иначе в личен план е пълна скръб общо-взето, но чакам пролетта и се надявам, че ще изгрее слънце и там. След две седмици отивам за три дена в Италия и се радвам като малко дете.

# 591
Честито Льоли и всички други които съм пропуснала !!!!  bouquet
От здраве, късмет и любов да не се отървете !!! Hug  :bouquet
:

# 592
  • зад парка
Здравейте, момичета,

От време навреме, когато посещавам нов град в Италия, влизам във въшата тема и се консултирам с вас.
Моля ви, помагайте!

За първи път ще водя дъщеря ми в Италия - Рим.
Молбата ми е да ми препоръчате места , интересни за 6-7-годишни!
На първо място е зоопарка.

Благодаря ви предварително!

# 593
Льоли, честитo, да си жива и здрава и много, много щастлива! Много се радвам и за новината за работата, честито!
ИнаДот, а кога ще ходите в Рим? Ако е в по-топло време и след 2 април, ще е отворен http://www.zoomarine.it/, откога се каня да заведа и моите..... И предполагам, че ще й е интересно да види гроба на св. Кирил /ходи ли на училище, знае ли за създателите на българската азбука?/ в църквата Сан Клементе.

# 594
Льоли, честит рожден ден, не на патерици, ами на кокили направо, но все пак Simple Smile   bouquet

Мислех си, вече с попреминал срок на давност, по повод на италианската идентичност, че тя и на самите италианци им е малко объркана. Мъжът ми например твърди, че се чувства предимно барезе, и след това италианец. Вероятно и за много други е така, не знам доколко е валидно за всички. Та в този смисъл, освен базовата любов към кафето, пицата и пастата, не знам кое е характерно италианско. Вероятно и затова празнуват национални празници като Обединението на Италия по-вяло от нас (това по повод на забележката на Миликс и Майче Зайче). Е, освен в Торино, по обясними причини Wink. За тези от север, които евентуално не разбират намигането (наистина ми е трудно да разбера кои от меридионалните митове се знаят навсякъде) - тук пиемонтците се схващат като полу-завоеватели.
Кой ни е следващият празник, че се не свършиха!  Laughing

Оу, ами как кой - честита ви пролет на всички!!  babydust7

# 595
  • зад парка

ИнаДот, а кога ще ходите в Рим? Ако е в по-топло време и след 2 април, ще е отворен http://www.zoomarine.it/, откога се каня да заведа и моите..... И предполагам, че ще й е интересно да види гроба на св. Кирил /ходи ли на училище, знае ли за създателите на българската азбука?/ в църквата Сан Клементе.

dessita , благодаря!

Тези дни сме в Рим. Тръгваме преди 2-ри обаче.

# 596
Здравеите моми4ета и едно голямо БЛАГОДАРЯ  на вси4ки .....
Лиоли 4естито на патериции ..От тук нататък само успехи ти желая..
ФФР ,мила съжелявам 4е не съм била морална утеха.Надявам се вси4ко да е ОК.  bouquet

Главата ми пуши,постоянно съм в о4акване на новини от моито М..Добре 4е ми се обажда винаги когато може.Само да ви кажа,4е не това което казват по новините..Много по сериозно е.Незнам как ще се развият нещата,но аз ще си ходя за Великден..
Знаете ли ,4е Раианер откриват линия от 7 маи..Бергамо Пловдив.
Лек ден.

# 597
Здравеите моми4ета и едно голямо БЛАГОДАРЯ  на вси4ки .....
Лиоли 4естито на патериции ..От тук нататък само успехи ти желая..
ФФР ,мила съжелявам 4е не съм била морална утеха.Надявам се вси4ко да е ОК.  bouquet

Главата ми пуши,постоянно съм в о4акване на новини от моито М..Добре 4е ми се обажда винаги когато може.Само да ви кажа,4е не това което казват по новините..Много по сериозно е.Незнам как ще се развият нещата,но аз ще си ходя за Великден..
Знаете ли ,4е Раианер откриват линия от 7 маи..Бергамо Пловдив.
Лек ден.
Колко сериозно и къде е това ?

# 598
  • Italia, Palermo
Здравейте  bouquet
Блазе им на пловдив4аните и хората от района за полетът, макар райънеър и някои други компании да  не позволяват ве4е пове4е от 5 кила ръ4ен и всеки такъв багаж го пла6та6 над една бройка, килата на куфарите да били малко..., ама голяма работа, и аз да имах Палермо_ Варна или Русе и гола 6тях да се ка4вам на всеки 4_5 месеца хахахах
Миленка, като 4етем тук преса, из нета и про4ие Италия е в трудна позиция, с тия финансови връзки с Либия. Дефакто е изневерила на Кадафи, но е вързана и с НАТО и с тия бази няма как да не се бе навряла между 6амарите. Франция се 4удим с Вито за6то така напира и какво ги мъ4и 4е рипват на нож.... КАдафи има огромни авоари в Уникредит, Тамоил е негова.... инвестиции италийски там, та не се знае накрая в какво катастрофално положение може да изпаднем тук.

# 599
AUGURI   bouquet  bouquet  bouquet  на рождениците тия дни   bouquet  bouquet  bouquet

Inadot, iL MUSEO DEI BIMBI http://www.mdbr.it/ , http://www.rome.info/ ,moje bi i tova http://www.romeopentour.it/  Peace lunapark-ove http://www.google.it/#hl=it&biw=1102&bih=575&q=luna+ … =2ccaa43bc12c2385 Wink

Общи условия

Активация на акаунт