115та италианска тема

• 32 590
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
П.П. На вас как ви се отразява липсата на сън?! Питам от научно любопитство; вече няколко дни децата ме вдигат в 05.30 и днес вече светът ми е като с размазани контури, малко като часовниците на Дали, в смисъл, че уж всичко си е както винаги, а после някак леко се завърта и измества. Имам предвид, че контролът върху възприятието на факти и събития явно не работи на обичйните мощности. Някой да знае за какво говоря?

моят син става винаги в 6 _ 6.30, понякога (рядко) го е откарвал до 7, а до 8 се броят на пръстите на едната ръка
имал е дълги периоди на 5 дори и на 4.30
не спи следобед
свиква се  Peace

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 14:34 от gioia.

# 646
  • в едно миланско село

моят син става винаги в 6 _ 6.30, понякога (рядко) го е откарвал до 7, а до 8 се броят на пръстите на едната ръка
не спи следобед
свиква се  Peace

много рано, бря  Shocked
а в колко си ляга?  Rolling Eyes

# 647
П.П. На вас как ви се отразява липсата на сън?! Питам от научно любопитство; вече няколко дни децата ме вдигат в 05.30 и днес вече светът ми е като с размазани контури, малко като часовниците на Дали, в смисъл, че уж всичко си е както винаги, а после някак леко се завърта и измества. Имам предвид, че контролът върху възприятието на факти и събития явно не работи на обичйните мощности. Някой да знае за какво говоря?

Нямам подобен опит. Синът ми си спи по цяла нощ, откакто навърши 10 дни. Сутрин не обичаше да става рано, но покрай режима на ставане за детската градина сега събота и неделя се буди не по-късно от 8.30.
В резултат, както писах скоро, следобедният сън отпадна още около втората година и също така мисля, че здравият му сън като бебе беше фактор да нямам кърма и да ми спре за 30-40 дни след раждането. Peace
С татко му се радваме на хубава кожа Laughing (както се казва тук в Италия)

# 648

не спи следобед
свиква се  Peace

много рано, бря  Shocked

8.30 _ 9.00 когато е гроги от градината, ако е ваканция по_късно
свиква се, не е проблем, даже ве4е и аз не мога да спя до по_късно

# 649
  • в едно миланско село

не спи следобед
свиква се  Peace

много рано, бря  Shocked

мойте, когато оЩе имаха някакъв режим, беШе между 9.30/10.00  Rolling Eyes
хи4 не знам дали бих свикнала, аз съм ноЩна птица и сутрин предопо4итам да поспивам (напоследък събота и неделя се излЮпвам по4ти по обяд и то от срам, ина4е бих продължила  Mr. Green)
въобЩе, на мен липсата на сън много зле ми действа  Rolling Eyes

# 650
свиква се  Peace

Джоя, а за колко време, че аз вече две години и половина никак не мога да свикна!?

Барбабо, честна дума, не е човешко да ми причиняваш това издевателство!  Laughing  #Cussing out

Фейам,  Hug Tired... Аз до температура не съм стигала, само ми е прилошавало от ниско кръвно след безсънни нощи + ранни ставания.

# 651
Джоя, а за колко време, че аз вече две години и половина никак не мога да свикна!?

ми не знам, аз никога не съм била от поспаливите, през седмицата винаги съм ставала рано, уикенда макс.  8.30 _ 9.00  никога не ми се е слу4вало да спя до обяд, дори и след дискотека примерно
освен това аз съм само с едно дете и умората е по_малка

таткото не може ли да те замести малко?

# 652
Тралала, казах го във връзка с това, че ти си кърмиш децата дълго време и, до колкото съм уловила от постовете ти, държиш на това. Един вид, не може да се има всичко наведнъж. Simple Smile

Поздравявам ви с балконските си мускари. Скоро и кленчето ще се разлисти, то е с червени листа.

# 653
та тази пролет е много красива между другото, за няколко дена нацъфтяха дървета, храсти, разкоШно е...
В духа на времената да ти кажа, че моите родители са ми разказвали как след Чернобил нацъфтяли едни нереално огромни маргарити и как им се радвали ... Laughing
Аз нямам лични спомени от маргаритите.
Аз не помня маргаритите, но помня марулите - едни такива огромни, страхотни.... Що марули наизядох, нали съм тревопасно....
Сега не ми пука особено за радиационни облаци - все си мисля, че сме доста далеч за някаква сериозна опасност от повишена радиация.
Тралала, моят малкият става по цяла нощ,  ходи насам-натам, или плаче насън, та аз съм от 2 години и половина хронично недоспала - свиква се, какво да ти кажа..... Нямам времето и правото да се оплаквам. За това сутрин, когато излизат мъжа ми и големия за училище, аз не се и мърдам от леглото - наваксвам, или поне се опитвам. Ставам насила към 8,15 да оправям малкия за градина. Той пък, като не спи като хората нощем, сутрин се пъха при мен в леглото и заспива, та ми е трудно да го събудя напоследък.

# 654
Между другото, Джоя, откакто ни сигнализира тук, че са открили италиански сайт на Амазон, в голям разход ме вкара, ще знаеш. Обаче съм много доволна от сайта! Simple Smile

за да си из4истя донякъде този "грях" ето и неЩо гратис (е може и да го знеШ, де)

www.gutenberg.org

току Що тайни4ко си принтнах едно книжле  Embarassed

# 655
тралала, за отпадъците - ами карат ги зад Урал някъде, виждала съм снимки, че дори не ги погребват, а така си ги складират да ги валят дъждовете. Май има някакво правило, че всеки, който бълва такива отпадъци, трябва и да си ги складира, но май не се спазва.

Един въпрос кулинарен - смятате ли, че италианската кухня не се готви по рецепта? Даваха снощи ( пак по бтв) някакво шоу Лорд оф дъ шефс:)), където готвят и вчера темата беше италианска кухня. Едната 'шефка' каза че италианската кухня била такава, че не се готви по рецепта, а само със страст и усет към вкусовете. Аз не съм много съгласна, защото ми се струва, че класическата италианска кухня е доста строга откъм съставки и рецепти, но пък журито казаха, че веднага си личало кое е по 'италиански', т.е със страст сготвено, демек италианска кухня....

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 20:50 от 10 c's

# 656
Барбабо, вярно е, че си държа на кърменето (без преди две и половина години дори и да съм подозирала, че така ще се окаже), но наскоро реших да взема контрола в свои ръце и спряхме нощните кърмения. В резултат спят по цяла нощ, наистина (с малки изключения), но пък се будят в 05.30. Това е точно на развиделяване, значи, щом първият лъч на зората мине през прозореца, Матео се буди, а след още 15 минути и Мила, която спи в нашата, по-тъмна стая.
Правила съм опити да затварям капаци, щори, пердета, ей, все едно го подушват тоя изгрев.

Джоя, то и аз никак не съм от поспаливите, но ми се ще да мога да изкарам деня без да са ми криви всички, които подозирам, че са спали непробудно и са станали блажено в 6.30!
Пък и съм станала по-нервна от преди, можете да питате майка ми за потвърждение Wink))

А от таткото нямам оплаквания, помага здраво, но има много работа напоследък (клонящо към винаги).

Накратко, така като описвам подробности, ситуацията ми се струва повече от обичайна като за хора в нашето положение; което не ми пречи да съм все уморена. Барбабо, за съжаление са прави италианците - зле се отразява на кожата  Laughing
Хубава снимка!  Peace

10 c's , в това жури има ли италианци? И според мен италианската кухня е много ревнива към точността на рецептите, и две съседни села могат да се избият за това, дали в някоя манджа се слага и розмарин примерно, или не се слага.

# 657
за спането да ви кажа, т.е оплача, че аз спя следобяд, като малките деца... сутрин съм на работа към 7, вечер лягам по нощите и като обядвам и ми се доспива... обаче откакто спретнах този режимчик да спя час и нещо следобяд, доста съм напълняла. Стопила съм отслабнатото при докторката по-миналата година за нула време.. Според мен това е причината, защото храненето не съм променила. Confused И всеки ден си казвам, че трябва да преодолея това нещо и в повечето случаи не успявам....
Мъжът ми казва някакви витамини да пия,  но не знам какви, или интегратори, да ме държат по-бодра. Лошото е, че следобяд не се чувствам добре от това спане, напротив, като зашеметена съм поне до 5ч...

тралала
, това шоу е български вариант на световно такова и журито са българи , но не знам точно какви предполагам добри готвачи. И вчера попаднах точно на 'италианска кухня'. Не искам да ви казвам как говорят тези готвачи, какви акценти, какъв насилен 'професионален език',.. както каза една приятелка IQто ми падна в пропастта от това предаване:)

( и много държат на някакви понятия, да вкарват, като 'фенел'.. "Сложих фенела".. еди къде си"))) Всичките им рецепти италиански бяха със сметана и синьо сирене, едната мацка хвърли и тиквени семки за разкош явно...
мъжкия отбор правиха ньоки ( аз никога не съм яла) като започнаха с варене, а в тяхната група има един сърбин/или македонец.. не съм сигурна но е със субтитри той, и накрая, като се провалиха каза 'ама вие къде сте виждали картофи за ньоки да се варят".... и тн. Изобщо по импровизации са готови да отворят италиански ресторант  Grinning

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 17:19 от 10 c's

# 658

тралала
, това шоу е български вариант на световно такова и журито са българи , но не знам точно какви предполагам добри готвачи. И вчера попаднах точно на 'италианска кухня'. Не искам да ви казвам как говорят тези готвачи, какви акценти, какъв насилен 'професионален език',.. както каза една приятелка IQто ми падна в пропастта от това предаване:)

( и много държат на някакви понятия, да вкарват, като 'фенел'.. "Сложих фенела".. еди къде си"))) Всичките им рецепти италиански бяха със сметана и синьо сирене, едната мацка хвърли и тиквени семки за разкош явно...
мъжкия отбор правиха ньоки ( аз никога не съм яла) като започнаха с варене, а в тяхната група има един сърбин/или македонец.. не съм сигурна но е със субтитри той, и накрая, като се провалиха каза 'ама вие къде сте виждали картофи за ньоки да се варят".... и тн. Изобщо по импровизации са готови да отворят италиански ресторант  Grinning
Аууу УжасТ . Confused
Само като чух , че Слави му е продуцент на това шоу и направо ме отказаха да го гледа.
Евтино и доста повърхностно направено.
Сега и като чета колко са компетентни тези пишман готвачи и съвсем ме отказа да го гледам. #Crazy Sick Tired ooooh!

# 659

Тук ньоки се ядат. До колкото помня домашните рецепти, картофите действително се варят. Лесно може да се провери.

Джоя, чувала съм, но никога не съм разглеждала подробно. Ще разгледам.
А книжките на Сгарби ми дойдоха:))))))). Едната вече прочетох, другата отчасти. Нормални, нищо изключително, но все пак смислени и интересни. Но те са прекалено малки, все още не са ми достатъчни, за да се застъпя с твърдост що за птица е той. Wink

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 17:59 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт