Парфюмни размисли и страсти - 93

• 33 900
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • Там, където ме обичат
Хит цена 22 лв:  Shocked

http://www.facepazar.com/

има всичко и Womanity!  ooooh! ooooh!
Е кога толкова бързо успяха ?  #2gunfire
Moмичета, едп или едт 100 мл за 22лв. не е ли малко съмнително newsm78. Някой поръчвал ли е от тук?

# 61
Хит цена 22 лв:  Shocked

http://www.facepazar.com/

има всичко и Womanity!  ooooh! ooooh!
Е кога толкова бързо успяха ?  #2gunfire
Moмичета, едп или едт 100 мл за 22лв. не е ли малко съмнително newsm78. Някой поръчвал ли е от тук?
ShockedТи шегуваш ли се ,или наистина не схвана иронията ?

# 62
  • София
Привет вече и от мен, виждам, че сте напреднали доста по темата, аз също ще си водя записки - от едната страна на тефтера "да", от другата "не"  Crazy Харесвам гурме нотки в парфюмите, но ми е много важно да са комбинирани и композирани с още нещо, иначе в чист вид са ми  скучни и прекалено очевадни. Например - Хот Кутюр - прекрасни малини, но с добра доза пипер, Аметист Лалик - много сочен касис, но подплатен с ветивер, Ейнджъл - шоколад, добре, но с фантастично пачули към него. Парфюми тип плодова салата не обичам, при тях някак нещата се плъзгат по повърхността и не успяват да ме заинтригуват. Сладолед - не, кафе - също не, канела пък да не видя  Crazy е, освен ако някой не успее да я скрие и маскира под нещо друго, ама трябва доста да е маскирана. Цитруси много обичам, но не знам дали да ги причислявам към гурме-съставките, понеже присъстват във връхчето на всеки аромат, без да го определят като гурме. Конфитюри и мармалади - да, но пак с уговорката, че към тях трябва да има нещо дървесно-горчивичко или пиперено.

Аз днес минах през The Circle и най-напред искам да споделя с вас удовлетворението, което ми носи всеки път обслужването на консултанта им (аз съм си го харесала още когато беше в Локситан на Витошка) - безкрайно компетентен, интелигентен, приятен човек, малките сладки кифлички от други магазини трябва да ги пращат служебно на посещение и обучение там  Mr. Green . Първо да отчета на Аризона, че Patchouli Patch на Л Артизан го няма в наличност в момента, но ще бъде зареден скоро. Цената му за 50 мл е 127 лв, по-малки разфасовки няма. Впечатлих се от Dzongkha и Nuit de Tubereuse L'Artisan, за пореден път си доставих удоволствие с L'Air de Rien Miller Harris и Piment Brulant L'Artisan и открих нещо много приятно и различно - Ellenisia на Penhaligon's http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Ellenisia-4554.html - цветна нежност, с препратка към онези марсилски сапуни ръчна изработка от естествени съставки (сапун в никакъв случай да не се разбира като алдехид). Сега, поглеждайки във Фрагрантика, установявам, че имало и тубероза в него, а аз изобщо не я усетих. Натали, в Цветния воал туберозата е не изтървана половин щипка, а цялото шише са го изтървали в казана с туберозата, преди да го запечатат и то се е доляло догоре  Mr. Green Жив подвиг е от твоя страна да посегнеш към него. Ако имаш възможност, замени го за едп.

# 63

сайт с ментаци, при това от евтините  Peace

# 64
Какво ще кажете да рискувам ли с един Mauboussin  на сляпо или да си седя на д*то newsm78 като се има предвид,че мразя Ангела,пък четох едни мнения Rolling Eyes дали ще ми хареса Thinking

# 65
  • Германия
Натали, в Цветния воал туберозата е не изтървана половин щипка, а цялото шише са го изтървали в казана с туберозата, преди да го запечатат и то се е доляло догоре  Mr. Green Жив подвиг е от твоя страна да посегнеш към него. Ако имаш възможност, замени го за едп.

Сравнявайки го с Лулу на Кашарел, с Класическата Отрова на Диор, с едноименната Каролина Херера, Цветният воал е невинно ТУБЕРОЗНО ангелче за мен. Не знам дали ТУБЕРОЗАТА е съсредоточена основно във връхните нотки и излита бързо, или пък просто е качествено рафинирана, но е факт, че не ме простира на земята. Усещам я много по-скъпо обработена дори от Knowing на Estee Lauder. Дори при това положение обаче, не е за мен. Прави ми огромно впечатление бързия й преход в Цветния воал, впечатлена съм от обрата в развитието. Остават почти моментално след нанасяне само белите цветя и спирам да усещам ТУБЕРОЗАТА.

ПП След като се запознах с Бялото пачули на Том Форд, очаквах по аналогия по-добра трайност в негов парфюм. Цветният воал при мен е определено нетраен.

ПП 2 Годесче, разбирам напълно терзанията ти. Откакто Мимс Златоустата го описва и аз го мисля. Нямаш ли път към Варна да го пробваш при нея поне. При мен такава опция е изключена, няма го в местното павилионче. Трябва да скоча до съседния по-голям град.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 20:31 от Натали Никол

# 66
  • Германия
Имам следното питане: Брандът Том Форд нишов ли се води официално, или не.  Въпросът може да изглежда незначителен или неграмотен, обаче чета полемики по въпроса и не знам какво да мисля. С толкова преливаща информация в мрежата, вече не знам на кое да вярвам. За мен имаше съвсем прост ориентир - базата данни в Lucky Scent. Обаче чета и други мнения..

# 67
  • Германия
Благодаря, Дилянка. И аз лансирах подобно мнение, обаче ме разпнаха. Всъщност аз писах, че за мен не е мейнстрийм, след като не се предлага официално в парфюмериите, но не и нишов такъв. Местната публика го предпочита чисто нишов, обаче.

ПП Аз благодарих, ама Дилянка се саморедактира.

# 68
  • София
Благодаря, Дилянка. И аз лансирах подобно мнение, обаче ме разпнаха. Всъщност аз писах, че за мен не е мейнстрийм, след като не се предлага официално в парфюмериите, но не и нишов такъв. Местната публика го предпочита чисто нишов, обаче.

ПП Аз благодарих, ама Дилянка се саморедактира.

Ми разгледах му парфюмите по-подробно и затова се редактирах.
Май тия Прайвит Бленд и Уайт Мъск са някакви опити за нишови.
Но както знаем много марки са така - имат и комерсиални, имат и нишови.

# 69
Ексклузивната му линия е ниш със сигурност. Peace

# 70
  • Варна
Какво ще кажете да рискувам ли с един Mauboussin  на сляпо или да си седя на д*то newsm78 като се има предвид,че мразя Ангела,пък четох едни мнения Rolling Eyes дали ще ми хареса Thinking

Недей.

# 71
  • Германия
Мерси на Денс, Дилянка! Hug За Бялото пачули дебатирахме. Нямах представа, че част от бранда може да е тако, а пък друга вако. По тази логика частните колекции /на Ести Лаудър, напр./ и те ли се окачествяват като нишови.

# 72
Атти, перфектна както винаги.  Hug

Гурме, гурме... Rolling Eyes newsm78 Не съм особен почитател. И все пак: кафе и смокини приветствам. Всичко останало не, освен ако не е умело вплетено в комбинацията, както казва Ета.   bouquet

Почти нямам гурмета в колекцията. Органза Индисънс и Сенсуелната Хипнотична отрова са най-близо до тази категория.

Типичните ванилии, сиропирани тригуни или сметаново-тортени аромати не харесвам.
И все пак, изключения има - след като нахвалихте Л на Лолита я тествах и много я харесах. Наистина е като коледна меденка, но в нея има нещо конячено - мирише на бейлис и това някак ме спечели. Бих си взела една 30-ка най-много, защото мисля, че бързо би ми досадил.

Днес разхождам Black Orchid Voile de Fleur Tom Ford. Белоцветен и ТУБЕРОЗЕН. Половин щипка някой е изтървал вътре,  но е там, усещам я прокл............ата. Не ми докарва симтоми за хоспитализация, обаче и трудно ще се харесаме. Може ли някой за ен-ти път да ми обясни по-бавно и членоразделно /злоупотребих със шамапнаско снощи/, разликата с Black Orchid ЕДП, понеже имам възможност да заменя. И това, което най-много ме вълнува всъщност, е дали има следи от ТУБЕРОЗА и в ЕДП.

Наталка, Цветният воал го усещам точно като теб. Тубероза и други задушливи цветя. Няма нищо общо с Орхидеята ЕДП, която обожавам. Разменяй смело. Ако още не си разменила.

Кой каза Бялото пачули? Вчера се запознах с него. Прекрасно е. Искам го. Невероятна класа - студена шипрова роза. Мислех, че подобни аромати не ме обичат хич, но този ми пасна чудесно.

# 73
Какво ще кажете да рискувам ли с един Mauboussin  на сляпо или да си седя на д*то newsm78 като се има предвид,че мразя Ангела,пък четох едни мнения Rolling Eyes дали ще ми хареса Thinking

Недей.
Подкрепям. Peace

Мерси на Денс, Дилянка! Hug За Бялото пачули дебатирахме. Нямах представа, че част от бранда може да е тако, а пък друга вако. По тази логика частните колекции /на Ести Лаудър, напр./ и те ли се окачествяват като нишови.
То може и другата част да си е ниш и аз съм чела спорове за това. Така и не ми стана ясно, но какво значение има всъщност?

# 74
  • София

Ей, какви неща откривам днес заради Натали!
Ести Лаудър частна колекция...
Не знам, това е по-скоро като Ексклузивите на Шанел. А те нишови ли са?
Ох, какво определя нишовите всъщност? Цена, рядкост, по-моно аромати?
Нещо нато сингъл малц уискито или като гаражните вина?

Общи условия

Активация на акаунт