Разделно хранене 46

• 36 188
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ясно-плодовете отделно! Тенкс!

ЗАКУСКАТА ТИ Е РАЗДЕЛНА - МОЖЕШ КИСЕЛО МЛЯКО+ЯБЪЛКА+СТАФИДИ+КАНЕЛКА

Ох, това е супер  Grinning

# 601
  • София
Галина - Честит имен ден! Много здраве, щастие и късмет  bouquet. Само с хубаво да го споменават Peace.

# 602
Галина
Честит имен ден и от мен   bouquet

Алексче сладуранки - калпазанки сте вие  Hug Много ви се радвам ей сега като ви видях снимките  Joy

# 603
  • София ж.к. Надежда 1
Хайде и аз да се отчета за вчера:)
з-няма
о-1 пак. готови спагети (60гр.) без прахчето от плика в тях.А, им добавих малко заквасена сметана.Станаха супер:)
в-едно кисело мляко разредено с 1 л. вода.Изпито за около 30 мин. и това ми беше вечерята.
Днес менюто е:
з-няма
о-леща
в-пак ще е кис. мляко+вода за да може да се заситя.Тук да питам-нали е позволено млякото да се разреди с вода?
Другото ми питане се отнася за закуската.По принцип не закусвам и кафе не обичам.Обичам обаче мляко с малко нес и мед.Но от както съм на РХ не го пия.Та въпроса ми е сутрин на закуска може ли да пия тази комбинация и ако може колко часа след нея да не ям нищо?

# 604
Благодаря за пожеланията.
Ето и почерпката.

# 605
  • София
Галина, честит празник!

И аз се чувствам доста добре от няколко дни насам. При мен в последно време съвпаднаха няколко неща, всички в подкрепа на здравето: на 1-ви март започнах да пия едни тибетски капки с чесън, на 5-ти започнах упражнения - петимата тибетци и на 7-ми започнах разделното. Наистина се чувствам страхотно.
Все още обаче си нямам вяра и се чудя кога ли ще налетя да направя някой зулум в кухнята! Ако ще го правя, ще гледам поне да е разделен. Например след целия спор за киселото мляко с плодовете, докато ви четох, така ми се приядоха, че си спретнах набързо една следобедна закуска Simple Smile

# 606
Тук да питам-нали е позволено млякото да се разреди с вода?
Другото ми питане се отнася за закуската.По принцип не закусвам и кафе не обичам.Обичам обаче мляко с малко нес и мед.Но от както съм на РХ не го пия.Та въпроса ми е сутрин на закуска може ли да пия тази комбинация и ако може колко часа след нея да не ям нищо?

Петя абсолютно можеш да разреждаш киселото мляко с вода, дори можеш да добавиш краставичка или зелена салата. Понякога аз хапвам зелена салата с пресен лук и кисело мляко в което слагам малко чесън и босилек нарязан на ситно, което си правя на песто  Peace По принцип за сутрешното кафе аз знам че то трябва да се пие чисто, но аз го пия с лъжичка мед и ми действа страхотно на стомаха. чакам час, час и половина пия вода и тогава си ям сушените плодове. Ако го обичаш така кафето и не ти подува стомаха и ти действа добре си го пий изчакай час-два и хапни плод. Мисля няма проблем.
Нали знаеш твоя организъм най-добре може да прецени кое е добре и кое не. Според мен обаче и на мен прясно мляко с мед ми действа окръглящо, да не кажа дебелиращо  hahaha

Съмър спор милинка по отношение на киселото мляко с плодовете НЯМА.  Joy Фактите са ясни. bowuu Авторите и теориите много Peace За мен киселото мляко се комбинира с плод или захари  Peace И в повечето книги и според повечето автори то се комбинира точно така. НО има голямо НО ако на някой тази комбинация не му действа добре, то по-добре е да се избягва  Peace Затова казах, че е много индивидуално и всеки трябва да прецени кое, как да комбинира и къде може да си позволи, дори малки отклонения от правилата, НО само ако се чувстваме добре от тях Peace В този случай според РХ тази комбинация е перфектна, особено ако човек има болен стомах и не може да яде плодовете на гладно Peace Flutter

# 607
Галинче честит имен ден ! Hug

Бъди жива и здрава!

# 608
  • TX

Галина 74
честит имен ден, със здраве си носи името, а нека то ти носи късмет, сполука и пари за всичко останало!  bouquet
Галина, честит празник!

И аз се чувствам доста добре от няколко дни насам. При мен в последно време съвпаднаха няколко неща, всички в подкрепа на здравето: на 1-ви март започнах да пия едни тибетски капки с чесън, на 5-ти започнах упражнения - петимата тибетци и на 7-ми започнах разделното. Наистина се чувствам страхотно.
Все още обаче си нямам вяра и се чудя кога ли ще налетя да направя някой зулум в кухнята! Ако ще го правя, ще гледам поне да е разделен. Например след целия спор за киселото мляко с плодовете, докато ви четох, така ми се приядоха, че си спретнах набързо една следобедна закуска Simple Smile
искаш ли тибетска  гъба да ти пратя да си правиш кефир, моята много се дели и имам много

# 609
Аз също имам тибетска гъба и я пия!
Галинче страшна почерпка,но си я оставям за закуска!!! ooooh!
Аз пия капсули с масло от чесън-на Royal Sales -RSI и съм доволна от тях то е добавка.

# 610
  • София
Murka, още не искам от гъбата, защото съм се захванала с няколко неща и без друго. Ще ги крепя тях първо, пък после може. Благодаря!

# 611
Момичета, който е със слабо разделно сърце, моля да не гледа! Днес дебютирах в месенето и печенето на козунак и стана СТРА-ХО-ТЕН! Направо като за първи път аз самата не мога да повярвам колко добре стана тази капризна, божествена вкусотия!

Хайде, сега отивам да го горя във фитнеса, че миксът от тесто, захар, 6 яйца, мляко и после кис. мляко при консумацията е всичко друго, но не и разделно!!  hahaha Joy Лека ви!  Hug

ПС, а сетих се да кажа много тенкс на НЕЛИНЦЕТО за разбора на храните кое с какво. КАто те прочетох направо си припомних, че и аз третирам царевицата като ориз и грах и НЕ ги смесвам помежду им. Но моля припомнете ми като на начинаещ ТОЧНО кои спадаха към зърнените култури и с какво можеха да се комбинират. ОРИЗ, ГРАХ, ЦАРЕВИЦА? Май можеха само с мазнини и зеленчуци.  newsm78 Замислям се и питам, защото и от табличките не мога да си припомня. Там има разделение "зееленчуци, богати на скорбяла" в раздел "скорбяла" и "зърнени храни", сложени към "белтъчини". (има предвид бялата таблица) Тотално се обърках!   newsm78 #Crazy

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 19:36 от Бърборанка

# 612
Галина 74 ,  Hug Честит Имен ден ! Бъди здрава и много щастлива !  bouquet

# 613
  • София
ПС, а сетих се да кажа много тенкс на НЕЛИНЦЕТО за разбора на храните кое с какво. КАто те прочетох направо си припомних, че и аз третирам царевицата като ориз и грах и НЕ ги смесвам помежду им. Но моля припомнете ми като на начинаещ ТОЧНО кои спадаха към зърнените култури и с какво можеха да се комбинират. ОРИЗ, ГРАХ, ЦАРЕВИЦА? Май можеха само с мазнини и зеленчуци.  newsm78 Замислям се и питам, защото и от табличките не мога да си припомня. Там има разделение "зеленчуци, богати на скорбяла" в раздел "скорбяла" и "зърнени храни", сложени към "белтъчини". (има предвид бялата таблица) Тотално се обърках!   newsm78 #Crazy това е така защото имат висок процент белтъчини в тях, но като цяло спадат към въглехидратите според мен Simple Smile И в крайна сметка не трябва да се вманиачаваме в някакви такива подробности аз го приемам за факт или по моя автор:скорбялни зеленчуци: картофи, грах; скорбялни бобови(варива): бакла зряла, боб зрял, леща, нахут, соя (брашно); скорбялни зърнени: пшеница за варене (брашно, пълнозърнесто брашно), царевица(брашно), грис от пшеница, ръжено брашно, ориз, овес (ядки), ечемик, просо..
въглехидратно-белтъчно, растителни храни, ядки, семена: бадеми, кашу, кестени, лешници,орехи, слънчоглед, сусам, тиквени семки, фъстъци...
или зърнените храни, хляб, картофи(грах) се съчетават с мазнини, маслини, безнишестени зеленчуци..
варивата: безн. зеленчуци, растителни мазнини,маслини...
изчезвам за няколко дни от тука  Whistling

# 614
Здравейте момичета. Включвам се и аз към вашия форум.От известно време съм на РХ. Имам да свалям някакви си 33 килограма.   Laughing Освен това  аз също съм болна от Хашимото  Peace
Ето и моите хранения за деня:
з-2 препечени филии  с масло,
о-3 кюфтета + 1/2 краставица + лютеница
сз-филия с лютеница
в-кофичка кисело мляко
Вечерята ми е в 18.След това - само вода .За деня-около 3 литра вода.
Лека вечер на всички,до утре  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт