Разделно хранене 46

• 36 218
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
  • София (Възраждане)
Момичета, като начинаеща съвсем се обърках, от няколкото източници които ползвах, киселото мляко може да се комбинира със сладки и сушени плодове, тук изрично се коментира че не може, според кой източник е забранено? #Crazy

# 631
ми то и аз като начинаеща незнам точно,ама се изказах,водена от таблицата и калкулатора....обаче трябва да призная,че аргументите на Бърборанка и Кукурича са железни и има логика в тях

ех,аз пък тъкмо си купих стафиди,да му се не види....

# 632
Здравейте:)
За кис. мляко аз го ям чисто, на таратор,със зелена салата или с лъжица мед.С плодове не съм го смесвала, но ако може да се яде с малко бананче щеше да е страхотно Crazy
Ами щом го ядеш с мед, значи по тази логика, може да го ядеш и с банан, защото той е богат на захари.
Знаете ли защо се получава така? Просто по- вещите в РХ, са поразпасали коланчетата, достигнали са желаното тегло и просто го поддържат, а ние новите искаме да свалим килца. Влизаме в темата, за да отслабнем, за мен това още е диета, още не е начин на живот, искам да сваля, за да се мотивирам. Устроена съм така, да търся логиката, в спора се ражда истината нали? Та за прословутата закуска. За мен логиката, е че организма, починал от съня се зарежда с енергия и точно затова понякога си лягаме гладни и ставаме сити и можем да не ядем до обед. Тогава е златния момент да изпием чаша фреш или да изядем 1 плод, защото задействаме метаболизма, но и започваме да черпим от мастните депа, защото не предлагаме белтък или въглехидрат. Ако ядем тази богата и засищаща закуска, евентуално пак ще има резултат, но той ще е много по- малък и след доста време.Зависи кой какво иска и кой за колко време го иска. Знам, че Еверест не се изкачва тичайки, но кой не иска да види по- бързичък резултат, за да се мотивира. Затова аз препоръчвам, който иска да задържа, да ги гледа таблиците, но тези които искат да свалят (особено3-5кг.понеже по-малко, по- трудно)да търсят логиката. Да са наясно кои са основните групи и да търсят състава на храните, да не смесват основните групи и така да намират истината. Към авторката на въпроса.Не съм наясно дали искаш да свалиш малко или много кг., дали спортуваш и тн., но не  със закуски мляко с мед, млеко със стафиди, мляко със захар се сваля. Затова си позволих да ти дам съвет.Особено както ден през ден сме "режимни" с някоя ракийка и туршийка... Crazy
Разбирам, че вижданията ми по въпроса се различават доста с тези на ветеранките, затова няма да давам съвети, само ще си пиша менюто и ще коментирам как аз виждам нещата, новите да не четат, ако искат, да не се объркат с моя спартански Laughing режим. Много сте ми интересни всички и не искам никой да се убижда и да си коментираме, все пак нали затова е темата.
 Hug За всички!!!

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 13:34 от Кукурича

# 633
Здравейте момичета .
Изпратих си гостите и сядам да ви нагледам какви ги творите .
Изписали сте много, така че не ми се сърдете, ако не обърна внимание на всяка поотделно.
Бърборанче ,доматите наистина са спорни ,има различни версии на РХ .
За себе си съм ги приела като зеленчук и си ги третирам като такъв .
Не ми пречи да си гарнирам сандвичите с резени пресни домати, нахвърлям и върху пица .
Шопската салата си я поръсвам със сирене, мажа си лютеница....
Ноооо това съм си го приела аз за себе си, не искам да се заформят спорове, че не е правилно .
Няма как всичко да е абсолютно стриктно, а и не е необходимо да се изпада в крайности.
Киселото мляко се съчетава с плодове, с мед, някъде се споменава за кисели, другаде за всякакви.
Кукурича ,добре дошла в темата   bouquet.
Не обиждаш никого с мненията си по скоро начинът по който се изказваш е малко остър
Относно стафидите, на фона на 80 гр въглехидрати, тези 4 грамчета протеини направо се губят.
Ако се вторачваме в съдържанието на всеки продукт, ще загубим удоволствието от храненето.
Щом един компонент надвишава 50 процента съдържание, той е преобладаващ и аз го третирам като такъв.
Галина, честит имен ден със закъснение   bouquet.
Желая ти всичко най- хубаво  Hug.
Златина, браво за постиженията, щом има резултати, значи това е твоят режим.
Госпожо, Сладурска Heart Eyes, днес съм тук, но от утре 4 дена съм дежурна по 12 часа и сигурно ще ме хване липсата .
Бърборанче, козунакът ти e невероятен, браво.
Хубав ден  Hug.

# 634
  • София ж.к. Надежда 1
Кукурича има много логика в думите ти.И понеже имам да свалям много (20кг) ще се откажа за сега от смесването на кис. мляко с мед.Ако сваля кг-те и превърна РХ като начин на живот, тогава може да си позволя да го смесвам с мед или плодове Peace

# 635
  • София
Пак да се изкажа и аз Rolling Eyes. Не случайно ви цитирах Леви и менюто му, за който е чел - за да видите, че е доста по - строго, отколкото си го представяте Peace. Ако прочетете книгата, което ви и препоръчвам, ще видите, че доста неща не се толерират(почти всички въглехидрати и т.н.).
Но и идеята на автора е това да е до живот, като се промени цялостното психиката и отношението към храната, което всъщност е ключовото и най - трудното. Т.е. не да се насилиш за месец - два, да свалиш и после - хайде пак.
Ще ви кажа защо тук сме по - толерантни към прегрешенията, защото сме стигнали до разделното хранене(поне аз), минавайки през най - различни диети и чудеса и сме открили(не знам защо говоря в множествено число, явно не съм сама Joy):
1) колкото по - строг е режимът и по - бързо се сваля - толкова по - трудно е задържането.
2) колкото по - строги сме и се ограничаваме за даден период, толкова по - трудно се контролираме след това(и става - да изям света, че от понеделник пак съм на диета).
Идеята на разделното хранене поне според мен е да се храним разумно, здравословно, не само заради самото сваляне, а заради това, че имаме нужда да сме здрави и да се харесваме. Затова идеята е, не да се гладува или да се преяжда, а да седнеш да хапнеш с удоволствие нещо умерено и разделно, да станеш и да се усмихнеш, спирайки да мислиш за храна, глад и килограми до следващото хранене. Свалянето да дойде от това, че се храниш разумно и спортуваш, постепенно. Килограмите, които сме качили - за 2 месеца ли ги качихме, че искаме за толкова да ги свалим?
Относно киселото мляко със захар - захарта не се препоръчва, така че няма значение разделно ли или не - не се смесва Peace

# 636
Кукурича, единственото по което личи, че си нова в темата е маааалко по-острия ти тон. (само да не ми се засегнеш, аз съм същата директница  Laughing ). Иначе разсъжденията ти според мен лично като цяло са доста логични и съм абсолютно съгласна с написаното от теб!  Peace Между другото да вметна според мен една мини корекцийка - не 'ветеранките' видоизменят стриктни правила и пишат, че можело да се смесва това и онова, а официални източници. Пример кис. мляко със сладки пресни/сушени плодове плодове според едни е забранено, но според други е ОК. Просто наистина има мнооооого противоречиви теории, поради което и аз дето бях минала на малко по-различен режим само за 3 месеца ей го - сега се чудя с какво можех да смесвам ориза и царевицата и чета наново. И я не се такова и онакова, а си пиши и изказвай мнение. На мен лично ми е полезно, защото наистина в т.нар. 'спорове' (макар тук да се стараем да не спорим в истинския смисъл на думата) се ражда истината.  Hug

Аз лично много рядко ям кис. мляко, просто защото все ми се получава, че за да ми е вкусно или пък засищащо, трябва да го комбинирам с нещо, което не е много позволено.  Thinking Confused Ето последния пример плодовете. Хиляда 'за' и 'против' и гледам да го отбягвам в такава комбинация. Е, ако много ми се прияде пък няма да се лиша. Така правя и с много други неща. Щом има много 'спорове' относно комбинирането примерно на ДОМАТИ, гледам да не ги комбинирам, но понякога е просто НЕвъзможно да не ги комбинирам с нищо и си 'видоизменям' забраната с утехата 'еми според друга теория пък може'.  Grinning Има много спореве и относно кашкавала - повече белтъчина или мазнина е. Ами просто всеки пробва и вижда как неговия иднивидуален организъм реагира и приема или едната или другата теория за вярната в неговия случай.

А според вас филия с кьополу или лютеница разделно ли е? Според мен ако в продукта няма захар си е абсолютно разделна, засищаща и приятна закуска.  Heart Eyes И все още чакам и други мнение относно ориза, царевицата, доматите. Няма да ви оставя намира. Laughing

Блускайче, чук си, какааааа!  Hug   bouquet Наистина май понякога на някои хора току що присъединили се и открили РХ им отнема малко време докато осъзнаят, че РХ НЕ Е ДИЕТА, а НАЧИН НА ЖИВОТ! Колкото по-скоро това се осъзнае, толкова по-леко ще променим начина си на хранене и разбиране на храната, ще имаме хубави и трайни резултати и ще се ха-рес-ва-ме.  Heart Eyes Ей го, аз сЯ кат са глИедкам в оглидалциту и тсссссссссссс, пушаци са вдигат.  Crazy  Joy

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 14:21 от Бърборанка

# 637
Идеята на разделното хранене поне според мен е да се храним разумно, здравословно, не само заради самото сваляне, а заради това, че имаме нужда да сме здрави и да се харесваме. Затова идеята е, не да се гладува или да се преяжда, а да седнеш да хапнеш с удоволствие нещо умерено и разделно, да станеш и да се усмихнеш, спирайки да мислиш за храна, глад и килограми до следващото хранене. Свалянето да дойде от това, че се храниш разумно и спортуваш, постепенно.
  202uu

# 638
  • София
Честито на именничката и от мен на куц крак!
 Grinning

кантара при мен продължава да си пада по малко от както съм на разделно хранене..Значи не само се задържат килограмите при вече отслабналите , ами си се и отслабва при тези ,които имат да свалят.. Flutter

за 4 ри дни съм минус 1 кг и 600/700 гр някъде. Щастлива съм! bowuu

Златина и аз така! Много се кефя, защото бях в тотален застой и период на перманентно преяждане! Сега ми е някак леко и приятно на стомаха. Най-много се радвам, че направих първата крачка към промяната. От тук нататък ще се подкрепяме. Форумът много ми помага, а и мисълта, че за цялото ми семейство е полезно РХ.
Все още обаче си нямам пълно доверие и се чудя дали ще издържа, без да направя някой зулум в кухнята.

Бърборанче, ти ме съсипа с тоя козунак, бе човек!

# 639
  • София
На мен киселото мляко с плодове ми е мноооого любимо и затова реших да се придържам към теорията, която е ОК с такава комбинация. С него се спасявах, когато бях на режима на д-р Байкова, а всичко останало в режима също много се придържаше към разделното хранене. Действаше ми многодобре, вкл. имах и такива разтоварващи дни.
И аз съм на мнение, че е важно да се храним здравословно и че дори и без да изпадаме в големи детайли, ще успеем с отслабването.

Ето го менюто з днес:
3-препечена пълнозърнеста с мало и чубрица и 2-3 вилици някакъв маслен крем (предположих, че е правилно)
о-пиле със зеле
сз-плод или с чай или с мляко
в-супа грах

# 640
  • София
Цитат от Бърборанка:
"Наистина май понякога на някои хора току що присъединили се и открили РХ им отнема малко време докато осъзнаят, че РХ НЕ Е ДИЕТА, а НАЧИН НА ЖИВОТ! Колкото по-скоро това се осъзнае, толкова по-леко ще променим начина си на хранене и разбиране на храната, ще имаме хубави и трайни резултати и ще се ха-рес-ва-ме.  Heart Eyes Ей го, аз сЯ кат са глИедкам в оглидалциту и тсссссссссссс, пушаци са вдигат.  Crazy  Joy
[/quote]"

Бърборанка,точно това е! Колкото по-скоро го осъзнаем, толкова по-добре.  Последното ти изречение ми пълни душата и много ме мотивира: "Ей го, аз сЯ кат са глИедкам в оглидалциту и тсссссссссссс, пушаци са вдигат.  Crazy  Joy"

# 641
Summer хехе радвам се, че те мотивирам, ама трябваше и да те развеселя.  Mr. Green  Hug Абсолютно правилно разсъждаваш. Щом на теб дадена комбинация ти действа добре - (а под това аз разбирам примерно не се подуваш, нямаш газове, дори наблюддаваш, че имаш минус на следващия ден), значи си се придържаш към положителната теория с нааааай-чиста съвест. Wink

# 642
Моето мнение(което не налагам на никой разбира се) е,че не трябва да се изпада в краиности,ако ти се яде шоколад например,едно парченце черен няма да е фатално.Не вярвам,че ще попречи на свалянето,аз лично не съм от най-стриктните и въпреки всичко имам резултати.Така,че кой каквото му харесва това да яде.Малко захар в млякото или мед не е толкова фатално,а и доколкото знам според доктор Хей си е позволено.

# 643
преди малко изядох прасковите от един компот ? Confused Embarassed
Много ли збърках? newsm7
Обядвала съм в 12 , ще вечерям в 6. Освен да го мина като един вид следобедна закуска  Rolling Eyes

Summer7 ние с теб май вървим заедно  Hug Flutter

# 644
Ауууу пак ме нямаше ден и тук пушеци се вдигат Laughing
Първо - на петерици: ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН Гале!!!Жива и здрава и много щастливи мигове с любимите хора!
Бърборанка - съобразявай се бре жена,има и бременни тук.Кви са тиз козунаци,квой тва чудо #Crazy . Бравос !!! И аз съм отворила сезона за Великден,но тая събота и неделя ще пропусна,че ще се храня духовно като йога Mr. Green
Алекс - вие срама нямате ли. newsm78
Мина - какви са тези позирания.Добре че няма момченца Mr. Green
Аз да си кажа за прословутото мляко и плодове - ами сутринта пак си го хапнах и ми държи до 14 ч сито.А и  на кантара не му се отразява лошо.
Много пъти е казвано : НЕ СЕ ВМАНИЯЧАВАЙТЕ до крайности.Както Алекс е казала - ще загубите удоволствието от храненето.
Злати - споко бе жена.Няма да те  #2gunfire.Потичкай малко и ще изгориш захарчето от компота Laughing
Иска ми се още да съм с вас,но семинара по йога ме зове.Програмата ми е супер натоварена и ако съм оцеляла след поредицата медитации,ще ви се отчета след уикенда Mr. Green
Приятен и много слънчев уикенд на всички Stop

Общи условия

Активация на акаунт