Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 097
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте,
да ви се оплача - от 04.00 сутринта съм се ококорила  Cry за първи път ми се случва, само меря стаите, главата ме заболя - голям таласъм съм  Joy

Хубавото е, че тази сутрин ни докараха креватчето на бебо, в този ред на мисли - не си спомням тези които писаха че са им сглобени креватчетата, сложили ли са играчки в тях  newsm78

За сега красив ден от мен   bouquet

# 511
Здравейте днес мами  Hug Чуден ден!

mistela , нашето е готово, но още не съм сложила матрака. Само е сглобено. Не съм слагала играчка. Нямам  Whistling , но утре ще ида до Пебълс да купя няколко дрънкулки.

ПС: Вие какви играчки ще слагате над леглото? Такива дето са отстрани или дето са като мост над леглото? Музикални ли ще са?

Благодаря за отговорите майски и марис!Бях се изпопритеснила.

И един въпрос към г-жа Стихийно бедствие, тък като вчера си получих шишето на Медела Калма. Виждам, че върха на бибероната има една огрооооомна дупка  newsm78 При теб така ли е? Иначе гледам, че отдолу има само едно малко отворче, за да излиза млякото.

ПС 2: О, да. Намерих едно много хубаво клипче в интернет. Вижда се много добре частите на шишето- http://www.youtube.com/watch?v=hjR0b8G0Cu8&feature=related

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 15:02 от Валари

# 512
    Честито бебче на мама Зина!С пожелание малкия мъж да расте здрав,щастлив и палав,а на мама бързо възстановяване!
        За пелените аз купих Памперс ( 2.5кг-5кг) и Хъгис същия размер,но сигурно ще взема Памперс за болницата.
        Мистела аз още не съм купила легло за бебето ,но с каката го сглобихме в началото на 9-тия месец и сложих играчки ,защото ми ги бяха подарили за нея и нямах търпение да ги подредя ,а над леглото сложих музикална.

# 513
Ооо Sussann радвам се да те видя  Hug

Такова нещо като Памперс ориджинал няма. Предлагат се три вида пелени на Памперс - нисък, среден и висок клас, съответно: Sleep&play (оранжева опаковка), Стандартните в зелената опаковка и Премиум (бялата опаковка).

# 514
.
Та то при това положение с нормално раждане рискуваш да се удуши бебето...за мен която и мама да е родила нормално и седалищно разположено беб4е си е чиста късметлийка...
veset0 не съм много съгласна с това, защото аз лично имам две приятелки които на времето са раждани нормално като са били застанали седалищно и не смятам, че това е само късмет. То тогава просто не са раждали секцио хората и има доста оцелели след това. Просто сега се прави секцио на жените по всевъзможни дори и измислени причини. Евала на мамата от януарската тема, за която спомена и Comellina, която е родила в къщи нормално след първо дете секцио. Е това вече се нарича истински късмет и голяма смелост, а не като някои мами които искат да раждат секцио само щото ги е страх и така ще им е по-лесно. Не искам да обидя никого, но нека си признаем че има и такива. Когато има медицински показания за секцио съм ЗА, но се съмнявам че винаги има такива CrazyТова все пак е въпрос на личен избор!!!
Боже, че те вече започнали да правят и реклами за секциото 12 мин.#Crazy направо нямам думи и сигурно като отидеш при доктора, който го прави и го погледнеш в очите ще видиш това Money, демек всичко ще се измисли за пари само да има балами да ги дават #2gunfire
Явно всеки се опитва да се оправдае или защити, защо смята да прави секцио.  Hug Но момичета всеки има право сам да реши защо и как. Така че не е нужно да си навираме в очите колко страшно е нормалното. Ако беше така нямаше да има нормално раждащи. Има много случаи, които знам за немарливост на лекарите при операция и след това ред усложнения, натравяния, повторни отваряния и какво ли още не. Всяка сама ще си направи избора и ще си поеме рисковете. Не говоря за тези които си имат мед. причини.  Важното е всичко да бъде наред и накрая, Двама/трима да влезем и двама/трима да излезем живи и здрави  Praynig
Едмо време си е за едно време....кой как е раждал едно време мен лично не ме интересува....интересува ме сега кое как е...Аз м/у другото съм точно от тези мами,които ще раждат секцио точно щото ги е страх...дори и беба да не беше седалищно пак щях секцио да родя...След като имам право на избор,не мисля да мъча и себе си и бебето си като се доказвам пред незнам си кой....В крайна сметка съм съгласна с теб,че всеки сам си решава...По-хубаво от нормалното раждане НЯМА,но когато наистина си е нормално...Важното е всичко да е наред съ всички нас,пък кое бебче как ще излезе не е важно...само да си живички и здравички  bouquet

Живо и здраво да е бебчето на мама ЗИНА...много много да ги радва и слуша(както и те него:) ) Бързо възтановяване на зина желая и скоро да дойде да разкаже и да покаже малкия хубавец

# 515
  • София
Момичета,
Относно нормалното раждане и секциото, все пак е право на избор - важното е да е осъзнат избор. Аз познавам жени, които са имали противопоказания за нормално раждане и въпреки всичко на своя глава са настоявали за нормално и са нямали проблеми при раждането. Познавам и такива, които без да имат противопоказания за нормално раждане, избират секцио, дори и само защото ги е страх от нормалното раждане. Познавам и жени, които с най-голямо желание са решили да родят нормално, но вече осъзнали, че то крие много неизвестности и рискове за бебето (няма да навлизам в подробности, за да не плаша никой), никога не биха родили нормално второто си дете.
Смятам, че това е въпрос на личен избор и както вече казах, важното е да е информиран и осъзнат избор. Друг е въпроса вече дали получаваме тази информация от лекарите, но нали затова си ги избираме. А относно лекарите и рекламите, мисля че няма нищо общо със секциото. Ако решиш да избираш лекар и да можеш да разчиташ на него 24/7, пак ще трябва да плащаш, което отново разбира се е въпрос на личен избор.
Така че с причина или без причина, нормално или секцио, важното е да имате вяра в себе си и доверие на лекаря и разбира се накрая всички да се радваме на здрави бебчета newsm07

# 516
ПС: Вие какви играчки ще слагате над леглото? Такива дето са отстрани или дето са като мост над леглото? Музикални ли ще са?
Валари, на кошарата за баткото бяхме сложили отстрани една музикална играчка и едни кончета, които са почти над главата на детето. На самата кошара си има и мост с 3 висящи играчки, но са сини и не мисля, че бебето им обръща внимание в началото  Peace
Все пак имам един въпрос - Доколкото разбрах мама Зина е била планирана за секцио, но сега, в тази ситуация как е родила - нормално или пак секцио, но по спешност.Питам, защото и аз съм с планирано секцио по медицински причини и ми е интересно как са се развили нещата в тази ситуация.
hellen_law3, аз съм с планирано секцио, докторът ми каза, ако случайно започне по-рано от определената дата да се обаждам да свиква спешно екип  Peace Надявам се да не се налага  Praynig
Ето и по темата за секциото по желание лекция за софийските мами  Laughing

# 517
Честито ни първо бебе! И името му хубаво... Simple Smile Да им е живо и здраво!
  Аз имам въпрос за тези еднократни гащи за родилки- какво представляват, нещо като памперс ли? Гледах опаковки от 5, сториха ми се доста тънки за да имат и попиващи свойства, но не посмях да ги отворя в магазина. Вършат ли работа за родилния дом или да си вземам бельо. което ще прежаля и ще хвърля после? И без това покрай тази бременност забравих какво е да сложиш хубави гащи  Laughing
все едни страстоубийки мъкна...

# 518
  • Карлово
ЧЕСТИТО НА МАМА ZINA   Simple Smile  bouquet  bouquet  bouquet
ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ СИНЪТ И МНОГО РАДОСТ ДА И НОСИ
ПЛОЖЕЛАВАМ И ЛЕКИ И БЕЗПРОБЛЕМНИ НОЩИ Simple Smile

Колко хубави новини  Simple Smile и аз като вас се замислих дали като влезна в 9 месец няма да родя  Simple Smile но нека да поизчака поне още малко  Simple Smile
За играчките на леглото - аз няма да слагам ... незнам може би поне за сега няма
За леглото - решила съм първо да сложа люлка и после легълце защото с първото ми дете видях голям зор без люлка ... бяхме взели една на заем но много бързо я върнахме защото натежахме и ме беше страх да не я счупим Simple Smile
За секциото - по новите методи са по добри жалко че в БГ излизат със закъснение  Confused

дали мама ZINA  няма да публикува снимки в нашият форум  или в албумчето ни  Simple Smile
много ми се иска малкият сладур да го видим

живот и здраве на мамата вестителка ако всичко мине добре при мен ще пусна един ммс да се насладите на малкият бебок  Simple Smile
За памперсите - ще взема следващият номер от 3 до 5 но само няколко броя и ще решавам на място дали е голям или не защото с Пламен памперсите които взех бяха малки  Simple Smile
За еднократните гащи - прочетох че не било хубаво да се ползват понеже ако си раждал нормално ако имаш шевове не зараствали добре, трябвало кожата да диша и т.н.... не зная дали е така но за сега май ще се въздържа от тях

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 18:07 от Notova

# 519
На вас момичета ви искат цял пакет, защото бебетата няма да са до вас и затова взимате малки опаковки нали? Аз си помислих за малка, но реших че няма смисъл тъй като в болницата която ще раждам детето е при теб и не искат памперси да им даваш на тях, а си стоят до теб.
Аз съм с впечатление, че по принцип в болниците искат малък пакет. Там където ще раждам е така, незаисимо че бебетата са при майките, но ги преобуват акушерки.

Аз имам въпрос за тези еднократни гащи за родилки- какво представляват, нещо като памперс ли? Гледах опаковки от 5, сториха ми се доста тънки за да имат и попиващи свойства, но не посмях да ги отворя в магазина. Вършат ли работа за родилния дом или да си вземам бельо. което ще прежаля и ще хвърля после?
Гледала си точно такива за каквито говорим. Не са като пампер, а са тънки, така че превръзките са си необходими. Пък дали ще си купиш еднократни гащи или ще ползваш свои, е въпрос на личен избор.

Валари, аз отначало няма да слагам никакви играчки над леглото

# 520
Здравейте! Макар и малко късно, бих желала да се запиша при вас !
Очаквам първата си рожбичка на 26 Март 2011. Момиченце.
Казвам се Креми и съм на 24 г  Mr. Green

# 521
  • Карлово
ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ   bouquet

# 522
Здравейте сладурки!
Ето и пресни, пресни новини от мама Зина!  Hug Имате много поздрави и двамата с бебо са добре. Боли я от операциата, но няма как. Дали и обезболяващи преди малко. Било е планово секцио, но като отишла да и слушат тоновете видели че има контракции и и направили преглед  Peace оказало се че има 3см, разкритие и доки и казал, че дори и да и дадът нещо за задържане, няма да издържи до вечерта. и тя останала в болницата и я резнали. Другото, което ми каза е че сама се е докарала до това, всички са и казвали да се пази а тя си се натоварвала и воала по рано излязло. Така че както каза тя пазете се.

Пипиллота те не са памперс гащи, а само такива които да ги ползваш вместо твоето си бельо, за да не го съсипваш евентуално. Задължително ще ти трябват превръзки.  Peace

Добре дошли на новите мами,  леки оставащи седмици   bouquet

# 523
  • София
Как се увеличаваме само:)
Добре дошли на всички нови коремчета
  bouquet

# 524
благодаря за посрещането! Честито на мамата която се е сдобила вече с бебче!

Общи условия

Активация на акаунт