Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 075
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Бях попитала за видовете колани/клинове, които ще купувате за след раждането. Само marinels писа. Другите дали все още не сте решили или сте пропуснали въпроса ми?
redreny2000 , не съм ти отговорила, защото още не знам дали ще ползвам. За коланите горе-долу ми е ясно какво вършат, ама на клиновете каква им е идеята? Дупето и краката и да ги стягам в клин, няма ли да е само визуална разликата  newsm78

Не знам дали вършат повече работа клиновете, но аз си мислех, че може би ще ми е по-удобно с клин, отколкото с колан. Но пък сега се замислям, че ако се постопли времето, може да не е съвсем практично. За жалост обаче, докато не пробва човек, не може да бъде сигурен Thinking

# 586
  • Кукуландия
Честито ни първо бебче! Да са живи и здрави и двамата и много радост да носи на родителите си малкия Митко!

Аз в петък бях на преглед, наистина ще е момче, видяхме му пишлето Mr. Green Тежи около 2,250кг и е дълъг около 45см. Стори ми се много дълго това бебе, но пък няма лошо да си имаме висок и строен левент  Laughing На 18ти трябва да ходя за запис на тонове и вероятно да ми вземе секрет за микробиология лекарката. Аз си поисках нещо за течението и тя ми предписа Полижинакс, тъкмо до следващото ходене ще го свърша. Трябва да пия и нещо си защото плацентата е започнала да калцира, а хапчетата ще подобрят проводимостта и не знам си какво още.
Нямам търпение вече. Тежи ми и се изнервям Confused
Унищожих килограм мандарини, имам желание да продължа, но се въздържам Laughing С това бебе изядох огромни количества портокали и мандарини и продължавам  Mr. Green

Една мама беше предложила да напише списъка с необходими неща за мама и бебе в Тина Киркова, моля да го направи, ще ми бъде от полза. Simple Smile

Относно свалянето на температурата - аз я свалих след като мъжът ми разтри стъпалата с оцет, няколко пъти. Общо взето за 2 часа свалих почти 2 градуса.

# 587
Момичета, ох,и аз съм зле с корема Simple Smile Само че на мен доста ми тежи вече и се движа като няко хипопотам.Едва ходя, а къде съм още.......дори не съм влязла в 9 месец.Просто моето коремче расте много напред Simple Smile Съпругът ми казва:Нека да расте, да има къде да се търкаля бебо, хахахах.Лесно му е на него, нали в неговия корем не се търкалят Simple Smile Макар че е много забавно като ритка сладурчето Simple Smile
Вие как сте с возенето в автомобил.Нашият град е ужасен, целият е в дупки.Почти няма улица без тях.Аз вече не шофирма, макар че ми липсва  Cry шофирането.Само дето съпругът ми като вземе да ме вози до някъде и тресенето е ужасно.Не знам дали е вярно, че така може да започне преждевременно раждане.Много ме е страх, но няма как, иначе трябва да се затворя в къщи, а се налага да излизам понякога.Опитвам и пеш, но нещата стават по-зле.Имам чувството, че всеки момент коремът ми ще натежи толкова много, че ще ме повлече надолу към земята  Wink

# 588
marinels пия само прахчета диаспорал ще следим положението един два дена и ако се наложи влизам в болница     alexa22  дано ми мине до раждането че даже няма да мога и да го цункам с тоя ужасен херпес Confused                                                                                           

# 589
 wavey Добре дошли на всички включили се в групичката ни нови мамчета  Hug   bouquet

Искам да попитам майките от Пловдив,
да ми препоръчат някои магазини, в които има по-голям избор на дървени кошари и ако може и адрес на магазините,понеже не съм от Пловдив.
За сега съм се насочила само към магазин Касида  newsm78 , но не съм мн.сигурна дали има голям избор и там,тъй като лично магазина не съм го посещавала!
vikiimm , може да отидете до Вис Виталис. http://visvitalisbg.com/bg/contacts тук ги има адресите с карта. Този на Асеновградско шосе е на доста лесно място.

Благодаря, Commelina, ще проверим и там!  newsm10

Момичета, ох,и аз съм зле с корема Simple Smile Само че на мен доста ми тежи вече и се движа като няко хипопотам.Едва ходя, а къде съм още.......дори не съм влязла в 9 месец.Просто моето коремче расте много напред Simple Smile Съпругът ми казва:Нека да расте, да има къде да се търкаля бебо, хахахах.Лесно му е на него, нали в неговия корем не се търкалят Simple Smile Макар че е много забавно като ритка сладурчето Simple Smile
Вие как сте с возенето в автомобил.Нашият град е ужасен, целият е в дупки.Почти няма улица без тях.Аз вече не шофирма, макар че ми липсва  Cry шофирането.Само дето съпругът ми като вземе да ме вози до някъде и тресенето е ужасно.Не знам дали е вярно, че така може да започне преждевременно раждане.Много ме е страх, но няма как, иначе трябва да се затворя в къщи, а се налага да излизам понякога.Опитвам и пеш, но нещата стават по-зле.Имам чувството, че всеки момент коремът ми ще натежи толкова много, че ще ме повлече надолу към земята  Wink

hellen_law3Joy
това все едно аз съм го написала!!!

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 18:48 от vikiimm

# 590
Здравейте мили мами!!!
Да е жив и здрав Димитър и мама да се възстановява бързо и безпроблемно!!!
Аз от вчера имам някаква болежка при ребрата вдясно точно под гърдата... като си натисна корема и ме наболява, а снощи ме болеше и докато спях... Това с безсънните нощи е доста неприятно.  Confused И аз от няколко нощи не мога да спя, а не мога и да стана да свърша нещо, защото сме в къща и другите стаи не ги отопляваме засега... И лежах, броях овци, мислех си какво не сме купили още за бебчо и накрая пак съм заспала...
Днес си изпрах дрешките, прострях ги на сушилника и утре ще гладя... И аз доста се стресирах, че вече имаме бебе и времето си лети и наближава момента за среща с бебчо наживо... Креватчето ще го сглобяване в края на тази седмица. Купихме днес памперси на Памперс от 2 до 5кг, ама имаше само пакети от 68 броя. Вие от къде си взимате по-малки пакети?
Аз ще раждам в Шейново. Някой има ли списък с необходимите неща, които се искат от там?  Hug
За ритниците - ами доста са силни вече, понякога целият ми корем се мести наляво надясно и даже ме питат дали съм сигурна, че вътре е само едно бебе...  Joy
Приятна вечер!!!   bouquet

# 591
  • Карлово

не се притеснявай от тресенето няма голяма опасност аз с Пламен пътувах и с автобус и после сменях с влак и пак нищо ми нямаше  Simple Smile

alexa22 не казвам нищо просто ми стана интересно  Simple Smile
Момичета, някоя от вас правила ли е тест за алергии?

И още едни тъп въпрос (може би тъп за някоя от вас) - меренто на тоновете покриват ли се от касата или се плащат? Ние от другата седмица ще започнем за ги мерим.

На мен ми е правен тест за алергии но не сега а преди година, целта е да се разбере към кои лекарства си алергична и да вярно е че ти драсват ръката от китката до лакитчето и върху всяка драскотина ти капват от съответното лекарство , не боли е малко е неприятно но чуството е когато се одраскаш с трънче , след това изчакваш така половин или 1 час и виждат резултата ако си алергична на местото на лекарството се е получила малка подутина
хубаво е да има такова нещо за да се знае по време на раждане какво могат да ти слагат и какво не
Тоновете се покриват от здравната каса

ДОБРЕ ДОШЛА НА НОВАТА МАМА   bouquet Simple Smile

# 592
Здравейте коремчета  Hug

Аз се надявам в понеделник най после да се видя с бебо.  Praynig  Praynig  Praynig и да се реши как ще раждам. ОФФФФ май и мен ме хвана нервата  ooooh! нещо много ми тежи корема и хич ме няма  в разходките ..... получавам контракции и болки и разходката ни днес беше има няма 15 мин. и след това в кафето  Crazy да чакаме малката от английски да излезе  Mr. Green

Днес и аз си взех най после памперси за бебо и май приключих с покупките. Извадила съм си чантата, но само нея  Joy без багажа още да съм го приготвила  hahaha  Мъжа ми каза че трябвало да стискам,  до 19-20.02,  защото той е на обучение след това вече можело да раждам  Joy Но да съм си приготвела багажа, за да не мрънкам после че не ми бил сложил онази резедавата блуза която съм искала   hahaha   Joy

За колана не съм ползвала първия път, сега не знам още се чудя  newsm78

За списъка за болницата - за бебо ясно - памперси, м.кърпички и това е освен ако нещо доп. не искат в съответната болница. За мама  - превръзки, бельо, кърпи, т. принадлежности, чаша+вилица+лъжица+нож, чехли/джапанки, нещо връхно, мокри +сухи кърпички, нещо за четене, фото, вода, ластик за коса/ако си с дълга коса/,  помпа /по желание/, нощница, тел. +зарядно, лична карта и документи  Peace мисля че това е което се сещам

Бързо оздравяване на всички болнички   bouquet

Честито на всички видели бебоците   bouquet все така до края  Peace

Добре дошли и на новите мами   bouquet леки седмици  Mr. Green

# 593
  • София
Ехооо, здравейте, мами Grinning
2 дена ме нямаше, влизам сега да изчета пропуснатото и гледам ново заглавие на темата Shocked
Ама ние си имаме бебе! Grinning Party Честито на мама Зина! bouquet Малкият Димитър е със страхотни мерки. Голям, щастлив и силен мъж да стане! На мама бързо възстановяване, а на тати - наздраве! Grinning

За памперсите за родилното - аз взех на Памперс (2-5 кг), 30 бр.
За возенето в кола - днес се върнахме от Боровец и да ви кажа беше малко тегаво, въпреки, че не е толкова далече от София. Бебо опъва и моя корем доста по-странно и по-болезнено от преди, а и по завоите беше доста активен, явно недоволстваше Laughing ,та се изморих от самото седене. За шофирането - хем ми се ще, хем ме е страх вече. Мисля да посетя тези лекции в Мола на Стамболийски във вторник, за които Маринелс е писала и точно се чудя с колата ли да ходя или пак да ангажирам шофьори. newsm78 Между другото някой друг да има навит?

# 594
# 595
mama_vessy за списъка ,в петък ми дадоха едно листче в което имаше неща само за мен горе долу това което ти си написала плюс термометър, какъвто съм имала, и Енема Балкан клизма.Накрая пишеше без грим , маникюр, лак и бижута Simple Smile.За бебчо отделен списък ли трябва да искам, защото в този памперси не пише? newsm78

# 596
mama_vessy за списъка ,в петък ми дадоха едно листче в което имаше неща само за мен горе долу това което ти си написала плюс термометър, какъвто съм имала, и Енема Балкан клизма.Накрая пишеше без грим , маникюр, лак и бижута Simple Smile.За бебчо отделен списък ли трябва да искам, защото в този памперси не пише? newsm78
извинявай , а какво е "... и Енема Балкан клизма."  newsm78

# 597
ЕНЕМА БАЛКАН разтвор за клизма ...Разтвор за ректално приложение - готова за употреба клизма

# 598
noive може би не е необходимо иначе няма причина да не ти дадът  newsm78 или кажат. Но аз ще питам утре и ще ти кажа  Peace
този разтвор... много странно, че искат до сега не съм видяла някъде да искат ама..... щом трябва  newsm78 аз ще питам ако ще съм планово дали е необходимо  newsm78

Thomasito брагодаря  Peace

За мазането се сетих че една моя позната ми каза че най доброто е чист ланолин има го в аптеките  Peace правел много еластична кожата  Peace аз се мажа с бадемово масло, че нали най добре се понася от кожата и за сега нямам проблеми  Hug Hug

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 21:25 от mama_vessy

# 599
ДА НИ Е ЧЕСТИТО ПЪРВИЯТ БЕБО ,ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И НА МАМА БЪРЗО ВЪЗТАНОВЯВАНЕ   bouquet
Добър вечер от мен момичета Simple SmileЧесно да си кажа хваща ме все повече страх  . И на всичкото отгоре и аз като вас не спя добре от доста време ,сънувам кошмари ,раждане,колички ,бебета и др.неща  Sad   Излезнаха ми  и стрии,но всъщност незнам дали са стрии ,защото ми станаха като малки пъпчици  (от двдте старни на корема )и ме сърбят много и болят  newsm78   .Но като цяло бебо е ок рита си и си е добре Simple Smile  Честито на мамите влезли вече в деветия     bouquet  Дано всички  да имаме леко раждане и живи и здрави бебчета   Hug Прочетох че доста имате проблем с течение по време на бременноста и аз съм така от самото начало,доктора ми иписа вече какво ли не ,но никакъв резултат .Каза ми че като родя ще се нормализира всичко Simple Smile Приятна вечер от мен и само хубави емоции  Hug

Общи условия

Активация на акаунт