Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 101
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
mistela -не се притеснявай,на нас по ехограф ни излиза дата 12-13 Февруари PartyКазват,че винаги излиза с 1-2 седмици напред при него.Незнам,като решат да си идват вече не е страшно. Hug Hug

# 646
Здравейте, коремчета  Hug
Поспах до 8:00  Grinning направо рекорд. Май беба ме остави да празнувам : вече съм в деветия.
Тест за алергии са ми правили на 15г. Тогава ми драснаха 18 алергена. По 9 на всяка ръка... ами при 14 се появи реакция  #Crazy . Сега е много по-сложно. С лекарката, при която ще раждам точно това обсъждахме. Не е ясно какво ще става.
Да ви се оплача : беба пак е седалищно. Беше си застанала както трябва- сега се е завъртяла. Уж има време да се намести...ама все пак.
За килограмите - съм 12 отгоре.
За играчките- ние сме с преносима кошара. Има си някаква арка с три неща, които висят... ама не са ми много симпатични. Много ми харесва тази :  http://www.bimbomaniabg.com/products/1863.jpg , но не знам дали може да се закачи на такава кошарка. Моля, ако някоя мама е пробвала-да казва.
За курсовете за бременни- и на мен ми се струват излишни, не че съм много знаеща, но на този етап не знам какво могат да ми кажат- което не съм чула вече. Забелязах (от мои приятелки, които ходят), че все по-често тези курсове и лекции се превръщат в агитации за секцио, което ми е много грозно. Не съм някаква върла противничка на това, просто агитациите към едното или другото са ми някак не на място. Това все пак (щом може) трябва да е добре информиран личен избор .
За срещата на софийските мами- съм за. Даже мислех да пусна идейката. Против съм за Борисовата градина. Съберем ли се повече от 5 ще е сложно със сядането по пейки. Ще ни трябват 2, а близките по 2 са кът. Надявам се, да сме доста повече от 5.
За стриите - вече си имам на четири места  Cry Cry Cry  . Онзи ден ги видях и плаках един час. Нещо ми са се разклатили нервите. Мажа се с Mustela double action. Не виня нея, защото не съм много редовна. Тъкмо си помислих: "Ей, стигнах до деветия и поне със това се разминах...и изненада". Така ме е яд. Не са ярко червени, а по-скоро като синини  newsm78 ама пак си е  Sick.
На вън времето е супер- хубав следобед от мен  Hug .

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 16:22 от Magica_de_Spell

# 647
mama_vessy мерси Peace, аз обаче ще взема да си приготвя някои неща и за бебо които са ми казали от тук от там , че на таткото на дали ще му е до това да събира багажа за бебето.Като му казах сега , че като се роди казват какво да се занесе и вика "ооооо нееее, трябва да си приготвим от преди това какво да ти нося "  Joy, имам чувството , че е започнал да се притеснява от предстоящият момент повече от мен . Hug
 hahaha със сигурност е по стресиран  Joy Joy нищо че ние сме минали по този път и мъжа ми иска всичко да си приготвя аз  Joy Това което съм си приготвила са пакет памперси и м. кърпички пак не много голям пакет  и ще бъдат готови, ако се иска още нещо ще трябва да се оправя тати  Mr. Green Аз съм преди теб като термин, а и с това секцио.....  Rolling Eyes още по рано, може да си разменим тел. и да ти пиша какво искат за бебо  Peace за мен няма да е проблем  Hug

jozyy sorry, ама това с пейките, на мен ще ми бъде много трудно  ooooh! болят ме ужасно костите. иначе идеята е чудесна. със сигурност ще я изпълним след като родим....  и с количките навън  Hug

catwalk напълно ти съчувствам и аз бях така, стискам палци по бързо да мине епидемията и да  се видите с бебо.  Hug

skrech
Цитат
Тест за алергии никога не ми е правен.
сигурно защото не се била секцио, и на мен първия път не ми направиха, защото бях спешно секцио.  newsm78

mistela, E STELA чудесни новини   bouquet мистела, не се притеснявай и ние сме така  Peace

г-жа Стихийно бедствие и аз така съм решила  Peace купила съм си само една, за количка, но нямам никакви други  Peace и съм решила да им кажа какво искам точно  Mr. Green

Magica_de_Spell сега видях че и ти си писала за срещата  Laughing
За теста и на мен са ми правили, но за други неща не за упойки  Peace и  бяха много резки и на двете ръце  Crazy

# 648
jozyy, от Еви бейби  размер 1, най-малкия пакет им е от 44 бр.

За стрийте имам по гърдите  Tired Много гадно, ама какво да се прави. Това е положението  Mr. Green

За играчките над леглото- и ние сме със Травел Кид тип легло и си имаме мостче отгоре. Сложих едно слънчице и се получи много ефектно.Сигурно така ще остане за в началото.

За теста- въобще не съм правила такъв, но тък като ще съм секцио явно трябва да направя.

За смрадликата- моята зълва слагаше смрадлика в коритото на племенника през вечер.Една вечер къпе със шампоан, една вечер със смрадлика. И аз мисля така да процедирам, досега племенника нито се е подсичал, нито е имал кожен проблем.

Някой знае ли нещо за кометиката Klorane?

# 649
  • Ямбол
за смрадликата и аз така ще правя като Валари. Мен така се ме правили Simple Smile))
Днес направих такава голяма разходкаааа, много съм щастлива. След това залежаване днес ми се стори като празник Simple Smile))))
взех си от НОИ кода и си проверих болничните в сайта. Всичко е точно Simple Smile Благодарение на това си сметнах и колко ще ми е майчинството по ето този калкулатор :
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

Лек ден момичета

# 650
Здравейте момичета!
За ден и половина сте изписали 10 страници....браво Simple Smile На мен в събота в полунощ ми спряха интернета и на право откачих. Не стига, че съм на легло, ами и връзката със света ми взеха Sad Дано ми се разминат тези контракции до 1-2 дни, че незнам какво ще се случи с мен. Сега пък ме обхвана паниката, че като отида в сряда на преглед в Шейново да не ме оставят в болницата. А нищо не съм купила нито за мен, а за бебо имам само 2 одеалца и 2-3 костюмчета. Не си го представях така. Мислех другата седмица да ходя по магазините и да си набавя всичко, да си изпера и изгладя, но........не съм си направила правилно сметката. А и това време на вън, да не можеш да излезеш, направо ужас!!! Поседях малко на двора, но не е същото като да се разходиш.
Мама Веси добри новини за бебо, браво Hug
Имам чувството, че моя беборан ми се сърди, че не го разхождам Wink, защото така ме рита в ребрата, че чак ме боли. Наистина за първи път го усещам така.
За килограмите, аз съм +20, но на записа на тонове акушерката каза, че коремната стена ми е много тънка(което значело, че нямам тлъстини по корема). Къде са тогава тези килца?!?  Laughing На дупе и баджачки явно, там където се сваля най-трудно, но ще го мисля после.
Толкова за сега от мен. Отивам да ви дочета

# 651
Валари
Цитат
Някой знае ли нещо за кометиката Klorane?
аз съм ползвала за малечка и съм доволна. имат едно шампоанче без сапун, който не изсушава допълнително кожата  Peace ама не се сещам кой беше точно, но на етикета си пише  Hug

Цитат
За смрадликата- моята зълва слагаше смрадлика в коритото на племенника през вечер.Една вечер къпе със шампоан, една вечер със смрадлика. И аз мисля така да процедирам, досега племенника нито се е подсичал, нито е имал кожен проблем.
интересно ми е как я слага?  newsm78 прави я на чай и прецедена я слага или?

# 652
Да се отчета и аз от прегледа,току що си идвам,с Bub555 нещо не можахме да се разпознаем(тя беше 15 мин.след мен на преглед Simple Smile ),защото в приемната имаше много жени,другия път или на срещата Peace,така а иначе бебето върви голямо в 34г.с.-2980гр.до термин ако наддава така ще е 4000гр. и отгоре,а иначе доктора ме похвали,че в  гръб все едно не съм бременна и било идеално,че съм качила само 10кг.За раждането било рано още да говорим,след 1-ви март,а най-лошото,което много ме притесни е,че тоновете на бебето бяха ускорени 177у/м,но аз като казах на доктора,че по принцип съм с ускорен пулс,той каза че това е в следствие на него,оф Sick,пиех кафе,ноо го спирам вече и ще видим до следващия път Sad мноого ми е гадно заради тези тонове Sad Sad

# 653
  • София
Здравейте,
аз твърдо и упорито си тръгнах на разходка най-вече да купя подаръка за бебка на приятелката ми и така ме стегна кръста,че едвам се прибрах Shocked, а пък мъжо най-спокоино ми вика-Ами ти до края на седмицата може да родиш ShockedУреди ме набързо Mr. Green
 Сега полежах и определено съм по-добре.
Мама Веси, пих нош па, но въобще не ми помага.Все едно нищо не съм пила Sad
Ще взема да гавръкна един магнезий, пък ще видим.
Радвам се за чудесните новини за бебчовците. Hug

Валари, на Клоран съм ползвала шампоан за себе си и съм много доволна, но за бебешка козметика ако питаш не знам.

За срещата, не мога да кажа със сигурност всичко зависи как ще се чувствам до петък.

# 654
  • Кукуландия
Привет и от мен!

Мами, вашите татковци помагат ли ви в домакинската работа? Аз като помоля моя да свърши нещо той никога не отказва, винаги се съгласява, но никога не казва кога точно ще го свърши  Crossing Arms

Аз стрии си имам още от преди да забременея, сега не забелязвам да са се увеличили. За мазането... мързи ме и все още не съм започнала Embarassed
Килограмите са ми +20, на последния преглед миналата седмица не бях качила още. Ще бъде хубаво, ако и до края не кача повече, но това е Божа работа  Rolling Eyes Mr. Green
Благодаря на Ina78 за списъка с необходими неща за Тина Киркова!   bouquet

За играчките... нашата портативна кошара си има някакви играчки отгоре, за момента мисля да не купувам други. Иска ми се по-нататък да си вземем музикална играчка или от тези, които прожектират на тавана, но не знам дали ще може да я закрепим на такова легло  newsm78

Възнамерявам да прекарам останалата част от вечерта лежейки. Изчистих с прахосмукачката, вдигах разни неща и сега кръста така ме боли, че не ми се говори  Cry

Хубава вечер на всички!   bouquet

П.С. Дано това за "щастлива бременност - щастливо бебе" не е задължително условие  Praynig

# 655
maiski3 пази се  Praynig трябва да стискаш  Hug има още време  Mr. Green
трябва да пием едно кафе преди да влезем в болницата  Mr. Green  

migeio78 браво на бебо  Hug ти ако няма да си планово секцио, а ще го чакаш да си дойде само, може да станете и повече  Peace

Uinen помага  Mr. Green и аз съм много щастлива от това  Hug

# 656
Мамчета здравейте Hug
Колко много сте изписали,че немога да ви прочета Embarassed
Аз в сряда съм на преглед та ще видим бебка как върви! Praynig Praynig
maiski3 аз винаги като се разхождам и след това ме боли кръста Cry
И аз имам малко стрии от първата бременност и за сега са ми само те Praynig
Това е за сега от мен!Лека и спокойна вечер  bouquet

# 657
Оф mama_vessy незнам,за сега доктора не коментира нищо,дъщеря ми я родих нормално 3350гр,с епизиотомия и вътр.и външни шевове,а сегаа незнам както той прецени,важното е да не се мъча нито аз ,нито бебето, а тооо на тия 60кг.които съм в момента,десетте отгоре са само бебе,плацента и води newsm78 аз сега видях,че твойто бебе е колкото мойто,но поне си спокойна ,че знаеш родоразрешението какво ще е

# 658
  • Карлово
Betta  не съм разбрала как се слага винта  то само това остана но е важно защото се спира люлката с него.Аз видях къде се слага но не зная как да го сложа  Confused

Днес с малкият бяхме на разходка но не издържах много
Когато седнахме на пейката ми беше много трудно защото ме заболя ниско долу и последно време това забелязвам че като седна повече от 10 мин някъде и започва да ме боли а като стана няма тръгване  ooooh! болии ужасно докато се развървя после нищо ми няма , не мога да си го обесня какво е това  newsm78
аз все легнала ли трябва да съм  Tired ами не се издържа  Tired Tired Tired Sad

За Бивацина - аз съм го ползвала когато родих още в родилното ми го изписаха и ми бяха казали при всяко ходене в тоалетната да го ползвам ... ами незнам но не ми помогна особенно но аз имах много шевове

# 659
migeio78 само бъди спокойна и всичко ще е наред. Praynig  една моя позната по съвет на по стара акушерка, отиде да ражда чак когато контракциите станали на 15-20мин. и не се наложило да и бият нищо и да я пришпорват.  много леко роди  Peace При мен се наложи секцио заради това че в последния момент се обърна лицево малката, но аз нямах разкритие както и редовни контракции  Crazy Важното е бебетата и ние да сме добре.  Hug  и твоята кукла е била голяма, моята беше 3570  Hug

Викичка, майски3 чакаме доклад  Peace

Notova аз и като лежа и като седя все  ме боли  ooooh! измалявам и след като стана съм точно като теб, само дето не минава след като се раздвижа ooooh!  ooooh!  ooooh! все си ме боли и това е  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт